TUNE TUESDAY: Berlin Marathon

 photo IMG_2797.png

Muziek bepaalt voor een groot gedeelte hoe mijn run gaat. Ok. Misschien is dat niet helemaal waar, ik weet dat ik ook zonder muziek kan lopen, zeker als ik gezellig samen met anderen loop. Maar het idee dat ik tijdens de marathon geen muziek heb benauwd me zo erg dat ik al mijn marathons met twee iPod shuffles loop + mijn iPhone, voor het geval dat er eentje mee ophoudt. Je begrijpt dat het samenstellen van mijn playlist dan ook iets is dat ik ontzettend serieus neem.

Dit jaar staan er zestig nummers op mijn afspeellijst, die in totaal 3 uur en 50 minuten muziek geven. Dat is ook mijn doel voor de marathon, mooi toch? Als ik nummers geen twee keer wil luisteren, moet ik wel doorlopen. Fijne stok achter de deur. De werkelijkheid is natuurlijk een beetje anders, soms wil ik een nummer wel drie keer achter elkaar luisteren en de kans is dan ook groot dat ik aan sommige nummers helemaal niet toe kom. Dat hoop ik dan, want wellicht doe ik er gewoon vijf uur over. Kan allemaal, je weet het niet, je hebt niet alles in de hand, helaas.

Goed, wat staat er op mijn afspeellijst. De eerste helft van mijn afspeellijst bestaat uit nummers afkomstig uit mijn ‘starred’ afspeellijst op Spotify. Daar ben ik in januari mee gestart, iedere keer als ik een fijn nummer had dat ik grijs draaide, dan ging het op deze lijst. De meeste van die nummers hebben ook in mijn Friday Favourites gestaan. Mijn afspeellijst begint dus met deze nummers. Van Demi Lovato’s Confident tot Coldplay’s Miracles en van Justin Bieber tot MS MR, ze staan er allemaal in.

Vervolgens heb ik mijn afspeellijst van de New York Marathon 2013 + 2014 en de Marathon van Amsterdam goed doorzocht. Welke nummers hebben zich tijdens de marathons bewezen, welke skipte ik toen toch. Dat soort dingen kan ik me ook nog goed herinneren. Ik weet bijvoorbeeld dat nummers van de Spice Girls heel leuk lijken, maar helemaal niet zo lekker zijn om op  te lopen, die heb ik dan ook maar niet in deze lijst gezet. Wat tijdens het lopen wel altijd werkt? David Guetta… Het is eigenlijk niet ‘mijn’ muziek, maar tijdens het lopen verandert mijn muzieksmaak en ben ik ineens fan. Sweat is een goede, evenals Titanium en Play Hard. Ze staan alle drie in mijn lijst.

Niet in mijn Spotify lijst, maar wel op mijn iPods? Taylor Swift natuurlijk. Ik vind het nog steeds zo jammer dat we haar muziek niet meer op Spotify kunnen vinden. Haar album 1989 stond in New York vorig jaar op repeat en geeft me altijd meteen een goed gevoel. Welcome To New York, Blank Space, Style, All You Had To Do Was Stay en Bad Blood staan allemaal op mijn iPod shuffles.

Wat mijn powersong deze marathon gaat worden? Ik zou het niet weten… Op dit moment luister ik veel naar Demi Lovato’s Confident, maar Dare You van Hardwell, Don’t Look Down van Martin Garrix en Sweets van Fox Stevenson hebben me al door menig trainingsrondje gesleurd, dus wellicht wordt het één van die. We’ll see… in five days!

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. Ilse
  september 22, 2015 / 13:19

  Heerlijke playlist, ik heb er vanochtend mee gelopen en dat beviel me uitstekend!

 2. september 22, 2015 / 14:57

  Haha, ik ben deze week met precies hetzelfde bezig! Ben ook m’n Marathon Amsterdam lijstje aan het update en er een Berlijn lijstje van aan het maken. Eens kijken welke liedjes ik van jou kan overnemen!

 3. Linda
  september 22, 2015 / 15:37

  Oh deze playlist is zo welkom! Echt perfect zo’n lijst

 4. Lisa
  september 22, 2015 / 17:33

  Leuke playlist!

 5. september 22, 2015 / 18:04

  Ik kan ook écht niet hardlopen/sporten zonder muziek, dus ik snap hoe belangrijk een goede playlist is. Ben benieuwd welk liedje de uiteindelijke powersong word van deze marathon!

 6. september 22, 2015 / 21:54

  Het komt nu wel heel erg dichtbij. Mooi streven heb je om die nummers te luisteren en dan klaar te zijn met je marathon!

 7. september 22, 2015 / 22:40

  Ik heb eindelijk Spotify aangeschaft! Dus morgen tijdens werk ga ik even door al je leuke playlists snuffelen! Qua muzieksmaak zitten we redelijk op één lijn!! Heel veel succes met oefenen voor de marathon! Spannend!

 8. september 23, 2015 / 07:22

  Demi’s Confident is zo fijn! Ben zelf ook erg fan van Levels van Nick Jonas :)

 9. september 23, 2015 / 09:31

  Wat een leuke list! Ik heb ook wel een aantal favorieten in jou lijst hoor! Ik ga kijken welke ideeën ik nog meer kan opdoen uit jouw lijst.
  Marielle @ Fit & Fast

 10. september 23, 2015 / 10:26

  SPotify is te gek. Heb ik ook, heerlijke muziek

 11. Krista
  september 23, 2015 / 11:46

  Ik neem aan dat de laatste 20 minuten van die 3.50 uur uit cooling-down nummers bestaat? ;) Jij kan veeeeel sneller denk ik. Maar desalniettemin is het wel slim om overal op voorbereid te zijn. Aan alle posts te lezen ben je er in ieder geval helemaal klaar voor, ik ben heel benieuwd hoe het gaat!

 12. Anja
  oktober 10, 2015 / 12:56

  Deze playlist is te gek. Ik heb m aan mijn (hardloop)lijst toegevoegd. Lekker veel up-tempo nummers. Zo loop je dus een marathon in 3:26 :-)