THE LIST: 10 foods & drinks I can’t live without

Photobucket

– 86% pure chocolade, obviously! Welk meisje houdt er niet van chocola? Ok, ik weet dat ze er zijn, maar come on, de meerderheid bevindt zich in mijn schoenen. Ik eet het liefst 86% pure chocola, dat geeft me ook het meest voldane gevoel. Maar als ik ‘zo’n bui’ heb, laat ik me graag gaan met Milka chocolade met biscuitjes en room erin verstopt.

Eieren! OK, ik kan hier wel zonder, want dat heb ik twee jaar geleden drie weken geprobeerd en dat ging best OK, maar op dat moment moest ik me echt voor 100% op mijn eten focussen en daar heb ik negen van de tien keer geen zin in en geen tijd voor. Eieren zijn voor mij het perfecte ontbijt. Ik eet ze scrambled, gekookt, maar tegenwoordig meestal sunny side up.

– Thee! OMG! Thee! Wat moest ik zonder thee? Dit drink ik de hele dag. Het eerste dat ik ’s ochtends als ik wakker word doe (nadat ik eerst m’n mail, tweets, instagram en NU.nl gecheckt heb), thee zetten! Groene, witte, zwarte, kruidenthee het maakt me allemaal niets uit. In de zomer heb ik ook geen problemen met hete thee drinken terwijl het buiten 35 graden is. Ik heb zelfs ergens gelezen dat warme dranken juist beter zijn als je het warm hebt. Maar in de zomer maak ik er ook wel iets vaker ijsthee van.

Paddenstoelenrisotto, die moet minstens één keer in de week op het menu, anders gaat het niet goed. Hmm, de gedachten alleen al aan de risotto zorgt dat het water me in de mond loopt en ik heb het twee dagen geleden nog gegeten!

– Avocado’s! Ik verwerk ze wel altijd in een gerecht en eet ze nooit uit de schil zoals velen anderen doen, maar zonder avocado’s zouden mijn salade’s absoluut niet compleet zijn. Dit is mijn favoriete 4-uur snackje.

– Parijs zou niet hetzelfde zijn zonder Steak Tartaar. Het is ook één van de (weinige) redenen dat ik nog steeds vlees eet. Niets lekkerder dan Steak Tartaar met een frisse salade en zoute Franse frietjes.

– Ik zou graag beweren dat het niet zo was, maar eens in de zoveel tijd heb ik echt chocolade ijs nodig. Het liefst Italiaans uit van ijssalon Christallo in Bardolino, maar omdat ik daar niet 365 dagen per jaar ben neem ik ook genoegen met Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie ijs.

– Sushi! GOEDE sushi. Ik hoef het niet iedere dag (zou daar overigens denk ik ook geen nee tegen zeggen, zolang ik dan ook nog af en toe een bordje risotto krijg en wat Steak Tartaar), maar te lang kan ik ook niet zonder. Mijn favoriete sushi eet ik bij NOH of Kiraku (zelfde kaart) in Den Haag.

– Ik kan sinds twee maanden ook niet meer zonder bietensap. En dat is niet omdat ik het zo ontzettend lekker vind, maar ik heb echt het idee dat het iets doet voor mijn huid. Ik heb nog steeds uitbarstingen, maar dat zijn het dus, uitbarstingen, ik zit niet meer iedere dag met een agglomeratie op mijn kaak of voorhoofd (ARGH dat mag ik eigenlijk helemaal niet hardop zeggen, dus doe maar net alsof je het niet gehoord hebt). Ik reis nu dus ook altijd met bietensap. Ik lijk wel een vampier met mijn blood bags.

– Fruit.. Zoet aardbeien in de zomer, sappige peertjes in de herfst en winter, een knalgroen banaantje ieder jaargetijde, frambozen, blauwe bessen, MANGO’S, LEMONS!!! Heerlijk. Ik gooi ze door m’n smoothie of eet ze in een fruitsalade, of hap ze boven de wasbak af terwijl het sap langs mijn kin en handen glijdt. Ik zou me geen leven zonder fruit kunnen voorstellen. Ik zou me zelfs geen dag meer zonder fruit kunnen voorstellen.

Voedingsmiddelen en drankjes die bijna de lijst hadden gehaald, maar waar ik (bewezen) wel zonder kan… Garnalen, macarons, wijn, limoncello, espresso’s, chocolate chip cookies, snoepjes, pasta…

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

38 Reacties

 1. februari 20, 2013 / 12:05

  Oeh, in de lijst kan ik mezelf zeer zeker vinden! Leuk!

 2. februari 20, 2013 / 12:13

  Wat een leuke lijst! Ik heb ongeveer de helft, de andere helft (zoals eieren en steak tartaar bv) laten me echt compleet koud, haha.

 3. februari 20, 2013 / 12:13

  Oh wat een leuk idee zo’n lijst! En thee, daar zou ik ook echt niet zonder kunnen!

 4. februari 20, 2013 / 12:14

  erg leuke post! Ik kan ook niet zonder thee, chocolade ijs (B&J CBF inderdaad!) en fruit.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.blogspot.com)

 5. februari 20, 2013 / 12:14

  Helemaal mee eens! Alleen de bietensap kan ik wel laten staan, blehh vies spul. Ik drink ook echt heel de dag thee, het liefst groene thee met mandarijn yumm :-)

 6. februari 20, 2013 / 12:18

  I LOVE THIS LIST. Steak tartare mmm en ook zonder avocado’s kan ik niet. En nu heb ik zin in citroenrisotto.

 7. februari 20, 2013 / 12:28

  Wat een heerlijk lijstje! Waar ik niet zonder kan? Sushi, carpaccio, thee, cola, chips (het liefst naturel of Thai Sweet Chili), komkommers, zongedroogde tomaatjes, M&M’s, bananen, versgeperste jus d’orange. :-)

 8. februari 20, 2013 / 12:37

  Wat een leuk lijstje! Sushi liefde <3

 9. februari 20, 2013 / 12:39

  Heerlijk!

 10. februari 20, 2013 / 12:58

  mm ik krijg spontaan honger!

 11. februari 20, 2013 / 13:02

  Ik ben gek op thee, ei, geitenkaas, vers brood en vers fruit ennnn nibbits!

 12. februari 20, 2013 / 13:03

  ah, thee! beste uitvinding ever – ik drink denk ik een kopje of 6 per dag en probeer echt álle smaakjes uit!

 13. februari 20, 2013 / 13:15

  Jammie, thee, brood en kwark zijn dingen die ik heel graag eet. Daarnaast zou ik het héél erg vinden als ik nooit meer sushi zou kunnen eten.

 14. februari 20, 2013 / 13:15

  Altijd interessant om te lezen wat anderen in hun top 10 zetten!
  Ik formuleer de mijne eerder als mijn wekelijkse boodschappenlijstje:
  1. Chocolade (wel geen 86%, die is net iets te zwaar vind ik! liefst 70% of die van Newtree met chilipeper)
  2. Yoghurt
  3. Kikkererwten
  4. Avocado
  5. Spinazie
  6. Groene smoothies
  7. Cranberrysap
  8. Quinoa
  9. Sinaasappelsap
  10. Muntthee

 15. februari 20, 2013 / 13:18

  Thee INDERDAAD! Zo simpel maar kan niet zonder!
  Net als chocola, fruit en sushiiii

 16. februari 20, 2013 / 13:40

  Ik ben ook helemaal gek van thee. Heeeerlijk! De foto’s zien er ook zo lekker uit.

 17. februari 20, 2013 / 14:13

  Sushi en aardbeien en advocade en chocoladeeee uiteraard!!

 18. februari 20, 2013 / 14:13

  Leuk lijstje! Ik zweer echt bij hele andere gerechten haha. Ik deel alleen je liefde voor eieren, chocolade ijs en thee!

 19. februari 20, 2013 / 14:39

  Ik ben ook een keer bij dat ijstentje geweest in Bardolino, heb nu spontaan zin om daar weer heen te gaan! Wel een leuk idee om eens een lijstje te maken van etenswaren die je echt niet kunt missen, avocado hoort er bij mij zeker bij! :)

 20. februari 20, 2013 / 15:02

  Ik krijg er honger van! Misschien moet ik ook maar eens bietensap proberen, ben wel benieuwd na alle verhalen haha.

 21. Kim
  februari 20, 2013 / 15:06

  Hihi, lol @ Merel de vampier. Over bietensap gesproken, wil je binnenkort eens updaten over je nieuwe skin routine (de acne.org producten, toch?). Ik ben benieuwd wat je daar van vindt en of je het nog gebruikt.

 22. februari 20, 2013 / 15:11

  Heerlijk lijstje, ik krijg er honger van!

 23. februari 20, 2013 / 16:26

  Leuk overzicht, ik ben het grotendeels met je eens :-)

 24. februari 20, 2013 / 17:16

  Fruit, thee en sushi zijn de enige drie dingen die ik echt lekker vind van jouw lijstje! Hebben we toch een beetje een andere smaak ;).

 25. februari 20, 2013 / 17:52

  Mmmm lekkere lijst! Risotto, chocolade, ijs (en dan niet alleen chocolade, maar alles.. ik ben echt een ijsmonster), thee en ook fruit (vooral zomerfruit) vind ik echt heerlijk :D

 26. februari 20, 2013 / 18:09

  Wat is dat helemaal rechts, 3e van boven? Ziet er kunstig uit!

  Ik kan ook niet zonder thee en fruit.
  En nootjes. Amandelen bijvoorbeeld.
  En lasagne. En en en en…

 27. februari 20, 2013 / 18:10

  Eieren! Wij hebben sinds kort weer verse eieren en dat is ZOVEEL beter dan die van de AH of welke supermarkt dan ook. Echt heerlijk. <3

 28. februari 20, 2013 / 18:48

  Leuke artikel!! Ik kan me helemaal vinden in chocolade natuurlijk! Maar sushi is ook een favoriet!

 29. Ilse
  februari 20, 2013 / 21:23

  Geweldig lijstje, er zitten zeker ook bepaalde dingen waar ik niet zonder kan tussen. (thee, chocolade, risotto-rijst en sushi. <3)

 30. februari 20, 2013 / 21:27

  Oh deze lijst kan toch eeuwig doorgaan!? Er is teveel waar ik niet zonder kan of zou willen! All time favourites: sushi & risotto!

 31. februari 21, 2013 / 01:45

  Ik deel het lijstje volledig met je, op de steak tartaar na… En ik mis YOGHURT.. Sinds ik weer voor een paar maanden in het buitenland woon, weet ik hoe lekker onze yoghurt is in Nederland!

 32. februari 21, 2013 / 09:57

  Sushi, jaaa <3 Fruit , obviously. Chocola, pasta, uuhu. Ja zoveel kan ik eigenlijk niet zonder haha!

 33. februari 21, 2013 / 14:38

  Grappig, ik vind echt hele andere dingen lekker maar in het fruit kan ik me zeker vinden :D (ok en ben & jerry’s… en pure chocolade) ;)

 34. februari 21, 2013 / 14:58

  Haha bij mij staat sushi en pasta op één… en sorbetijs natuurlijk!(sjah waarom zou ik anders mijn blog Mango Sorbetto noemen)

 35. februari 21, 2013 / 17:28

  Ik zit hier met een knorrende mag, haha… Hongerrr!
  Ik kan echt NIET zonder sushi, pasta en risotto. Avocado’s vind ik ook fantastisch en chocolade… OMG! Fruit is heel fijn, omdat het naast lekker natuurlijk ook nog gezond is.

  Fijn lijstje!

 36. Geesje
  februari 22, 2013 / 09:58

  Hoe kun je zonder pasta leven, terwijl je voor een marathon aan het trainen bent? Wat is jouw powerfood voor een duurloop?