THE LIST: Things I learned during my first gym session

Photobucket

– Hardlopen op straat is een stuk makkelijker dan hardlopen op een loopband. Halleluja, de eerste tien minuten had ik het idee dat ik van die band af ging vallen. Ik had ook continu het idee dat ik super hard liep, terwijl ik veel minder hard liep dan dat ik normaal op straat loop. Heel gek.

– Basic Fit heet niets voor niets Basic Fit. Je moet je eigen slot meenemen voor je kluisje, er zijn geen douches, er is niemand die je helpt als je een oefening niet snapt.

– Een goedkope sportschool betekent: minder vrouwen, meer… mannetjes die je aanstaren.

– Ik heb geen, maar dan ook echt GEEN kracht in mijn bovenlichaam. Oeps.

– Ook van 5 kilo, ehhh ja wat deed ik eigenlijk met die 5 kilo? Ik weet het niet, maar ik heb er wel spierpijn van gekregen.

– Mijn buikspieren zijn zo ongetraind, dat ik ze bij geen enkele oefening voel. Het enige dat ik voel is mijn rug, mijn schouders of mijn armen. Ja, dat gaat lekker op die manier.

– Een crosstrainer is niet zo relaxt als ‘ie eruit ziet..

– Ik heb nu echt een iPad mini nodig, ik moet gewoon series kijken op de loopband… De TV’s staan allemaal op zenders als Discovery Channel en National Geographic, not my cup of tea.

– Zo vrolijk als ik van hardlopen word, zo gedeprimeerd raak ik van de sportschool. Gelukkig zit ik maar voor een jaar aan het abonnement vast.

– Het is één ding om tijdens je hardlooprondje langs een McDonalds te moeten, het is iets compleet anders als je vanaf ieder apparaat in de sportschool een prachtig uitzicht hebt op de McDonalds tegenover de sportschool. Deze keer was ik sterk, maar ik zal een keer de mist in gaan..

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

46 Reacties

 1. december 15, 2012 / 12:03

  Haha, leuk stukje! Ik vind sportscholen maar niks :P plus dat je altijd nog naar de sportschool toe moet, hardlopen doe je meteen als je de deur uitstapt. En sportscholen zijn duur! Nee, ik ben niet zo’n sportschool liefhebber…

 2. december 15, 2012 / 12:03

  Ik had al een vermoede dat jij daar was gaan sporten. De reden dat ik daar niet sport is vanwege de goedkoopheid en inderdaad die MAC. Die mac is te gevaarlijk. Ik sport zelf bij de Uithof; wel iets duurder maar dan heb je tenminste douches en meerdere sauna’s hihi..

  Hopelijk hou je het vol dit jaar om te blijven gaan en vooral de MAC te negeren ;)

 3. Sanne
  december 15, 2012 / 12:04

  Leuk artikel! En het klopt allemaal wel :)

 4. december 15, 2012 / 12:28

  Haha leuk! (:

 5. december 15, 2012 / 12:30

  Het ligt heel erg aan wat je doet in de sportschool, vind ik. Ik doe zelf veel groepslessen wat net even wat extra motivatie geeft. Ik doe vooral bodypump en spinning wat ik erg leuk vind. Als ik gewoon de loopband en crosstrainer doe luister ik lekker naar een muziekje, want series kijk ik liever in mijn bed voor de tv. :)

  • Janneke
   december 15, 2012 / 15:06

   Mee eens! Ik doe zelf twee keer per week een Body Combat groepsles en dat vind ik echt super: een instructeur en een groep die je motiveert. Stiekem even stoppen/minder je best doen is geen optie want dat zal iedereen doorhebben. Fitnessen zou ik ook echt niet kunnen, dan ben je veel sneller maar wat aan het ‘aanklooien’.

 6. december 15, 2012 / 12:36

  O jee, zit je er een jaar aan vast? Dat is wel balen. Maargoed, komt vast goed. Ik hou niet zo van de sportschool, ik sport liever thuis :) Goed dat je gaat.

 7. december 15, 2012 / 12:45

  Sportscholen lijken me ook niet zo wat, maar ik wil je niet ontmoedigen… keep up the good work!

 8. december 15, 2012 / 12:47

  Oehh, je zit volgens mij ook wel bij een rotsportschool :’) Wij hadden zelfs tvschermen in de cardioapparaten! Ik doe vooral mee aan groepslessen, zoals bodypump, bodyshape, buik billen benen, etc. Dat is een stuk leuk en je traint gelijk heel je lichaam.

 9. december 15, 2012 / 12:51

  Super leuk stuk heb je geschreven! Je bent zo spontaan en sociaal! Te leuk!

 10. Isa
  december 15, 2012 / 12:52

  Oh god zo herkenbaar dit.. De loopband is inderdaad heel erg wennen, ik zwalkte de eerste keer alle kanten op, de crosstrainer is ook afschuwelijk, ik vond de zadels een beetje te ehmm.. hard. Maar het herkenbaarste zijn de mannetjes :(

 11. december 15, 2012 / 12:55

  Hahaha, ik ben van de week ook bij basic fit begonnen! Toevallig. Hier hebben ze wel douches, alleen moet je er wel 50 cent voor betalen :p Verder inderdaad weinig begeleiding maar ach, komt wel goed. Nou, ik dacht dat het aan mij lag, maar mijn prestaties op de loopband zijn beduidend minder dan op straat. Terwijl ik steeds denk dat ik aan het sprinten ben, ga ik veel langzamer dan op straat. Beetje demotiverend haha :p Maarja, zo’n loopband is wel fijn om wat extra te trainen en intervallen te oefenen.

 12. december 15, 2012 / 12:55

  Oooh, dat klinkt echt niet als een fijne sportschool trouwens haha! En ik wil ook een mini iPad ofzo, wij hebben bij de sportschool helemaal geen tv’s, beetje jammer. :(

 13. december 15, 2012 / 12:57

  Hardlopen buiten is toch leuker, ik heb één keer een gratis proefles gehad op de sportschool maar ik vond het maar niks.

 14. december 15, 2012 / 13:00

  Ojeeeeej, dat klinkt niet zo best :p maar goed he, het is maar voor een jaar(!!!!!!) :P

 15. december 15, 2012 / 13:02

  Ik heb een paar keer gefitnessed en een paar keer groepslessen gedaan en ik wilde na de eerste vijf minuten telkens wegrennen. Ik vind een sportschool verschrikkelijk. Om me dan niet opgesloten te voelen in zo’n ruimte ga ik dan toch liever hardlopen in de sneeuw.

 16. december 15, 2012 / 13:03

  Succes met het proberen te negeren van die Mac. Héél veel succes!

 17. december 15, 2012 / 13:04

  Haha leuk geschreven! Klinkt als de sportschool waar ik lid van was haha. Fitness was sowieso niet echt iets voor mij, want als het lekker weer was had ik zin om buiten te sporten, en als het regende/sneeuwde had ik geen zin om helemaal naar de sportschool te fietsen. Dus toen heb ik m’n lidmaatschap maar opgezegd haha.

 18. december 15, 2012 / 13:07

  Haha leuk om te lezen! Ik heb ooit één keer op van die apparaten in de sportschool gezeten, maar dat vond ik echt niks. Ik wist mijn god niet of ik het allemaal wel goed deed:P Van die groepslessen lijken me altijd wel leuk!

 19. Josephine
  december 15, 2012 / 13:11

  Je moet gewoon een sportschool-buddy zoeken! Goed voor de motivatie

 20. december 15, 2012 / 13:20

  Gewoon denken hoe ongezond McDonalds is en hoe je dat absoluut NIET in je lichaam wil hebben :-)

  + Heb je groepslessen op je sportschool? die zijn erg aan te raden!

 21. Jess
  december 15, 2012 / 13:40

  Oh nee dat klinkt niet als een leuke sportschool! Ik werk zelf bij een hele fijne sportschool (bijbaantje) met goede trainers en begeleiding en veel groepslessen. En voor (of achter, hoe je het ook wil noemen) onze loopbanden hangen tv-schermen waar je ook zelf een route op kan uitstippelen via googlemaps! Laatst had nog iemand de marathon van NY gelopen :) maakt het allemaal een stuk aangenamer, zonder uitleg zou ik ook niet weten wat ik met al die apparaten en gewichten moet doen.. op shape.com hebben ze ook wel oefeningen enzo staan toch? Misschien moet je daar even rondsnuffelen en zelf een schema in elkaar flansen!

 22. december 15, 2012 / 13:42

  Whahha, het is wel heel vervelend om tijdens het sporten tegen een Mac aan te kijken. Je bent vast niet de enige die daar moeite mee heeft. Succes bij de sportschool!

 23. december 15, 2012 / 14:52

  Ik vind buiten hardlopen juist veel zwaarder dan op de loopband! Ik ga ook veel langzamer buiten. Buiten hardlopen blijft gewoon fijner, op al die heuvels na in mijn woonplaats (Limburg).

 24. december 15, 2012 / 14:53

  Haha het kan anders hoor Anne! I LIKE THE GYM!

 25. roos
  december 15, 2012 / 14:56

  Hm dat klinkt niet echt als aan leuke sportschool. Ik sport zelf ook in een sportschool, ik heb inspanningsastma en daardoor houd ik hardlopen helemaal niet lang vol. Ik vind een sportschool juist erg fijn, maar die van mij is volgens mij heel anders dan die van jou.

 26. december 15, 2012 / 15:37

  Hahah, het is zó ontzettend herkenbaar! Ik heb een soort van allergie voor de sportschool, wordt er depressief van!

 27. december 15, 2012 / 16:39

  Wellicht is een andere sportschool een betere optie? HAHA

 28. Noemi
  december 15, 2012 / 17:17

  Ik zit wel bij een fijne sportschool! Veel groepslessen, jammer genoeg helemaal geen tv’s in de fitnesszaal maar je kunt niet alles hebben voor 25 euro per maand. De loopband vind ik ook niks, je rent de longen uit je lijf terwijl je 10km per uur gaat, maar de crosstrainer is wel heel leuk!

 29. december 15, 2012 / 19:44

  haha, niet zo heel lovend over de sportschool?! leuk stukje!

 30. MY
  december 15, 2012 / 19:53

  Dat is gek, ik vind rennen op de loopband juist veel makkelijker! Ik breng er op de straat helemaal niks van terecht, en ik vind het ook moeilijk vol te houden dan…
  Bijkomend voordeel is dat ik zelf een loopband heb,dus niemand kan me zien zweten. En die … mannen heb ik ook geen last van! (:

 31. Lotte
  december 15, 2012 / 21:09

  Er zijn echt wel wat fatsoenlijkere sportscholen te vinden hoor. En ik hoef echt geen series te kijken als ik sport..

 32. december 15, 2012 / 22:02

  ‘zo gedeprimeerd raak ik van de sportschool.’ – heel herkenbaar haha! Ik wil nu denk ik ook maar ’s gaan hardlopen, de sportschool was niet mijn favoriete plek. En dan al die programma’s… kookprogramma’s, National Geographic, gadver. Nee. Daarnaast loop je tussen een stel mensen die allemaal heerlijk bepakt in het zweet zitten. Nee dankje haha!

 33. december 15, 2012 / 22:25

  Haha, de sportschool bevalt mij prima, maar ik ga dan ook altijd in de vroege ochtend; genoeg ruimte bij de televisies (ik houd wel van National Geographic, etc. ;)) en geen enge starende mannetjes :P

 34. ilse
  december 15, 2012 / 23:42

  Haha, een sportschool is ook niks voor mij.

 35. Marieke
  december 16, 2012 / 10:51

  Ik word ook zo gedeprimeerd van de sportschool! Herkenbaar! Zodra ik daar gewoon binnenkom, ontwikkel ik hoofdpijn. Erg toch!
  Vorige maand opgezegd en nu gewoon aan t hardlopen. Veel fijner en vrijer.
  Geen sportschool meer voor mij, tenzij het een goede wat luxere is…

 36. Kris
  december 16, 2012 / 11:11

  Die Mac tegenover de Basic fit is de reden dat ik er over nadenk niet naar die te gaan (volgens mij hebben we het over dezelfde, daar bij de Gamma). Dat gaat vast heel vaak goed om daar niet naar binnen te gaan, maar zal vast ook wel eens mis gaan.

 37. december 16, 2012 / 12:09

  Inmiddels sta ik sinds april ingeschreven bij een sportschool maar ben al sinds september (aiiii!) niet geweest, heel slecht! Hoop dat het jou wel gaat lukken om gemotiveerd te blijven!

 38. december 16, 2012 / 14:57

  Haha, zo herkenbaar! Zo voelde ik me ook tijdens mijn eerste sessie. En die Mc Donald’s tegenover de sportschool, extra motivatie of valkuil? haha.. Het is wel erg toevallig :P Succes met sporten!! Gaat je vast en zeker lukken :)

 39. december 16, 2012 / 15:36

  Haha, leuk stukje! Ik heb ook zo’n goedkope sportschool waar je alles zelf mee moet nemen. Gelukkig staan alle krachtapparaten in een aparte ruimte, dus van ongemakkelijk aangestaard worden is weinig sprake.

 40. december 16, 2012 / 16:25

  Haha dat aanstaren wen je wel aan, je moet even op internet googlen naar beginners trainingschenma dan krijg j lijst met oefeningen voor heel je lichaam, google de oefening en je weet hoe je hem moet doet;) heel makkelijk..

  En staren ze te erg.. Makkelijk oplossing! Even zwaaien! haahahaha Meestal kijken ze dan direct weg of ze zeggen hoi.. Trouwens sommige krachtpatsers zijn heel aardig en willen je best helpen zonder vervelend te zijn..

 41. december 16, 2012 / 16:42

  Leuk artikel! Ik heb een gruwelijke hekel aan de sportschool. Ik loop liever buiten hard. X

 42. december 17, 2012 / 12:04

  hahaha sommige dingen zijn heel herkenbaar;)

 43. december 17, 2012 / 21:43

  Ik sport zelf ook bij Basic Fit, maar zodra mijn abonnement afloopt (helaas pas in juli) ga ik zo snel mogelijk een andere sportschool zoeken. Het leek zo mooi, een goedkope sportschool, maar er is ook een reden waarom Basic Fit zo goedkoop is.. Zo moet ik iedere keer €0,50 betalen voor een kluisje, kan ik me nergens even opfrissen, is er geen begeleiding en ga zo maar door.. Vanaf juli toch maar iets meer betalen voor iets meer service.

 44. december 18, 2012 / 18:10

  Haha dat laatste puntje is echt hard zijn!

 45. december 20, 2012 / 10:06

  Ik heb een tip voor je als je je buikspieren beter wil trainen. Veel mensen trainen alleen hun oppervlakkige buikspieren (deze zie je bijv. als je blokjes hebt) maar die doen eigenlijk niet zoveel voor je lichaam. Als je echt stevigheid in je romp wil kun je beter je diepe buikspieren trainen. Deze ondersteunen je lichaam veel beter en zorgen er ook voor dat je minder snel rugpijn krijgt (omdat je buikspieren dan meer op kunnen vangen). Je ‘vindt’ deze spieren door even te gaan liggen en je handen net boven je bekken neer te leggen. Als je nu lacht of kucht zul je merken dat daar een soort bolling ontstaat. Die moet je hebben! Je spant ze aan door je navel naar binnen te trekken.
  Als je die bij al je oefeningen aangespannen houdt, dan garandeer ik je dat je buikspierpijn krijgt! haha.