THE LIST: 17 dingen die ik niet meer ga doen in 2017

 photo ditgaikin2017nietmeerdoen.jpg

Over het algemeen heb ik meer moeite met dingen laten dan met dingen doen. Ik vind het bijvoorbeeld een stuk minder lastig om te sporten, maar lekker eten laten liggen? Dat is een heel ander verhaal. Toch zijn er in 2017 een aantal dingen die ik niet meer ga doen. Althans, ik ga mijn best doen. Oh nee, dat zeg ik fout. Ik moet overtuigd zijn dat ik dit kan, want als ik er niet in geloof, dan gaat het me sowieso niet lukken. Zeggen ze.

 • Mailtjes openen en niet meteen beantwoorden. Dit levert zoveel stress op en dat is helemaal nergens voor nodig. De enige reden waarom ik vaak niet reageer is omdat ik geen antwoord heb, omdat ik niet weet of ik ergens iets mee kan. Ik ga proberen om ook die mails te beantwoorden, dan zeg ik maar dat ik even geen antwoord heb.
 • De afwas drie dagen in mijn wasbak laten staan. Het is smerig en het wordt alleen maar erger om te doen als je zo’n hele stapel afwas hebt.
 • Mijn SD-kaartje formatteren voordat ik alle beelden op mijn hardeschijf heb gezet. Is me dit jaar te vaak overkomen.
 • Zo lang wachten met tanken dat ik er stress van krijg. Nee, je hoeft geen wedstrijdje met jezelf te doen om zoveel mogelijk kilometers met een tank te rijden.
 • Mijn post een week lang bij de buren laten liggen omdat ik te lui ben om even een deur verder te lopen om mijn pakketten op te halen. Is gewoon asociaal van me.
 • Me op laten fokken in het verkeerd. Het heeft geen zin, je hebt alleen jezelf er mee.
 • Een venti groene thee halen bij Starbucks als ik in de auto zit. Ik haal nooit de bestemming zonder dat ik onderweg ontzettend nodig naar het toilet moet.
 • ‘Mijn hardloophorloge is niet opgeladen’ als excuus gebruiken om niet naar buiten te gaan om hard te lopen.
 • Leven in een zwijnenstal. Een beetje orde in de chaos houden is een kleine moeite. Hoop ik.
 • Iedere ochtend een uur lang snoozen. Daar ben ik nog nooit gelukkiger van geworden. Laten we het in plaats van zeven dagen per week vijf dagen per week doen. Klein beginnen ;-).
 • Alleen maar hele gezonde dingen halen bij de supermarkt, uiteindelijk moet ik altijd weer naar de avondwinkel.
 • Door de spits met mijn auto langs de Amsterdamse grachten rijden. Beter voor mijn gemoedsrust en voor de levens van de mensen die wandelen en fietsen op de grachten.
 • Dingen eten die ongezond zijn en die ik eigenlijk ook helemaal niet lekker vind. Wat is het punt van ‘zondigen’ als je er niet eens van kunt genieten.
 • Me zorgen maken over het feit dat ik ouder word. Als je ergens niets aan kunt doen… moet blij zijn dat ik ouder word, ik leef tenminste.
 • Zonder migrainepil de deur uit. Of zonder neusspray, oogdruppels en allergietabletjes op vakantie (je weet nooit hoeveel stof er in je hotelkamer ligt… heb ik dit jaar meerdere keren mogen ondervinden).
 • Een factuur van vier cijfers vergeten te versturen. Een factuur met minder cijfers overigens ook niet.
 • Lijstjes maken waarbij ik van te voren verzin dat ik zeventien punten moet hebben, want mijn god ik hou het gewoon bij zestien. Dat vind ik eigenlijk al meer dan genoeg.

Wat ga jij in 2017 écht niet meer doen? Staan er dingen op mijn lijstje die jij ook niet meer gaat doen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

16 Reacties

 1. nettelie
  januari 5, 2017 / 12:16

  Argh!!! Mijn buren lieten ook altijd hun pakketten een week bij mij thuis liggen, met als gevolg dat ik sinds kort geen pakketten meer voor ze aanneem. Dag, ik ben geen postorderbedrijf.

  Succes met je voornemens, Annemerel! Hou ons op de hoogte :-) Mijn enige voornemen is: meer voor mezelf kiezen. Ik heb heel erg de neiging om de hele tijd aan anderen te denken, het gaat zelfs zover dat ik belangrijke afspraken die zíj hebben in míjn agenda zet zodat ik ze een appje kan sturen met: succes, ik denk aan je! Al die shit heb ik nu weggetipp-ext uit mijn agenda (ja, ik ben nog analoog). Als ik er toevallig aan denk: leuk. Als niet, dan niet. Mijn ziekenhuisafspraken of andere belangrijke gesprekken staan ook niet bij hen in de agenda. Ikzelf ben in principe het belangrijkste in mijn leven, en als mijn eigen gemoedstoestand onder bepaalde dingen komt te lijden, dan zijn die dingen het niet waard. Op een prachtig 2017 voor iedereen!

 2. Irene
  januari 5, 2017 / 12:57

  Mooie punten om aan te pakken.

  Mijn grote uitdaging: niet meteen stress hebben over een opdracht.
  Bv voor een.opdracht van school moeten we zelf een cliënt zoeken en begeleiden. Bij dit soort situaties krijg ik meteen al stress in de zin van: straks vind ik niemand die wil meewerken, straks heb ik iemand maar haakt die tussentijds af, ik ken niemand die Dat wil doen etc..

 3. Ilse
  januari 5, 2017 / 13:17

  Ik moest wel een beetje lachen om die laatste.

 4. januari 5, 2017 / 13:20

  Leuk om te lezen! Ik heb het inmiddels ook afgeleerd om een flinke kop thee voor vertrek te drinken..

 5. N
  januari 5, 2017 / 13:42

  ‘Hardeschijf’ i.p.v. ‘Harde schijf’ gebruiken :)

 6. M.
  januari 5, 2017 / 14:13

  Haha heerlijk. Ik volg vooral met:

  – het ‘niet opjagen in het verkeer’ (daarnet alweer 3 mensen inwendig beledigd dat ze écht niet kunnen rijden)
  – geen ongezonde dingen meer eten die ik toch niet lekker vind (sorry oma en opa, jullie dessertjes laat ik nu even passeren)
  – snoozen (why o why, ik word er alleen maar meer moe van)
  – zo lang mogelijk wachten met tanken (onder het mom ‘ik heb enkel bij tankstation X een tankkaart en die zit hier nu niet’)

  Heerlijk artikel!!

 7. januari 5, 2017 / 15:32

  Hahaha dat een-na-laatste punt. Ik vind het héérlijk om te lezen dat die dingen jou ook overkomen. Mijn vriend kan weleens boos op me worden om dit soort dingen – best begrijpelijk ook – maar het overkomt me toch echt een aantal keer per jaar. Stressen om onnodige dingen als een e-mail uiteindelijk vergeten te beantwoorden trouwens ook!

 8. januari 5, 2017 / 16:21

  Mails niet gelijk beantwoorden, dat is ook een slechte eigenschap van mij. En dan vervolgens na een paar dagen er achter komen dat je nog steeds niet hebt gereageerd.

  Succes met je ‘dingen die je niet meer gaat doen’ ;)

 9. Stefanie
  januari 5, 2017 / 17:06

  Hahaha zó herkenbaar! Ik woon samen maar de afwas vinden we beide vreselijk: ik moffel het altijd ‘weg’ in de oven onder het mom van ‘Dan is het aanrecht tenminste netjes….’. Het tanken stel ik ook altijd uit. Ik pak altijd alle troep bij elkaar en leg het ergens neer waar ik het niet zie, nog zo’n dingetje onder het mom van… Snoozen: Schuldig! Vijf minuten voor sluitingstijd naar de supermarkt om ‘iets lekkers’ te halen: Schuldig! En tja..dat ouder worden: heel herkenbaar! Vroeger zag je het allemaal zo mooi voor je en nu je die leeftijd hebt is het zo anders vind ik. Ennn mijn to-do lijstjes zijn ook altijd te lang, gelukkig ben ik ook goed in uitstellen haha

 10. januari 5, 2017 / 19:24

  Zo heerlijk herkenbaar… :)
  Wat ik niet meer ga doen:
  – mezelf druk maken om zaken waar ik op dat moment toch niks aan kan veranderen
  – formulieren, brieven etc. meteen opbergen en niet laten slingeren in enveloppen overal door het huis
  – meteen pasfoto’s laten maken als ik zie dat ik er geen meer heb en niet op het allerlaatste moment (check)
  – tijd verspillen met spelletjes spelen op Facebook (nou vooruit 1 spelletje dan)
  – mezelf verdedigen/verantwoorden als het niet nodig is
  – teveel sorry zeggen
  – op mijn nagels bijten

 11. januari 5, 2017 / 19:31

  Haha wat een leuk artikel! En vooral dat puntje van de afwas is heel herkenbaar… Daar ben ik ook heel hard verandering in aan het aanbrengen! En snoozen… Haha. Ik moet twee keer in de week om 7 uur de deur uit en zeker nu als het nog donker is vind ik het dan zó lastig om uit bed te gaan!

  Mijn belangrijkste doel is om positief en aardiger te zijn tegen mensen, want ik kom best wel vaak nogal bot uit de hoek :)

 12. januari 5, 2017 / 20:01

  Dat lijken me prima voornemens ?. Op naar een succesvol en gezond 2017!

 13. Lotje_DW
  januari 5, 2017 / 20:49

  Hey hey Annemerel!

  Zonder migrainepil de deur uit gaan… hoe herkenbaar. Enkel mensen met migraine zullen dit begrijpen. Als ik me nog maar realiseer dat ik geen pil bij heb, zou ik instant een aanval kunnen krijgen van het idee alleen al.
  Alsook ben ik steeds voorzien op pleisters, dafalgan, tampons én Imodium ;)

  Ik zou beter niet meer snoozen in 2017… maar het is zooo moeilijk om dit niet te doen…

  Alsook zou ik beter wat meer aan mezelf denken en me minder zorgen maken … ochja… we doen ons best hé ;)

  Ciao Ciao

 14. januari 7, 2017 / 00:19

  Haha zeer herkenbaar. Vooral de angst om oud te worden. Het moment dat men je te oud vindt om aantrekkelijk te zijn.. Erg heftig.

 15. januari 20, 2017 / 21:32

  Ik las ooit de tip “fill it up whenever you have the chance!” (de tank van je auto, dus). Ok, nou was dit een tip van een Amerikaanse schoonmaak(/je leven organiseer)guru en heb je hier in Nederland eigenlijk best wel altijd de kans om ruim op tijd te tanken, maar toch is die tip me bijgebleven. Heb ik tijd om te tanken en hij is al voor de helft leeg? Hop, dan gewoon gelijk ff doen! Scheelt een hoop stress, want als het moet dan is er juist altijd wel iets: moet nog snel naar een winkel, begin net aan een lange rit, wil snel naar huis om te rennen… je kent het zo te horen wel ;)