TRAVEL: Vienna (I)

 photo Desktop18.jpg

Ik kom al mijn hele leven in Oostenrijk om te skiën, maar iets anders dan Serfaus heb ik nooit gezien. Daar komt vandaag verandering in, want vandaag vlieg ik naar Wenen voor een persreisje naar de stad van de koffie en schnitzel. Of nou ja, vandaag vlieg ik, als deze blog online komt hoop ik er al even rond te lopen. Mijn vlucht staat namelijk voor 7.00u ’s ochtends gepland en het is zo’n twee uur vliegen naar Wenen.

De reden dat ik Wenen ga bezoeken is voor een reisplatform dat volgende week gelanceerd wordt, hier kan ik helaas nog niet veel meer over zeggen, want het platform gaat begin volgende week dan ook pas live. Daarom blog ik niet – zoals ik normaal wel doe – tijdens mijn reis, maar verschijnen mijn blogs pas vanaf dinsdag op Annemerel.com. Jammer, maar dat is nu even niet anders en dat geeft mij weer meer ruimte om mijn tijd in Wenen optimaal te benutten. We hebben een super druk programma met verschillende musea, heel veel (ik denk lekker) eten en andere typisch Weense activiteiten, maar ik zal ook regelmatig vrije tijd hebben.

Jullie begrijpen natuurlijk al welke vraag er nu gaat komen.. Ik heb vast lezers die al eerder in Wenen geweest zijn en mij precies kunnen vertellen waar ik moet zijn. Bij welke konditorei moet ik de Sacher Torte echt geproefd hebben, waar drink ik de lekkerste Wiener Eiskaffee? Heeft Wenen winkels die we in Nederland niet hebben (en die ik wel echt gezien moet hebben). Heeft er ooit iemand hardgelopen in Wenen, waar kan ik dat het beste doen? Ik slaap in het 25hours hotel in het museumkwartier, midden in de stad.

I neeeeeed you guuyyyys!

Liefs,
Annemerel

Delen:

40 Reacties

 1. Suzanne
  maart 13, 2014 / 12:08

  Je moet sowieso voor Sachertorte gaan in het Sacher Hotel!! Bij de opera. De inrichting is een beetje Laduree-stijl. Verder heeft Wenen volgens mij een soort rondweg om het centrum heen (ook langs de opera) waar je denk ik wel aan een stuk door kan hardlopen.
  En je hebt ook Mozart-likeur, een soort Baileys maar dan met chocoladesmaken, mijn favoriet is de met witte chocolade, kan je ook in een heel klein flesje kopen, heerlijk!

  Veel plezier!

 2. maart 13, 2014 / 12:15

  Ben benieuwd naar het reis platform, klinkt goed! Ik ben zelf nog nooit in Wenen geweest dus kan je helaas geen tips geven, ik kan je wel heel veel plezier wensen, enjoy!

 3. Joëlle
  maart 13, 2014 / 12:16

  Wenen staat nog op mijn verlanglijstje. Veel plezier, lijkt me een hele mooie stad!

  Ik had nog een vraag: ik ga misschien *fingers crossed* binnenkort voor werk naar Kopenhagen en wilde daar graag hardlopen. Nu beschrijf je in je blogje wel ongeveer je route, maar ik vroeg me af of je die run misschien nog met Nike+ hebt getrackt en een kaartje bij je route hebt?

 4. maart 13, 2014 / 12:20

  Wauw, super tof! Heel erg veel plezier gewent, geniet er vooral van ;)

 5. maart 13, 2014 / 12:33

  Leuk zeg! Ik ben benieuwd naar je verslag, Wenen lijkt me een leuke stad!

 6. Kar
  maart 13, 2014 / 12:34

  Hoi! Wat leuk dat je met een persreis naar Wenen mag!
  Betekent dit dat er helemaal geen blogs online komen tot dinsdag? :(
  Zou je mij de Garmin Forerunner 310XT HRM aanbevelen? Ik loop graag hard en ben daarom op zoek naar een sporthorloge maar ik zwem ook 1x per week (baantjes) en aangezien deze ook in het water kan denk ik erover om deze aan te schaffen.
  Ik hoop dat het je lukt snel te reageren (het is een tijdelijke actie op Groupon)

 7. Leonie
  maart 13, 2014 / 12:36

  Jaaaa Wenen! Ik woon er, dus mocht je vragen hebben, stel ze gerust!

  Voor de beste sachertorte ga je naar café sacher, waar ook de oorsprong ligt van de sachertorte. Daar binnen zitten is al een hele beleving.
  De lekkerste apfelstrüdel van Oostenrijk (althans, dat is wat men beweert..) eet je bij café Prückel. Metrohalte Stubentor, en dan is het niet te missen. Veel beroemdheden komen hier en het is er typisch Weens.
  Hardlopen in Wenen kan heel erg goed! Bij Schönbrunn kun je goed hardlopen, maar ook langs de Donau en in één van de vele parken (Prater, Türkenschanzpark en zo zijn er nog veel meer).
  Een bijzondere bakker/restaurant is Joseph, bij Landstraße (Wien Mitte), het is er niet goedkoop, maar de lekkerste taart en muffins koop je hier. Bijzondere smaken en biologisch en ook veel veganistische producten.

  Geniet van Wenen! Het is op dit moment prachtig weer, dat maakt de stad nog een beetje mooier!

 8. maart 13, 2014 / 12:47

  Ben nog nooit in wenen geweest, maar het lijkt me een leuke stad! Ben benieuwd naar je ervaringen en bevindingen :)

 9. maart 13, 2014 / 12:53

  Had je graag tips gegeven, maar ben er helaas nooit geweest! Lijkt me wel een prachtige stad, dus veel plezier in Wenen!

 10. maart 13, 2014 / 12:54

  Volgens mij is het heel chic! Prachtig!

 11. maart 13, 2014 / 12:59

  Ik weet alleen een geweldige karaokebar in Wenen, weet niet of je daar behoefte aan hebt :’)

 12. maart 13, 2014 / 13:05

  Heel veel plezier in Wenen!

 13. maart 13, 2014 / 13:06

  Super leuk dat je een persreis voor zoiets mag doen. Ik ben erg benieuwd naar je blogjes komende week! Zelf ben ik nog nooit in Wenen geweest dus ik heb geen tips.

 14. Marleen
  maart 13, 2014 / 13:16

  Hardlopen moet je eigenlijk sowieso een keer bij Schonbrunn doen <3 zo mooi daar. En Sachertorte bij hotel Sacher of course. De winkels zijn wel ongeveer hetzelfde als in elke grote Europese stad, maar je moet wel even naar binnen bij warenhuis Steffl, een soort Bijenkorf+++, love it. En het Sissy-museum vond ik ook erg leuk, en ik heb niet eens de films gekeken! Gewoon heel leuk om al die jurken te zien enzo. De tentoonstelling is ook echt heel mooi, met installaties en alles, waardoor je de prinses echt leert kennen. En voordeel is: je bent er zo doorheen, dus echt iets wat je mooi tussendoor kunt doen, je hoeft niet gelijk de hele dag in het museum te lopen zeg maar.
  Ik vond Wenen echt geweldig, ik hoop dat jij het er ook naar je zin hebt. Benieuwd naar je blogs over de stad!

 15. maart 13, 2014 / 13:21

  Ben benieuwd naar je reisverslag! Ben zelf nog nooit in Wenen geweest maar ben erg nieuwsgierig naar je tips!

 16. Daphne
  maart 13, 2014 / 13:30

  Wenen was voor mij veel kerken zien en heerlijk eten bij een Italiaans restaurant vlakbij de Dom!! Torte gegeten in klein restaurant op Schonbrunn!! Heerlijk!! Wenen stad van Sissi,cultuur en multi culti!! Geniet ervan!!

 17. maart 13, 2014 / 13:51

  Oeh leuk! Ik zou ook graag een keertje naar Wenen willen gaan, kom al van kleins af aan in Oostenrijk maar nog nooit in de hoofdstad geweest!

 18. maart 13, 2014 / 13:54

  Gaaf! Ik ben afgelopen zomer in Wenen geweest, maar dat was helaas maar een kort bezoek. We hebben Schloss Schönbrunn gezien, dat was net een Efteling-kasteel. Ongelooflijk! Maar wel mooi. De Koninklijke grafkelder in de stad zou ik overslaan. Wij betaalden €11 om een paar stenen te bekijken en waren er in 10 minuten weer uit… Veel plezier!

 19. maart 13, 2014 / 14:34

  Oooooh, ik zag de foto van de Spaanse rijschool en dacht even (don’t hate me) ‘F you, ik wil daar ook heen!’ Maar ik weet natuurlijk helemaal niet of dat op je planning staat haha. Ik ben lang geleden eens in Wenen geweest, natuurlijk kun je Schönbrunn niet overslaan, ik vond het echt geweldig maar ik hou dan ook echt van die tijd. En waar je het beste Sacher Torte kunt eten weet ik niet, ik zou gewoon alle konditoreien uitproberen haha. Have fun!

 20. maart 13, 2014 / 14:40

  Veel plezier! Ik ben er nog nooit geweest en ben dan ook heel benieuwd naar je artikelen van volgende week!

 21. Liesbeth
  maart 13, 2014 / 14:43

  De wijk rond het museumkwartier is heel tof! Ga naar de Naschmarkt en bar Phil (bar en boekenwinkel in één), en ’s avonds zéker cocktails gaan drinken op de rooftop bar van het 25 hours hotel!

 22. Margot
  maart 13, 2014 / 14:47

  De Sacher Torte moet je uiteraard bij Hotel Sacher gaan eten!!!

  En zeker een bezoekje brengen aan de lippizaner paarden! Nu ben ik wel bevoordeeld omdat ik zelf paardrij en een gelijkaardig ras van paarden heb, maar die witte hengsten zijn gewoon prachtig! Ook de stallen zijn de moeite om een bezoekje te brengen!

  Verder ook een aanrader: de bibliotheek (is een straat verder dan de Hofburg)

 23. maart 13, 2014 / 15:09

  Ik heb het zelf niet gedaan, maar je kan hardlopen in die tuin van het Sisi paleis!

 24. Sissie
  maart 13, 2014 / 15:37

  Zeker naar slot shonbrunn. Er worden daar ook veel klassieke concerten gegeven, ook leuk voor het sfeertje!

 25. maart 13, 2014 / 16:32

  Oehh, wat leuk dat je weer een reisje maakt! Ik ben zelf nog nooit in Wenen geweest, helaas. Veel plezier en ik kijk al uit naar al je mooie foto’s.

 26. Lisa
  maart 13, 2014 / 16:34

  Ah I love Vienna! Sacher Tarte moet je eten bij Hotel Sacher.. daar komt hij ook oorspronkelijk vandaan.

  Praterpark is ook zeker een aanrader, leuke buurt en daar staat het reuzenrad, vanaf daar heb je een heel mooi uitzicht over de stad.

  Schonbrunn mag je niet overslaan!

 27. maart 13, 2014 / 16:50

  Leuk artikel! Ben erg benieuwd hoe je het er vond. Helaas kan ik je geen tips geven, omdat ik nog nooit in Wenen ben geweest.

 28. maart 13, 2014 / 17:51

  Helaas ook geen tips want kom ook alleen in Oostenrijk om te skiën. Veel plezier !

 29. Tessa
  maart 13, 2014 / 18:15

  Hardlopen is inderdaad het leukste en mooiste bij Schönbrunn, ligt jammer genoeg wel iets buiten het centrum af maar is met de metro goed te bereiken. Sachertorte is natuurlijk erg lekker maar eigenlijk zou je ook de Café Central Torte moeten proberen, bij Café Central. Het café zelf ziet er van binnen prachtig uit, maar de taart vinden ik en mijn ouders eerlijk gezegd lekkerder dan de Sachertorte :)
  De Hofburg is ook fantastisch om te zien. Het Sissi museum dat er zit is heel interessant.
  Onwijs veel plezier in Wenen !

 30. maart 13, 2014 / 18:50

  Hardlopen in de tuinen van het paleis van Sisi!!!!!! Veel plezier en geniet ervan!

 31. maart 13, 2014 / 20:01

  Veel plezier!

 32. maart 13, 2014 / 20:34

  Wenen is zo leuk en zo groot en majestueus en gewoonweg heel koninklijk. Althans, dat vind ik. Aangezien je al een druk programma hebt en bovendien inmiddels alweer een dag in Wenen hebt gehad… kan ik nog wel zeggen dat je absoluut naar het Opera-huis moet gaan voor een rondleiding en natuurlijk naar Schönbrunn.
  Het is voor mij alweer een tijdje geleden dat ik in Wenen was (een paar jaar terug) en ik heb geen specifieke tentjes toen opgeschreven waar je heen zou moeten, maar ik raad altijd Foursquare aan. Dan kan je ter plaatse bekijken wat er leeft onder de mensen en wat wordt aangeraden.

  Veel plezier!

 33. maart 13, 2014 / 21:55

  Wat leuk! Ben zelf helaas nog nooit in Wenen geweest maar zou er graag eens naar toe willen! Ben benieuwd naar je ervaringen!

 34. Christel
  maart 13, 2014 / 23:35

  JALOERS! Haha! Sacher is al genoemd en ik heb op het moment niet echt de namen paraat van plekken waar ik altijd kwam. Ik zou wel op het vliegveld een zakje/bakje rum kokos kugeln kopen van Casali, verslavend lekker! ;-) Ze zijn overigens ook in de supermarkt te koop maar dat is huismerk en in dit geval beduidend minder lekker. Veel plezier en ik ben benieuwd wat je van Wenen vindt!

 35. maart 14, 2014 / 08:34

  Oh ik ben naar zo’n uitvoering van de Spaanse Rijschool geweest in Ahoy, super tof! Maar daar zal jij niet last minute binnenkomen.

 36. maart 14, 2014 / 10:43

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het moet een super mooie stad zijn volgens iedereen die er al geweest is. Mijn penvtiendin uit Valencia stuurde me hele mooie polaroid foto’s die ze er maakte en nu hoop ik stiekem een beetje dat ik er ook snel eens heen mag. Maar in Valencia ben ik ook nog nooit geweest en die stad staat hoger op mijn travelwishlist. Nog maar even zien wat de plannen worden deze zomer, New York hakte er flink in maar de reiskriebels werden alleen maar heftiger. Maar eerst nog Zuid-Frankrijk volgende week.
  Veel plezier in Wenen!

 37. maart 14, 2014 / 19:12

  wat leuk dat je in wenen bent! Ik ben er van de zomer geweest en heb er een blogje over geschreven met dingen die je er kan doen: http://vrouwopreis.nl/travel/48-uur-in-wenen/
  Weet niet zeker of ik hem mag plaatsen… maar er staan iig wat tips in :)

 38. maart 15, 2014 / 09:10

  Ooh wat leuk! Mijn zusje woont in Wenen dus ga er heel vaak naartoe! Ga toevallig over een maantje weer dus ben benieuwd naar de blogposts!

 39. Lyanne
  maart 16, 2014 / 20:35

  Wat leuk dat je naar Wenen bent! Ik ben er toevallig vorig weekend geweest voor een radiologie congres.

  De Sacher Torte moet je echt bij hotel Sacher eten!
  Mijn hostel zat naast de Naschmarkt. Deze is te vergelijken met de Albert Cuyp, heel gezellig met allemaal groente en fruit kraampjes. Op zaterdag wordt dit omgetoverd tot een grote vlooienmarkt. Het leukste van alles is dat er leuke restaurantjes tussen de kraampjes zitten. Zoals Neni; een hip leuk tentje met niet te duur eten.
  Oja qua shoppen: er is een forever 21 en de Brandy & Melville is 3 x zo groot als in de Leidsestraat.
  Harlopen moet je inderdaad doen bij Schonbrunn! Echt heel mooi en je zal zeker niet de enige zijn.

  Veel plezier en geniet van de stad!