FAVOURITES: Roos (beauty)

 photo DSC_5211.jpg
Al bijna elf jaar ben ik zelf aan het woord en geloof me, ik ben nog lang niet uitgepraat. Maar ik inspireer niet alleen graag anderen, ik vind het ook heel fijn om geïnsipreerd te worden. Op wat voor gebied dan ook. Beauty, mode, reizen, sport, series, eten… En gelukkig heb ik heel veel mensen om me heen die me hiermee weten te inspireren. En die inspiratie, deel ik dan weer graag met jullie.


Vandaag wil ik begin met één van de meest dierbare personen in mijn leven, mijn zusje. Ze is inmiddels alweer bijna 19, waar ik niet aan wil denken wat het betekent dat ik alweer bijna 25 ben en dat de tijd SNEL gaat. Maar goed, Roos dus, jullie kennen haar vast wel als je me al wat langer volgt. Ze is vorig jaar naar het behalen van haar VWO diploma Fiscaal Recht gaan studeren in Leiden en heeft hierdoor helaas wat minder tijd voor mij, dat ze zo’n (in mijn ogen) saaie studie doet, betekent niet dat Roos saai is en alleen maar met haar neus in de boeken zit. Ze is nog steeds verslaafd aan Keeping up with the Kardashians (is er een groter contrast met Fiscaal Recht?) en heeft het afgelopen jaar een new found love in make-up gevonden. Vandaag deelt ze haar favoriete producten.

“Ooit was ik een meisje dat geloofde dat ze alleen mascara nodig had en niet snapte waarom andere mensen meer moeite deden. Maar daar is het afgelopen jaar veel verandering in gekomen. Ik, Roosmarijn (liever Roos), het zusje van Annemerel, is een beautyjunkie. Zonder make-up ga ik de deur inmiddels niet meer uit. Ik vind het zo leuk dat ik er geen moeite mee heb om er ’s ochtends een kwartier eerder voor op te staan. Natuurlijk vind ik mezelf ook leuk zonder make-up, maar ik vind make-up gewoon te leuk om het niet te gebruiken.

 photo DSC_5178.jpg

Dit zijn mijn favoriete make-upproducten van dit moment, (bijna) dagelijks doe ik hier iedere ochtend mijn make-up mee. Ik heb een best rare make-uproutine en ik ben ook helemaal niet handig met make-up – ik ben alles behalve een volleerd beautyblogger – , maar ik vind het wel super leuk om het te doen.

– Ik begin al meteen met iets raars: omdat mijn voorhoofd een iets dikker laagje make-up kan gebruiken dan mijn wangen gebruik de CC Cream van Max Factor in de kleur Neutral op mijn voorhoofd. Deze CC Cream is iets dekkender dan de BB cream die ik op mijn gezicht smeer en is ook iets donkerder. Ik vind het persoonlijk mooi als mijn voorhoofd iets donkerder is, dat heb ik zonder make-up ook, dus dat maakt de look nog iets natuurlijker. Ik gebruik de CC Cream ook een klein beetje om mijn gezicht te contouren.
– Voor mijn wangen gebruik ik de BB Cream van Smashbox in de kleur ‘Light’, iets minder dekkend en iets lichter, perfect voor mijn bleke wangetjes.

– Daarna gebruik ik de mineral concealer van MAC in de kleur NW20 onder mijn ogen en op mijn oogleden, ik weet dat je er eigenlijk primer op moet smeren, maar bij gebrek aan een oogschaduwprimer is dit een goed alternatief voor mij. Ik gebruik pas sinds kort concealer, omdat ik het altijd zo’n stomme uitgave vond, maar sinds ik er een heb kan ik echt niet meer zonder. Als ik geen tijd ’s ochtends heb sla ik bijna alles over, behalve mijn concealer en wat mascara.

– Daarna gebruik ik nog een klein beetje van mijn Clinique poeder, dit poeder heb ik alweer zo’n drie jaar denk ik en dit was ook het eerste make-upproduct dat ik kocht dat geen mascara was. Ik weet dat make-up een houdbaarheidsdatum heeft, maar daar trek ik me nooit zoveel van aan (shame on me) en ik weet ook niet hoeveel jaar je met poeder kunt doen. Maar als ik even iemand mag verraden, Annemerel gebruikte vijf jaar geleden hetzelfde poeder als ik nu gebruik, alleen had zij het uit mama’s kastje gejat en dat potje poeder had mijn moeder gekocht voor haar bruiloft (in 1984!!!). De pot en kwast zijn trouwens niets veranderd in 30 jaar.

 photo DSC_5222.jpg

– Als het goed is, ziet mijn huid er nu reasonable uit en pak ik mijn Naked 2 palette van Urban Decay erbij. Deze heeft mijn allerliefste zus uit New York voor mij meegenomen en sindsdien gaan er weinig dagen voorbij dat ik hem niet gebruik, aangezien hij zo multifunctioneel is en ik hem ook voor verschillende dingen gebruik.

Ten eerste gebruik ik het palet voor het ‘inkleuren’ van mijn wenkbrauwen, voor de medegebruikers van de Naked 2 palette: ik gebruik de kleur Tease, de vijfde kleur van links. Ik heb van mezelf best grote wenkbrauwen en hoef ze daarom ook niet bij te tekenen, maar ik vind het wel mooi om de wat lichtere plekjes in te kleuren zodat de wenkbrauw er natuurlijk, maar ook egaal uit ziet. Voor het aanbrengen van de oogschaduw op mijn wenkbrauwen, gebruik ik een plat kwastje van de Hema, super fijn en goedkoop.

Daarna begin ik aan mijn oogleden, meestal gebruik ik hier de kleur Half Baked voor (tweede van links), dit is een gouden kleur met heel veel pigmentatie en een mooie glans. In mijn binnenste ooghoek gebruik ik de kleur Bootycall, derde van links. Ik gebruik dit als een soort highlighter, niet heel opvallend maar net genoeg zodat ik het kan zien! Soms breng ik ook nog een klein beetje oogschaduw onder mijn oog aan en in m’n buitenste ooghoek, hiervoor gebruik ik de kleur Busted (tweede van rechts). Voor het aanbrengen van de oogschaduw gebruik ik gewoon de kwast die bij het palette zit.

Ik gebruik het palette ook om een lijntje boven mijn oog te trekken met de kleur Blackout, de meest rechtse kleur, dit is een zwarte oogschaduw met een hele kleine glitter erin die je niet ziet op je oogleden. Voor het maken van het lijntje gebruik ik ook een plat kwastje van de Hema. Ik trek gewoon in korte lijntjes een lijn boven mijn oog en stop ermee als de lijn aan beide kanten mijn ooghoek heeft bereikt en vloeiend loopt. Ik vind oogschaduw als lijntje persoonlijk mooier bij mij eruit zien dan als ik eyeliner zou gebruiken, vooral omdat ik geen stabiele hand heb, de lijn vaak te dik wordt voordat hij vloeiend is en er vaak meer eyeliner in mijn wimpers zit dan op m’n ooglid (vraag me niet hoe ik dat voor elkaar krijg). Door oogschaduw en een plat kwastje te gebruiken kan je een hele dunne lijn maken die, niet echt opvalt als je me zou tegenkomen op straat, maar wel voor een mooiere oogopslag zorgt.

Dan moet ik alleen nog de finishing touches doen, eerst het goudachtig (of bruin/grijs, ik vind het een moeilijk te omschrijven kleur, de kleur heet in ieder geval Orpheus) oogpotlood van MAC die uit de Holiday 2013 Collection komt. Vaak vind ik een wat neutralere kleur oogpotlood mooier staan dan zwart oogpotlood, omdat het nogal hard over kan komen als je het te dik op doet, dit potlood vind ik dan ook echt ideaal. Ik gebruik het alleen op mijn waterlijn aan de onderkant en aan de bovenkant van m’n oog. Hierbij trek ik altijd heel m’n ooglid mee, omdat ik echt een kneus ben in het aanbrengen van oogpotlood in mijn waterlijn en duidelijk niet zo goed ben als beautybloggers.

– Daarna een klein beetje mascara op mijn wimpers en een héél héél héél klein beetje op mijn onderwimpers. Vandaag heb ik de Clump Defy van Max Factor gebruikt, morgen kan dat ook één van mijn andere verdroogde mascara’s zijn. Ik koop namelijk altijd te veel mascara’s, omdat ik heel makkelijk ben om te kopen met reclames, maar ik vergeet daardoor mijn oude op te maken, waardoor die verdrogen. En ja ik ben heel naïef, want ook al koop ik alle nieuwe mascara’s die ik in reclames tegen kom. En dat terwijl de Volume Million Lashes mascara van L’oréal is na vele jaren eigenlijk nog steeds mijn favoriet.

 photo DSC_5220.jpg

– Als laatste doe ik nog wat lippenstift op, op deze foto gebruik ik een Chanel lipstick in de kleur N°5, die ik vorig jaar voor kerst kreeg, nadat ik hem altijd van Annemerel pikte…

Dat is zo’n beetje mijn routine qua make-up, niet heel speciaal en zeker niet professioneel, maar ik hoop toch dat jullie het toch enigszins leuk vonden om te lezen, ook al is dit een veel te lang stukje tekst als je zo’n simpele make-uproutine wil uitleggen, my bad! Ik hoop niet dat ik nu mensen een onzekerheid heb aangepraat door te zeggen wat ik bij mezelf mooi vind staan, want dat is absoluut niet mijn bedoeling. Een make-uproutine is heel persoonlijk en als jij jouw routine mooi vindt en dat ook kan uitstralen naar de buitenwereld toe, dan is dat de perfecte routine voor jou!”

 Thanks Rosie, leuk dat je mijn Clinique-poeder geheim zo aan de grote klok hangt ;-)

Liefs,
Annemerel

Delen:

41 Reacties

 1. februari 27, 2014 / 17:12

  Vind dit soort dingen altijd leuk om te lezen, ben stiekem ook nogal een beautytutje, haha. Precies om dezelfde reden ook, vind het gewoon leuk om te doen! De make-up ziet er mooi uit, redelijk naturel maar toch ‘opgemaakt’. Voel me daar zelf ook het prettigst bij.

 2. februari 27, 2014 / 17:28

  Leuk stukje, Roos moet weer gaan bloggen! ;)

 3. Femke
  februari 27, 2014 / 17:39

  Leuk om te zien, Roos! Gaaf dat je hier ook een stukje schrijft!

 4. Ella
  februari 27, 2014 / 17:54

  Je hebt mooie foto’s van je zusje gemaakt. Jullie zijn beiden beauty’s!

 5. februari 27, 2014 / 17:57

  Heel leuk artikel! Leuk :-) X

 6. februari 27, 2014 / 18:06

  Wauw, wat een beauty is je zusje ;) x

 7. W
  februari 27, 2014 / 18:07

  Haha, platgeslagen hema kwast? hilarisch artikel!

 8. februari 27, 2014 / 18:07

  Leuk stukje en mooie foto’s! Roos mag van mij zeker vaker schrijven :)

 9. februari 27, 2014 / 18:13

  Leuk om te lezen :). Mijn “kleine” zusje is ook niet zo klein meer… Gaat zo snel!

 10. februari 27, 2014 / 18:15

  Wat een mooi zusje heb je haha! Mijn kleine zusje wordt ook alweer 20!

 11. februari 27, 2014 / 18:21

  Jeetje wat is roos een beauty zeg! Model like :).

  Liefs, Mariette

 12. februari 27, 2014 / 18:26

  haha, leuk artikel!

 13. februari 27, 2014 / 18:55

  super leuk!

 14. februari 27, 2014 / 18:57

  Leuke routine en leuke producten! Ik wil mezelf toch ook echt eens dat Naked 2 palette aanschaffen…

 15. februari 27, 2014 / 19:19

  Erg leuk om te lezen! En wat is je zusje een prachtige meid!

 16. februari 27, 2014 / 19:21

  Leuk artikel! Ook fijn dat het gewoon van iemand komt die geen beautyblogger is of geen make-up expert. Dan voelen de dingen die ik normaal doe ook gewoon normaal. In plaats van fout haha. Je zusje is echt een beauty! Heeft denk ik aan een likje mascara meer dan genoeg ;)

 17. februari 27, 2014 / 19:29

  Ik vind het zo leuk om iets over je zusje te lezen!

 18. februari 27, 2014 / 19:39

  Wat leuk dat je een artikel schrijft over make-up Roos! Ik zeg vaker doen :)!

 19. februari 27, 2014 / 19:49

  Leuk! Ik merk wel dat schrijven in de familie zit ;)

 20. februari 27, 2014 / 20:06

  Super leuk stukje en hele mooie foto’s! :) Heb het met plezier gelezen.

 21. februari 27, 2014 / 20:11

  Erg leuk om eens wat van Roos te lezen! Jullie zijn beide trouwens echt prachtige meiden, met of zonder make-up dat maakt niet uit

 22. februari 27, 2014 / 21:30

  Mooie foto’s, fijn geschreven, leuk stuk! Ik gebruik zowel de CC Cream als Naked 2 en de Clump Defy ook, grappig haha. De lipstick is ook erg mooi!

 23. februari 27, 2014 / 21:30

  Wat leuk dit artikel van Roos! Xx

 24. februari 27, 2014 / 21:51

  Leuk geschreven en ook leuk om is iets van je zusje te lezen!

 25. februari 27, 2014 / 22:29

  Leuk geschreven. Ik hoop dat Annemerel je vaker toestaat om een stukje te maken ;)

 26. februari 27, 2014 / 22:40

  Wat een leuk stukje om te lezen! :) Mijn jongste zusje is ook veel meer met make-up bezig dan ik haha

 27. februari 27, 2014 / 22:40

  Superleuk om een stukje van roos te lezen!

 28. februari 27, 2014 / 22:58

  Haha wat ontzettend leuk dat je je zusje aan het woord laat!

 29. februari 27, 2014 / 23:54

  Leuk artikel en knap zusje heb je hoor! Ik zag haar btw een keertje lopen op de rechtenfaculteit;)

 30. Suzan
  februari 28, 2014 / 03:17

  Leuk!

  • Suzan
   februari 28, 2014 / 03:23

   Daar moest nog bij dat ik je de lippenstift echt heel mooi vindt staan! :)

 31. februari 28, 2014 / 07:43

  Wat een mooi zusje heb je! Leuk om te lezen :)

 32. februari 28, 2014 / 07:46

  Wat een heerlijk stuk om te lezen Roos! En wat ben je ook een beauty!! Je gebruikt hele fijne producten en wat heb je een mooi horloge! ;D XX

 33. Margot
  februari 28, 2014 / 08:26

  Mooi!

 34. februari 28, 2014 / 08:53

  Wat een mooi zusje!

 35. februari 28, 2014 / 10:32

  Ahh, leuk om ook eens iets van iemand anders te lezen op je site (niet dat jij niet leuk bent hoor, Annemerel!). Roos kan echt goed bloggen :) En het Naked 2 palette vind ik zo mooi! Ook een mooie look is er mee gemaakt.

 36. februari 28, 2014 / 11:58

  Leuk geschreven Roos! Ik heb ook het Naked 2 palette, heel mooi maar ik gebruik niet iedere dag oogschaduw.

 37. februari 28, 2014 / 12:20

  Haha, leuk geschreven. Ikzelf let ook nooit op de houdbaarheidsdatum van een beautyproduct. Oeps!

 38. Nienke
  maart 1, 2014 / 23:27

  Dit is zo ontzettend toevallig! Ik studeer ook in leiden en ben je zusje nu al twee keer tegen gekomen en telkens dacht ik waar ken ik jou van! Maar hiervan dus :)

 39. maart 10, 2014 / 19:10

  Wat leuk Roos! Grappig hoe je ineens zo gek kan zijn van beauty he? Was bij mij precies hetzelfde een jaar of 2 geleden.. Maar betekent dit dat we ook weer vaker een blogje van jou gaan lezen? ;-)