TUNE TUESDAY: Autumn Anthem

Muziek is altijd heel belangrijk voor me. Tijdens het sporten, in de auto, als ik aan het schrijven ben, zelfs vlak voor het slapen zet ik vaak een Spotify lijstje aan. Oh, en wakker worden doe ik met een nummer van Coldplay als wekker (ik rouleer ‘All I Can Think About Is You’ ‘Amazing Day’ en ‘Always In My Head’). Maar nu de dagen steeds korter en donkerder worden lijk ik muziek nog harder nodig te hebben, gewoon als goed gezelschap, om mijn dag net iets mooier te maken. Ik deel graag mijn favorieten van dit moment.

Opvallende verschijningen in de lijst? Nou laten we bij het begin beginnen, ik bedoel… DIDO! Na vijf jaar van afwezigheid bracht ze afgelopen week weer een nieuw nummer uit; Hurricanes. Zo’n heerlijk rustgevend en tegelijkertijd oppeppend nummer (heb hem al veelvuldig tijdens het hardlopen getest). Het mooiste nieuws, vanaf begin maart ligt er een compleet nieuw album in de winkel en dat komt goed uit, want ik heb No Angel en Life For Rent inmiddels grijsgedraaid en ook haar derde en vierde album (waar ik nu even de titels niet van weet) ken ik van voor naar achter. Het wordt tijd voor wat nieuws en als Hurricanes een goede representatie is van de rest van het album dan heb ik daar heel veel zin in. Zijn hier meer Dido-fans? Wat is je favoriete Dido nummer? Ik kan niet kiezen tussen Hunter, See The Sun en Don’t Leave Home.

Waar ik ook ontzettend blij van word: het nieuwe album van Imagine Dragons, met als hoogtepunt Bad Liar. Wie heeft het album al gehoord en wie is het met me eens? Dreamer van Martin Garrix hoorde ik voor het eerst in New York toen ik om zes uur ’s ochtends in mijn eentje over Times Square wandelde, daar heb ik dus voor eeuwig goede herinneringen aan. Een zelfde soort goede herinnering heb ik aan Revelation van Troye Sivan, die ik voor het eerst hoorde in de camper richting het Gardameer vorige maand.

De prijs voor beste song titel gaat dit jaar sowieso naar Ariana Grande, ’thank u, next’. Wat een heerlijk positieve break-up song. Ik hoop hem nooit nodig te hebben om over een relatiebreuk heen te komen, maar mocht dat onverhoopt toch gebeuren dan weet ik welk nummer ik op zoek.

Goed, de rest van het lijstje is gevuld met nummers van onder andere Kygo, Sia en Snow Patrol. In totaal duurt de lijst met 15 nummers een klein uurtje. Happy listening!

Liefs,
Annemerel

P.S. Vanaf wanneer is het weer geoorloofd om kerstmuziek te luisteren? Ik zag dat One Republic een nieuw kerstnummer heeft uitgebracht, maar ik durfde hem nog niet in deze lijst te plaatsen…

Delen:

8 Reacties

 1. Jessie
  november 20, 2018 / 12:47

  Ah super thanks voor deze lijst! :D

 2. november 20, 2018 / 13:09

  Eigenlijk heel het No Angel album met als een van de top favorieten Take My Hand en van de “nieuwere” nummers No Freedom.
  Balen dat ik geen kaartje heb kunnen fixen voor haar concert :(
  Xx

  P.s. oohh ja voor kerstmuziek is het nooit te vroeg! :p

  • Annemerel
   Auteur
   november 20, 2018 / 14:07

   ooh Take My Hand… ik luister al sinds acht uur vanmorgen No Angel album non stop! Bizar hoe snel die kaartjes zijn uitverkocht, dacht echt dat wij de enige waren die nog van het bestaan van Dido afwisten.

 3. Krista
  november 20, 2018 / 14:00

  Favoriete Dido song: Sand in my shoes :) Maar niet voor tijdens het hardlopen

  • Annemerel
   Auteur
   november 20, 2018 / 14:07

   Hahaha snap ik! Weet je welke ik heel fijn vind tijdens het hardlopen, Everything To Lose (Armin van Buuren remix).

 4. Marije
  november 20, 2018 / 14:12

  Mega Dido fan hier! En ja ik heb tickets voor haar show in Paradiso! Aaaaah!
  Mijn favoriete nummer zijn er zoveel, maar bijzonder vind ik ‘Sitting on the roof of the world’ vanwege de tekst die destijds heel passend was. Ik hou van ‘End of night’ door de lekkere bitchy tekst.
  Ik moet nog altijd janken van het nummer ‘Grafton street’ en zing altijd keihard mee met ‘Isobel’.
  Manlief en ik hebben zeeeeer uiteenlopende muzieksmaken en het enige waarin we elkaar kunnen vinden zijn Dido, Mel C, Amy Winehouse en 90’s. Dus we gaaneens voor het eerst samen naar een concert. En jongens in Paradiso! Mijn favoriete Nederlandse concertzaal!

  • Annemerel
   Auteur
   november 20, 2018 / 15:18

   Aaaaaahhh wat gaaf dat je tickets hebt!!! En ik herken me in je favoriete nummers. End of Night is ook een van mijn favorieten en Isobel ook.

 5. Marieke
  november 22, 2018 / 16:30

  Haha deze foto! Het contract met mevrouw op links en meneer rechts achter jou! :-D