RUN BABY RUN: From now on.

Photobucket

Vanaf nu zal ik niet meer zeuren, vanaf nu zal ik niet meer klagen, vanaf nu ‘moet’ ik niet meer, vanaf nu ‘mag’ ik alleen nog maar. Hardlopen is iets waar ik van geniet en niet iets waar ik tegenop zie.

Vanwaar deze emotionele levenslessen Annemerel? Ik kan nog steeds niet hardlopen. Ik heb het van het weekend tot twee keer toe geprobeerd, maar zonder succes. Doordat ik zo lang niet gelopen had zat mijn lichaam vol energie, maar de pijn werd alleen maar erger. De dag erna probeerde ik het nog een keer. De zon scheen, de temperatuur was aangenaam, ik kon niet anders dan het nog een keer proberen. Dit keer deed ik mijn Nike Free’s aan in plaats van mijn nieuwe Nike Flyknits, ik dacht dat zij misschien de boosdoener waren, maar ook dit was niet meer het geval.

De pijn begon in mijn linker lies en heeft zich de afgelopen dagen verspreid over mijn beide heupen, mijn linkerknie en mijn linkerkuit. Het gekke is dat het niet continu pijn doet, met wandelen doet het ’s ochtends pijn, maar ’s avonds valt dat vaak wel mee. Opstaan uit mijn stoel doe ik als een oud omaatje en hardlopen doet gewoon pijn. Die dertig kilometer die ik voor morgen op de planning had staan sla ik maar even over en ik weet ook niet of ik de hardloopschoenen mee op wintersport neem. Over 46 dagen moet ik een marathon lopen en ik heb het gevoel dat ik nog minder getraind ben dan vorig jaar rond deze tijd en toen hoefde ik alleen maar een halve marathon te lopen, nu mag ik twee halve en een hele in 4 weken tijd. Mijn doelen zijn ook heus niet zo ambitieus…

Goed, klaag, klaag… Wat hebben jullie daar aan? Niets. Jullie hebben veel meer aan die emotionele levenslessen van oma Annemerel, want echt, je weet pas hoe fijn hardlopen is, als je het even niet meer kunt. En OK, ook ik zal dat over een paar weken (als ik dan weer loop) vergeten, maar het is absoluut niet erg om jezelf er af en toe eens aan te herinneren. Hardlopen is geen moeten, hardlopen is mogen. Je moet blij zijn dat je überhaupt KUNT hardlopen, dat je twee benen hebt, gezond genoeg bent om een rondje te lopen.

Dat wilde ik even met jullie delen, helpen jullie me dit bericht herinneren als ik het de volgende keer weer eens zwaar heb om naar buiten te gaan?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

29 Reacties

 1. Charlotte
  februari 20, 2013 / 17:04

  Ooh, die pijn klinkt niet goed!
  Ben je naar de dokter geweest? Misschien dat die kan helpen, want dit is wel erg vervelend voor je!

 2. februari 20, 2013 / 17:22

  Awh vervelend zeg :(! Wel goed dat je zegt hardlopen MAG het is iets wat niet MOET.. Van zoiets heb ik zelf ook last haha. Hopen dat het gauw weer over is, ik duim voor je!

 3. februari 20, 2013 / 17:25

  Dat is echt niet fijn, hopelijk kan je snel weer hardlopen!

 4. februari 20, 2013 / 17:32

  Dat klinkt niet goed! Beterschap Xx

 5. februari 20, 2013 / 17:42

  Dat is niet goed, beterschap!

 6. februari 20, 2013 / 17:48

  Klinkt niet goed hoor, die pijn! Heb je het gewoon over spierpijn? Want als het iets anders dan dat is zou ik het toch maar eens navragen bij de dokter. Hopelijk gaat het binnenkort beter!

 7. Mirjam
  februari 20, 2013 / 18:01

  Ik bne fysiotherapeut, misschien moet je daar even een bezoekje aan brengen? Misschien een lichte peesirritatie? Je mag bij elke fysio langs tegenwoordig zonder dat je bij een huisarts langs moet, ik zou het zeker even proberen!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 21, 2013 / 12:32

   Hi Mirjam, als het na de wintersport nog steeds drama is ga ik zeker even langs bij de Fysio/Dokter thanks!

 8. februari 20, 2013 / 18:01

  Ik vind het zo vervelend voor je, de pijn en het niet kunnen hardlopen, maar al zeker met drie (of eigenlijk twee) marathons in ’t vooruitzicht! Misschien toch maar een bezoekje aan de dokter..?

 9. februari 20, 2013 / 18:04

  Bah, dat klinkt erg vervelend. Ik hoop dat je je rust neemt, want dat lijkt me nu wel goed voor je. Lekker met een serie of een goed boek op de bank of in bed. ;-)

 10. februari 20, 2013 / 18:28

  Ik zou inderdaad ook even naar een fysiotherapeut gaan. Als je er misschien mee blijft lopen wordt het alleen maar erger.. succes!

 11. februari 20, 2013 / 18:31

  Ik sluit me helemaal bij je aan. Afgelopen twee maanden kon ik me niet tot hardlopen zetten. Terwijl ik in november super lekker de zeven heuvelenloop heb voltooid. De zin was even weg.
  Afgelopen week weer gelopen ging lekker. Tot ik gister last van mijn knie kreeg. Nu even rust, want over 1,5 week ga ik op wintersport.
  En vandaag kan ik aan niets anders denken dan lekker hardlopen. Ik wou dat het kon…

  Waarom wil je iets heel erg graag als het niet mag?

  Succes, hoop dat je blessure snel over is.

 12. februari 20, 2013 / 18:31

  Veel beterschap! Hopelijk gaat de pijn snel weg. En hardlopen is inderdaad iets heel leuks (alleen besef ik dat ook niet altijd)

 13. februari 20, 2013 / 18:37

  Oooooh de moraal heeft bij mij ook een tijdje laag gezeten. (Ziek zijn, stressen dat je niet kan gaan lopen, spekgladde wegen…) Maar ik begin stilletjes aan terug plezier te beleven aan het lopen. Ik moet nu ook telkens bewust zeggen: vandaag ga ik genieten van het hardlopen. En dat werkt! Ik loop zelfs sneller als ik er echt van geniet.

 14. februari 20, 2013 / 18:54

  Oh blegh, wat vervelend! Hopelijk ben je er snel vanaf en kun je weer lekker lopen!

 15. februari 20, 2013 / 20:13

  oh wat naar zeg, sterkte ermee!

 16. februari 20, 2013 / 20:21

  Heel veel succes!!!

 17. februari 20, 2013 / 21:38

  Die pijn klinkt echt niet goed! Sterkte lieve oma Anne-Merel

 18. Ilse
  februari 20, 2013 / 21:41

  Aughh, dat klinkt niet goed. Beterschap Annemerel. :)

 19. Rianna
  februari 20, 2013 / 21:42

  Hee,

  wat ongelooflijk vervelend dat hardlopen nog steeds niet lukt. Ik herken je klachten heel erg. bij mij was een pijn in de lies uiteindelijk een scheur in mijn bovenbeenspier. Ik herken jou klachten enorm. Eigenlijk gelijk aan mijn klachten, en hoop echt voor je dat het meevalt. Misschien is het toch verstandig dat je er even mee naar de dokter gaat. voordat je net als mij er te lang mee doorloopt en een half jaar uit de running bent. (net als mij)

  Ik hoop dat het meevalt vor je! en je er met nog een weekje rust over heen komt. :) Een bezoekje dokter of fysiotherapeut zou ik zeker aanraden. :)

  Sterkte ermee!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 21, 2013 / 12:31

   Argh dat klinkt echt afschuwelijk! Ik hoop nog steeds dat het bij mij op dit moment slechts nog een irritatie is waar ik overheen kom door rust te nemen, als het na de wintersport nog steeds drama is ga ik zeker langs bij de huisarts!

 20. Cornelia
  februari 20, 2013 / 22:15

  Awh wat vervelend voor je, maar je hebt gelijk we moeten blij zijn met wat we kunnen en hebben..
  Dat besef ik de laatste tijd ook steeds meer, we zeuren over zoveel dingen dat helemaal niet nodig is :(

  In elk geval heel veel beterschap, ik hoop dat je gauw weer hersteld en hopelijk weer kan beginnen met hardlopen!
  Ik moet wel zeggen dat ik door jou ben gaan denken om misschien ook weer te gaan beginnen met hardlopen, je spreekt er zo positief over.
  Ik wilde ook misschien met een vriendinnetje een marathon gaan lopen, dus dat word wel even hard oefenen! Ik vind het wel knap dat je in de kou door wint en weer hardloopt, ik vind het zelf nog te koud dus de stap om naar buiten te gaan om hard te gaan lopen vind ik nog net wat te groot. Maar eigenlijk moet ik het misschien gaan doen!..

  Heel veel beterschap !

  Liefs,

 21. februari 20, 2013 / 22:19

  Klinkt als overbelasting, helaas voor jou wordt dat toch even rustig aandoen. Voordeel is wel dat je uit kunt kijken naar het moment waarop lopen wel weer gaat. Probeer te genieten van dingen die je nu wel kunt doen en waar je nu wellicht wat meer tijd voor hebt :)

  Beterschap!

 22. Cornelia
  februari 20, 2013 / 22:26

  Ik had trouwens nog een vraagje, wat zou jij adviseren om in hard te gaan lopen.
  Want ik doe normaal gewoon mijn joggingsbroek aan, maar heb het best snel warm daarin na even lopen.
  Dus bevalt zo’n speciale strakke broek goed, en gebruik je ook speciale t-shirts en truien?

  Liefs

  • Annemerel
   Auteur
   februari 21, 2013 / 12:30

   Hi Cornelia, ik zou een legging kopen, zeker als je echt mee door wilt gaan. Bij Nike heb je hele mooie, maar als je een wat minder groot budget hebt kun je bij H&M ook goede kopen. Ik loop op dit moment met een hardloopjasje, maar je kunt ook gewoon een lekkere dikke trui dragen. Zodra het 10 graden is loop ik in een longsleeve, als het iets warmer is een T-shirtje. Good luck!

 23. februari 21, 2013 / 11:15

  Balen zeg, kan me voorstellen dat je in de stress schiet met de marathon in het vooruitzicht. Ik ben al heel lang van plan te gaan hardlopen maar durf nog steeds de straat niet op in m,n hardloopschoenen, denk dat ik maar in een stil donker bos ga beginnen…

 24. februari 21, 2013 / 17:25

  Ahh wat onwijs k*t!!! :( Je voelt je zo machteloos… Of zijn er misschien fysio-oefeningen die kunnen helpen?

 25. februari 22, 2013 / 01:03

  Die pijn klinkt echt niet goed. Dit is wel een goed artikel voor een motivatie-boost. Net wat ik nodig had. X