TUNE TUESDAY – If It Makes You Happy

Muziek hoeft niet goed te zijn om me vrolijk te maken. Muziek moet vooral aanstekelijk zijn om mij aan het dansen te krijgen. Muziek waar ik vrolijk van word is meestal pop, vaak gezongen door vrouwen (maar ook mannenstemmen kunnen me in een uiterst goed humeur krijgen) en zijn over het algemeen erg catchy. Ik kan uren voor de spiegel dansen (met alle ramen en deuren gesloten), als ik maar de juiste playlist heb.

Vaak zijn de nummers niet alleen poppy en catchy, vaak staan ze voor mij ook gelijk aan een herinnering. Get Lucky en Blurred Lines hoorde ik afgelopen zomer in Italië drie wekenlang overal, maar vooral terwijl ik mijn boodschap deed op het toilet, waar dag en nacht de radio aanstond en waar ze dag en nacht deze nummers leken te draaien (of was het toeval?). Icona Pop met I Love It is van zichzelf natuurlijk al erg vrolijk, maar dit nummer maakt mij extra vrolijk omdat ik dit nummer tijdens de wintersport afgelopen jaar grijs draaide met mijn zusje. Sara Bareilles met Brave? Luisterde ik tijdens mijn hardlooprondjes in Italië, mei dit jaar.

Hungry Like The Wolf/Rio (de Glee mash-up) en Don’t You van Simple Minds (bekend van The Breakfast Club) hebben geen mooie herinnering, maar deze eighties songs zorgen gewoon voor heel veel energie. Net als Pumpin’ Blood van NONONO en Best Song Ever van One Direction.

Heb jij een nummer waar je maar naar hoeft te luisteren, of je zit vol energie en geluk? Welk nummer is dat voor jou?

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. Margot
  november 26, 2013 / 12:07

  Momenteel draai ik wake me up van avicii meestal loeihard door mijn boxen… Ook tijdens het rennen krijg ik er een goeie boost van!
  Verder op het rennen-afspeellijstje: One way or another van one direction, little dreams, burn en figure 8 van ellie goulding. Dat zijn zowat de belangrijkste denk ik.

 2. november 26, 2013 / 12:25

  Alles van Carly Rae Jepsen :’)

 3. november 26, 2013 / 12:30

  blurred lines maakt me nog steeds vrolijk !

 4. november 26, 2013 / 12:37

  Op het moment Timber van Pitbull & Ke$ha, krijg meteen de neiging om te dansen. Eigenlijk kan ik dit niet toegeven want ik doe altijd alsof ik erg obscure muziek luister en daar valt Timber niet echt onder haha.

 5. november 26, 2013 / 12:45

  Get lucky doet mij denken aan de zomer, net zoals dat liedje van Klangkarussel (ben even de naam vergeten)..

  • Babette
   november 26, 2013 / 15:21

   Sonnentanzzzzzzzzzz!

 6. november 26, 2013 / 12:49

  Erg leuk lijstje!
  Zelf vind ik mannenharten op het moment een leuk liedje, maar ook Hoe van Nielsen (ook al zijn er genoeg mensen die niks aan dit nummer vinden, ik kan hem uren luisteren haha)

 7. november 26, 2013 / 13:09

  Ik luister zelf heel veel naar Stromae op het moment. Ik word er vrolijk van en Franse taal klinkt gewoon leuk.

  • Margot
   november 26, 2013 / 14:06

   ooooe ja! papaoutai staat er hier ook altijd tussen de laatste tijd! (Ik zit hier ver te dansen op mijn bureaustoel op men werk :p)

 8. november 26, 2013 / 13:37

  Leuke nummers, de meeste staan ook in mijn favorieten

 9. november 26, 2013 / 14:28

  Wat een leuk lijstje!

 10. november 26, 2013 / 15:57

  Leuk lijstje weer! Ik heb ook zo’n muziek-met-herinneringen-dingetje. Zo luisterde ik the Script tijdens de wintersportvakantie twee jaar terug, als ik muziek van hen hoor moet ik weer aan die vakantie denken.

 11. november 26, 2013 / 17:42

  We Can’t Stop vind ik ook echt leuk! Ben zelf verslaafd aan Wicked Games en Mees Dierdorp <3.

  Liefs, Mariette

 12. november 26, 2013 / 18:23

  Daydreamin’ van Jessie J, luister!! :)

 13. november 27, 2013 / 08:55

  Heerlijk artikel. Laatst toevallig ook over herinneringen door muziek geschreven. Ik kan ZO blij worden van muziek. Met één been sta ik dan weer in de plaatselijke discotheek mét foute rookmachines. Love it! :)

 14. Hjördis
  november 27, 2013 / 21:55

  Ik ben al bijna 10 jaar zot van 30 seconds to mars!
  Momenteel zijn City of Angels, Do or Die en Alibi mijn favo nummers! :D

 15. november 28, 2013 / 15:08

  De liedjes van One Direction zorgen er altijd voor dat ik ‘instant happy’ wordt.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.com)

 16. november 28, 2013 / 18:22

  Oh ik HOUD van je playlists Annemerel! Ik ben de laatste weken echt weer helemaal into de muziek dus ik ben superblij dat mijn Spotify het weer doet en je zo’n heerlijk lijstje klaar hebt staan <3