TUNE THURSDAY: Spotify 100

Spotify en ik zijn al sinds 2011 bevriend. In 2012 werd deze liefde bezegeld met een premium abonnement en sindsdien zijn we vrijwel altijd samen. Een van de redenen waarom ik zoveel liefde voel voor Spotify is het feit dat hij net als ik ontzettend houdt van lijstjes en terugblikken. Dat doen we dan ook ieder jaar in december, wanneer Spotify mijn ‘rewind’ voor me klaar zet en me precies vertelt wat mijn favoriete nummers en artiesten dit jaar waren. Dit jaar is de terugblik extra speciaal, het einde van het decennium nadert namelijk net zo snel als het einde van 2019 en dit was een mooi moment om ook mijn favoriete nummers en artiesten van het hele decennium eens op een rijtje te zetten. Zo tof om terug te zien.

Het decennium dat werd overgenomen door 2015

Laten we er maar geen doekjes om winden, Martin Garrix was het afgelopen decennium mijn favoriete artiest, op de voet gevolgd door Coldplay. Dat Coldplay niet op een staat zou trouwens ook kunnen komen doordat ik Coldplay ook vaak luister via Spotify, ik heb de albums namelijk ook gekocht. Dat Taylor Swift niet in mijn top 5 staat valt ook heel makkelijk te verklaren, die heeft een paar jaar lang Spotify geboycot, waardoor ik dus niet naar haar nummers kon luisteren via Spotify. Saillant detail, alle nummers die in mijn top 5 van het decennium staan komen uit 2015, toen luisterde ik belachelijk veel Spotify, meer dan 99.000 minuten (tegenover 26.000 minuten dit jaar…).

De reden dat ik dit jaar zoveel minder dan andere jaren naar Spotify heb geluisterd? Ik geef Tuur de schuld. Andere jaren zat ik veel vaker alleen thuis, of in de auto. Nu luisteren we thuis vaak naar zijn Spotify (maar wel afspeellijsten die we samen gemaakt hebben, de speaker staat alleen aangesloten op zijn telefoon waardoor we vaker via zijn Spotify account luisteren).

2019, het jaar van de nieuwe Taylor Swift en Dido albums

Dat Taylor Swift het lijstje van 2019 zou domineren, daar had ik eerlijk gezegd niet aan getwijfeld. Ik vraag me wel af wanneer dit lijstje gemaakt is, want ik heb afgelopen weken aan een stuk door naar Coldplay geluisterd en die nemen hier een ondankbare vierde positie in beslag en geen enkel nieuw nummer heeft de lijst gehaald, terwijl ik Everyday Life een keer drie uur lang achter elkaar op repeat geluisterd heb. Die moet dan toch vaker zijn afgespeeld dan mijn minst favoriete nummer van het nieuwe Taylor Swift album.

Hierboven vind je mijn hele lijst met meest gedraaide nummers van 2019. Alhoewel ik dus eerder denk dat het mijn favoriete nummer van januari tot en met oktober zijn, omdat de nummers die ik in november en nu – begin december – luister, compleet ontbreken.

Jouw eigen Spotify Rewind

Benieuwd geworden naar je eigen 2019 en decade top 5? Als je Spotify member bent ga je naar www.spotify.com en dan vind je op de homepage de link naar ‘bekijk jouw rewind’. Ga er even goed voor zitten, want het is een trip down memory lane. 

Ik ben mega benieuwd naar jouw top 5 van 2019 en van het decennium, laat het me weten in de comments! 

Liefs,

Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Teha
  december 5, 2019 / 13:20

  Toen ik nog in het onderwijs werkte,bleef ik via de leerlingen op de hoogte van nieuwe muziek. Sinds ik vandaag drie jaar geleden met pensioen ging, blijf ik op de hoogte door jou!

  • Annemerel
   Auteur
   december 5, 2019 / 14:13

   Hahaha mooi om te horen! Hoop dat ik je nog lang op de hoogte mag houden.

 2. Ingrid
  december 5, 2019 / 21:10

  Je kan als je samen woont ook een family abonnement nemen, is weer iets goedkoper dan 2 losse premiums. Het viel mij ook al op dat er veel miste in mijn Spotify lijst, soms heb ik t idee dat hij niet alles meet. Mijn favoriet was manic street preachers, maar het nummer klopte niet naar mijn idee. Wel echt leuk die lijstjes.

  • Annemerel
   Auteur
   december 6, 2019 / 09:30

   Jaa, we hebben een family account inderdaad! Dat hadden we al voordat we überhaupt samen waren, haha. Ik had al een Family account en Tuur en ik hadden het over muziek en hij vertelde dat hij altijd muziek luisterde via YouTube en ik dacht echt… wow, dat is onhandig?! Dus toen heb ik voor hem een account aangemaakt op mijn Family Account. Was wel grappig, want er stond echt zo ‘welkom bij de familie Arthur’, hij zei ‘woooowwww, dat ging snel ??’

 3. N
  december 6, 2019 / 01:56

  Leuk om terug te zien, maar ik vraag me bij mezelf ook af of alles klopt. Mijn vijf artiesten zijn trouwens zowel afgelopen jaar als het decennium hetzelfde, lekker consequent dus.

  En mijn favoriete genre is ook pop, maar toch zou ik zeggen dat onze muzieksmaak ongeveer tegenovergesteld is (ik zet de radio af als
  Coldplay opkomt zeg maar). Mijn artiesten zijn o.a. Queen, Bob Marley en Rihanna.

  • Annemerel
   Auteur
   december 6, 2019 / 09:27

   Jaaa ik heb het idee dat Spotify wel heel veel onder ‘pop’ schaart. Hoewel Queen, Bob Marley en Rihanna natuurlijk wel POPulaire artiesten zijn (evenals Coldplay en Taylor Swift).

 4. december 8, 2019 / 18:16

  Ik houd hier ook extreem van haha. Vind het ook echt chill om mijn lijstjes met 100 beste nummers van een bepaald jaar terug te luisteren want dat is gewoon met zekerheid een playlist met nummers die ik goed vind (maar vaak wel vergeten ben) :). Ook leuk dat Spotify nu aandacht geeft aan het decennium inderdaad!