PHOTODIARY: Valencia (+ hotspot tips!)

Afgelopen weekend was ik in Valencia met TUI Sports, 15 bloglezeressen en mijn moeder. Tijd voor een fotoverslag van een paar heerlijke dagen.

We vlogen op vrijdagmiddag vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Valencia, na een lekkere late night burger dook iedereen vroeg zijn bed in. Op zaterdagochtend stond er namelijk een drie uur durende fietstour gepland met Valencia Biketours. Deze tour bracht ons onder andere langs City of Arts & Sciences. Dit moderne complex is ontworpen door de Spaanse architect Santiaga Calatrava, hij ontwierp onder andere ook de Oculus in New York (bij het World Trade Center). In dit complex vind je onder andere het grootste aquarium van Europa en een iMax theater. Wij fietsten er gewoon netjes omheen.

Het was helaas niet perfect fotoweer, maar ik heb mijn best gedaan.

Hier verrampeneerde ik de foto door precies voor het achterste gebouw te gaan staan.

Groepsfoto!

De biketour ging verder langs de boulevard, richting het oude gedeelte van de stad. Wederom tijd voor een groepsfoto.

En omdat we nu toch lekker bezig zijn, nog een groepsfoto. Deze werd gemaakt bij Tapas restaurant Vino Tinto. Echt een aanrader. Maar let wel: hierna zit je goed vol. Het eten bleef maar komen.

Als ik palmbomen zie dan ben ik op vakantie.

Helemaal in combinatie met een blauwe lucht.

Zondagochtend stonden we vroeg op om de Carrera de la Mujer te lopen, de ladiesrun waar we voor gekomen waren.

Ik dacht dat we waarschijnlijk moesten wandelen omdat het zo druk zou zijn en we vast ergens achteraan zouden starten, maar niets bleek minder waar. We stonden om de een of andere reden helemaal vooraan. Achter ons was het mega druk, maar niemand dacht eraan om gewoon een startvak naar voren te kruipen. Bijzonder.

En nog een groepsfoto.

Zo dicht stonden we dus bij de start.

We hebben het allemaal ruimschoots gehaald. Zo trots op iedereen.

’s Middags lunchte ik samen met mijn moeder op de boulevard van Valencia bij Destino 56. Deze sandwich met avocado en zalm is sowieso een aanrader.

Het leuke van Valencia vind ik dat je zowel stad als strand hebt, twee dingen waar ik allebei heel erg van hou. Het strand van Valencia is ook mega breed, waardoor het niet echt druk oogt (ook al was het afgelopen zondag mega druk, vooral met Spanjaarden).

IJsjes kun je niet genoeg eten volgens mij.

Zondagavond hadden we een paella diner in de stad dus droeg ik mijn beste pakje aan. Haha. De rok is van Na-Kd (afgelopen winter besteld) en de top is van ZARA (2017).

Groot fan van de portretfunctie van de iPhone.

Lekker fel ondergaand zonnetje. Just how I like it.

Dit is Agua de Valencia. Een mix van cava, gin, wodka en jus d’orange. Het was erg lekker. Maar ik drink de laatste zo weinig dat ik hem ook meteen voelde zitten.

Nog wat mooie foto’s van de City of Sciences & Arts, dit keer wel met een blauwe lucht.

I mean…

Woensdagochtend liep ik een rustige 12 kilometer met Marianne door het Turia Park, dit park is aangelegd in een drooggelegde rivier en is perfect om hard te lopen, onafgebroken fiets en wandelpaden, kilometers lang. Natuurlijk was er ook een fotomomentje.

Dat leverde deze foto op.

Ik sluit graag af met het beste ijs van Valencia, van La Romana. Dit huisgemaakte Italiaanse ijs wordt iedere dag vers gemaakt in de keuken bij de winkel. Deze chocola smaakte naar chocoladekoekjes beslag, maar dan beter. Dikke vette aanrader (er zitten ook 41 filialen in Italië, nooit geweten!).

Twijfel je nog over een weekendje Valencia in mei? Ik zeg: doen! Stad & strand, er is geen betere combinatie volgens mij.

Ik wil alle meiden die met mij naar Valencia zijn gekomen bedanken: Karin, Amber, Jenneke, Michelle, Zorana, Marianne, Jennifer, Samantha, Talea, Naual, Angelique, Ingrid, Mireille, Madelief.. en natuurlijk TUI Sports (Monique en Elze, top tourleiders!) en mijn assistente, mama (die vandaag trouwens haar verjaardag viert!!!). Het was een heerlijk weekend en ik hoop dat we dit nog eens over kunnen doen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. Ilse
  april 19, 2018 / 18:10

  Heerlijk tripje zeg en gefeliciteerd met je mams.

 2. april 19, 2018 / 19:41

  Leuk verslag, en ja een palmboom is altijd goed!
  Valencia wil ik ook ooit nog eens bezoeken. Ben gek op Spanje. Eind augustus ga ik lekker een weekje naar de Costa del Sol.
  Gefeliciteerd met je moeder.

 3. april 19, 2018 / 20:05

  Heerlijke foto’s! Ik ben vorige zomer in Valencia geweest, zo leuk om nu foto’s van jou te zien. It brings back the memories ;) Al dat ijs ziet er echt zo lekker uit!!! De video’s waren ook lekker zomers.

  Liefs!

 4. Robert
  april 19, 2018 / 23:54

  Heb ik net een ticket voor New York geboekt, ga je me lekker maken met Valencia ?

  Gefeliciteerd met je moeder, letterlijk en figuurlijk!

 5. april 20, 2018 / 09:38

  Gefeliciteerd met je moeder! Heel leuk weekend volgens mij, love alle groepsfoto’s. Ik ben nog nooit in Valencia geweest maar het lijkt me wel een heel leuke vakantiebestemming! De combinatie stad & strand deed het ook heel goed toen ik een weekendje in Den Haag was vorig jaar.

 6. Desiree
  april 21, 2018 / 20:29

  Leuk om de foto’s te zien. Was een geslaagd weekend! Jij ook bedankt…