THE LIST: 10 flawless ways to multitask

Er zijn mensen die zich afvragen hoe ik zoveel tegelijk kan doen en tegelijkertijd ook nog iets van slaap kan pakken.. Ik zweer het jullie, multitasken is het antwoord. And you can do it too!

Yoga kan prima in combinatie met je favoriete serie. Eh ja het ultieme relax/mediteer aspect gaat een beetje verloren en het mag dan misschien geen yoga meer heten. Maar hey, het geeft je wel een kick-ass ass! En heb je direct een prima excuus om die Sex and the City aflevering voor de zestienduizendste keer te bekijken.

Twitteren kan prima op het toilet. Nee ik ze nu niet dat je tweets de wereld in moet gaan sturen met ‘ik moet plassen’ dat maakt het de anti-twitteraars net iets te gemakkelijk om gelijk te krijgen in hun strijd tegen twitter. Maar je kunt prima tweets lezen en misschien kom je wel op een tweet waar de wereld wel iets aan heeft (of in ieder geval vermakelijk is).

– Okee, het is nu even niet mogelijk, maar als de zon schijnt ben ik berucht voor mijn zon-multitask kwaliteiten. Ik kan leren in de zon (zonder vervelende tanlines), ik doe iets dat op yoga lijkt en kan zelfs een TV serie kijken in de zon.

Hardlopen staat voor mij gelijk aan brainstormen. Tijdens het hardlopen bedenk ik me hoe ik mijn tijd het beste kan verdelen, waar ik over zal bloggen, soms schrijf ik in mijn hoofd zelfs blogs (dat was met deze blog het geval), als ik vast zit in een artikel ga ik hardlopen en meestal heb ik na een half uurtje weer inspiratie. Hardlopen is ook het ideale moment ’to reflect your life’.

Treinen gaat prima samen met werken. Ik ben geen grote fan van het OV, maar auto rijden is ook niet alles, in de auto kan multitasken namelijk wat gevaarlijk zijn. En voor een multitasker pur sang, like me is dat dus ECHT gevaarlijk. In de trein schrijf ik VEEL blogs. Met de speciale wordpress applicatie voor mijn iPhone!

– Deze is speciaal voor bloggers.. Vakantie is dus echt niet zonde van je tijd. Ook als ik geen blog zou hebben zou ik alles willen fotograferen en verslagjes voor het nageslacht willen schrijven. Dus! Vakanties geven mij zoveel nieuwe inspiratie. Gewoon één keer in de twee maanden er tussenuit, is mijn tip.

– Geen tijd om met vriendinnen af te spreken? Wat is dat nu voor een onzin. Eten moet je toch, kun je het toch net zo goed samen met een vriendin doen? Afgelopen week deden Laura en ik samen een pedicurebehadeling. Normaal zou ik van twee uur stilzitten gillend gek worden, maar nu gebruikte ik die tijd om gezellig met Laura bij te kletsen!

– Nog een voor de bloggers.. Als je aan het online shoppen bent alle leuke artikelen die je tegenkomt gelijk opslaan. Zet in de naam van het artikel de webshop en de prijs van het artikel, of geef de afbeelding dezelfde naam als de link naar het product. Wil je een collage maken kun je gebruik maken van je persoonlijke database!

– Okee, nog een voor de bloggers. Bloggen gaat namelijk ook heel goed samen met een aflevering Friends die je al 300x gezien hebt! Geloof me.

– Ah en dan tot slot de uitvinding van de eeuw. Okee dat niet en ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Maar ik vind het föhnen van mijn haren dus echt een hatelijke bezigheid. Het duurt zo lang. Daarom doe ik dat meestal zittend tegen de muur, zonder stoel.. Snapje? Zo train ik dus tegelijkertijd mijn bovenbenen en achterwerk. Ja echt, dit werkt. Voel ik me tijdens het föhnen direct niet meer zo nutteloos.

Heb jij nog multitasktips voor mij?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

20 Reacties

 1. Rana
  december 8, 2011 / 17:40

  Hahaha, ik moest zo lachen bij de tip over het föhnen van je haren!

 2. Myrthe
  december 8, 2011 / 18:05

  Nagellak laten drogen en annemerel.com lezen ;)

 3. Gaby
  december 8, 2011 / 19:33

  Die laatste, heerlijk<3

 4. december 8, 2011 / 19:43

  Die laatste hahah! :) Ik kijk altijd series als ik m’n nagels lak/heb gelakt. Zo kunnen die rustig drogen, hah!

 5. december 8, 2011 / 19:48

  Haha, goed lijstje. Met name die laatste. Misschien toch eens m’n haar gaan föhnen.. ;)

 6. december 8, 2011 / 20:08

  Haha dat van het fohnen! Super grappig :p
  Als ik mijn haar fohn dan is dat eigenlijk het moment dat ik aan het bedenken ben hoe laat ik wel niet ga komen op mijn afspraak van die dag :/

 7. december 8, 2011 / 20:18

  hhahaha die laatste is echt goooed!

 8. december 8, 2011 / 21:08

  Oh yeah, hier kan ik mij zeker wel in vinden!

 9. december 8, 2011 / 21:45

  Hahaha ik ben het echt in alles helemaal met je eens. En ik heb er weer een aantal nuttige multitask tips bij!

 10. Eline
  december 8, 2011 / 21:47

  Die van het haar föhnen ga ik eens proberen ;)

 11. december 8, 2011 / 21:57

  Ah die van het fohnen is herkenbaar, heb daar ook zo’n hekel aan!
  Maar ga jouw tip eens proberen, goeie! :)

 12. december 8, 2011 / 23:08

  Die laatste tip. Geweldig!
  Ik multitask ook vaak. Haar steilen en series kijken is ook een goede uitkomst. Twitter op de wc ook. En man wat fijn als ik m’n huiswerk alweer afheb wanneer mijn trein het thuisstation bereikt. Leuke post!

 13. december 8, 2011 / 23:53

  Hahaha! Super leuke tips! Die laatste ga ik zeker opvolgen!

 14. december 9, 2011 / 07:44

  Die laatste zie ik mezelf nog niet helemaal doen, maar wel een creatieve tip ;).

 15. Sascha
  december 9, 2011 / 10:36

  Wat grappig, die laatste tip doe ik ook, alleen dan tijdens het tandenpoetsen. Ik heb ook een hekel aan mijn haar fohnen, maar als ik dat doe doe ik het maar heel kort (zodat het niet helemaal droog is, maar wel gewoon iets minder nat) en ik kan dan niet tegen mijn favoriete muurtje aanzitten. Maar ik hen een nog grotere hekel aan tandenpoetsen dus dan is het altijd fijn wat te multitasken te hebben.

 16. joyce
  december 9, 2011 / 11:34

  heerlijke blog weer en erg herkenbaar. 1 keer in de 2 maanden op vakantie gaan klinkt ook zeker niet verkeerd. mijn tips:
  nagels lakken en series kijken
  slapen en je telefoon opladen (dan gebruik je hem toch niet)
  koken en ondertussen de tafel dekken
  to-do lijstjes maken onder die saaie les (en je er ondertussen niet aan houden)

  heerlijk

 17. december 9, 2011 / 13:05

  Die laatste is goed bedacht :O Ga ik doen!

 18. marleen
  december 9, 2011 / 15:40

  die laatste is echt geniaal

 19. Saskia
  december 9, 2011 / 19:17

  Haha eten moet je toch roep ik ook altijd tegen mijn vriendinnen als ze zeggen dat ze het druk hebben. Ik ben ook een echte multitasker, maar echt goede tips heb ik niet. Ik kan me wel prima vinden in jouw lijstje.

 20. Renske
  december 16, 2011 / 19:20

  Haha geniaal. Die van afleveringen van series kijken, terwijl je yoga doet ga ik maar eens toepassen:)
  Zelf doe ik ook vaak meerdere dingen tegelijk. Brainstormen kan altijd. In de bus, op loze wachtmomentjes… and so on…