Het is vandaag 6 maanden sinds ik verhuisd ben

 photo IMG_0721.jpg

Een half jaar geleden kreeg ik de sleutel van mijn nieuwe appartement. Tijd om orde op zaken te stellen.

 • Ik betaal iedere maand 400 euro meer huur in de maand en dat is best een ding. Het is niet echt goedkoop om vrijgezel te zijn. Maar hé, wel 60 vierkante meter in een mooie wijk in Den Haag helemaal voor mezelf.
 • Ik wil nooit meer terug naar een leven zonder vaatwasmachine. Hoe ik dat drie jaar lang gedaan heb, dat mag Joost weten. Maar aan de andere kant, mocht het me op een gegeven moment financieel minder voor de wind gaan dan weet ik ook heus wel dat met de hand afwassen geen ramp van levensformaat is. Ik kan ook heus wel de tering naar de nering zetten. Denk ik.
 • Ik doe er nu (buiten de spits) langer over om naar mijn huisarts, boekhouder, garage en fysiotherapeut te rijden dan naar Amsterdam. Dat is best een ding.
 • Daar tegenover staat dat ik in 7 minuten bij mijn ouders ben en binnen 5 minuten op de snelweg.
 • Het hebben van een huisbaas die het binnen 24 uur fixt als je douche niet naar behoren werkt is goud waard (of in ieder geval die 400 euro per maand extra).
 • Donkere vloeren hoef je minder vaak te stofzuigen dan lichte vloeren. Dat is natuurlijk optisch bedrog, maar boeiend. Ik loop met deze temperaturen toch niet op mijn blote voeten door mijn huis dus ik voel het toch niet als ik een keertje stofzuigen heb overgeslagen.
 • Over temperatuur gesproken. Het hebben van een werkende verwarming is ook best aangenaam. In mijn oude huis werd het in de winter regelmatig 14,5 graad. In de zomer tikte de thermometer gerust 27 graden aan. Nu schommelt de temperatuur altijd tussen een aangename 19 en 21 graden. Heerlijk.
 • 400 euro per maand meer betalen voor huur blijft iedere maand zuur en als je te lang wacht (tot de laatste dag van de maand zeg maar) dan is de kans groot dat je niet meer het hele bedrag op je rekening hebt staan (ik geef mezelf salaris op de eerste van de maand).
 • Mijn keukenkastjes zijn – ook een half jaar later – nog steeds niet vol. Hoera.
 • Je kunt prima overleven zonder oven. Het bakken van koekjes en taarten gaat wat lastig, maar de meeste andere gerechten kun je ook gewoon in een pan maken.
 • Sinds ik verhuisd ben loop ik veel vaker een andere route dan dat ik voorheen deed. Op mijn oude adres had ik altijd mijn zelfde standaard route, die ik soms iets langer maakte en soms iets korter. Nadat ik verhuisde moest ik ‘noodgedwongen’ een nieuw rondje bedenken en ik kwam erachter dat het eigenlijk best wel leuk is om af te wisselen en niet steeds op dezelfde plek te lopen.
 • Ik ben nog iedere dag blij met de indeling van mijn kasten. Eigenlijk is mijn slaapkamer een grote inloopkast met kledingrekken en ladekasten. Waren mijn kasten voorheen altijd een zooitje (want: te weinig ruimte om het echt goed op te ruimen) en moest ik iedere twee maanden noodgedwongen alles opnieuw opruimen, nu is het eigenlijk altijd netjes. Behalve op laundry day.
 • Ik moet altijd mijn moeder mijn huis uit laten zoeken want zij heeft dit appartement gevonden (evenals mijn vorige woning waar ik drie jaar gewoond heb) en ik zoek zelf dus altijd alleen maar naar nieuwbouw omdat ik niet door andermans troep heen kan kijken bij het bezichtigen van een woning, maar mama always knows best.
 • Na drie jaar in een studio gewoond te hebben is het toch wel heel fijn om de deur van je slaapkamer achter je dicht te kunnen trekken als je gaat slapen.
 • Kerstbomen kunnen toch best leuk zijn, als je er de ruimte in huis gewoon voor hebt.
 • Ik wil hier niet meer weg.

Dit was mijn spreekbeurt, zijn er verder nog vragen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. Mieke
  december 15, 2017 / 12:10

  Haha heerlijk artikel! Alleen huren als vrijgezel is inderdaad duur, ik kan er van meespreken! Maarrrrr ik zou mijn eigen stek ook niet meer willen inwisselen dus in die zin is dat het geld inderdaad waard (al blijft het pijn doen!)

 2. Mathias
  december 15, 2017 / 12:53

  Een robotstofzuiger is een dikke tip! Stofzuiger aanzetten als je van huis gaat en thuiskomen in een schoon huis!

 3. Maike
  december 15, 2017 / 13:19

  Als je in 7 minuten bij je ouders bent, waarom pak je dan altijd de auto? Dat lijkt mij een afstand die je prima op de fiets kunt afleggen. Het valt me al vaker op dat je, in ieder geval qua transport, niet milieubewust bezig bent. Erg jammer, want als blogger heb je toch een voorbeeldfunctie.

 4. Lianda
  december 15, 2017 / 14:21

  Haha super leuk! :-)
  Fijn dat je het zo naar je zin hebt in je woning!
  Het ziet er ook super tof uit in je vlogs ^_^.

 5. Mieke
  december 15, 2017 / 14:37

  Nooit meer een oven of nooit meer een vaatwasser? Wat is je antwoord?

  (ik kan niet zonder oven, en mijn familie, vrienden en collega’s niet zonder mijn taarten)

 6. december 15, 2017 / 15:05

  Ik heb een tweedehands robotstofzuiger sinds kort – LOVE IT. En je moet eigenlijk een huisarts hebben in de regio van je huis hè.. Mag officieel niet zo ver weg. Ik heb het ook heel lang gehad en stiekem woon ik ook alweer buiten de regio van mijn huisarts, maar deze is op 20 minuten fietsen en dat vind ik acceptabel. Maargoed. Een fijne huisarts ruil je gewoon niet zo snel in natuurlijk.

  • Marjan
   december 17, 2017 / 15:19

   Het gaat er niet om of jij dat acceptabel vindt, maar de huisartsen met wie jouw huisarts samenwerkt. Wanneer jouw HA vakantie heeft, nemen anderen het over, mocht er dan een noodsituatie voordoen bij jou waarvoor de HA naar jou toe moet, duurt de reistijd te lang en kan die huisarts weigeren. Op zo’n toch cruciaal moment heb je een probleem. (Waarschijnlijk zal die HA in de praktijk niet weigeren, maar gaan er wel kostbare minuten verloren.)
   Dus het is toch beter een huisarts in jouw buurt te zoeken.

 7. december 15, 2017 / 16:20

  Jaaa fijn om te lezen! Vind het echt leuk dat je het zo naar je zin hebt en volgens mij is het ook een heel fijn appartement. Je woont nu wel wat minder in de stad toch, mis je dat niet? En denk je er trouwens nooit over zo’n klein oventje te kopen? Die zijn vaak maar €30 en werken dan prima (deze student spreekt uit ervaring haha). Ik heb nog een vraag trouwens: je hebt je witte gordijnen eigenlijk altijd dicht geloof ik. Is dat uit privacy oid? Mis je dan nooit naar buiten kunnen kijken of heb je gewoon een afgrijselijk uitzicht? Ben ik heel benieuwd naar, want ik vind de lucht kunnen zien zelf juist heel fijn!

 8. Ilse
  december 15, 2017 / 21:17

  Haha, die laatste zin over die spreekbeurt.
  Leuk artikel!