TUNE TUESDAY: MAY!

Het is mei en dat betekent dat we langzaam weer aan zomernummers gaan denken. Ik ben benieuwd of we het nummer van de zomer al gehoord hebben op de radio, want ik kan er nu nog geen uitspraken over doen. De meeste nummers die online getipt worden als ‘het’ zomernummer, vind ik (op dit moment) niets aan. Heatstroke van Calvin Harris? Ik vind zijn ‘nieuwe stijl’ veel te ‘mellow’. DJ Khaled (en Justin Bieber) met I’m The One? Een van de weinige nummers waaraan JB heeft meegewerkt waar ik echt niet enthousiast van wordt. Ed Sheeran met Shape of You en Lorde met Green Light? Allebei topnummers, maar hebben we die van de winter niet ook al gehoord, als ik die nummers hoor denk ik aan mijn wintersportvakanties.

Dit was ook de maand waarin Miley Cyrus haar comeback maakte. Twee weken geleden kwam het interview voor Billboard uit waarin ze onder andere vertelde dat ze al drie weken sober was. Geen alcohol, geen wiet. Best heftig voor iemand die een paar jaar geleden nog wiet rookte op het podium en iedere gelegenheid aangreep om 4:20 te roepen. Maar voor Miley was het helemaal niet heftig ‘als ik iets wil, dan doe ik het gewoon, ik wilde stoppen met wiet, dus ik ben gestopt met wiet’. Haar comeback single Malibu is een lekker deuntje, maar ik denk toch niet catchy genoeg om hét zomernummer te worden.

Het album van Harry Styles dat afgelopen week – op mijn verjaardag uitkwam – vind ik heerlijk, maar ook deze nummers zijn niet echt van het kaliber ‘zomernummer’. Kygo’s samenwerking met Ellie Goulding gaat het ook niet worden. Evenals alle andere nummers in de lijst. Dat wil niet zeggen dat ik het geen hele fijne nummers vind (als ik het album van Harry Styles niet luister, staat deze afspeellijst op repeat), maar ik zie dit gewoon niet hét nummer van de zomer worden.

Goed, om een lang verhaal kort te maken presenteer ik jullie, mijn mei-afspeellijst.

Heel benieuwd of jullie al een nummer willen nomineren voor ‘song of the summer’.

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. nettelie
  mei 16, 2017 / 12:08

  Zeker! Namelijk: Wale – My Love (feat. Major Lazer, WizKid & Dua Lipa) :D
  (En nog gefeliciteerd met je verjaardag!)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 16, 2017 / 19:35

   Ga ik luisteren! Ken ik niet!

 2. Mar
  mei 16, 2017 / 12:47

  Despacito?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 16, 2017 / 19:35

   Zou kunnen… maar ik vind het zelf ook niet zo’n leuk nummer. Althans. Vandaag niet. Kan volgende week anders zijn.

 3. Ilse
  mei 16, 2017 / 15:07

  Zitten leuke nummers tussen maar niet iets wat in favorieten van 2017 lijstje komt!

 4. mei 17, 2017 / 17:01

  Ik denk dat jij het liedje Fake Friends van Sigrid wel leuk vindt, vooral de drop en ’t refrein zijn heel chill. Paar keer luisteren en dan blijft ie echt hangen!
  En Want you back van Haim misschien? Al is dat niet echt een zomernummer, maar wel heel fijn.

 5. mei 18, 2017 / 10:56

  Ik wist niet dat Miley weer met nieuwe muziek zou komen maar vind het zo’n fijn nummer! De nieuwe Imagine Dragons vind ik ook fijn. Verder: nieuwe nummers van Bleachers, de nieuwe Paramore (vooral Idle Worship) en No Vacancy van OneRepublic (andere sound dan je van ze gewend bent, wel heel lekker). Qua zomernummers vind ik de Afrosmash Remix van Run Up heel lekker trouwens!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 18, 2017 / 12:08

   Ik kan helaas nog niet echt wennen aan de nieuwe sound van OneRepublic… misschien heb ik nog wat meer tijd nodig ;-) Bleachers ga ik opzoeken!

 6. mei 18, 2017 / 13:00

  Gefeliciteerd en zulke mooie songs ;-)