TUNE TUESDAY: February

De afgelopen weken waren goede muziekweken als je het mij vraagt. Martin Garrix, The Chainsmokers, Halsey, Sia, Tove Love, Katy Perry… ze kwamen allemaal met nieuwe muziek en ieder nummer heb ik op een ander moment de afgelopen weken op repeat geluisterd. Maar ook de nieuwe serie Riverdale blijkt de perfecte plek om nieuwe muziek te ontdekken.

Het is moeilijk om echt een favoriet van afgelopen maand aan te wijzen. Martin Garrix’s Scared to be Lonely is misschien wel mijn favoriete nummer van hem ooit. Hoewel ik Don’t Look Down met Usher ook wel heel erg goed vond, dus misschien moet ik geen overhaaste dingen zeggen. Aan Paris van The Chainsmokers moest ik de eerste weken best wel een beetje wennen, in vergelijking met Roses, Don’t Let Me Down en Closer is dit best een rustig nummer, maar inmiddels kan ik me al niet meer voorstellen dat ik ooit aan dit nummer getwijfeld heb.

Halsey, Tove Lo, Sia en John Legend zongen alle vier nummers voor de soundtrack van Fifty Shades Darker. Ik denk niet dat ik naar de bioscoop ga voor deze film. En als ik ga is het alleen om een vervolg te schrijven op deze blog van twee jaar geleden. De boeken waren een guilty pleasure vijf jaar geleden, maar of ik nu gewoon ’te oud’ ben geworden of dat ik me door een boek gewoon beter kan laten meeslepen, de eerste film deed echt niets voor me. Of nou ja, het riep heel veel verschillende gedachten op. De soundtrack is echter, net als de soundtrack van de eerste film, fantastisch. Dat begon natuurlijk allemaal al met het duet van Zayn en Taylor, maar de nummers van Halsey, Tove Lo en Sia vind ik zo mogelijk nog wel fijner. Een keuze maken tussen die drie is praktisch onmogelijk.

Verrassing van de maand vond ik het nummer van Julia Michaels, Issues. Julia heeft een groot gedeelte van Selena Gomez’ nieuwste album geschreven (en boze tongen beweren ook dat ze het leeuwendeel gezongen heeft, in plaats van Selena) en ook werkte Julia mee aan Justin Bieber’s Sorry en een aantal andere nummers van zijn album Purpose. Vorig jaar zong ze al mee op het album van Kygo (het nummer Carry Me zingt zij) En nu heeft ze dus haar eerste solo single. Love it.

Goed genoeg gesproken, tijd om te luisteren.

Wat waren jouw favoriete nummers van afgelopen maand?

Liefs,
Annemerel

Delen:

1 Reactie

  1. Ilse
    februari 15, 2017 / 13:18

    Die van Martin Garrix is zo fijn!