THE LIST: Travel Bucketlist

 photo Desktop3126.jpg

Ik heb het geluk dat ik op mijn 27ste al heel wat bijzondere plekken heb mogen zien. Ik ben geen wereldreizigster van formaat, maar ik denk dat ik zeker niet mag klagen. Maar ook al heb ik niets te klagen, ik heb natuurlijk nog wel wat te wensen. Deze vijf reizen staan op dit moment op mijn bucketlist.

Roadtrip USA
Het lijkt me zo ontzettend vet om een roadtrip door de Verenigde Staten te maken. Waar weet ik niet precies, ik denk dat ik drie maanden nodig heb om alle dingen te doen die ik graag zou willen doen. Van Portland (Oregon) langs San Francisco, Malibu, Los Angeles, Laguna Beach naar San Diego. Het diepe zuiden, Louisiana, Alabama. North Carolina, Atlanta, Wilmington, alle kleine dorpjes waar Nicholas Sparks films zijn opgenomen. Nashville.. En meer richting het Noord-Oosten, Boston, Washington D.C., New London, Providence, The Hamptons en natuurlijk eindigen in New York.. Yup, hier heb ik wel even de tijd voor nodig, wil je niet alleen maar bezig zijn met reizen en ook nog een beetje kunnen genieten van de trip.

Aan de ene kant denk ik, dit moet ik gewoon een keer gaan doen, ik kan overal werken, wat staat me in vredesnaam nog in de weg om dit niet NU te doen. Maar aan de andere kant is dit ook niet de meest goedkope trip die je je kunt bedenken en is het wellicht ook wel leuk om dit met iemand samen te doen zodat je kosten voor auto en hotels kunt delen. Maar je moet dan wel zeker weten dat je een hele tijd heel goed samen met diegene kunt zijn zonder elkaar knettergek te maken. De enige die ik op dit moment kan bedenken is mijn zusje, maar die heeft hier in geen honderd jaar geld en tijd voor, dus tot die tijd fantaseer ik gewoon eventjes verder.

Australië & Nieuw-Zeeland
Ik ben nog nooit Down Under geweest. Voorheen had ik de behoefte niet zo, maar die behoefte begint steeds meer te komen. In december een paar weken naar Australië. Genieten van de stranden terwijl het in Europa druilerig en koud is. Maar ja in december heb je natuurlijk ook alle feestdagen en die wil ik wel gewoon met mijn familie vieren. Januari en februari zijn ook goede opties, maar dan wil ik stiekem toch ook wel gewoon beschikbaar zijn voor wintersportvakanties. En in maart volgend jaar ga ik me echt volledig focussen op de Boston Marathon, dus ja, ook dit zit er het komende jaar waarschijnlijk nog niet in…

Tokyo 
Tokyo stond eigenlijk nooit hoog op mijn verlanglijstje, ik weet ook niet waarom, ik HOU van Japans eten. Maar de afgelopen maanden fantaseer ik steeds vaker over Tokyo. Dit bucketlist item kan ik hoogstwaarschijnlijk in februari 2018 afstrepen, want dan staat de Tokyo Marathon op het programma. Tegen die tijd hoor ik graag waar ik de beste sushi kan eten en wat ik allemaal moet kopen en zien.

Sicilië, Capri, Cinque Terre & Amalfi
Veel dichter bij huis zijn de dingen die ik nog in Italië wil zien. Ik ga al mijn hele leven vrijwel iedere zomer naar Italië en ik heb nog steeds zoveel niet gezien. Ik ben nog nooit op een Italiaans eiland geweest, terwijl ik Sicilië en Capri zo graag zou willen zien. Ook ben ik nog nooit naar de kust geweest, maar de foto’s van Cinque Terre en de Amalfi kust zien er zo fantastisch uit dat daar echt nog wel verandering in moet komen. En snel ook.

Skiën in Whistler
De Oostenrijkse Alpen zijn in de winter mijn favoriete plek op aarde, maar het lijkt me ook wel heel erg vet om een keer te skiën aan de andere kant van de oceaan. In Whistler, Canada, bijvoorbeeld, het grootste skigebied van Noord-Amerika. Je schijnt hier erg goed off-piste te kunnen skiën en het schijnt rustiger te zijn dan in veel Oostenrijkse skigebieden. Ik weet niet of dit allemaal waar is, want erg goed heb ik me nog niet ingelezen, aangezien skiën in Whistler voorlopig alleen nog maar een vage fantasie is en ik nog nooit daadwerkelijk op zoek ben gegaan naar specifieke informatie. Naast skiën in Canada lijkt het me trouwens ook heel vet om een keer te gaan skiën in Japan.

Wat staat er nog op jouw reis bucketlist? 

Liefs,
Annemerel

Delen:

41 Reacties

 1. Xx
  oktober 19, 2016 / 12:06

  Leuk artikel! Erg fijn dat er tegenwoordig wat meer variatie in je blog zit, lijkt alsof je weer met wat meer plezier en aandacht je artikelen schrijft!

  Skiën in Canada staat ook op mijn lijstje! (Naast Venetië, maar daar ga ik over een paar maandjes wonen dus dat komt wel goed ;))

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 15:34

   Dankjewel! Ik doe mijn best :). Plezier is er altijd geweest, soms zit je alleen zo vast in je routine dat je niet eens doorhebt dat je eigenlijk continu dezelfde soort artikelen plaatst.

 2. Charlotte
  oktober 19, 2016 / 12:13

  Wat is het toch heerlijk dat we in een tijd leven waarin we relatief eenvoudig de wereld over kunnen reizen! Mooi wensenlijstje! En aangezien ik het heerlijk vind om reislijstjes te maken en te delen:
  1. Rondreis Australië, waar twee vriendinnen wonen;
  2. Met de trein door Scandinavië en dan door naar Sint Petersburg en misschien ook Moskou;
  3. Lapland;
  4. Rondreis door Iran;
  5. De fresco’s van Giotto bekijken in Padua.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 15:33

   Inderdaad… wat zijn we gezegend dat we in een tijd leven waarin we dit überhaupt – met een beetje veel sparen – kunnen doen.

 3. Vera
  oktober 19, 2016 / 12:20

  Ah, eindelijk iemand die ook naar het diepe zuiden van Amerika wil! Nashville lijkt me echt super gaaf. Ik heb altijd al wat gehad met het accent, de muziek en op een of andere manier lijkt de sfeer me heel leuk. Misschien valt dit ontzettend tegen als ik er eenmaal een keertje ben (ik bedoel, niks is als in de films), maar toch!

  Verder heb ik nog twee grote wensen: IJsland en Scandinavië. Allebei om de rust, ruimte en mooie natuur. Zucht…

 4. Rebecca
  oktober 19, 2016 / 13:44

  Op 1 staat bij mij een USA roadtrip (west kust, Florida en het noord oosten) maar heb hetzelfde probleem als jou.. met wie zal ik gaan en ben ik daarna nog evengoede vrienden haha!
  Ik wil ook heel graag naar Dubai, Marrakech, Australie&Nieuw-Zeeland, India en China..

  Waar was die geldboom ook alweer te halen?

 5. xAmber
  oktober 19, 2016 / 13:50

  Ik heb vorig jaar een roadtrip gemaakt in het westen van Amerika. Grote steden die ik heb gezien zijn Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Voor foto’s van deze trip kan je altijd een kijkje nemen op mijn insta (@mytravelspassport). Vergis je alsjeblieft niet in de afstanden met zo een roadtrip, de langste afstand die wij hebben gereden was een rit van 6.5 uur!!

  Ik zou graag nog een keer terug willen naar LA, ik heb zo veel nog niet gezien! Hoog op de lijst staan Australië, Bora Bora/Malediven en dichter bij huis IJsland.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 15:32

   Ooooh ja de Malediven en Bora Bora daar wil ik ook naartoe!!!!

 6. oktober 19, 2016 / 14:00

  Australië is mijn aanrader voor jou. Wij zijn er ondertussen 3 keer geweest. Telkens een ander deel. Ik raad je de Westkust aan als je van de pure outback houdt. Een blog verwijzend naar onze laatste reis: https://margohermans.com/2016/08/31/brieven-naar-downunder/. Succes met beslissen!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 15:31

   Ziet er fantastisch uit!

 7. oktober 19, 2016 / 14:14

  Poeh wat staat er NIET op mijn reis bucketlst ;).

  Ik wil ook wel met je mee op rondreis door Amerika heen hoor! De drie weken van afgelopen jaar in Californie en Nevada waren lang niet genoeg. Gelukkig mag ik over een maandje weer voor mijn werk richting Amerika. Ik hou van dat land!

  Maar ook juist richting Azie lijkt me fantastisch. En in Europa zijn ook nog duizend miljoen dingen waar ik naartoe wil. Helaas heb ik geen geldboom en fulltime vrije tijd ;)

 8. chantal
  oktober 19, 2016 / 14:26

  Al jaren staat Bali heel hoog op mijn lijstje en die kan ik volgend jaar in april eindelijk afstrepen.
  :)

 9. oktober 19, 2016 / 14:26

  Sicilie is echt een aanrader! Ik ben er dit jaar op huwelijksreis geweest en het was echt fantastisch. Rauwer dan het vastenland. Als je stiekem even wilt kijken moet je mijn blog bezoeken. Normaal geen reclame hoor, haha maar nou ja Sicilie is tof!

  Oh en de USA, Down Under staan ook nog op mijn lijstje.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 15:31

   ooooh leuk ik ga even kijken!

 10. Manon
  oktober 19, 2016 / 14:34

  Wat een leuk artikel! Ik ben vorige week teruggekomen uit Japan en heb Tokyo dus al bezocht. De allerrrr beste sushi ter wereld eet je bij een van de vele restaurantjes bij de Tsukiji Fish Market in Tokyo, waar ze elke ochtend (nacht) de vers gevangen tonijn van die nacht veilen. De sushi die je eet is dus verser dan vers en de tonijn smelt echt op je tong. Heerlijk!

  Cinque Terre hoop ik volgend jaar te bezoeken.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 19, 2016 / 15:30

   Ik heb er nu al trek in !

 11. Lisa
  oktober 19, 2016 / 14:54

  Wat een fijne lijst! Ik heb een hele lange lijst van plekken waar ik nog naartoe zou willen, maar voor nu staan Bali en Zuid-Afrika bovenaan. Volgend jaar hoop ik ook voor de tweede keer New York aan te kunnen doen :)

 12. oktober 19, 2016 / 15:09

  Fijn lijstje! Australië en nogmaals een roadtrip door de VS staan ook hoog op mijn lijstje! Afgelopen zomer ben ik eindelijk in Cinque Terre geweest en het was inderdaad prachtig! Een Italiaans eiland zou ik ook graag nog eens bezoeken. Verder kan ik je IJsland (ik was er in januari dit jaar) ook zéér aanbevelen, dat was zo’n bijzondere en prachtige ervaring!

 13. oktober 19, 2016 / 15:32

  Op ons wensenlijstje stond nog Singapore en Bali en in 2017 gaan we beide doen, naar de formule 1 in Singapore en daarna relaxen in Bali. Ook willen we nog heel graag een roadtrip maken in de usa en Canada. Nog genoeg te zien dus :-)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 20, 2016 / 09:04

   Wauw Formule 1 in Singapore fantastisch!!!!!!!

 14. yvonne
  oktober 19, 2016 / 15:50

  Sicilië is geweldig! Ik kom er een paar keer per jaar omdat mijn schoonfamilie er woont. Wij maken graag ‘reclame’ voor Sicilië dus als je gaat vertel ik je graag wat tips!

 15. Debster
  oktober 19, 2016 / 16:27

  Hi Annemerel,

  Canada hoeft niet zo duur te zijn ;). Heb maandag een retour Vancouver geboekt voor 340 euro en voor 60 euro per dag heb je een skipas voor Whistler. Ik zeg doen :).
  En herkenbaar van Tokyo… de rest allemaal gedaan, dus ik droom stiekem van Myanmar, Sri Lanka, Zuid Afrika. Overigens, wanneer ik Afrika heb bezocht dan heb ik alle werelddelen bezocht. Ook wel vet.

  Mbt marathons, je haalt me in! Damn girl. Ik heb London wel gedaan, net als NY en Berlijn. Maar Chicago, Tokyo en Boston moeten nog gedaan worden. Boston wordt wel de lastigste omdat k niet een mega snelle loper ben. But who knows….

  En weet je wat het is met reizen: gewoon doen. Met jouw baan is dat zo gemakkelijk. Ik heb een baan bij een bank waardoor ik minder vrijheid heb. Die centen komen wel goed, huizenruil is ook altijd mogelijk. Zo heb ik nl ook mijn laatste 2 weken op Curacao doorgebracht. :)

  Enjoy!

 16. oktober 19, 2016 / 16:50

  Ooh een roadtrip door de VS klinkt inderdaad geweldig! Ik wil nog een keer een roadtrip doen door Canada, beetje random want ik studeer er nu maar ik weet dat het me nóóit gaat lukken om heel Canada te zien. Ik wil naar Vancouver, Calgary Jasper, Banff en the Rockies en het lijkt me echt vet om serieus noordelijk te zijn. Ik heb toen ik 14 was een rondreis langs de westkust van de VS gedaan (met een camper, zo leuk!) en ik wil heel graag nog eens naar SF en Yosemite. En naar Bryce Canyon: een van de meest bijzondere plekken waar ik ooit ben geweest.

  Verder staat er nog op mijn travel bucketlist: Rome, Barcelona, Wenen, Stockholm,, de Baltische Staten en IJsland, Sint-Petersburg, interrailen door Europa, inderdaad Australië en Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Curacao, Zuid-Korea en Japan… Tegen een reis naar Vietnam of Peru zou ik ook zeker geen nee zeggen (maar dan wel met iemand die zelf ook heel graag zou gaan zeg maar, naar de andere plekken op deze lijst zou ik een ander nog willen meeslepen omdat ik zo graag wil haha). Hier in Canada wil ik nog graag naar Montreal (volgende week, yay), Bruce Peninsula en naar New York, Boston en Chicago. En stiekem ook nog naar een tropisch oord in december/begin januari, maar of dat gaat lukken weet ik nog niet.

  Maar oké, ik zal de lijst met plekken waar ik ben geweest (bijvoorbeeld toen ik jong was) en nog eens wil zien maar even achterwege laten, haha. Ik hou zo van zulke lijstjes!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 20, 2016 / 09:03

   Wauw wat een lijst!!!!! Geniet van Canada nu je er bent!

 17. Ilse
  oktober 19, 2016 / 16:57

  Wat een fijn lijstje en wat een mooie plekken komen er voorbij!
  En hierdoor is mijn lijstje ook langer geworden!

 18. oktober 19, 2016 / 17:28

  Dromen mag altijd toch ;) Ik heb ook nog een mooi lijstje en mag daar gelukkig volgende maand weer één bestemming van afstrepen!

 19. Michelle
  oktober 19, 2016 / 20:11

  Ja skiën in Whistler is echt ongelofelijk als je het een keer mee mag maken. De sneeuw is er zó anders (ik geloofde het ook niet tot ik het met eigen ogen zag in 2013). Het is daar zo gemoedelijk en vriendelijk. Geen rijen bij de liften en als het al wat drukker wordt gaat iedereen netjes ritsen! Dat heb ik in Oostenrijk nooit meegemaakt. De piste 7th heaven deed zijn naam eer aan. Als we ooit terug gaan met de kids dan willen we helikopter skiën (kan al als je de rode pistes beheerst).

 20. oktober 19, 2016 / 20:19

  Jaaa, Whistler is zo fantastisch!! Ik heb nog nooit in Oostenrijk geskied dus zou het niet kunnen vergelijken, maar ik vond het wel echt een aanrader :) Cypress is overigens ook geweldig, ligt vlak boven Vancouver en dus ook niet zo ver van Whistler. Het is super klein en qua pistes niet heel boeiend, maar je kunt daar tijdens het skiën de stad en de zee zien, wat echt geweldig is. Mocht je ooit naar Whistler gaan, dan is Cypress dus ook goed om te onthouden!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 20, 2016 / 08:59

   Fantastisch dat je daar geweest bent!

 21. Carlijn
  oktober 19, 2016 / 22:44

  Oeh I Love travelwishlists!
  1. New York (over twee weken mijn vuurdoop, inclusief de marathon!)
  2. Zuid-Afrika, Namibië en Botswana (ga ik volgend jaar doen)
  3. Canada, ik weet nog nog niet precies waar maar lekker in de natuur en bergen en de langste zipline van de wereld aftokkelen
  4. Patagonië, prachtig die Alpine gebieden
  5. IJsland, lijkt me ook prachtig
  6. Nieuw Zeeland opnieuw bezoeken, dit land heeft mijn hart gestolen en heeft alles wat ik in een reis wil zien
  En na de wander filmpjes zou ik ook best nog eens naar Jordanië willen, benieuwd naar de stad Petra, ballonvaart over de woestijn etc.

  En ik kan mijn lijst echt nog met heel veel aanvullen, ook binnen Europa staat er nog veel op mijn wishlist.

 22. Quirien
  oktober 19, 2016 / 23:26

  (Heli)skiën in New Zeeland staat hoog op mijn wensenlijstje! Gelukkig loopt het wintersportseizoen daar in onze zomervakantie, extra vrije tijd en we hoeven er geen feestdagen in NL voor te missen ;)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 20, 2016 / 08:58

   Ooooh dat is er ook een voor de bucketlist!

   • Quirien
    oktober 20, 2016 / 10:46

    Vond ik ook! Nog heel even sparen maar dan wordt je voor 600-700 euro ongeveer 7 keer de berg op gevlogen. In de alpen redt je het voor die prijs niet, alleen is je reis daarheen stukken goedkoper.. Toch nog maar even sparen dus.. ;)

 23. Charlotte
  oktober 20, 2016 / 01:08

  Ik woon momenteel voor 6 maanden in Australie en ga over een maand 2 weken rondreizen door Nieuw Zeeland. Het is hier echt prachtig! Enige minpunt: je wilt gewoon niet meer terug.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 20, 2016 / 08:58

   Wauw fantastisch! Geniet ervan!

 24. Michelle
  oktober 20, 2016 / 03:32

  Ik heb echt nog nooit gereageerd, maar lees je blog al erg lang.
  Whistler is prima te combineren met je roadtrip door de USA. Vanaf Whistler is het ongeveer 9-10 uur naar Portland, daartussen bevinden zich nog Vancouver BC en Seattle, ook beide de moeite waard (ik woon in Vancouver). Ik kom oorspronkelijk vlakbij jou uit de buurt (als ik bij m’n ouders ben dan rijden we soms langs je oude werk haha zo lang volg ik je dus al), maar wintersport in Whistler is toch wel echt heel anders dan in Oosterijk. Ook hoef je daarna niet meer naar Australie want (bijna) iedereen in Whistler komt daar vandaan ;). Anyway, ik stem voor die roadtrip want dat lijkt me echt super leuke content voor je blog, ik vind je reisverslagen altijd het leukst om te lezen.

  p.s. Sorry voor gebrekkig Nederland, ben het niet meer zo gewend!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 20, 2016 / 08:58

   Ahhhh dankjewel voor je reactie! Ik denk dat ik volgend jaar gewoon echt ontzettend hard moet gaan sparen zodat ik in 2018 daadwerkelijk een paar maanden die roadtrip kan gaan maken. Hoop dat je dan nog steeds mijn blog leest, want dan mag je me mooi allerlei tips gaan geven!

 25. oktober 20, 2016 / 11:10

  Leuke post en zeker een mooi lijstje!

  Zelf heb ik het volgende lijstje:
  – Zweden
  – Amerika
  – Malediven
  – Dubai
  – Zakynthos & Kreta

 26. oktober 21, 2016 / 07:34

  GA die rondreis maken! Wacht niet tot je iemand hebt om het samen mee te doen. Je ontmoet vanzelf mensen als je alleen op reis gaat. En hoe ouder je wordt, hoe ‘lastiger’ ook om het nog te gaan doen. Met jouw werk kan het makkelijk, maar mocht je iemand ontmoeten om mee samen op reis te gaan dan is de kans groot dat hij of zij daar niet even een paar maanden voor kan uittrekken…

  Oh en skien in Canada: dat is zo relaxed! En Australie.. hou op! Zo fantastisch! Toevallig heb ik de US roadtrip, down under en Canada al mogen afvinken. Op mijn wensenlijst staat nu Zuid-Amerika op nr 1. Keep on dreaming :)

 27. M
  oktober 21, 2016 / 17:29

  He Kan in Nieuw Zeeland (mijn thuisland!) ook goed wintersporten ;-)

 28. oktober 23, 2016 / 20:41

  Een roadtrip door Amerika en een reis naar Australie en Nieuw Zeeland staat ook zeker op mijn lijst.
  Daarnaast nog een trip door Zuid-Amerika, Canada en een safari in Afrika.

  :) Azie ben ik zelf al twee keer geweest ;) maar ik vind het niet erg om daar nog eens heen te gaan. haha

  xx