TUNE TUESDAY: Best of 2015 (II)

Vorige week deelde ik mijn top 10 met favoriete nummers van 2015 en vroeg ik jullie naar jullie favorieten van het afgelopen jaar. De stemmen zijn inmiddels geteld en de winnaar van de Annemerel.com song of the year 2015 is bekend. En de winnaar van de KEF M100 koptelefoon ook trouwens… tromgeroffel…

Laten we beginnen met stellen dat jullie niet ontzettend eenduidig waren. Ik had verwacht dat een groot gedeelte meteen ‘Hello’ van Adele zou zeggen, maar niet bleek minder waar. Op Hello werd ‘slechts’ 2 keer gestemd (daarmee zit ‘ie wel in de top 10 trouwens). Er is een nummer dat vijf keer als favoriet nummer genoemd is en twee nummers die drie keer genoemd zijn. Dan waren er nog zeven nummers die twee keer genoemd zijn en zo heb ik dus een top tien. Die een duidelijke nummer 1 heeft, een gedeelde tweede plek en een vierde plek die maar liefst door zeven nummers gedeeld wordt.

Ja, leuk hoor die statistieken Annemerel, maar vertel ons nu maar gewoon wat die overduidelijke nummer 1 dan is… Het is… Ellie Goulding met Love Me Like You Do. YES! Ook mijn nummer één. De gedeelde tweede plek is voor Justin Bieber (Love Yourself) en Selena Gomez (Same Old Love). Oh die oude lovebirds mogen gezellig een treetje op het podium delen. Op de rest van de top 10 is dus twee keer gestemd en welke nummers dat precies zijn, dat zie je in de playlist hieronder!

Ik ben ontzettend trots op jullie. De top drie zijn allemaal nummers waar ik dit jaar ook veelvuldig naar geluisterd heb. En de meeste nummers uit de top 10 zijn ook favorieten van mij. En de nummers die ik niet kende (van Tame Impala en Axwell Ingrosso) vind ik stiekem ook best leuk, dus dankjewel voor het delen van deze nummers, zo inspireren we elkaar.

 photo Screen Shot 2015-12-29 at 10.28.17.png
Maar wie is nou de winnaar van de KEF M100? Dat is Carlijn! Totaal random gekozen met random.org, want ik kan nooit kiezen en het lijkt mij de eerlijkste methode om je winnaar te kiezen. Carlijn, je kunt binnenkort een mailtje in je mailbox verwachten, hou je hem goed in de gaten? En aan ieder ander? Dankjewel voor het meedoen en voor het helpen met maken van de Annemerel.com 2015 Top 10.

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. december 29, 2015 / 17:08

  Leuk dat je er een top 10 van hebt gemaakt!

 2. december 29, 2015 / 18:40

  Hele leuke lijst! Grappig dat er dus zoveel verschillende nummers zijn genoemd

 3. Ilse
  december 29, 2015 / 20:10

  Leuke playlist zo met die top 10. En geen verrassing dat Love me like you do bovenaan staat.

 4. Carlijn
  december 29, 2015 / 20:36

  Super leuke top 10! Ik heb Same old love opgegeven als mijn favo nummer en heet Carlijn, alleen heel toevallig had nog een Carlijn meegedaan aan de winactie en ze staat onder mijn opgegeven nummer. Welke Carlijn is de winnares? Haha..

  • Annemerel
   Auteur
   december 30, 2015 / 10:47

   Oeps, haha lekker handig weer van mij! Jij bent de winnares! Ik ga je ASAP mailen!

   • Carlijn
    december 30, 2015 / 11:38

    Oh super leuk!!! Dankjewel :)!

 5. december 29, 2015 / 21:06

  Ik ben het helemaal eens met deze top tien!

 6. Kim
  december 30, 2015 / 01:04

  Leuk, zo’n top tien! Ik mis mijn favoriet, Florence + The Machine, wel een beetje maar Ellie Goulding heeft ook bij mij veelvuldig opgestaan dit jaar!

 7. Marieke
  december 30, 2015 / 09:32

  “Ik ben ontzettend trots op jullie.”

  Whahahahahahahahaha :’-D

 8. december 30, 2015 / 11:43

  Ik vind je afspeellijsten altijd zo leuk en inspirerend, ik haal er altijd weer nieuwe nummers uit! Ik ben de laatste tijd helemaal gek op het nummer Love yourself van Justin Bieber.