TUNE TUESDAY: This girl was on fire in the concrete jungle where dreams are made of..

 photo tunetuesdayny.jpg

Veel mensen zetten tijdens de marathon in New York hun muziek uit. De sfeer in New York is zo fantastisch dat je eigenlijk geen muziek nodig hebt. Ik denk daar net iets anders over. Als ik zonder moeite over de finish zou kunnen komen, zou ik er nog wel aan willen geloven. Maar zo’n marathon is voor mij op dit moment nog een heel gevecht. Een gevecht waar ik wel van geniet, maar eentje waar ik ook volledige focus nodig heb en die focus krijg ik door muziek, muziek waar ik zelf de ‘macht’ over heb. Dat heb ik overigens niet alleen met hardlopen. Vroeger studeerde ik het beste met ‘mijn’ muziek, nu kan ik me op de redactie niet concentreren als ik niet luister naar ‘mijn’ muziek.

Maar wat was dan ‘mijn’ muziek tijdens de marathon in New York. Van te voren heb ik een afspeellijst samengesteld van 50 nummers op mijn iPod Shuffle. 50 nummers die bij elkaar 3 uur en 17 minuten duren. Ik was niet van plan om de marathon in die tijd te lopen, maar ik vind het fijn om nummers meerdere keren te horen en daarbij, als ik op een bepaald moment een bepaald nummer wil horen, wil ik niet eerst vijf minuten moeten zoeken. Vijftig nummers is perfect dus.

Hoe ik mijn selectie gemaakt heb? De afgelopen jaren heb ik aardig wat playlists gemaakt, op Spotify maar ook in iTunes. Ik heb de afgelopen jaren ook aardig wat kilometers gemaakt (ruim 2500) dus ik weet inmiddels ook wat voor mij werkt en wat bijvoorbeeld helemaal niet.

? David Guetta? Tijdens mijn treinreizen en tijdens mijn werk hoef ik er niet naar te luisteren, maar tijdens het hardlopen? Love it. “I just wanna make you sweat” en “I am Titanium” zijn deze nummers gemaakt om op hard te lopen?

? Grote delen van Miley Cyrus’ en Katy Perry’s nieuwe CD’s stonden de afgelopen weken op repeat, tijdens de marathon was dat niet anders. Grappig detail; ik ben geneigd voor nummers te kiezen die op de tweede helft van de tracklist van CD’s staan.

? Vorig jaar werd ik tijdens de marathon in Amsterdam helemaal gelukkig van ‘Hall of Fame’ van The Script, die mocht deze marathon natuurlijk niet missen.

? Het nummer waar ik afgelopen jaar het vrolijkst van werd? Icona Pop met I Love It, drie maal raden welk nummer ook in mijn lijst stond.

? Ik ben geen grote Beyoncé fan (ik vind haar cool, maar haar muziek doet niet zo heel veel voor me *shock*), maar ‘who run the world GIRLS’ kan op een marathon playlist natuurlijk niet ontbreken.

? Tijdens een marathon luister ik ook graag nummers die een bepaald sentiment oproepen. Paradise en Atlas van Coldplay geven mij een heel goed gevoel. Paradise heb ik in 2012 tijdens heel veel vakanties beluisterd (en dat doe ik nog steeds), Atlas luisterde ik in september op cruise in 3 dagen ruim 100 keer (no kidding, ik had hem per ongeluk op herhalen gezet toen ik een boek aan het lezen was en ik kwam er pas na een tijdje achter.. dat nummer zit zo in mijn hoofd geprent).

? Ik hou van nummers met een lekkere melodie.. Madonna met Celebration (de remix), Diamonds van Rihanna, NONONO met Pumpin Blood, Avicii met Wake Me Up.

? Ik hou van nummers die me laten vechten.. “This girl is on fireeeeeeee” en “The Fighter” en “Don’t stop believin'” en… nou you get my point!

Benieuwd geworden naar de lijst? Bij deze presenteer ik jullie….. Mijn New York Marathon 2013 Playlist!

Hoe stellen jullie je afspeellijst samen? Lijkt jouw afspeellijst op die van mij?

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. november 19, 2013 / 12:12

  Bedankt voor het delen, ik heb weer wat nieuwe muziek voor mijn hardlooprondje gevonden!

  Ik loop momenteel prima hard op het nummer Work It van Iggi Azalea, totaal geen sterke tekst maar wel een fijne beat.
  En David Guetta en Katy Perry doen het bij mij ook goed.

 2. november 19, 2013 / 12:16

  Ik loop graag op een stevige beat, dus mijn hardloop playlist is best anders dan waar ik normaal naar luister. David Guetta is ook een geliefd nummer.

  Ik heb hetzelfde met Beyoncé als jij. Luister niet naar haar, maar “who run the world” staat zeker op mijn lijst. En vechtnummers … hoehoooeee, zeker wel. “My body” van Young the Giant bijvoorbeeld (my body tells me no, but I won’t quit cause I want more), of The Eye of the Tiger, bijvoorbeeld. Heerlijk!

  • Annemerel
   Auteur
   november 19, 2013 / 20:02

   Thanks for reminding me! My Body van Young The Giant was vorig jaar favoriet maar ben ik een beetje uit het oog verloren!

 3. november 19, 2013 / 12:20

  Wat fijn dat je, je playlist hebt gedeeld ik wilde van de week mijn playlist gaan updaten en wat nog op zoek naar een paar goede nummers met een goede beat.

  Zelf heb ik in mijn wedstrijd playlist ook een paar gesproken boodschapjes van dierbaren die me in 15 seconde aanmoedigen, werkt voor mij heel motiverend en oppeppend!

  • Irene
   november 19, 2013 / 14:32

   Wat een gaaf idee van die aanmoediging van mensen!

   • Annemerel
    Auteur
    november 19, 2013 / 20:02

    Wat Iris zegt, wat een goed idee!!!!!

 4. november 19, 2013 / 12:21

  Ik vind bijna al deze muziek echt niet fijn om ‘zo’ naar te luisteren, maar tijdens het lopen vind ik zulke nummers juist wel weer oké. Het liefst loop ik op elektronische muziek.

 5. november 19, 2013 / 12:23

  Leuke lijst! Ik moet ook eens een goede lijst maken voor tijdens de Bruggenloop, ik heb nu gewoon top 40 van een aantal weken en zijn tijdens het lopen zet ik steeds een volgend nummer op omdat ik een nummer niet leuk vind, irritant!

 6. november 19, 2013 / 12:36

  Nice, een nieuwe lijst! Ik loop altijd hard op jouw playlists :)

  • Annemerel
   Auteur
   november 19, 2013 / 20:03

   Super leuk om te horen!!

 7. Daphne
  november 19, 2013 / 12:41

  super leuk dat je de playlist deelt!! was al benieuwd naar jouw motiverende muziek tijdens t rennen!!! ik ga er zeker naar luisteren…:-)

 8. november 19, 2013 / 12:43

  Ik sport altijd in de sportschool en het gaat helaas niet zo lekker, ik weet gewoon zeker dat ik maar een keer een iPod moet aanschaffen. En dan houd ik jouw muzieklijsten in mijn achterhoofd.

 9. november 19, 2013 / 12:55

  Ohh, dit is echt helemaal mijn muziek! ’t is dat ik m’n eigen playlist al een tijd niet heb bijgewerkt, anders had dit er ook ingestaan;-)

 10. november 19, 2013 / 12:57

  Haha ik ben tegenwoordig helemaal verslaafd aan Mees Dierdorp (Soundcloud), heerlijk! Hele rustige en chille muziek.

  Liefs, Mariette

 11. november 19, 2013 / 13:11

  Girls van Beyoncé vind ik zo’n tof nummer!

 12. Margot
  november 19, 2013 / 13:40

  Oooooh fantastisch dat je je playlist wil delen! Ik ga hem meteen beluisteren! Muziek is voor mij ook de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Door het hardlopen, maar ook hier op de bureau. We zitten hier met 20 man in 1 ruimte dus wordt het soms wel wat lawaaiierig! Ideaal om in uiterste concentratie te gaan bij mijn favoriete muziek!

 13. november 19, 2013 / 14:15

  Heel herkenbaar! Ik vond drum ‘n’ bass altijd wel lekker. Even keihard knallen op de harde stukjes <3

 14. november 19, 2013 / 15:44

  Deze ga ik zeker even luisteren! Shotgun lijkt mij heerlijk om op hard te lopen!

 15. Anne
  november 19, 2013 / 16:05

  Heel leuk dat je hem met ons deelt, die ga ik zeker eens doorspitten!

 16. november 19, 2013 / 16:51

  Mijn playlist lijkt wel op die van jou. Ik heb ook veel muziek erop staan waarin niet wordt gezongen, meer opzwepende melodietjes. Ik haal ook veel, playlists van pinterest.

 17. november 19, 2013 / 17:55

  Can’t hold us is voor mij zo’n nummer, zeker naar het einde van mijn run toe…

 18. november 19, 2013 / 18:12

  Haha ik heb van de week nog blogs afgestruind naar leuke hardloopnummers want ik kon wel weer wat nieuwe variatie gebruiken. Thanx voor het delen! Ik ga eens kijken of er wat leuks tussen zit.

 19. november 19, 2013 / 20:36

  Fijn, altijd handig!

 20. Isabella
  november 19, 2013 / 20:48

  Aaaahh wat leuk en vooral mega handig! Heb de meeste meteen aan m’n eigen lijst toegevoegd, thanks! :)

 21. november 19, 2013 / 21:09

  Leuke nummers! Lijkt me erg handig.

 22. Janique
  november 19, 2013 / 22:27

  Toen ik vorige maand de Hoge Veluwe loop redelijk liep had ik op het laatste moment nog even een albumpje op mijn Iphone gegooid, dat werkte niet. Lees: ook langzame nummer waarvan ik een slak werd..

  Voor de zevenheuvelennacht heb ik jouw laatste spotify erbij gepakt, en dat ging lekkkeeerrr! Bedacht ook onder het lopen dat ik jou daar best nog een bedankje voor mocht sturen.. Dus bij deze!:)

 23. november 20, 2013 / 10:11

  Heerlijke inspiratie weer voor nieuwe tunes! En een vraagje: waar haal jij je marathon schema vandaan? Of hoe (laat je die) stel je die samen? Ik begin ook aan Rotterdam, maar twijfel nog tussen wat schema’s. Misschien een leuke blogpost waard?

 24. november 20, 2013 / 15:11

  Leuk, ik ga ‘m morgen gebruiken in de sportschool! Hopelijk word ik er gemotiveerd van!

 25. Monika
  november 26, 2013 / 20:31

  Mijn ultieme hardloopnummer is Infinity van Guru Josh. Daar heb ik op ‘leren’ hardlopen en geeft me nog steeds een enorme kick!