THE LIST: Confessions of a Shopaholic

– Als ik iets bestel op internet check ik ieder uur de bestelstatus van het product, terwijl ik ook heb aangegeven dat ik een mailtje wil ontvangen als de bestelstatus is veranderd. Als ik uiteindelijk zie dat de koerier onderweg is laat ik alles uit mijn handen vallen en storm ik naar de plek waar ik het pakketje laat bezorgen (dat is meestal bij mijn ouders). Als ik dan wacht op de koerier slaat mijn hart bij ieder geluid op straat over. En als de goede man (of vrouw) dan eindelijk voor de deur staat heb ik de deur al geopend voordat er is aangebeld. Not excited. Not excited at all!

– Hoewel ik weet dat ik een allergie voor wol heb, probeer ik toch iedere keer weer truien en jasjes met wol. Dat ik gelijk uitslag krijg in mijn gezicht, vergeet ik elke keer weer. En als het dan net iets langer duurt voor de uitslag om op te komen, wil het ook nog wel eens zo zijn dat ik het item al heb afgerekend voordat de uitslag de kans heeft gekregen zich te laten zien. Dat resulteert dus in miskopen.

– Als ik perse een jasje wil hebben, maar ze hebben hem alleen in een S hangen, terwijl ik een M nodig heb, dan neem ik mezelf altijd voor even een weekje goed te balansen, dan zal ‘ie daarna vast wel passen.

– Sta ik in de rij bij de kassa, bij de Albert Heijn, bij ZARA, bij H&M of WAAR dan ook, belandt er altijd weer iets extra’s in mijn armen / karretje. Bij H&M ga ik altijd voor haaraccessoires, bij ZARA hangen de T-shirts net iets te dicht bij de kassa en bij Albert Heijn ga ik standaard voor suikervrije dropjes waar ik al even standaard buikpijn van krijg.

– Ik denk altijd aan eten, en ik zou echt niet zonder eten kunnen. Maar als ik eenmaal echt goed aan het shoppen ben, dan wil ik nog wel eens vergeten te eten. Dit resulteert altijd in hoofdpijn en een bezoek aan MacDonalds, want dat is het enige voedsel waar ik, als ik al zo ver heen ben, trek in heb.

– Impuls aankopen doe ik vaker wel dan niet. Ik sta dan ook vaak bij de kassa nog even saldo te checken op mijn iPhone, om te kijken of er eigenlijk nog wel geld op mijn rekening staat. Want oh ja… Ik ben ook vaak bang om mijn saldo te checken. Ik word niet graag geconfronteerd met mijn uitgaven.

– Ik mis het je pinpas door het pinapparaat halen. Dat gaf mij altijd een heel fijn gevoel. Geen grap. Die chip zal wel minder gevaarlijk zijn, maar waarom doen ze het niet gewoon dubbel. Dat je eerst je pinpas er door heen moet “sliden” en daarna je kaart in het apparaat moet steken. Lijkt mij NOG veiliger!

– Bij mij thuis staat nog steeds geen eettafel. Drie keer raden waarom niet?!

– Ik heb een levendige fantasie. Dat nieuwe leren jasje… Dat had ik ECHT nodig. Ja, ik had al een zwart leren jasje. Maar deze staat veel beter op een jurkje. Dat andere zwarte jasje heb ik nu een jaar en ik denk dat ik hem al minstens 100 keer gedragen heb, wat een investering! Ik kan hem aan als jas, maar ook gewoon binnen. Hij kan op een jurkje en hij kan op een broek. Zwart is echt een hele makkelijke kleur. Ja ja ik weet nu wel dat ik al een zwart leren jasje had, maar ECHT deze is anders. Heel anders!

– Soms vind ik iets zo afschuwelijk lelijk, maar de volgende week krijg ik het niet meer uit mijn hoofd en.moet.ik.het.hebben…

(Maar maak jullie alsjeblieft geen zorgen om mij, ik heb geen schulden en krijg nog geen ernstige afkickverschijnselen als ik een paar weken mijn pinpas met rust laat….)

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

38 Reacties

 1. oktober 9, 2012 / 12:15

  Nouja, hier herken ik je na gisteren helemaaaaal niet in joh! ;-) (nooit shoppen met mij aka je geweten)

 2. oktober 9, 2012 / 12:28

  Hahaha, het klinkt echt alsof we naar Beckie uit de shopaholic boeken zitten te luisteren (zo heette ze toch? :p) Vooral bij die fantasie! (en ja… die komt mij ook errug bekend voor, hahaha)

 3. oktober 9, 2012 / 12:32

  Haha, dat van de saldo check komt me heel bekend voor! Ooh en dat van de Mac ook!!!

 4. oktober 9, 2012 / 12:43

  Ik herken het meeste. Haha.

 5. oktober 9, 2012 / 13:10

  Haha leuk lijstje! Het meeste herken ik zelf echter niet

 6. oktober 9, 2012 / 13:15

  Wat een heerlijk lijstje!

 7. oktober 9, 2012 / 13:18

  Haha, geweldig lijstje!

 8. Miranda
  oktober 9, 2012 / 13:41

  haha zo gaat het bij menig ander denk ik ;)
  leuke foto trouwens!!

 9. oktober 9, 2012 / 14:15

  Zo herkenbaar! Ik heb ook echt van de periodes. Maar dat is niet alleen met kleding zo. Soms ook met accessoires of spulletjes voor in huis. Vreselijk, maar ook weer heerlijk.

 10. Stephanie
  oktober 9, 2012 / 14:40

  Vraag ik me af: waarom laat je dingen bij je ouders bezorgen?

 11. oktober 9, 2012 / 14:59

  Haha leuk lijstje! Ik herken sommige dingen wel een beetje.

 12. oktober 9, 2012 / 15:09

  Sommige zijn ZÓ herkenbaar! Dus je bent niet de enigste, zeker weten niet haha!

 13. oktober 9, 2012 / 15:24

  Echt super herkenbaar! Gelukkig zijn er meerdere shopaholics met jou hier aanwezig haha

  Groetjes
  Deborah
  Deborahschrijft.blogspot.com

 14. oktober 9, 2012 / 15:54

  haha echt leuk om te lezen =)

 15. oktober 9, 2012 / 16:42

  Haha, genious :’)

 16. oktober 9, 2012 / 16:55

  haha leuk en veel ook heeeel herkenbaar!

 17. oktober 9, 2012 / 17:03

  Haha ik ken het. Ik wil ook een nieuw jasje, omdat het kraagje dan net even mooier zit dan bij m’n eerste :’) Ach, zolang ik niet verhonger kan ik het mij veroorloven!

 18. N
  oktober 9, 2012 / 17:56

  McDonald’s, heb jij ooit ergens Mac zien staan?

 19. oktober 9, 2012 / 17:56

  Haha sommige dingen zijn herkenbaar! Alhoewel ik moet zeggen dat ik, sinds ik een paar jaar terug het huis uit ging, het gat in mijn hand duidelijk kleiner geworden is :)

 20. oktober 9, 2012 / 17:59

  In sommige dingen heel erg herkenbaar ja. Dat van die pinpas ben ik het ook helemaal mee eens, dat geeft echt een heerlijk gevoel haha!

 21. oktober 9, 2012 / 19:11

  Sommige zijn echt herkenbaar!

  Liefs, Mariette

 22. oktober 9, 2012 / 19:27

  Hahah, oeps er zijn wel veel dingen herkenbaar. Ik check ook zo vaak mijn saldo op m’n iPhone, alsof ik obsessed ben haha.

 23. oktober 9, 2012 / 20:43

  Haha heel herkenbaar. Vooral dat allergisch voor wol verhaal, ik heb net 2 wollen sjaals gekocht terwijl ik al een beetje jeuk en uitslag kreeg. Maar toch eigenwijs zijn. En nu bedenk ik me dat ik er waarschijnlijk heel erg uitslag van ga krijgen.. :(

 24. oktober 9, 2012 / 21:14

  Jaaaa herkenbaar! En ook echt dat die hard shoppen en dan met koppijn lekker zwaar ongezond voedsel naar binnen scheppen, haha!

 25. oktober 9, 2012 / 21:19

  Story of my live

 26. Ilse
  oktober 9, 2012 / 21:50

  Geniaal en ik beland na het shoppen ook altijd bij de mac. :)

 27. Maaike
  oktober 9, 2012 / 22:47

  Ik wíst dat ik niet de enige ben die pinpas-sliden veel leuker vindt dan chippen! :D Eindelijk een mede-slachtoffer, haha. Verder herken ik de rest helaas ook maar al te goed… oei.

 28. oktober 10, 2012 / 07:03

  Gelukkig heb ik hier niet zoveel last van! Heb m’n shopgedrag (na een aantal jaar) gelukkig redelijk onder controle… =)

 29. oktober 10, 2012 / 09:58

  Hahahaha, ik herken het echt op heel veel punten. Zo erg! ;) Maar idd, zolang ik geen schulden heb en nog gewoon kan eten en sparen, maak ik me maar niet al te druk.

 30. oktober 10, 2012 / 11:31

  Haha zo herkenbaar. Ik heb ook echt overal last van… Ik kan ook iets afgrijselijk vinden, en de volgende dag denken: hmm, toch maar passen!

  Veranderd moet verandert zijn trouwens ;) (eerste confession)

 31. oktober 10, 2012 / 17:53

  Zo herkenbaar allemaal! Ik kon nu al een tijdje niet naar de stad omdat ik het. zo.druk.had! Maar sta nu echt de dagen af te tellen tot de vakantie en ik weer eindelijk met geld kan smijten. Haha.

 32. Lisette
  oktober 10, 2012 / 19:58

  Veranderd is gewoon goed hoor :)

 33. oktober 10, 2012 / 22:27

  Heel HERKENBAAR! Hahaha

 34. oktober 11, 2012 / 04:05

  Oooh, ik mis het oude pinnen ook! Vond het altijd zo leuk om m’n pinpas er doorheen te halen :P

 35. oktober 14, 2012 / 13:24

  Haha leuk stukje !

 36. Lonneke
  oktober 16, 2012 / 09:52

  Haha wat een leuke lijst! Ik herken me zo in het pinnen, het voelde zo goed! Haha

 37. Lisanne
  oktober 19, 2012 / 21:42

  Mag ik vragen waar je dat streepjes shirt vandaag hebt?? Die is leuk!