LET’S TALK ABOUT: The Run Commuter

 photo DSC_5285.jpg


 photo DSC_5242.jpg

Als je aan me vraagt hoe het gaat antwoord ik negen van de tien keer dat ik het druk heb. Waarna ik er snel achteraan zeg “maar wie heeft het tegenwoordig niet druk, ik mag niet klagen, alles dat ik doe is leuk”. Ik reis veel op en neer naar Amsterdam voor mijn werk, zit regelmatig in de auto naar mijn ouders om daar te werken (of gewoon voor de gezelligheid natuurlijk, maar ik heb wel altijd mijn MacBook bij me). Ik wil niet zeggen dat hardlopen er bij in schiet, want ik loop bijna iedere week wel een lange duurloop, maar de andere runs, de runs die ik niet twee maanden geleden al in mijn kalender heb ingepland, die vergeet ik nogal eens.

En toen had ik ineens een oplossing, een hardlooprugzak, en dan rennen met mijn MacBook. ’s Ochtends vroeg naar Den Haag Centraal rennen (vijf kilometer), dan vanaf Amsterdam Centraal naar kantoor (2 kilometer) en dan al hardgelopen hebben voordat ik mijn werkdag begin, zonder dat ik daar ook maar vijf minuten eerder voor hoefde op te staan. Of.. van de zomer, met MacBook in rugzak richting mijn ouders rennen (8 kilometer) lekker een dagje bij mijn ouders in de tuin werken en dan ’s avonds weer terug rennen.

Het klinkt super, toch? Het enige probleem dat ik me kan bedenken is dat er op mijn werk geen douche is en ik ben niet iemand die onbekend is met zweten. Ik zweet zelfs als de temperatuur bij het vriespunt ligt. Schone kleren moeten dan sowieso (naast die MacBook) in die tas en ook iets waarmee ik me op kantoor snel mee kan wassen. En dan moet ik gewoon zorgen dat ik me niet te veel inspan en dat mijn haren dus niet nat worden van het zweet. Een andere oplossing zou zijn dat ik alleen ’s avonds ren. Dat ik van kantoor naar het station ren en vervolgens van het station in Den Haag naar huis. Dan heb ik ook al mooi zeven kilometer  gelopen.

Iets anders dat een probleem zou kunnen vormen… Dat gewicht op mijn rug. Op de foto heb ik er alleen een paar (hardloop)schoenen en een MacBook inzitten, dat gaat prima voor die tien meter die ik er tot nu toe mee gelopen heb. Maar hoe zwaar zal het zijn tijdens het rennen. Heb ik daar NA mijn werk nog een keer zin in.

We’ll see. Voorlopig staat de rugzak mooi te zijn in een hoekje in mijn kledingkast en heb ik een hele goede smoes bedacht om nog even te wachten met het in gebruik nemen ervan… Eerst maar eens wachten totdat het ’s ochtends weer licht is als ik om 7.00u de deur uit ga…

Ren jij wel eens met een rugzak? Loop jij wel eens hard om op je plaats van bestemming te komen? Of is het idee alleen al iets waarvan je denkt “are you mad woman”?

Ik bestelde de Nike Cheyenne Vapor II bij Sarenza.

Liefs,
Annemerel

Delen:

36 Reacties

 1. februari 27, 2014 / 12:28

  Op zich vind ik het heel goed idee! Maar ik snap dat zo’n rugzak best zwaar kan zijn. Plus, dat het me niet zo fijn lijkt om steeds zo’n op en neer hobbend mac book op je rug te hebben. Maar je kunt het een keer proberen toch? Als het niets is, doe je het niet en zowel dan heb je er een lekkere ochtendrun opzitten.

 2. februari 27, 2014 / 12:29

  Ik zou ook dat hebben van het zweten.. het klinkt heel praktisch en handig (2 vliegen in 1 klap, jeeh!) maar het uitvoeren.. Hm lastig!

 3. februari 27, 2014 / 12:29

  Superleuk idee! Ik heb er ook wel eens mee gespeeld, maar wat mij tegenhield is het feit dat je computer voortdurend heen en weer schud, door het rennen. Ik weet nog dat ik zo’n krat op mijn fiets had en daar altijd mijn tas in zette met laptop erin en dan lekker naar huis cruisde. Ik merkte wel dat mijn tas bij ieder hobbeltje een optater kreeg maar dacht ach daar kan mn mcbook vast wel tegen. Niet dus… ik weet natuurlijk niet 100% zeker of het daar aan lag maar een paar maanden later was mijn videokaart stuk. Ik hoorde ervoor steeds een ‘klikje’. Omdat ik in de zomervakantie (toen ik hem niet mee naar school zeulde) nog nergens last van had ben ik toch bang geweest dat het daar aan lag. Maar wie weet is dat onzin! Je kunt t altijd allicht vragen bij de macstore, ik heb nooit een heel duidelijk antwoord gekregen, meningen wisselde meestal van mwah, moet ie tegen kunnen tot nee, dat is inderdaad niet echt bevorderend voor je macbook. Succes!

 4. februari 27, 2014 / 12:33

  Klinkt als een goed plan, zo combineer je de normale reizen met je work-out, super efficient! Ben benieuwd hoe het bevalt om met Macbook te rennen.

 5. februari 27, 2014 / 12:39

  Wat een super leuke tas! Xx

 6. februari 27, 2014 / 12:39

  Ik loop nooit met rugzak nee. Ik heb het liefst zo min mogelijk bij me tijdens het lopen.

  Als het over een paar maanden lang licht is wil ik graag van werk naar huis gaan rennen als duurloop (Amsterdam-Zaandam). Andersom zit er niet in want ook op mijn werk geen douche.

 7. februari 27, 2014 / 12:57

  Hmm, als je zou kunnen douchen op je werk zou ik het ideaal vinden, maar nu weet ik het niet..

 8. Ella
  februari 27, 2014 / 13:09

  Wel een super goed idee. Misschien moet Girlscene maar een douche speciaal voor jou installeren. Zeker voor zo’n topper als jij!

 9. februari 27, 2014 / 13:13

  ha leuk! Lijkt me heerlijk als je zoiets structureel kunt doen. Ik deed dat vaak met de wielrenfiets toen ik nog in Nederland woonde. Van Amsterdam naar Amersfoort bijvoorbeeld. Heerlijk. Wel een belasting van je rug al die extra kleding etc. Oplossing is misschien om al een paar nette kledingstukken op je werk te hebben liggen? Een douche is natuurlijk helemaal ideaal, op mijn huidige kantoor hebben we dat :) Super efficient.

 10. Ellis
  februari 27, 2014 / 13:14

  Ik ren wel eens naar familiebezoeken, maar dan stuur ik mijn vriend met de auto zodat ik zelf niets mee hoef te sjouwen :) Vind het wel een uitkomst, ook leuk voor de afwisseling!
  Klinkt wel handig, zo’n renrugzak, ben benieuwd hoe het bevalt.

 11. februari 27, 2014 / 13:29

  Goed idee, ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen!

 12. Catharina
  februari 27, 2014 / 13:36

  Ik vind het echt een mooie tas (:

 13. februari 27, 2014 / 14:05

  Het lijkt mij niet erg fijn…!

 14. februari 27, 2014 / 14:05

  Ik haat hardlopen, laat staan hardlopen naar m´n werk, maar ik hoop voor jou dat het werkt! Dat zou nog eens super efficient zijn! :)

 15. februari 27, 2014 / 14:05

  Ik heb het wel eens gedaan met zo’n irritant touw-rugzakje. Die ging alle kanten op en dus knoop je het rugzakje vast aan de voorkant waardoor je echt huge boobies krijgt. Mijn tip zou zijn om die set kleding alvast de dag van te voren op kantoor te leggen. Dat is iig wat. Maar ik heb dit onderdeel nog niet bepaald gemasterd :)

 16. februari 27, 2014 / 14:09

  Lijkt me niet heel handig zo’n rugtas. Wellicht handiger voor fietsen of wandelen, maar het lijkt me zo heen en weer schudden :p

  Misschien zit ik er wel helemaal naast hoor, gewoon een keer proberen :)

 17. februari 27, 2014 / 14:38

  Wel een slim idee! Ben benieuwd hoe het gaat als je het gaat proberen…

 18. februari 27, 2014 / 15:03

  Het lijkt me handig om dingen mee te nemen, maar ik denk ook wel dat het wat hindert… Zelf loop ik niet, maar mijn vriend wel, en die wilt in ieder geval geen rugzak dragen tijdens het lopen.

 19. februari 27, 2014 / 15:37

  Heb ook weleens nagedacht om zo aan meer beweging te komen. Nadeel is toch echt het ontbreken van een badkamer op plaatst van bestemming.

 20. februari 27, 2014 / 15:47

  Ik heb per definitie het hardlopersvirus niet te pakken, dus ik doe niet mee. Dus ik zou dan die ene zijn die zegt: Are you mad woman? Maar dat is meer omdat ik niet weet wat het is om te rennen. Ik kan het me alleen wel voorstellen dat het handig is om te doen. Met je rugzak op rennen, maar geen idee of het ook daadwerkelijk nut heeft of handig is! Ik kan me alleen heel goed voorstellen dat het twee vliegen in één klap zijn. En daar houd elk drukke meisje van, nietwaar?
  Ik fiets tegenwoordig naar mijn werk, maar ik ben de eerste die toegeeft dat ik niet meer fiets wanneer ik meer dan 5 km moet afleggen. Dan pak ik veel liever de auto. Vind het nu wel echt een uitkomst, maar hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze wonen en werken in dezelfde stad? Gebeurt tegenwoordig ook bijna niet meer heb ik het idee.
  Ik dans en ik doe aan yoga en dat is voor mij workout genoeg, maar dat fietsen erbij dat ik eigenlijk doe voor mijn werk is stiekem toch wel heel erg fijn !

  XOXO
  Nancy

 21. Denise
  februari 27, 2014 / 16:02

  Ik heb ook zo’n rugzak gekocht daarvoor maar heb het eigenlijk maar 1 x gedaan haha. Precies om dezelfde redenen.

  Die ene keer dat ik de rugzak op heb gehad tijdens het lopen was toen ik nog snel m’n rondje wou lopen voordat ik naar yoga ging. En toen zaten er alleen lichte dingen in.

  Zelf zit ik er ook over na te denken om naar huis te lopen na het werk. Wel als het weer mooier is, want m’n winterjas kan ik er niet echt in proppen :).

 22. februari 27, 2014 / 16:04

  Het klinkt mooi, maar het lijkt me echt superrr irritant om met zo’n ding op je rug te rennen. Ben heel benieuwd hoe jij dat ervaart!

 23. februari 27, 2014 / 16:16

  Goed bezig en knap als het lukt. Ik probeer mijzelf al een jaar op de fiets naar het werk te krijgen… Ieder zijn ding nietwaar?! ;)

 24. februari 27, 2014 / 17:00

  Het heeft niet mijn voorkeur om met een ruzak op te gaan rennen.

 25. februari 27, 2014 / 17:17

  Ik zou dit zelf nooit doen, aangezien hardlopen niet mijn ding is, maar ik vind het wel een heel efficiënt idee!

 26. februari 27, 2014 / 17:57

  Die tas is heel leuk! X

 27. Hannie
  februari 27, 2014 / 18:05

  Deze week voor het eerst een run commute gedaan. Ik kon het gelukkig zo organiseren dat ik niet met bagage op mijn rug moest rennen.

  ’s ochtends vertrokken op de fiets met in de fietstas loopspullen, douchegel, handdoek en kleding voor de volgende dag. Na afloop van de werkdag naar huis gerend (met een omweg om aan de 15 km te komen). Fiets en spullen kan ik op kantoor stallen.De volgende dag rennend terug naar kantoor en dan via de korte 8 km route. Opfrissen omkleden en ’s avonds fietsend weer naar huis.

  Het was heerlijk om na het diner niet meer naar buiten te moeten voor een run. Dit zal ik zeker herhalen (meteen goed excuus voor een extra set loopkleding).

 28. Silvia
  februari 27, 2014 / 19:29

  Goed idee, en ook echt wel te doen hoor! Ik loop vaak naar de sportschool, om vervolgens daar mijn krachttraining te doen, en weer terug ren. Ondertussen kleed ik me daar om in ‘binnen’ kleding, en doe alles op dezelfde schoenen. Als de tas lekker aansluit op je lijf is er niks aan de hand en prima te doen!! Zou alleen we de terugweg naar huis pakken, want zweten, zeker op je hoofd/haar, doe je toch..

 29. marleen
  februari 27, 2014 / 19:39

  het is een hardlooprugzak dus hij zou goed moeten aansluiten en niet hobbelen. dan lijkt het me goed te doen!

 30. februari 27, 2014 / 21:16

  Het zou wel echt praktisch zijn op zich, maar er zitten ook wel een hoop haken en ogen aan inderdaad… Hmm ben benieuwd hoe het je gaat bevallen! De rugzak is in elk geval mooi klein!

 31. februari 28, 2014 / 10:33

  Haha, hoe lekker hardlopen ook kan zijn, het lijkt me echt NIET chill om met zo’n rugzak op te rennen. Wel lekker multitaskend, maar toch.

 32. Roxy
  februari 28, 2014 / 10:51

  Ik doe het wel eens als ik klaar ben met werken ja, toch weer 7,5km gerend dan. Ik had nooit echt problemen met de vermoeidheid na het werk, maar ik ging dan ook niet met de rugzak weg als ik In de ochtend al geen zin had. Sochtends heb ik het nooit gedaan, precies om de was reden. Oh en naar de supermarkt is ook altijd wel een goeie. Gewicht wen je zo aan, die tassen zijn heel goed ondersteunend en als je hem eenmaal goed op je rug hebt zitten (ik heb t in de winkel laten afstellen) gaan ze nergens meer heen. Succes ermee, gewoon een keer proberen!

 33. februari 28, 2014 / 21:32

  Ik ben benieuwd hoe het je bevalt. Ik zou me te veel zorgen maken om zweten….

 34. maart 1, 2014 / 14:19

  Ik heb ook altijd de briljante plannen om te rennen met mn spullen, maar het gebrek aan douche op werk en de nodige kleren/jas voor de terugweg, zorgen er elke keer weer voor dat ik het niet doe!
  Ben benieuwd hoe het je bevalt!

 35. maart 10, 2014 / 19:13

  Oeh dat lijkt me nou helemaal niet lekker lopen met een rugzak! Dat gaat toch de hele tijd op en neer dan? Het zweetprobleem zou ik ook last van hebben, maar dan is de terugweg wel een optie.. alleen dan bezweet in de trein zitten lijkt me ook niks ;-) ben benieuwd hoe het je gaat bevallen!