THE LIST: Wat je zou kunnen doen op de donkerste dag van 2018

Het is de kortste dag van 2018 en ze voorspellen wind, regen en nog meer wind en regen. Niet getreurd, na vandaag wordt het beter. Qua weersomstandigheden kan ik geen garanties geven, maar vanaf morgen worden de dagen in ieder geval weer langer en van dat idee word ik gelukkig. Echter, moeten we eerst nog even deze natte donkere vrijdag overleven. Ik heb wel wat tips voor je…

Mijn boek lezen ⚡Warme chocolademelk drinken (als je de halfvolle variant drinkt is dit niet eens mega veel calorieën, dus kun je er prima twee drinken haha) ⚡ Je kamer volzetten met kaarsen en deze allemaal tegelijk aansteken, ben je gewoon aan het werk, doe dan hetzelfde met je werkplek ⚡Draai de hele dag kerstmuziek en als je daar niet vrolijk van word, draai dan muziek waar je wél vrolijker van word ⚡ Probeer overdag toch nog even een frisse neus te halen, ook al regent het misschien buiten. Een beetje frisse lucht doet een mens goed ⚡ Als het even kan, doe dan ook gewoon een sportieve activiteit vandaag. Ik garandeer je dat je bank hierna een stuk lekkerder zit ⚡Houd een foute kerstfilm marathon op Netflix. Zo’n film die zo slecht is dat je slechts 25% hoeft te zien zonder ook maar iets van het plot te missen ⚡Kom je thuis van je werk of studie? Verschoon je bed, stap onder de douche, trek een schone pyjama aan en duik je bed in met een goed boek of Netflix ⚡ Geef jezelf een lekkere pamper-beurt. Dat je je teennagels in de winter niet aan de buitenwereld showt hoeft niet te betekenen dat ze geen lakje kunnen gebruiken, smeer je hele lichaam in met een voedende bodylotion (sowieso geen slecht idee in de winter), gebruik een maskertje… ⚡Zoek op je telefoon foto’s van je favoriete momenten in 2018 en laat deze afdrukken, het zien van al deze mooie herinneringen moet vast een lach op je gezicht toveren ⚡ Over foto’s op je telefoon gesproken, als je echt niets te doen hebt kun je je telefoon ook een grote schoonmaak geven, heb je echt 55 vrijwel identieke selfies op je telefoon nodig? ⚡Ga lekker naar een wellness en geniet van de warmte in de sauna ⚡Begin met het maken van een lijstje met goede voornemens/doelen voor 2019 ⚡Houd een dance-party met jezelf voor de spiegel voor wat extra positieve energie ⚡Bak een taart of koekjes ⚡Zoek je sokken la eindelijk een keer uit, als je net als ik bent heb je meer eenlingen dan matchende paren ⚡ Stuur iemand een berichtje die je al te lang niet gesproken hebt ⚡Ga op zoek naar een leuke bestemming voor je zomervakantie……

Zo, op deze manier moet je de dag wel doorkomen, toch?

Wat heb je vandaag op de planning staan? Ik ga werken aan mijn to-do-list (die staat extra vol omdat ik komende dinsdag op vakantie ga) en neem vanavond een podcast op in Amsterdam met de jongens van Looppraat. Zin in! Ik ben van plan om de hele dag kaarsjes te branden, heel veel warme chocolademelk te drinken, kerstmuziek te draaien en de hele dag in joggingbroek door het leven te gaan. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. december 21, 2018 / 13:16

  Hier staat de hele dag al kerstmuziek op, zijn de laatste werkuren ingegaan en vanavond ga ik inderdaad een pampersessie houden + een aftelkalender…want ik mag bijna naar de zon een weekje :)

 2. Thessa Plevier
  december 21, 2018 / 15:51

  Nou mijn eerste reactie pakte hij niet… dan maar nog een keer. Ik heb je boek gisteren binnen gekregen en mag hem vanavond gaan lezen! Ik kijk er naar uit.

  Ik heb afgelopen Amsterdam Marathon mijn eerste gelopen, bij lange na niet in de tijden dat jij ze loopt, 4:34, maar ik was zeer trots. Heb er nu twee halve opzitten (o.a. CPC in jouw home town vorig jaar) en ben van plan daar in 2019 onder de 2 uur te lopen. Daarnaast over drie weken en een beetje Egmond halve marathon en in mei Leiden, mijn eigen home town.

  Daarnaast loop ik elk jaar de Roparun. Ik las dat je fan was geworden van in teamverband lopen, dan is de Roparun echt geweldig. Je loopt van Parijs of Hamburg naar Rotterdam in estafette, en ondanks dat je weinig slaapt, diep op je reserves inteert en diep gaat, doe je het voor een goed doel; namelijk kwaliteit van leven voor mensen met kanker. Ik loop dit jaar mee als loper, pas voor de tweede keer, de eerste twee keer deed ik mee als fietser omdat ik dacht dat ik het als loper niet kon.

  Ik ben benieuwd naar je boek en ben ook benieuwd naar je nieuwe doelen voor volgend jaar, en of je deel geworden bent van een team wat binnenkort zou plaatsvinden?

  Hartelijke groeten,

  Thessa Plevier

 3. december 21, 2018 / 19:56

  Ik heb vandaag de héle dag op de bank gelegen, een beetje een kater na de kerstborrel van gisteren.. Zeker geen beste dag! Maar ja, morgen zal beter worden :)

 4. december 21, 2018 / 20:53

  Ik had helemaal niet door dat het de kortste dag van het jaar was, tot m’n collega’s het zeiden. Ik kan best veel van het lijstje afstrepen: kerstmuziek, frisse neus tijdens de lunch, 7km hardgelopen, en de ANWB wegenkaart van zuid-eeropa ligt al klaar om een roadtrip door de Balkan te plannen.