TV: 10 best Christmas themed TV-show episodes

The OC – The Best Chrismukkah Ever (seizoen 1, aflevering 13)
De allereerste kerstaflevering van The OC (de overige drie zijn overigens ook ECHT de moeite waard). Chrismukkah wordt aan ons geïntroduceerd, de liefde voor de feestdagen van Seth werkt verschrikkelijk aanstekelijk, ‘Maybe This Christmas’ van Ron Sexsmith heb ik door deze aflevering leren kennen. Summer verkleedt zich als Wonder Woman voor Seth en de hele aflevering straalt gewoon warmte en kerst uit.

Gossip Girl – Roman Holiday (seizoen 1, aflevering 11)
New York tijdens de kerst is voor mij eigenlijk al genoeg om dit tot mijn favoriete kerstafleveringen te rekenen. Is het ook nog eens een Gossip Girl afleveringen. Blair gaat schaatsen in Central Park (en laat haar vaders vriend struikelen, priceless). en Serena en Dan proberen voor 50 dollar het leukste kerstcadeau voor elkaar te verzinnen. Rufus en Lily hebben zeer romantische rendez-vous..

Friends – The One With The Holiday Armadillo (seizoen 7, aflevering 10)
Ross probeert Ben te leren over Hanukkah, maar Ben wil alleen maar de kerstman. Hij wil zich verkleden als de kerstman en dan Ben vertellen over Hanukkah maar er zijn alleen nog maar Armadillo (gordeldier) kostuums over. Heeft ‘ie eindelijk Ben’s aandacht, komt Chandler in een kerstmannenkostuum binnen.

Glee – Extraordinary Merry Christmas (seizoen 3, aflevering 9)
Heerlijke popnummers, Sue Silvester laat eindelijk weer eens haar warme kant zien (zonder haar scherpe uitspraken te verwaarlozen), de ouderwetste kerstspecial in zwart wit, heel veel liefde voor deze aflevering en de bijbehorende CD is ook een aanrader!

Hart Of Dixie – Hairdos & Holiday’s (seizoen 1, aflevering 10)
Wat mij betreft is Hart of Dixie de leukste nieuwe TV serie van dit seizoen. Kerstaflevering was ook een groot succes. De bromance tussen Wayne & George bereikt een hoogtepunt als de twee illegaal een kerstboom halen met een kettingzaag en in de gevangenis belanden, we zien een hele emotionele kant van Lemon en Zoe’s strijdvaardigheid om te winnen van Lemon is hilarisch. Gecombineerd met de country-kerstmuziek (o.a. Rascal Flatts – Jingle Bell Rock) echt heel erg leuk!

Grey’s Anatomy – Grandma got run over by a Reindeer (seizoen 2, aflevering 12)
McDreamy is terug bij Adison, maar Meredith en hij beleven een romantisch momentje. Burke en Christina ruziën over een bijzondere harttransplantatie en Meredith moet Izzie helpen herinneren wat de echte kerstmis-spirit is. Muziek is werkelijk fantastisch. Kerstnummers van onder andere Sixpence non the Richer, Jet & Maria Taylor.

The Hills – Somebody Always Has To Cry (seizoen 1, aflevering 7)
Lauren krijgt van Jason een Chaneltas voor kerst, Heidi krijgt een puppy van haar vriendje (waar is die eigenlijk gebleven na seizoen 1?). Ik heb heimwee naar de allereerste afleveringen van The Hills, toen Heidi nog gewoon Heidi was met haar hilarische eerlijke opmerkingen als ‘Somebody always has to cry on Christmas’. Leukste nummer van de aflevering Holly Densmore – Just in time for Christmas.

Lizzie McGuire – Xtreme Xmas (seizoen 2 – Aflevering 19)
Ik zeg één ding, Steven Tyler als de Kerstman. Brilliant! OK, ik zal nog wat meer zeggen… Lizzie probeert een praalwagen te maken voor een kerstshow, maar Kate’s praalwagen wordt door professionals gemaakt en Larry maakt een Star Wars praalwagen. Ondertussen nemen de McGuires Nobby in huis, een bejaarde inwoner die door omstandigheden niet in zijn tehuis kan wonen. Lizzie raakt een beetje in de stress als het niet lukt met haar praalwagen, maar het zou Disney niet zijn als dit allemaal goed kwam natuurlijk.

Family Guy – A Very Special Family Guy Freaking’ Christmas (seizoen 3, aflevering 16)
Tekenfilmpjes vind ik eigenlijk maar stom, maar voor Family Guy (en OK Southpark), maak ik een uitzondering. Dit is wat mij betreft de beste kerstaflevering die ze gemaakt hebben. Peter geeft per ongeluk alle kerstcadeaus aan een goed doel, de family gaat naar het winkelcentrum om nieuwe cadeaus te kopen en Peter raakt in gevecht met een vrouw en een aantal vissen. Brian laat de oven aanbranden en Lois draait door.

That 70’s Show – The Best Christmas Ever (seizoen 1, aflevering 12)
Eric krijgt 40 dollar van Red om een kerstboom te halen, de rest mag hij houden voor een feestje. Eric, Kelso en Hyde halen illegaal een kerstboom uit het bos en gebruiken de rest voor bier. Kan niet goed gaan natuurlijk, met Kerstmis staan agenten voor de deur om de boom in te nemen.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

14 Reacties

 1. L.
  december 22, 2011 / 17:07

  Geen Gossip Girl ertussen?! haha.

  • L.
   december 22, 2011 / 17:07

   Oeps zie het nu pas, sorry!

 2. december 22, 2011 / 18:23

  Aahh, ik hou van kerstafleveringen! Die aflevering van friends is echt geniaal!

 3. december 22, 2011 / 20:19

  Dat zijn zon beetje alle series die ik top vind haha.

 4. Meisje
  december 22, 2011 / 21:22

  Oooh Superrr :D heel erg bedankt hiervoor, zal erg leuk worden dit weekend ^^

 5. december 22, 2011 / 21:30

  Haha leuk gedaan dit!

 6. december 22, 2011 / 22:00

  Lizzie McGuire!! Jeugdsentiment

 7. december 22, 2011 / 23:24

  Ooh! Lizzie McGuire! Die was ik helemaal vergeten, wat vond ik dat geweldig zeg!

 8. december 23, 2011 / 10:44

  Geweldig dit!

 9. december 23, 2011 / 11:00

  joehoee! Die van Friends zit ertussen :)

 10. december 23, 2011 / 16:12

  Ik hou altijd zo erg van de kerstafleveringen! Van jou lijstje heb ik alleen de Glee kerstaflevering gezien :)

 11. december 23, 2011 / 17:51

  o heerlijk al die afleveringen :D:D

 12. december 23, 2011 / 19:04

  Ah daar zitten een paar heerlijke kerst afleveringen bij!!!

 13. december 23, 2011 / 21:57

  Leuk! Ik mis The Hills ook, ben gestopt met kijken omdat Spencer me echt irriteerde! ;-)