THE HAGUE HOTSPOT: Hoender & Hop

 photo hoenderhop00.jpg

Vorige week schreef ik in mijn allereerste ‘The Hague Hotspot’ dat ik diezelfde avond weer naar Mama Kelly zou gaan. Dat was oprecht het plan, totdat ik er achter kwam dat ze compleet vol zaten, niet alleen voor die avond, maar voor de rest van de week. Oeps. Beetje jammer, maar… wel weer een hele goede reden om een nieuwe hotspot te ‘ontdekken’. Na een kleine online zoektocht kwam ik uit bij ‘Hoender & Hop’, nog een nieuwe tent.

 photo hoenderhop00.jpg

Als je een klein beetje bekend bent in Den Haag, dan weet je vast dat er vroeger een café was dat de naam ‘De Supermarkt’ droeg. Helaas hield die tent er een tijdje terug mee op en inmiddels heeft het pand aan de Grote Markt een nieuw horeca-bedrijf aangetrokken. Hoender & Hop. Oftewel Kip & Bier. Nu ben ik niet zo van het bier, maar op de website zag ik dat ze ook een goede cocktailkaart hadden én dat je ook gewoon wijn kon drinken als je daar meer zin in had. Ook werd me op diezelfde website beloofd dat ik zou worden meegenomen naar het diepe zuiden van de VS. Top. Daar heb ik altijd al eens naartoe gewild!

 photo hoenderhop00.jpg

Mijn eetdate is dit keer Kim. Hoe het mogelijk is weet ik niet, maar ik Kim dus al langer niet gezien dan dat ik Laura niet gezien had. De vorige keer dat ik Kim zag waren we allebei nog 25 en ik ben toch alweer ruim drie maanden 26. Oeps. Bij binnenkomst bestellen een flesje bruisend water, maar daarna vergeten we een beetje dat we in een restaurant zitten, dat heb je als je elkaar al vier maanden niet gezien hebt. Uiteindelijk bestellen we zonder op de kaart te kijken wat brood met aioli en garnalenkroketjes. Niet wetende dat de hoofdgerechten ontzettend groot en machtig zijn.

 photo hoenderhop00.jpg

Een uurtje later bestellen we allebei een H&H Mojito, dat is de klassieke Mojito, maar dan met een beetje koriander. Ontzettend lekker. Dan bestellen we ook maar het hoofdgerecht, we kunnen allebei niet kiezen en besluiten vervolgens maar gewoon om onze gerechten te delen. We bestellen de kip van het spit gemarineerd met salie en worstjes van Berkshire varken.

 photo hoenderhop00.jpg

De gerechten worden geserveerd met heerlijke huisgemaakte friet, koolsla en appel compote. Ik baal van de hoeveelheid brood die ik op heb, want ik moet de grootst mogelijk moeite doen om alleen mijn vlees al op te krijgen. Laat staan de frietjes, daar heb ik er misschien tien van op? De koolsla, hoe lekker ik dat ook vind, ben ik niet eens aan begonnen.

Je begrijpt dat we een dessert dus maar geskipt hebben. Aangenaam kennis te maken het diepe zuiden van de VS, die gerechten zijn dus gewoon ontiegelijk machtig en groot. Had ik natuurlijk kunnen weten, als ik een beetje opgelet had tijdens die foute programma’s waarin Amerikanen met overgewicht geholpen worden…

Ik sta op ontploffen als ik Hoender & Hop verlaat. Ik sla Kim’s aanbod om me thuis te brengen af en besluit ook de tram te laten voor wat hij is, ik moet wandelen. Hoender & Hop is een dikke vette aanrader, maar als ik je een tip mag geven… skip het brood, skip de garnalenkroketten en ga gewoon voor dat hoofdgerecht, waar je gerust twee uur over kunt doen…

Liefs,
Annemerel

Hoender & Hop, Grote Markt 25, Den Haag – www.gmdh.nl/hoender-en-hop/

Delen:

18 Reacties

 1. september 10, 2015 / 12:03

  Yes! Super fijn personeel vooral. Viel me op!

 2. september 10, 2015 / 12:33

  Heel leuk geschreven, als ik een keer in Den zaag kom ga ik zeker een keer langs

  • september 10, 2015 / 12:33

   Den haag natuurlijk **

 3. september 10, 2015 / 12:57

  Joe, toegevoegd aan mijn ‘Waar – ik – nog – wil – eten – lijstje’ ;)

 4. september 10, 2015 / 14:09

  Klinkt goed! Zoiets hebben we niet in Groningen..

 5. september 10, 2015 / 14:39

  Dit klinkt goed! En ziet er super lekker uit.

 6. Deszie
  september 10, 2015 / 15:06

  En hoe vond je het smaken? Daar heb je het eigenlijk niet over gehad haha

 7. september 10, 2015 / 16:27

  Ziet er mega lekker uit! Leuk dat zo’n tent ook goede cocktails heeft, dat mis ik ook vaak (ook geen bier-fan).
  – X Marloes

 8. Ilse
  september 10, 2015 / 18:01

  Zeker eens proberen als ik ooit weer eens in Den Haag ben.

 9. Roekiye
  september 10, 2015 / 18:10

  :DDD Ik bleef tijdens het scrollen hangen bij de HB advertentie van NADAL…. More, more more NADAL!!!

  Nadal has the looks, Djokovic has the spirit en Federer is de snob :D

  Kun je Nadal ook nieteen keer interviewen schat ? :D

  Ik dacht aan je tijdens het hardlopen in Zwitserland in de bergen. Toen ik terugkwam in NL liep ik inderdaad beter. Dat beschreef jij ook ergen in een van je entries. Ik duim voor je :) Hoe dan ook, je bent al topvrouw , het gaat er om dat je kunt blijven hardlopen en je hoeft enkel en alleen betere versie van jezelf te worden zoals Djokovic zou zeggen :)

  *Hugs* Roekiye

 10. september 10, 2015 / 18:22

  Klinkt als een super leuke hotspot! Hier wil ik eten als ik weer eens in Den Haag ben!

 11. september 10, 2015 / 20:08

  Dat klinkt goed, wat een super leuke hotspot!

 12. september 10, 2015 / 22:09

  Omg! Dat eten ziet er echt zooooo lekker uit!! *kwijlkwijl*

 13. Megan
  september 10, 2015 / 23:13

  Het is leuk hoor, de hoender en hop, maar het past echt totaal niet bij de grote markt.
  De supermarkt was fantastisch, met het podium en de muziek en feest avonden.
  De hoender en hop past veel beter bij een plek als het plein. Laat de grote markt de grote markt zijn met de zwarte ruiter, zeta etc.
  Al is het wel fijn ergens lekker te kunnen eten op de GM. Ben het eten bij de boterwaag nu wel een beetje zat (en ja, ik zit dus heel vaak op de GM).
  Wel heel leuk dat je er over hebt geschreven! Mama Kelly is ook zeker leuk (maar duur!).

 14. Elvira
  september 11, 2015 / 18:40

  Tof die hotspot blogs van Den Haag. Ik ga je tips zeeeeker gebruiken. Misschien kan je voortaan een prijs indicatie erbij zetten?

 15. september 13, 2015 / 10:49

  Coool, hier ga ik zeker een keer eten! Ziet er erg tof en lekker uit!