TUNE TUESDAY: March

Er was een tijd dat ik wekelijks negen verschillende series keek en al mijn afspeellijstjes bestonden uit nummers die in die shows gedraaid werden. Ik heb daar een hele handige website voor, tunefind.com, hier staat van iedere serie en film precies beschreven in welke scene welk nummer gebruikt wordt. Wel zo handig, hoef je tijdens het kijken van de serie niet moeilijk te doen met Shazam. Het afgelopen jaar volgde ik weinig series, maar toen ik afgelopen weekend de series finale van The Vampire Diaries bekeek moest ik daarna meteen weer naar tunefind.com om te kijken wat ze precies gebruikt hadden. En daar trof ik een verrassing aan.

Een van de mooiste – onbekende – nummers uit de aflevering was namelijk een nummer van Chord Overstreet. Glee fans kennen hem waarschijnlijk beter als Sam Evans. Ik wist niet eens dat Chord tegenwoordig muziek maakte, laat staan dat hij dit soort mooie nummers uitbracht. Positief verrast. En dus staat dit nummer in mijn afspeellijstje van maart.

Meest geluisterde nummers deze maand? Kygo & Selena Gomez ‘It Ain’t Me’, Lorde met Green Light en heel verrassend voor de oplettende vlog-kijker; The Chainsmokers & Coldplay – Something Just Like This.

Ik was niet na een keer luisteren onder de indruk van het nummer, maar na een dag op repeat kan ik niet anders zeggen dan dat ik groot fan ben van het nummer en dat het nu al een van de beste nummers van 2017 is. Dat geldt zeker ook voor het nieuwe nummer van Lorde, Green Light. In juni komt haar tweede album en ik tel nu de dagen al af (niet letterlijk natuurlijk). Afgelopen week lanceerde ze terloops ook nog een tweede nummer, Liability, niet zo aanstekelijk als Green Light, maar daarom niet minder mooi.

Nog meer verrassingen? Coldplay’s Hypnotise, het eerste nummer van de EP die ze in juni uit zullen brengen. Heel benieuwd, het klinkt als een heerlijke soundtrack om mezelf in de schrijf-mood te krijgen. Zelfde geldt voor het nieuwe nummer van Lana Del Rey, Love. Love it.

Wat waren jouw favoriete nummers van afgelopen maand? Naar welke albums kijk jij het meeste uit? Lorde, Coldplay, Lana of The Chainsmokers? Of is er een album dat mist in dit rijtje en waar ik ook echt naar uit moet kijken?

Liefs,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

  1. maart 14, 2017 / 18:50

    Zo’n beetje elk nummer van het nieuwe album van Ed Sheeran! Galway Girls is nu mijn favoriet denk ik. En het nieuwe album van Chef’special is ook ontzettend fijn, staat zoveel goeds op

  2. Ilse
    maart 14, 2017 / 22:18

    Ik luister vooral naar het nieuwe album van Ed Sheeran en ik ga nu eerst dat nummer van Chord luisteren!