RUN BABY RUN: 32 days

 photo Desktop21.jpg

Het ging afgelopen zondag niet helemaal zoals gepland. Stiekem had ik verwacht dat het niet zo’n opgave voor me zou zijn, die 5’30 gemiddeld over drie afstanden lopen, maar dat viel toch een beetje tegen. Uiteindelijk liep ik de die 36,1 kilometer met een gemiddelde van 5,42. Dat mag tijdens de marathon niet gebeuren, dan moet ik echt 5’35, liefst 5’30. Gelukkig heb ik nog 32 hele dagen ;-).

Wat ga ik de komende vier-en-halve week nog doen? Nou normaal loop ik in de vijf weken voor de marathon een stuk minder dan de tien weken ervoor. In de vijf weken voor de New York Marathon liep ik in totaal 60 kilometer en daarin zaten twee duurlopen van 20 kilometer. Kun je nagaan hoe veel ik gelopen heb. De tien dagen voor de marathon heb ik zelfs helemaal niet hardgelopen. Of dat nou zo slim is weet ik ook niet, maar ik weet wel dat ik ook dit keer ga minderen.

Aanstaande zondag loop ik nog een keer 21,1 kilometer, gewoon in een makkelijk en rustig tempo, hopelijk wel iets sneller dan tijdens de CPC. Een week later wil ik stiekem nog een keer 35 kilometer achter elkaar lopen. Ze zeggen dat je het beste drie weken voor de marathon je langste afstand kan lopen, het is mij nog nooit eerder gelukt (voor Amsterdam deed ik het vijf weken van te voren, voor New York ook, maar toen wilde ik nog een keer 35 kilometer lopen precies drie weken van te voren, maar toen ben ik na 20 kilometer gestrand). En na die 35 wil ik alleen nog een paar keer tien en een paar keer vijf lopen, maar verder… RUST!

Mijn grootste nachtmerrie tijdens de Marathon van Rotterdam? Dat ik net als bij de CPC al na twee kilometer de meters aan het wegkijken ben. Dat ik er niet in kom. Dat had ik tijdens die laatste afstand afgelopen zondag. Ik kwam er gewoon niet in. De eerste kilometer was zwaar, de tweede ook, maar ik bleef mezelf vertellen, je komt er wel in, straks voel je het niet meer, dan ga je als vanzelf. Maar dat moment kwam niet, het werd alleen maar zwaarder, ik kwam er niet in. Tijdens de Marathon van New York had ik daar ook een beetje last van, de eerste kilometers gingen wel redelijk, die Verrazano Bridge was super bijzonder, maar toen we in Brooklyn kwamen had ik het de eerste kilometers wel zwaar, ik voelde ieder spiertje in mijn benen. Gelukkig kwam het toen goed (tot een kilometertje over 27, toen viel ik er weer uit).

Tijdens de New York Marathon was mijn missie uitlopen, tijdens de CPC was het mijn uiteindelijke missie om alle drie de afstanden te voltooien (wat me ook wel compleet snelwandelend gelukt was, laten we eerlijk zijn…), mijn missie voor Rotterdam is spannender, ik ben niet tevreden als ik niet sneller ben dan tijdens de Marathon van Amsterdam, in 2012. 3.58.51, daar moet ik onder zitten. Het kan toch niet zo zijn dat ik na anderhalf jaar hardlopen nog steeds niet sneller ben?

Het stellen van een doel waarvan je niet zeker weet dat je het gaat halen, dat is spannend. Ik stel mezelf niet graag teleur, dus ik ga mijn doel ook gewoon behalen. Maar of het makkelijk wordt..

Oh ja… nog even over de New York Marathon die ik voor Dance4Life weer wilde gaan lopen… Dat gaat vooralsnog niet door. Ik heb er heel veel verschillende redenen voor maar het komt allemaal een beetje neer op tijd + geld. Van de zomer wil ik wel weer een actie voor Dance4Life gaan doen, maar dit staat helemaal los van de New York Marathon. Ik vind het heel erg jammer, maar ben aan de ene kant ook wel weer blij dat ik een beslissing genomen heb. Bedankt voor al jullie positieve reacties twee weken geleden, aan jullie heeft het absoluut niet gelegen. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. maart 12, 2014 / 17:03

  Wauw, wat een gaaf doel zeg voor de marathon van rotterdam! Weet zeker dat het je gaat lukken!! X

 2. maart 12, 2014 / 17:21

  Knap dat je jezelf zo scherp houdt door doelen te stellen, maar ook niet te streng zijn, anders is het altijd moeilijk om een doel te behalen, veel succes, heb sowieso bewondering voor je discipline waarmee je het allemaal doet!

 3. maart 12, 2014 / 17:23

  Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen! Jammer van New York, ik was al benieuwd wat je keuze was geworden, wie weet volgend jaar beter!

 4. Evelien
  maart 12, 2014 / 17:28

  Ik hoop dat je je doel gaat behalen voor de Rotterdam Marathon! Aan je discipline kan het niet liggen, het gaat je vast lukken :) Stiekem vind ik het wel een beetje jammer van New York, ik keek nu al weer uit naar al je verhalen er over ;) Maar ik snap heel goed dat je een marathon niet ‘even’ doet en helemaal meerdere per jaar. Succes!

 5. maart 12, 2014 / 17:31

  Vind het een wijze beslissing dat je niet weer voor Dance4life gaat lopen. Wat ik er vorig jaar van meegekregen heb, is dat het echt een ongelofelijke hoop werk was. Ik vind het wel een goed idee om ze op een andere manier te steunen. Verder: Die marathon komt goed! Je bent super bezig. Veel succes met de laatste maand :)

 6. maart 12, 2014 / 18:00

  Oeh, het lijkt me toch best wel tricky om jezelf zo’n doel te stellen en zeker als je ‘m zo concreet en openbaar vastlegt! Niet dat het erg is, maar jezelf teleurstellen is toch altijd wel minder leuk. Aan de andere kant is het juist wel een heel goede stok achter de deur en ik weet zeker dat het je wel gaat lukken. Verstandige keuze heb je ook genomen met betrekking tot de New York marathon.

 7. maart 12, 2014 / 18:22

  Aaah, het gaat je vast lukken om een goede marathon te lopen :) en wow, wel een random afstand: die 21,1 km. Heel veel succes meid!

 8. maart 12, 2014 / 18:31

  Wat een zorgen heb je dan ineens als je tegen je vorige tijd wilt rennen. Ik zette van de week ook een PR neer en ik wilde er een paar dagen later er het liefst weer onder zitten. Natuurlijk niet zo’n handig streven voor een starter? Jou gaat dat natuurlijk wel gewoon lukken, heb er vertrouwen in! Ik heb me uiteindelijk ook niet voor de NY marathon ingeschreven, want ik zou er teveel voor moeten trainen en te snel naar die afstand moeten. Ik wil het leuk houden en misschien in 2015, eerst maar eens in NL wat wedstrijdjes meepakken. Wil je eens een artikel schrijven over jouw favoriete hardloopevenementen?

 9. maart 12, 2014 / 18:36

  Je kan het! Jij voelt je lichaam als geen ander aan dus luister er naar. Maar dat doe je ook wel denk ik. Ik vind het in ieder geval super inspirerend en motiverend om te lezen hoe het gaat en hoe je er naar toe leeft. Succes!!

 10. maart 12, 2014 / 18:45

  Wat heb ik een respect voor jou! Die afstanden! Heel veel succes! You can do it!

 11. maart 12, 2014 / 18:47

  wat een super gaaf doel!

 12. B
  maart 12, 2014 / 19:19

  Nou ja je wordt niet zomaar sneller in die 1.5 jaar natuurlijk.. Ik wil niet al te kritisch zijn maar volgens mij hoorde ik je vorige keer meer over interval? Ben benieuwd, veel succes!!

 13. maart 12, 2014 / 21:02

  Spannend, het gaat goed komen Annemerel! En verstandige keuze voor je New York marathon, het was heel gaaf geweest, maar als je nu al weet dat het heel moeilijk wordt, dan is het verstandig om het niet te doen.

 14. maart 12, 2014 / 21:38

  Ik weet zeker dat je het gaat halen en dat je je ook niet te veel zorgen moet maken of je er niet in komt want je kunt gewoon heel goed hardlopen!

 15. maart 12, 2014 / 22:56

  Heel veel succes met trainen de komende weken! Jammer van New York, maar leuk dat je misschien toch nog iets gaat organiseren voor dance4life. Ik hoop dat je misschien nog iets wilt doen met een bootcamp, misschien met Esmée? :-).

 16. Marleen
  maart 13, 2014 / 08:01

  Ik hoop dat je je doel behaald ! Ik heb er wel vertrouwen in ! ;)

 17. Marjolein
  maart 13, 2014 / 08:14

  Ik heb het grootste vertrouwen erin dat je het super gaat doen! Ben je nog van plan om een aantal #fitforsummer blogs te schrijven? Ik vond dat vorig jaar echt helemaal te gek!

 18. maart 13, 2014 / 10:58

  Veel succes! Ik ben er zeker van dat het je lukt :-)

 19. Joëlle
  maart 13, 2014 / 12:08

  Je zult inderdaad een strak tempo moeten aanhouden, maar als ik alles zo lees denk ik dat je het prima kan. Kijk eens met wat voor pace je je andere lange duurlopen liep! Tijdens de City Pier City was het echt heel warm; iedereen die ik ken liep ‘m ook (net als ik) een stuk langzamer dan normaal, dus ik denk niet dat dat representatief is. Het blijft natuurlijk altijd een momentopname, zo’n wedstrijd, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het je gaat lukken. Heel veel succes en geniet vooral van de marathon!

 20. maart 13, 2014 / 13:49

  Goed bezig! Ik vind het al super knap wat je zondag heb gedaan, die 3 afstanden.
  En er komt vast nog wel eens een moment waarop je weer kan shinen in New York :)

 21. maart 14, 2014 / 15:26

  Komt helemaal goed hoor, in het mooie 010. En ik sta natuurlijk aan te moedigen! :D

 22. maart 14, 2014 / 17:09

  Je gaat sneller worden door interval en spelen met je hartslag.Zelf ben ik ook van mening dat langzaam wel eens snel maakt, maar daar zijn de meningen over verdeelt.
  Ik zelf zou je toch aanraden om 3 weken voor de marathon je langste afstand te oen ipv 5 weken, dat is te ver weg van de wedstrijd dag zelf.Ook de laatste week losjes een uurtje langzaam dribbelen is juist goed ipv helemaal niets doen de 10 dagen voor de marathon.
  Maar goed, ieder zijn manier en als je mij niet tegen komt in Rotterdam?, dan loop je in ieder geval sneller dan 4:15 uur ;-).
  Groet Pacer Rinus.

 23. maart 17, 2014 / 08:45

  Volgens mij kan het niet anders dan dat je de marathon gaat finishen (ruim) onder de 4u! Ik droom ook nog steeds van een marathon onder de 4u, maar ik ga er in Rotterdam niet voor. Ik heb de tijd bewust los gelaten, omdat ik mijn eerste marathon gewoon (goed) wil uitlopen, maar you never know. In welk startvak sta je? Tussen de 3.30u en 4.00u? Misschien spot ik je wel en dan gebruik ik je als haas. ;-)