THE LIST: 10 Food Confessions

 photo Desktop727.jpg

Vorige week werd ik door de lieftallige Claartje van Foodness.nl getagd om tien geheimen op gebied van voedsel te delen. Nu heb ik niet echt geheimen. Na twaalf jaar bloggen heb ik weinig dingen meer die ik niet ooit al een keer gedeeld heb. Wat kan ik zeggen, ik deel graag mijn eigenaardigheden. Toch heb ik tien feitjes voor jullie op een rijtje weten te zetten.

1. Ik lust geen kaas. Maar toch ook weer wel. Het is heel gek, als ik iemand een boterham met kaas zie eten heb ik spontaan geen trek meer, als ik iemand een plakje kaas zie eten kan ik niet kijken, als er een schaal met blokjes kaas voor me wordt gehouden gruwel ik, maar toch vind ik kaas niet echt vies. Ik lust parmezaan, mozzarella, laatst heb ik zelfs geitenkaas op. Maar toch kan ik het fenomeen kaas op bepaalde momenten echt niet aan. Ik moet zelf ook nog een beetje uitvinden hoe het precies ziet.

2. Nog zoiets… Ik hou van patat met pindasaus (liefst met een uitje er doorheen) maar pindakaas vind ik niet te doen. De geur, hoe het eruit ziet. BAH! Terwijl het bijna hetzelfde is en ik soms zelfs pindasaus gemaakt van pindakaas eet. Raar mens ben ik. Ik heb trouwens ook nog nooit pindakaas gegeten, maar het idee kan ik gewoon niet aan.

3. Citroen merengue taart is mijn lievelingstaart, als dat op de kaart staat, neem ik het altijd, zonder twijfel. Mijn favoriete citroen merengue taartjes koop ik bij Philippe Galerne in Den Haag, maar de citroen merengue taart van Het Vlaamsch Broodhuys is ook goed te doen en bij George is ‘ie ook erg lekker. Ik weet ook altijd wel een reden te bedenken waarom het tijd is voor citroen merengue taart is, soms eet ik het dan ook gewoon vier keer in een week. Oh, maar als ik bij Ladurée ben, kies ik standaard voor het rozen-frambozen taartje. Die vind ik denk ik nóg lekkerder, maar die hebben ze alleen bij Ladurée.

4. Bij een Italiaanse ijssalon kies ik overdag altijd citroenijs en ’s avonds kies ik voor koffie of tiramisu ijs. Of als ik in Bardolino ben, haal ik bij mijn favoriete ijssalon (Cristallo) een bolletje chocolade ijs, want alleen daar vind ik hem echt heel erg lekker. Maar overdag vind ik roomijs vaak te machtig en heb ik dus liever zoiets als citroen sorbetijs. Als ik in Italië ben vind ik ijs de belangrijkste maaltijd van de dag, zelfs belangrijker dan pasta en pizza. Mijn record is zes ijsjes op een dag, dat stamt wel al uit 2004, misschien is 2015 een mooi jaar om het te verbreken?

5. Ik ben er sinds kort achter dat ik een allergie heb voor tarwe en voor sesam. Dit weet ik dankzij een bloedtest die in 2003 is uitgevoerd, maar toen heb ik blijkbaar niks met de onderzoeksresultaten gedaan. Onlangs vond mijn moeder het briefje van de dokter met de onderzoeksresultaten en zag ik dus dat ik allergisch was voor tarwe en sesam. Brood eet ik sowieso niet veel, maar ik verwen mezelf wel graag met een chocolade croissant, Frans stokbrood of zo’n merengue taartje. Ik moet toegeven dat ik dat ook gewoon ga blijven doen hoor. Ik zal vast een aantal klachten hebben gehad de afgelopen twaalf jaar van het tarwe, maar het is niet dat ik de afgelopen twaalf jaar al-tijd ziek was. Dus een taartje op zijn tijd moet zeker kunnen. Sesam vind ik ook heel zuur, want ik vind de smaak van sesam heel erg lekker en mijn favoriete sushi’s hebben allemaal sesam. Naast sesam en tarwe ben ik ook overgevoelig voor noten, steenvruchten en lactose.

6. Ik kan een Milka reep van 300 gram binnen een uur in mijn eentje opeten. Ik zit daarna wel vol zeg maar, maar het is niet dat ik het laatste blokje tegen heug en meug naar binnen werk.

7. Thuis ben ik veel beter in goed eten dan op kantoor. Op kantoor, welk kantoor dan ook, moet ik al-tijd eten. Kan ik thuis gewoon ontbijten, een banaantje en een kop koffie nemen, lunchen, een paar crackers nemen, avondeten en een bakje fruit wegwerken, op kantoor moet mijn mond de hele dag op en neer. Dat was bij Girlscene het geval en dat is nu bij DutchCowboys weer zo. Ik heb niet eens honger ik heb gewoon de hele dag trek.

8. Ik eet veel te veel eieren! Sowieso gaan er dagelijks al twee eieren in mijn bananenpannenkoeken, vaak eet ik ook nog iets van scrambled eggs, gepocheerde eieren of spiegeleieren tijdens mijn lunch. Ik haal iedere week twee grote dozen eieren en die gaan al-tijd op. Ooit heb ik een keer drie weken geen eieren gegeten en écht na die drie weken moest ik ook echt even niet aan eieren denken, maar op een gegeven moment is de ‘verslaving’ er weer in geslopen.

9.Wanneer ik een zak autodrop koop (of wat voor zak snoep dan ook eigenlijk ook) eet ik altijd eerst de roze snoepjes, daarna alles met Cola smaak en pas als er echt niets anders meer is begin ik aan de oranje en gele snoepjes.

10. Als je tegen mij zou zeggen, je mag naar New York (Parijs, Londen, Milaan, Rome, Florence…. of whatever) en je moet kiezen, of niet shoppen, of niet lekker ontbijten en lunchen (dineren wel!) dan zou ik tóch kiezen voor dat lekker ontbijten en lunchen. Dat antwoord had ik je een paar jaar geleden niet gegeven, maar ik ben de afgelopen jaren zo gaan houden van leuke tentjes uitzoeken en nieuwe menukaarten proberen. Dat doe ik veel liever dan winkelen. Winkelen kan namelijk ook gewoon via internet en dat is niet alleen een stuk makkelijker, ook een stuk minder stressvol. Ik bedoel, al die mensen, paskamers, winkelverkopers die je van alles aan willen smeren….

En nu ben ik onwijs benieuwd naar jouw food-confessions! Deel ze in de comments of op je blog (maar zeg dan wel even in de comments of op Twitter dat je dit gedaan hebt, want dan kan ik het ook lezen!).

Liefs,
Annemerel

Delen:

45 Reacties

 1. mei 9, 2015 / 12:06

  Leuke lijst! Bij Cafe Madeleine op het Valkenbosplein hier in DH hebben ze ook lekkere citroen merengue taart!

 2. mei 9, 2015 / 12:06

  Leuk! Ik vind deze tag zo leuk om te lezen. Mijn favoriete taartje is ook zeker de citroen merengue. Heerlijk! Toevallig afgelopen week nog op met uitzicht op de zee en ik eet ook enorm veel eieren. Zo lekker en makkelijk.

 3. mei 9, 2015 / 12:08

  Heerlijk om zulke dingen te lezen, krijg er honger van! Dat met kaas dat deel ik, lus ook alleen gesmolten kaas op brood en pizza, maar als ik iemand een bolletje kaas zie eten; BAH! Pindakaas vind ik daarentegen wel weer heel lekker!

 4. Femke
  mei 9, 2015 / 12:09

  Hahaha, ik heb precies hetzelfde kaasprobleem! Maar pindakaas lust je niet?? Hoe dan!! Het is zo lekker :D

 5. mei 9, 2015 / 12:13

  Holy shit, wij zijn echt foodtwins als ik dit zo lees. Vooral bij punt 1 en 2 viel me echt de mond open, mensen snappen mij NOOIT als ik dit zeg. Wat fijn om te weten dat ik niet de enige ben ;-)

 6. mei 9, 2015 / 12:19

  Lekkere tag Annemerel, heel leuk ingevuld.

  Op mijn cheat day (vanavond, eerder een moment dus) eet ik alles en iedereen eruit. Verder ben ik dol op zoet maar moet hard werken om mijn taille smal te houden.

  Ik eet liever een reep chocolade of een zak snoep dan een bord avondeten. Gevaarlijk.

 7. A_Lotte
  mei 9, 2015 / 12:25

  Yes! Eindelijk iemand die het ”kaas-gedoe” begrijpt! En dan die verschrikkelijke discussies met mensen die dat dan niet begrijpen en dan doen alsof je raar bent.

 8. mei 9, 2015 / 12:28

  Leuke tag!!

 9. Charlotte
  mei 9, 2015 / 12:28

  Super leuk om te lezen! Grappig, bij 7 heb ik exact het omgekeerde. Tijdens een dag aan de unief (ik heb erg veel lessen :)) heb ik perfect genoeg met ontbijt, lunch, en meegebrachte tussendoortjes (meestal fruit of iets anders gezond). Als ik daarentegen thuis aan de studie ben, of zoals vandaag een paper aan het schrijven ben, kan ik niet stoppen met eten. Het is gewoon allemaal zo dichtbij nu.. :)

 10. mei 9, 2015 / 12:30

  Dat van die Milka reep is zo herkenbaar! Haha!

 11. mei 9, 2015 / 12:32

  Hahaha, heel leuk om dit te lezen. Veel is herkenbaar zeg!
  Vooral dat van die Milka reep… :-)

  Fijn weekend!

 12. mei 9, 2015 / 12:37

  Leuke tag! Ik houd ook niet van kaas op brood tenzij het even in de magnetron staat dan vind ik het wel weer super lekker!!!

  Meer gekke dingetjes weet ik nu niet echt…

 13. mei 9, 2015 / 12:38

  Hahaha heel leuk! Je bent niet de enige met puntje 2, ik heb dat ook en echt precies hetzelfde! Ongelooflijk :’) Mensen vinden dat altijd raar inderdaad haha, maar ik vind pindakaas gewoon zó vies en het ruikt zo smerig haha!

 14. Vera
  mei 9, 2015 / 12:41

  Haha wat grappig om te lezen!

  Ik heb het met chocolade juist andersom. Bij een reep côte d’or praliné, die ik goddelijk vind omg, zit ik na twee ‘reepjes’ alweer vol. Dan word ik misselijk en hoef ik echt niet meer. Terwijl ik en grote eter ben en een zak chips wel weer zonder problemen naar binnen werk. Alleen grote porties chocolade gaan er bij mij dus niet in.

 15. mei 9, 2015 / 12:47

  Nummer 1 & nummer 9!! Hier hetzelfde hoor! Hahaha zó leuk om te lezen :)

 16. mei 9, 2015 / 13:02

  Wat een heerlijke tag Annemerel, super leuk om te lezen! <3

 17. mei 9, 2015 / 13:15

  Grappig om te lezen. Wel apart hoor met dat pindakaas en pindasaus en kaas. Haha, nog nooit gehoord dat iemand dat op deze manier had.

 18. mei 9, 2015 / 13:23

  Leuk om te lezen. En ja, die ijsjes in Italië, die zijn zoooo lekker. Ik vind het alleen altijd zo moeilijk welke ik moet kiezen.

 19. mei 9, 2015 / 13:31

  dit jaar 7 ijsjes :D! Ik shop tegenwoordig ook liever online en ga in een stad liever opzoek naar leuke eettentjes. Ik moet er dan niet aan denken om 100x mijn kleding aan en uit te doen en alles te passen en de hele mik mak:)

 20. Mirte
  mei 9, 2015 / 13:39

  Weet je dat die bloedtesten lang niet altijd iets zeggen over of je er ook klachten van krijgt? Heel vaak komt dat niet overeen en kun je dus beter naar je lichaam luisteren. Misschien is het een idee om een tijdje bij te houden hoeveel tarwe/sesam je eet en hoe je je voelt, of om een tijdje strikt tarwe/sesam vrij te eten en kijken of je je beter voelt dan wanneer je het wel eet.

  Verder super leuk om te lezen dit! Ik ben het echt zo erg met je eens over nummer 10!!

 21. Marieke
  mei 9, 2015 / 14:11

  Haha leuk! Nr 2 en 6 gelden ook voor mij :’)

 22. daphne
  mei 9, 2015 / 14:23

  Ik lust ook geen pindakaas en normale kaas. Terwijl verwerkte kaas ik wel lekker vind dus gesmolten of in chips ofzo. Echter hen ik lactose intolerant en ik krijg dus klachten als ik iets mrt melk eet. Een tijd terug vroeg ik al in een comment of je een bepaalde overgevoeligheid had voor eten ivm je darm ehm zaken. Ga je echt niet anders eten nu je weet dat je er gevoelig voor bent? Ikzelf ben dat wel gaan doen en merk het meteen als ik wel iets eet met lactose. Al vind ik het lastig de lange termijn te bedenken als er een taartje aan me wordt aangeboden…

 23. Marjan
  mei 9, 2015 / 14:43

  Als ik je een tip mag geven: als een bloedtest voor allergieën een afwijking in het bloed laat zien, betekent dat niet direct dat je ook daadwerkelijk allergisch bent. Dat is helaas niet met 100% zekerheid vast te stellen via het bloed. Het kan zijn dat je niet allergisch bent, mar dat je bloed wel een afwijking laat zien, of juist andersom. Laat je via de huisarts eens verwijzen naar een allergoloog, die kan extra testen uitvoeren en meer uitleg geven over je bloedtest.

 24. mei 9, 2015 / 14:49

  “ik deel graag mijn eigenaardigheden”
  Hier moest ik zo hard om lachen, eigenlijk precies waarom ik je blog zo leuk vindt : )

 25. mei 9, 2015 / 15:01

  Herkenbaar van de pindakaas…

 26. mei 9, 2015 / 15:12

  Nog nooit pindakaas op en ook zoiets raars met normale kaas – volgens mij heb jij gewoon ergens een klein trauma ofzo, haha! Je bent wel overgevoelig voor veel dingen trouwens, maar volgens mij eet je gewoon nog redelijk ‘alles’ :) Dat vind ik ook zo leuk aan je blog, dat je super gezond kan eten maar ook gewoon extreem kan snaaien omdat je er nou eenmaal zin in hebt. Lekker menselijk. Qua food confessions van mijn kant, eh… Misschien moet ik toegeven dat ik heel veel kaas eet, maar nooit op brood; die substanties samen vind ik gewoon echt niet te doen.

 27. Aimelie
  mei 9, 2015 / 15:14

  Oh deze is leuk!

  1. Ik hou van chocomelk maar ik word er altijd misselijk van. Dus nee, ik drink het niet meer

  2. Ik hou van sesampasta, sesamzaadjes maar sesamolie brr daar gruwel ik van

  3. Ik wil enkel nog maar losse thee blaadjes, geen zakjes meer.

  4. Ik eet elke dag wel een avocado

  5. Van pizza eet ik het liefst het korstje

 28. Ilse
  mei 9, 2015 / 15:26

  Leuk om over je te weten! :)

 29. Marieke
  mei 9, 2015 / 15:38

  De eerste twee zijn echt zo herkenbaar. Leuk artikel!

 30. mei 9, 2015 / 16:53

  Citroen-merinque taart wil ik zo graag proberen!

 31. mei 9, 2015 / 17:11

  Deze tag is altijd zo leuk om te lezen!

 32. mei 9, 2015 / 17:23

  Haha wat een leuke lijst met veel variatie! Love it! Vooral de citroen taart :hearteyes:
  X

 33. mei 9, 2015 / 18:19

  wat grappig dat je wel pindasaus lust, maar geen pindakaas. Ik heb dat met aardbeien. Die eet ik wel, maar aardbeienijs vind ik helemaal niet lekker. Net als kruidenboter, die lust ik alleen gesmolten. Mijn 10 foodconfessions zijn sinds gisteren op mijn blog te vinden.

 34. Ingrid
  mei 9, 2015 / 18:40

  Grappig, ik heb met pindasaus en pindakaas precies hetzelfde. Alleen al van de geur van pindakaas ga ik over mijn nek, maar pindasaus is heerlijk. X

 35. Marleen
  mei 9, 2015 / 19:14

  Dat met kaas had ik ook, maar na de 100x proeven lustte ik het opeens wel!

  Een food-confession van mij is dat ik bij zoveel dingen ketchup eet. I loveeeeee ketchup!

 36. mei 9, 2015 / 19:57

  Haha, leuk om te lezen! Te veel eieren, ik vind dat het niet kan, anders kom ik ook erg dicht bij ’te veel’… En van pindakaas hou ik ook niet, maar ik ben gek op pindasaus…

 37. mei 9, 2015 / 20:10

  Wat een leuk artikel! Ik houd ook echt niet van kaas en pindakaas..

 38. Jessica
  mei 9, 2015 / 21:26

  Wauw #1 en #2. Echt precies dat dus.

 39. mei 9, 2015 / 22:19

  Erg grappig om te lezen! Ik hou totaal niet van vis, de zalm,tonijn en een visstickje kan ik nog trekken maar de rest..bah nee dankje!

 40. mei 10, 2015 / 00:06

  Ik ben blij dat ik niet de enige ben die veel eieren eet. :D

 41. mei 10, 2015 / 10:37

  Zalig om die food confessions te lezen!
  Van zo’n grote reep Milka zou ik ook niet kunnen af blijven, daarom haal ik enkel de kleintjes af en toe eens in huis.

 42. mei 10, 2015 / 11:49

  Wat een heerlijke tag vind ik dit, ik heb hem ook ingevuld vandaag! Herken me trouwens in veel van je punten, vooral de laatste.

 43. mei 10, 2015 / 18:09

  Ik heb precies hetzelfde met kaas! Ik gruwel echt van ‘normale’ kaas. Maar als er lekker mozzarella op pizza zit, of parmezaan door mijn pasta heb ik er totaal geen problemen mee.

 44. mei 12, 2015 / 09:44

  Ik vind dit zo’n leuke tag! Ik vind je autodrop gewoonte echt grappig. En oooh citroen meringue is zo lekker. Ik heb de ttag vandaag ook ingevuld op m’n blog.