>The Project continues

>

Dachten jullie januari voorbij, eindelijk verlost van Annemerel’s gezeur over eten, aankomen, afvallen en sporten, kom ik alweer met het vervolg. Het project. Bedoeling is dit keer om op 12 mei mijn streefgewicht van 57 kilo te hebben bereikt. Waarom 12 mei? Op 12 mei bereik ik hoogst waarschijnlijk de echte volwassen leeftijd van 21 jaar en tegen die tijd is het misschien ook wel weer eens mogelijk om mezelf zonder onderkoelingsverschijnselen in bikini te hullen (en daar hoort een strak figuurtje bij, logisch toch?).
Geheel tegen mijn verwachting in gaf de weegschaal vanmorgen toch mooi anderhalve kilo minder aan dan op 1 januari. Het zijn niet de drie kilo waar ik op hoopte, maar alle begin is moeilijk toch? Als ik iedere maand tot 12 mei anderhalve kilo afval heb ik in ieder geval mijn streefgewicht bereikt (dat betekent dus dat ik 63 kilo woog en nu 61,5 kilo weeg). Moet te doen zijn.
Verschil met januari is dat ik het nu waarschijnlijk wel druk ga krijgen. Of dat nou juist een voor- of nadeel is weet ik nog niet precies, ik weet wel dat ik veel minder aan eten denk als ik druk ben met iets waar ik veel plezier in heb (schrijven, mijn weblog). Nadeel van druk zijn is wel dat ik waarschijnlijk geen tijd heb om zes keer in de week een uur te sporten, hopelijk vind ik in mijn spaarzame vrije uurtjes de kracht om mijn sportieve knop te vinden en ook daadwerlijk te activeren. 
Geen paniek, ik ga niet weer iedere dag schrijven over mijn dieetperikelen, het plan is om jullie een paar keer per maand een update te geven. 
You still support me?
Liefs,
Annemerel
Delen:

28 Reacties

 1. Dionne
  februari 1, 2010 / 15:03

  >Je site ziet er echt heel leuk uit! Evenals die pancakes! Mmm krijg er honger van.

 2. Eva
  februari 1, 2010 / 15:10

  >puik plan! ik ga zelf niet meten in kilo's maar in centimers, laat die bikini maar komen!

 3. Gwendolyn
  februari 1, 2010 / 15:17

  >Misschien een gekke vraag, maar hoe groot ben je precies? Ik wil ook wat afvallen, maar vooral verstevigen eigenlijk hihi, want ik voel me echt pudding nu. Enneh, gewoon doorgaan, de posts waren écht niet vervelend ofzo! :)

 4. Annemerel
  februari 1, 2010 / 15:22

  >@Gwendolyn: ik ben 1.75. Ik weet dat 57 dan niet erg veel is, maar woog vorig jaar zomer nog 55 en toen wat ik niet graatmager, dus denk dat het niet verkeerd is :)

 5. aisling
  februari 1, 2010 / 15:41

  >ik wilde hetzelfde als gwendolyn vragen, ik ben namelijk ook 1,75 en week net als jij 61,5 momenteel. Ik ben helemaal tevreden met mijn gewicht (misschien ook omdat het omlaag gebracht is van 68 kilo op mijn 21e verjaardag haha!) maar mijn ideale gewicht zou 60 zijn.

  57 woeii voor 1.75 vind ik al aan de lage kant hoor! je vind jezelf dan wel niet graatmager maar misschien omdat je er zelf mee bezig vind. Ik vind te dun (potige armen enzo) tenminste onaantrekkelijk :)

  Anyhow, lets hope dat je jouw projectje volhoud : )

  PS. nu durf ik mijn lieftallige macbook niet meer op schoot te nemen wegens bang zijn voor oververhitting mimimi.

 6. Inge
  februari 1, 2010 / 15:44

  >Ik ben al jaren een stiekeme lezer van je blogs, maar nu wilde ik toch even reageren! Ik lees je blogs niet voor niks jaren, je schrijft gewoon geweldig en het blijft altijd boeien! Daarom wil ik zeggen dat ik je nieuwe domein erg leuk vind geworden en ik hoop dat er nog vele blogs mogen volgen :)!

  En met dat lijnen gaat het volgensmij ook helemaal goed komen!

  Liefs Inge

 7. Nathalie
  februari 1, 2010 / 16:05

  >Annemerel, ik ben echt verliefd op je nieuwe site. Ik word er zo vrolijk van! :D

 8. Myrthe
  februari 1, 2010 / 16:06

  >Tof, en je nieuwe lay is ook mooi :)

 9. Claudia
  februari 1, 2010 / 16:19

  >Ik heb het liefst elke dag een blog hoor! Of het nu over dieeten gaat of niet, jouw verhalen zijn altijd leuk!

 10. Gwendolyn
  februari 1, 2010 / 16:19

  >@aisling en annemerel: ik ben 1,78 en meestal weeg ik rond de 67kg, wat opzich ook wel oké is maar ik voel me gewoon beter als er wat af is! 63-64 zou ideaal zijn maar dat is me dus in geen jaren meer gelukt.

  en @aisling: ik zit constant met mijn laptop in bed op 2 dikke donsdekens en het valt mee, macbooks vallen sowieso vanzelf uit als ze een bepaalde temperatuur bereikt hebben, dus hij gaat niet ontploffen oid. ;)

 11. Iris
  februari 1, 2010 / 16:24

  >Leuk hoor je nieuwe blog! En je lettertype is ook leuk. Vond het trouwens helemaal niet verkeerd om elke dag een blogje te lezen haha ;)! Keep up the good work!

 12. Phine
  februari 1, 2010 / 16:59

  >Natuurlijk blijven we je supporten… En ik heb er persoonlijk helemaal geen 'last' van jou verhalen about food&body. Vind het wel 'inspirerend' eigenlijk! So keep up de good work! xxxx

 13. Ashley Lynn
  februari 1, 2010 / 18:09

  >Lieverd, je ziet er al zo geweldig uit! En dat klinkt echt slijmballerig en ik weet ook wel dat het heus niet "helpt", maar ik wilde het toch even zeggen.

  Gewicht zegt eigenlijk maar zo weinig! Ik heb ook drilbillen en weeg 52 kilo, dus dat zegt helemaal niets :( hihi

  In ieder geval: ga zo door met je blog, ik vind het leuk!

 14. Stéphanie
  februari 1, 2010 / 18:27

  >Ik vond je lijnverhalen niet vervelend hoor. Heb met plezier meegelezen de afgelopen maand ;). Succes met die anderhalve kilo per maand. Dat zal je vast wel lukken, zeker als je het al wat drukker krijgt.

 15. Jolien
  februari 1, 2010 / 18:34

  >Complimenten voor je vernieuwde blog! En je verhalen vervelen na al die jaren dat ik je volg nog steeds niet :)

 16. Eline
  februari 1, 2010 / 19:50

  >1,5 kg per maand lijkt me best te doen! 57 is een mooi gewicht, al ben je nu absoluut niet te zwaar, al weet je dat vast zelf ook wel. Maar als jij maar lekker in je vel zit!

 17. missm
  februari 1, 2010 / 20:06

  >Zou je niet iets meer kg als streeftgewicht aanhouden? Ik wil 55 kg wegen terwijl ik 1.62 m ben en dan zit ik op een goed gewicht :P

  Maar toch blijf ik je steunen.

  Oja, je site is echt schattig :D

 18. ROBIN
  februari 1, 2010 / 20:09

  >Leeuuk! Maar inderdaad ook van mij: is dat niet wat weinig? Ik weeg echt 100 x zoveel dus ik heb geen idee (grapje, he) maar kijk uit! Blijf maar lekker eten en doe waar je je goed bij voelt, niet qua uiterlijk (dus even niet in de spiegel kijken ;) ) maar qua.. gevoel. Succes! :-)

 19. Suusje Q.
  februari 1, 2010 / 20:31

  >Gefeliciteerd met je nieuwe website! In i woord: Vrolijk! En daardoor precies jou, althans, zo kom je over. Ondanks je dieetperikelen. Ik hoop dat je snel lekker in je vel zit en tevreden bent!

  PS Sinaasappel is verkeerd gespeld in je 'Food-lijstje'.

  Xxx Suusje Q.

 20. Lisa
  februari 1, 2010 / 20:42

  >Wat een vrolijkheid zo in deze koude maand!! Kan me voorstellen, dat dit aardig wat werk heeft gekost! Vind hem erg leuk, alleen 1 klein puntje.. ik kan de letters een beetje moeilijk lezen (de sierlijke letters) maar dat ligt denk ik gewoon aan mij! Ik vind je afvalblogs helemaal niet vervelend hoor, je brengt het grappig en je kunt ook genieten van een uitgebreid diner en dat dan uitvoerig beschrijven, dat maakt het leuk!

 21. Agnes
  februari 1, 2010 / 21:19

  >Je mag wel vaker dan een paar keer per maand updaten hoor! Vond het juist fijn dat je de afgelopen maand weer wat vaker wat van je liet horen.
  Ik volg je al een tijdje maar heb nog nooit een berichtje achtergelaten.. Dit was een mooie gelegenheid! Gefeliciteerd met je nieuwe site, ik vind 'm erg mooi geworden!

 22. rosanne
  februari 1, 2010 / 21:56

  >je site is echt prachtig! echt annemerel achtig ;)

 23. Annemerel
  februari 1, 2010 / 21:57

  >@ Iedereen, natuurlijk ga ik wel wat vaker dan een paar keer per maand updaten, maar ben van plan over iets andere dingen te gaan schrijven dan eten, sporten en afvallen alleen.

  En tsja, die 57 kilo.. ik voel me het lekkerst als ik zo veel weeg en omdat het nog maar zo kort geleden is dat ik (zelfs minder) woog, denk ik dat het absoluut niet verkeerd is. Ach wel, we zullen zien.. Ik ben met een paar kilo meer denk ik ook wel tevreden. Zolang m'n kont maar weer in mijn bluebloodjeans past.

 24. Anonymous
  februari 1, 2010 / 22:01

  >Wat leuk, je weblog op deze manier:D De layout is echt supervrolijk! Ik blijf zeker lezen:D

 25. Anonymous
  februari 2, 2010 / 08:33

  >Ohhh echt een mooie site, heel mooi die letters, alleen niet overal even goed te lezen maar uiteindelijk kom je er wel uit. Sowieso heerlijk om zo af en toe een frisse start te maken. Ik reageer niet altijd (hoewel de laatste tijd wel wat vaker :) ) maar volg je ook al best wel een tijdje dus ik zou zeggen: ga zo door. Heerlijk voor de SOG-momentjes tussen het studeren door.
  Liefs!

  PS als jij thuis sport, kijk je dan filmpjes via internet? Zo ja, welke site raadt je me aan?
  PS2 hoe kan ik wel mijn naam weergeven als ik geen blog heb maar ook niet anoniem hieronder wil staan?

 26. Marieke
  februari 2, 2010 / 08:51

  >Blijf lekker doorgaan, dan doe ik dat ook! Ik ben 1.73 en wil richting 62… Daarvoor moet ik nog wel ffies, hihi. Dus we doen het gewoon samen!

 27. Anna
  februari 2, 2010 / 20:57

  >Leuk je nieuwe site!
  Ik denk dat iedereen zelf het beste weet op welk gewicht je je het best voelt. Wel heb ik gemerkt dat zodra je over de 20 bent, het bijna onontkoombaar is als je een paar kilo aankomt..
  Het is echt een levensstijl die je moet aanpassen, wil je de kilo's er dan af krijgen en houden. Niet te veel snoepen en vooral niet 's avonds na het eten scheelt enorm veel! Veel succes, en ik ben benieuwd naar je nieuwe updates!

 28. Eva
  februari 3, 2010 / 20:13

  ><3 Je nieuwe site is echt mooi! (beetje late reactie ja. had al wel op twitter gelezen dat je een nieuwe had, maar ik heb nog niet eerder quality time met mijn laptop kunnen doorbrengen.)

  Wat betreft je gewicht: eet zoals jij zou willen eten, beweeg zoals je zou willen eten, en dan komt daar een gewicht uit dat goed is voor je :) je kunt met 63 kilo veel strakker zijn dan met 57 kilo. Gewicht zegt weinig, hoe je kleren zitten en hoe je je voelt zegt veel meer!