THE LIST: 10 Things I’d Rather Spend My Money on Than TAXES and Parking Tickets

Het is weer begin oktober, er is weer een kwartaal voorbij en dat betekent dat ik als “ondernemer” weer mijn belastingen moet betalen. Daar komt bij, ik ben een paar weken geleden op precies hetzelfde punt als twee maanden geleden gepakt, deze keer vier kilometer te hard. Maar dat was nog niet alles.. Ik woon zeg maar in een straat met een groot parkeerprobleem. Alle straten om onze straat heen zijn speciaal voor ‘vergunninghouders’, behalve die van ons dus. Met als gevolg, heel Den Haag parkeert bij ons in de straat. Denken jullie dat als ik om 1.00u ’s nachts thuis kom nog een parkeerplekje kan vinden? Maar nee, natuurlijk niet. En ik ben om 1.00u ’s nachts ook niet van plan om meer dan vijf minuten bij mijn huis vandaan te parkeren. Hallo, er is een reden dat ik een auto heb.. Dat lijkt me wel zo veilig (alhoewel.. met mij achter het stuur, maar goed, not the point I’m trying to make). Maar mijn Ford KA is klein maar fijn en kan ik dus precies tussen twee parkeerplekjes inzetten zonder dat er ook maar iemand last van heeft, dat doe ik dus ook al acht maanden, of nu ja acht maanden min een week, want sinds vorige week geven ze me op die plek boetes, boetes van 70 euro wel te verstaan. En 70 euro.. daar kan ik heel veel leukere dingen voor verzinnen. En nee het is niet de politie, die kent het probleem, die doet net alsof ze mijn auto niet zien staan.. Nee het is de gemeente die haar kas wil spekken.

Goed, dit was een ietwat lange introductie tot mijn volgende lijst, de lijst met dingen die ik liever betaal dan belasting en boetes.

1. Een reisje naar New York. Ik sta al jaren “op het punt” om te gaan, maar ik ga nooit. Excuses, tickets zijn duur, als ik daar ben wil ik heel veel geld uitgeven aan shoppen en kortom, ik heb dus heel veel geld nodig wil ik een weekje naar New York (en niet met schulden tot m’n 30ste thuis komen).

2. Nieuwe schoenen! Ik heb dan wel torenhoge pumps gekocht, ik heb NU echt nieuwe laarsjes nodig. Twee jaar lang liep ik op mijn zwart suede en grijze enkellaarsjes van de H&M, maar die zijn op. Ik loop normaal al iets naar binnen, maar dit spant de kroon. Ik krijg mijn hielen gewoon niet meer boven de hak, die zweven ergens daar naar binnen en dus zwik ik om de drie stappen. Nu zijn de spieren/pezen in mijn enkels gelukkig als spaghetti, maar dan nog.. Ik moet nieuwe schoenen. En wel snel ook.

3. Ik wil naar de schoonheidsspecialiste, dat had ik eigenlijk al veel eerder moeten doen, maar nu ben ik écht overgehaald. Het is gewoon nodig.

4. Een hele grote bak Ben & Jerry’s Chocolate Fudge.

5. Ik wil nog steeds de Chanel 2.55 tas. Toen ik voor het eerst met de tas in aanraking kwam was hij 1200 euro, inmiddels is hij meer dan twee keer het dubbele. Jullie begrijpen, die tas komt er de eerst komende 10 jaar niet. Of ik moet de loterij winnen, maar dan moet ik eerst met een loterij meedoen en de kans dat ik dat snel zal doen, is vrij nihil.

6. Ik koop nog liever stofzuigerzakken en vaatwastabletten dan dat ik boetes en belastingen betaal. Daar HEB ik tenminste nog wat aan.

7. Ik spaar eigenlijk liever gewoon mijn geld zodat ik met Oud & Nieuw kan verkassen naar een hutje op de hei, ergens waar ze geen vuurwerk kennen en ver van alles en iedereen vandaan. Kijk Oud & Nieuw is een heel leuk idee, maar het drama “waar vieren we het dit jaar” dat sla ik liever gewoon een jaartje over. Dan vier ik het nog liever net zoals drie jaar geleden, op wintersport. We kwamen dan wel in het Restaurant aan waar geen tafel voor ons was omdat de reservering dubbel geboekt stond en ik lag dan wel al om 21.00u in bed.. Ik was de volgende ochtend heerlijk fris en heb geen enkele stress gehad.

8. Ik wil ook best wel geld uitgeven aan een nieuwe lens voor mijn Nikon.. Of wat dacht je van de Nikon 1-serie. Geen DSLR, maar wel vrijwel dezelfde kwaliteit. Dag kramp in mijn nek en schouders!

9. Weet je, ik betaal nog liever mijn Parijse telefoonrekening dan dat ik boetes betaal.

10. Ik geef nog liever al mijn geld aan Kika, het KWF, de Hartstichting en Dance4Life, dan dat ik de helft van mijn geld uitgeef aan belastingen en boetes.

Maar ach..ik denk dat er niks anders opzit dan me er bij neer te leggen en mijn zuurverdiende centjes over te maken naar Apeldoorn & Leeuwarden

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

12 Reacties

 1. oktober 8, 2011 / 19:59

  haha, super geinig weer! veel sterktes met je rekeningen :(

 2. oktober 8, 2011 / 19:59

  Heel vervelend! Vooral die parkeerboetes zijn belachelijk. Het is een leuk lijstje waar ik me ook wel in kan vinden :D

 3. Eva
  oktober 8, 2011 / 22:44

  Ja, das zuur allemaal. Maar wel leuk geschreven ;)

 4. oktober 9, 2011 / 05:05

  Aahh heel irritant! Ik vind de aangiftes ook heel irritant, maar prijs mezelf wel gelukkig vrij te ondernemen :-). Toffe lijst!

 5. Charley
  oktober 9, 2011 / 09:29

  Leuk geschreven! Enne… je kunt toch sparen voor die Chanel tas?:D

 6. Renske
  oktober 9, 2011 / 10:08

  Ai… Jammer van dat soort bedragen die je moet betalen. Ik hoop dat je bovenstaand lijstje binnenkort ook kunt waarmaken:)

 7. oktober 9, 2011 / 12:45

  Ohh de dienst parkeerbeheer van Den Haag is echt evil, ongeloofelijk! Wel een heel leuk lijstje! :)

 8. oktober 9, 2011 / 13:12

  Leuk geschreven! Ik snap je Oud en Nieuw-stukje, ik zou ook het liefst ergens in de rimboe gaan zitten met mijn lief :-)

 9. oktober 9, 2011 / 13:27

  Ah, rot zeg. Ik had dat eerder dit jaar, dat de belastingdienst ineens geld terug wilde en de gemeente een paar honderd euro aan heffingen, bitchen.

 10. oktober 9, 2011 / 16:09

  Waterschapsheffing, verontreinigingsheffing, gemeentelijke heffing waar je nooit van hebt gehoord maar wel degelijk betaald moet worden, parkeervergunning, wegenbelasting… WAAROM?! Gelukkig zijn de mensen van verkeerstoezicht mij wel goed gezind. We hebben hier in Haarlem ook een enorm parkeerprobleem, maar met mijn vergunning laten ze me toch op de stoep staan zonder bekeuring. Tot op heden dan ;)

 11. Brechtje
  oktober 9, 2011 / 20:46

  Punt 3 is ook goed om geld aan uit te geven, heeft mij ook goed gedaan!

 12. Michelle
  oktober 10, 2011 / 13:56

  Erg jammer dat de gemeente dit zo speelt, het lijkt mij hun taak om het parkeerprobleem maar eens op te lossen. Ik snap er ook niets van wanneer de ene straat wel voor vergunninghouders is en de ander weer niet, waar basseren ze dat op? Helaas zit er niets anders op dan betalen, tenzij je nog wat geld over hebt om te procederen (na een lijst van 10 dingen waar je nóg liever je geld aan uitgeeft) Misschien heb je wel geluk, net als die ID man (maar daar is nu al een spoedwet tegenaan gegooid, eigenlijk is NL maar een corrupte bende, niks democratie!)