Waarom ik zo ontzettend gelukkig word van Parijs

Sponsored – Mensen vragen me weleens waarom ik zo graag naar Parijs ga. Waarom ik iedere keer weer terug ga, in plaats van dat ik eens een nieuwe stad in Europa ga ontdekken. Het antwoord is redelijk simpel; er is geen stad waar een simpel stokbrood met roomboter beter smaakt, er is geen stad waar de taartjes mooier en lekkerder zijn, er is geen stad waar je op iedere straathoek steak tartaar en frietjes kunt eten. Parijs staat voor mij gelijk aan lekker (en vooral) veel eten en zoals de meeste van jullie waarschijnlijk wel weten, staat eten voor mij gelijk aan geluk. En wanneer is een beter moment om je buikje rond te eten in Parijs dan rond de feestdagen, wanneer Parijs is ondergedompeld in kerstsferen?

De eerste keer dat ik Parijs bezocht was in november 2010, samen met mijn toenmalige vriend. De toon was meteen gezet. Lunchen bij de authentieke brasserie La Coupole op de Boulevard du Montparnasse, thee drinken en taart eten bij Ladurée in Saint Germain. Dineren bij driesterren restaurant Pierre Gagnaire (nog steeds in shock over de rekening, op mijn menukaart stonden geen prijzen), lunchen bij tweesterren restaurant Atelier en ontbijten bij Plaza Athenée, het hotel waar Carrie Bradshaw in de laatste afleveringen van Sex and the City sliep.

Met vriendinnen leerde ik dat je in Parijs ook op minder exclusieve plekjes ontzettend lekker kunt eten. De crêpes met Nutella in de buurt van de Notre Dame bijvoorbeeld, een stokbroodje van de bakker om de hoek in Le Marais. Maar Ladurée, La Coupole en ontbijten in het Plaza Athenée bleven in mijn vaste repertoire zitten, want als je af en toe iets minder uitgebreid eet, dan hou je dat prima in balans.

Zeker nu, in de winter, vind ik het heerlijk om van het ene restaurantje naar het andere te lopen. Lekker af en toe even opwarmen tijdens het slenteren door de stad. Met een kopje thee en een heerlijk stuk taart en met die frietjes met steak tartaar (in je dikke winterjas zie je daar toch helemaal niks van en van al dat wandelen krijg je honger). Ik zet graag een aantal van mijn favoriete culinaire hotspots op een rijtje.

La Favorite (6 Rue de Rivoli)

Deze brasserie heeft de afgelopen jaren mijn hart gestolen. Hier kun je ontzettend lekker steak tartaar eten, maar ook een ontbijtje met Eggs Benedict is hier fantastisch. Voor huisgemaakte taart ben je hier ook aan het juiste adres. De brasserie is dagelijks geopend van 6.30u tot 2.00u, je moet vast ergens in je programma een gaatje vinden om hier een bezoekje aan te brengen.

Le Loir dans la Théière (3 Rue des Rosiers)

Om de hoek bij La Favorite, op het randje van Le Marais, vind je Le Loir dans le Théière, ze hebben hier de aller lekkerste citroenmerengue taart die je geprobeerd moet hebben. Ik heb dit weleens gecombineerd met een bezoekje aan La Favorite, moet toegeven dat ik daarna vrij misselijk was. Die taart is niet alleen lekker, maar ook ontzettend groot en vullend. Ideaal om te delen dus (ook al deel ik normaal mijn eten dus echt niet).

Ladurée (Rue Bonnaparte, Champs-Elysées, Rue Royale)

De chocolade croissants zijn hier heerlijk, evenals de bonbons, waar ze natuurlijk bekend om staan. Maar mijn favoriet bij Ladurée is het Saint-Honoré Framboise gebakje. Kopje Marie Antoinette thee erbij en… damn. Is er iemand die nu met me naar Parijs wil?

Plaza Athenée (25 Avenue Montaigne)

De American Breakfast bij het Plaza Athenée kost ruim 50 euro, maar dan zit je ook wel tot het avondeten vol. Tenminste, als je het goed aanpakt. Hoe die aanpak precies is? Niet meteen vijf glazen vruchtensap drinken (ook al bieden ze je die continu aan als je ook maar een slok van je glas gedronken hebt), niet meteen aanvallen op de brioche broodjes en croissants die op tafel staan en eet rustig, ook al is het mega lekker. Het is alweer een tijdje geleden dat ik ontbeet bij Plaza Athenée maar ik kan me nog precies herinneren hoe prins(es)heerlijk ik me hier voelde.


La Coupole (102 Boulevard du Montparnasse)

Het eerste restaurant in Parijs waar ik ooit iets at en daarom een speciaal plekje in mijn hart. In deze authentieke mega brasserie staan alle Franse delicatessen die je je kunt bedenken op de kaart. Van oesters en blini’s met zalm tot Franse uiensoep, steak tartaar en natuurlijk: Franse frietjes met die typische zure Franse mayonaise.

Ben je van plan om deze winter naar Parijs te gaan? Er zijn een aantal super leuke winteractiviteiten die je echt niet wil missen.

Schaatsen op meer dan 200 meter hoogte

Van 14 februari tot 6 maart schaats je bovenop de Tour Montparnasse, dat is dus schaatsen op 210 meter hoogte met uitzicht over de hele stad. Hoe gaaf is dat?!

Kerstmarkten

Zin om lekker in kerstsferen te komen? Natuurlijk heeft Parijs ook de nodige kerstmarkten rond de feestdagen. Bij de Grande Arche in zakenwijk la Défense vind je 250 houten chalets en winterse sferen, deze kerstmarkt blijft nog tot 28 december. Bij de Notre-Dame is ook een kerstmarkt, met 40 ambachtslieden en mode- en accessoire ontwerpers. Deze kerstmarkt is van 15 tot en met 24 december. Op de Champs de Mars bij de Eiffeltoren vind je van 21 december tot en met 8 januari ook een leuke kerstmarkt.

Oud & Nieuw

Ben je tijdens de jaarwisseling in Parijs? Dan moet je bij de Arc de Triomphe zijn voor het grootste spektakel dat zowel modern als traditioneel belooft te zijn. Dat staat nog wel op mijn bucketlist hoor, om de jaarwisseling eens in Parijs te vieren.

Als deze blog een ding met me gedaan heeft, dan is het dat ik nu nog meer zin heb een dagje op en neer naar Parijs te gaan dan ooit. Misschien moet ik het gewoon doen? To be continued…

Liefs,
Annemerel

Deze blog is geschreven in samenwerking met het Frans Bureau voor Toerisme en Paris region

Delen:

12 Reacties

 1. Mieke
  december 14, 2017 / 17:16

  Ik vind het echt een leuke en aanstekelijke blogpost, maar vind het jammer dat ik pas op het einde ontdek dat het gesponsord is. Ik voel me dan altijd ‘in de val gelokt’. Ik had je post sowieso gelezen, ook al had je op voorhand aangegeven dat ie gesponsord zou zijn, parce que Paris, je ‘t aimeeee!!

  • Annemerel
   Auteur
   december 14, 2017 / 17:39

   Hi Mieke, ik vind het vervelend dat je je in de val gelokt voelt. Dat is absoluut niet mijn bedoeling. Wat ik heel jammer vind, als ik aan het begin van de blog meteen ‘sponsored’ plaats wordt hij veel minder gelezen, terwijl ik ontzettend mijn best doe om een leuke blog te schrijven (en daar zoals je al aangeeft in geslaagd ben). Ik vind het dan altijd erg jammer als mensen hem daarom niet lezen…

   • Mirthe
    december 14, 2017 / 23:01

    Ik vind het goed dat je het nu wel bovenin hebt gezet, maar het viel mij juist op dat dit echt een fijne inhoudelijke en leuke post is! Ik krijg meteen zin in een weekendje Parijs. Komt op mij totaal niet ‘commercieel’ over maar juist heel authentiek, ook al is het promotie. Echt de perfecte balans :) Dat vind ik echt niet altijd bij gesponsorde blogs in het algemeen dus dit mag ook wel eens gezegd worden!

   • Mieke
    december 15, 2017 / 08:05

    Dat begrijp ik! Zelf maak ik niet het onderscheid qua ‘sponsored’ of niet, maar louter of de inhoud mij gaat aanspreken.

  • Anne
   december 15, 2017 / 00:06

   En ook jammer: een gesponsorde post als enige artikel (naast je vlog dan) die ook nog eens niet om 12 uur online kon staan…

 2. Ilse
  december 14, 2017 / 18:07

  Wat een leuke blog zeg! En nu wil ik terug naar Parijs toe..

  • Annemerel
   Auteur
   december 14, 2017 / 20:15

   HAHAHA wanneer gaan we?

 3. xAmberc
  december 14, 2017 / 20:46

  Ik ben vandaag voor het eerst in Parijs geweest! Ik vind de stad prima, maar niet iets waar ik jaarlijks heen wil. Dat heb ik wel met Londen.

 4. december 14, 2017 / 21:31

  Even als tegenbericht op Mieke, ik vind het dus NIET vervelend als er gewoon een leuke blogpost is geschreven zoals hier. Ook als dit niet gesponsord was had je dit misschien wel geschreven en we hebben toch gewoon leuke tips gekregen?

  • Kay
   december 15, 2017 / 21:47

   Idd vind ik ook!! Duidelijk moeite voor deze post gedaan en laat ik nou net volgende maand naar Parijs gaan! :D

 5. Yvet
  december 15, 2017 / 10:55

  Leuke post! Ik krijg er zin van om weer een keer terug te gaan naar Parijs. :)
  Als reactie op de comments van Mieke en Anne; ik vind het altijd heel knap hoe je samenwerkingen weet te vinden die dicht bij je liggen. Iedereen weet dat je blog je bron van inkomsten is, persoonlijk heb ik helemaal geen moeite met gesponsorde artikelen en lees ik ze graag.