THE 2012 PROJECT: It’s february no spending month!

Net als vorig jaar ga ik de hele maand februari GEEN CENT uitgeven aan kleding, luxe verzorgingsproducten, boeken, films, tijdschriften. Dit jaar ga ik het nog eventjes iets extremer voor mezelf maken. Ik ga ook geen geld uitgeven bij Starbucks en (houdt adem in) Julia’s Pasta’s.

How about that?

Ik zou dat natuurlijk nooit doen als het niet hoog nodig was. Ik ben weer veel te gewend geraakt aan het geld uitgeven alsof het water is. En dan is een maandje de stop erop eigenlijk net zo als een Detox. Vorig jaar deed ik het ook, de hele maand februari en guess what? Uiteindelijk haalde ik pas half maart weer mijn pinpas tevoorschijn (en dat was toen voor een hardloopbroek die ik toen nog niet had, een dag voor de halve marathon.. super verantwoord dus). Na een normale detox denk je na een paar weken drie keer na voordat je die zakchips open trekt (en smaakt het ook ineens heel erg anders), na een no-buy-detox geldt precies hetzelfde. In ieder geval voor mij.

Betekent natuurlijk niet dat het makkelijk gaat worden. Waarom denk je dat ik de maand februari kies? Kortste maand en dan ook nog eens vanaf de 24ste op wintersport. En hoewel ik de vorige wintersport een aantal online aankopen deed, is het toch een stuk makkelijker om geen geld uit te geven aan nutteloze dingen als je de hele dag bezig bent. Ook fijn aan februari, de sale is zo goed als ten einde en de nieuwe collectie bij ZARA en H&M hangt alweer even in de winkel, dus ook die maken je een stuk minder gek.

Net als vorig jaar heb ik ook weer één joker voor noodgevallen. Vorig jaar heb ik hem niet gebruikt, maar toen mocht ik dan ook nog een stuk meer van mezelf (en werkte ik niet in Amsterdam en hoefde ik dus niet iedere keer vier(!) keer langs Starbucks en 2 keer langs Julia’s Pasta’s te lopen.

Wie doet er met me mee? Ik ben bang dat ik wel wat steun kan gebruiken..

Edit: als je mee doet mag je het natuurlijk op je eigen manier. Al koop je de hele maand alleen maar geen koffie op het station.. Mijn vader en oma zijn volgende week jarig, die krijgen natuurlijk een cadeau. En ook zijn mijn watjes zijn bijna op, kan natuurlijk niet mijn make-up er met wc papier af gaan halen. Dat soort dingen zijn nodig en geen luxe!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

49 Reacties

 1. januari 31, 2012 / 17:14

  Wow, wat een goed voornemen! Heel veel succes, ik zou eigenlijk ook zoiets moeten inlassen…..

 2. januari 31, 2012 / 17:19

  Ik doe met je mee, ook uit pure noodzaak – na vijf maanden Taiwan ben ik meer-dan-blut. Nog een paar dagen genieten, en als ik weer in Nederland ben wordt het een behoorlijk poosje back to basics… maar inderdaad, je hebt gelijk: een tijdje soberheid (op wat voor manier dan ook) maakt dat je elke luxe zo veel meer gaat waarderen.

  Succes!

 3. Cynthia
  januari 31, 2012 / 17:21

  Ik heb ook een shopverbod! Maar dan alleen kleding/schoenen Het is best lastig, maar als je spaart voor een vakantie dan lukt het ook wel weer :) Succes!

 4. januari 31, 2012 / 17:21

  Goed bezig! Ik doe niet met je mee, heb net m’n no-buy maand gehad door een maand lang tentamens (oke, ben wel een aantal keer naar de Starbucks geweest en sauna, maar geen kleren etc) en na vrijdag ben ik er éindelijk van af en er staan dan ook wat steden (en Starbucks-dates) op de agenda voor komende week.

  Succes!

 5. januari 31, 2012 / 17:22

  Ik doe ook mee, had er gisteren toevallig ’n blogje over getypt en ingepland. Februari wordt de no buy month. Hell yeah :)

 6. januari 31, 2012 / 17:24

  Super goed bezig! had het er toevallig gister met mijn vriend over en ik doe met je mee! mijn enige exces zijn een paar boots die ik al super lang wil en voor de rest NIKS! haha. Goed he. Hoop dat ik het volhoud.. Ga de 17e op wintersport dus doe mijn best! (+ een waterproof mascara kopen mag nog ;))! Ondertussen ook een shop my closet begonnen op mijn site, hopend dat er deze maand alleen geld binnenkomt ipv uitgaat hehe! Succes!!

 7. januari 31, 2012 / 17:27

  Ik ga zoveel mogelijk meedoen, maar m’n zusje en vriend zijn in februari jarig, en zij verdienen wel een cadeautje;)

 8. januari 31, 2012 / 18:17

  heel veel succes! eigenlijk zou ik ook zoiets moeten gaan doen, maar lukt vast niet ben ik bang!

 9. januari 31, 2012 / 18:21

  Lijkt me een moeilijk, maar goed voornemen! Succes!

 10. januari 31, 2012 / 18:22

  Goed bezig! Misschien doe ik wel met je mee, zou voor mij ook niet verkeerd zijn. Ga ik wel smokkelen: vanavond nog even dat boek bestellen bij bol.com, daar kan ik geen maand op wachten

 11. Joëlle
  januari 31, 2012 / 18:30

  Misschien is het iets om geld voor je boodschappen te pinnen aan het begin van de maand en je OV-chip op te laden, en vervolgens je pinpas bij je vriend in bewaring te geven? Dan kún je gewoon niet superveel geld uitgeven – wel opgelet bij de Starbucks en Julia’s natuurlijk ;).

 12. Lianne
  januari 31, 2012 / 18:44

  Okeee, ik doe mee. dit wordt lastig met elke dag het automaat voor je neus, maar het moet.
  Houd je ons wel even op de hoogte hoe het gaat Annemerel?
  En hoe was het vorig jaar verlopen?
  xoxo

 13. januari 31, 2012 / 18:44

  Top-idee! Ik denk dat ik misschien ook wel meedoe, maar met één uitzondering deze maand: cadeautje voor mijn vriend zijn verjaardag. Maar dat is gewoon lekker verantwoord :D
  Gaat wel moeilijk worden vrees ik.

  Wel héél goed sinds ik volop aan het sparen ben voor een iPhone, ik ben heel benieuwd wat een maand aan geen kleren en onnodig eten kopen hieraan gaat toevoegen!!

  Ik doe mee! :D

  x

 14. januari 31, 2012 / 18:51

  Oh dear! Succes ermee, ik steun je wel. Starbucks word alhoewel toch wel een beetje moeilijk..

 15. Leonie
  januari 31, 2012 / 19:06

  Jaaaa super goed idee!
  Ik doe mee!
  Toevallig vandaag nog een fitnessbal en een blush gekocht, maar ja, januari!
  En voor mij niet heel moeilijk want de 26e komt het salaris pas weer en vanaf de 18e ben ik al op wintersport..
  Dus het gaat om 17 dagen, zou moeten lukken in principe. :)

 16. januari 31, 2012 / 19:08

  Dol gelukkig dat mijn maand er morgen op zit haha

 17. Suzanne
  januari 31, 2012 / 19:23

  Misschien doe ik ook wel mee!
  Al koop ik wel gewoon dingen als ze op zijn, zoals reinigingsgel ofzo, maar volgens mij heb ik nu van alles weer genoeg voorlopig.

  En bovendien heb ik 0,0 inkomsten want ik ben geslaagd voor mijn opleiding maar er is hier nergens werk te vinden, dus het is wel verstandig om mee te doen.

 18. januari 31, 2012 / 19:34

  Ik doe met je mee! Met uitzonderingen als het uitgaan en het kopje koffie dat morgen al voor een vriendinnendate die al afgesproken was.

 19. Renske
  januari 31, 2012 / 19:45

  Good luck. Ik denk dat ik het ook ga proberen. Telt geld op je OV chipkaart zetten ook? Is nodig ivm reizen naar een concert:P

 20. januari 31, 2012 / 19:50

  Oh jeetje ik kan dat niet denk ik hihihihi

 21. januari 31, 2012 / 19:56

  Ik doe mee! Alleen, helaas kan ik het maar beloven tot 24 februari, want dan ga ik naar Antwerpen. En Antwerpen staat natuurlijk gelijk aan shoppen, dus dan mag ik van mezelf al het niet geld uitgeven goed maken;) Heel veel succes in ieder geval!

 22. januari 31, 2012 / 20:12

  Hihi, ik ben veel te bang dat ik het niet klerenkopen ga vervangen voor extra lekker eten kopen, want boodschappen moeten immers wél worden gedaan! “Oh, ik mag deze maand niet naar de H&M, ik koop deze Ben & Jerry’s om de pijn te verzachten” :D

  Goed idee trouwens, ik denk dat ik ook een maand ga shopvasten!

 23. januari 31, 2012 / 20:18

  Super goed initiatief, good luck!!

  Fashionbrooke.blogspot.com

 24. januari 31, 2012 / 20:34

  Ik zou willen meedoen, maar de komende weken gaat er sowieso een hap uit mijn portemonnee verdwijnen aan verf, ikea, meubelen en noem maar op, dus ik ga het over een paar maanden wel een keer proberen denk ik ;) Good luck!

 25. januari 31, 2012 / 20:54

  ik doe mee! maar wel op dingen die niet pre zijn. idd watjes enz zie ik als boodschappen maar ik ga een make up, kleding, accessoires, etc kopen!

 26. januari 31, 2012 / 20:54

  Wat een errrug goed idee! Ik heb eens gehoord van vrouwen die een heel jaar lang geen kleding kopen, dat gaat mij nooit lukken dus daar ga ik niet aan beginnen. Maar een maand moet toch haalbaar zijn! (En ik zou nu ook hard moeten sparen, dus komt nog goed uit ook!)

 27. Dagmar
  januari 31, 2012 / 21:49

  Woo goed van je! En zeker een goed idee, ik doe ook mee! Ben net klaar met studeren dusss geen gratis geld meer elke maand op de rekening en zelf de echte kost verdienen haha. Dus voor mij ook geen Starbucks (heel moeilijk, zitten er zelfs TWEE op Utrecht Centraal) en elke avond eten koken, geen broodjes meer kopen enzenz. MOEILIJK.

 28. januari 31, 2012 / 22:17

  Daar ben ik op het moment ook mee bezig! Hoog tijd dat ik eens leer zuinig aan te doen, ik geef veel te veel geld uit!

 29. Tosca
  januari 31, 2012 / 22:39

  Ik doe mee! Ik ben al 3 maanden bezig met ‘niks uitgeven maar als ik weer eens me financiën doe komt er wel erg vaak een kledingwinkel of supermarkt aankoop voorbij. Dus het is niet echt no-buy. Misschien kan ik eens beginnen met m’n pinpas thuis laten.

 30. januari 31, 2012 / 22:50

  aaah vooral geen dingen meer bij Starbucks en Julia’s etc kopen lijkt me moeilijk dat doe ik zo vaal als ik naar Amsterdam ga. Wat neem jij eigenlijk altijd bij Julia’s?

 31. januari 31, 2012 / 23:05

  Wow klinkt inderdaad als een drastisch detox! Zou niet verkeerd zijn dat ik deze maand eens even fijn met je mee zou doen, mits het niet zo is dat ik aanstaande vrijdag al een shoppingtrip heb ingepland en daarmee verbreek ik de hele detox meteen. Misschien na vrijdag dan maar alsnog inschakelen, waarschijnlijk is al m’n geld dan toch al op ;)

 32. mimi
  januari 31, 2012 / 23:29

  Ik doe mee! Ik ben aan het sparen voor mijn vakantie dus ik kan wel wat extra geld gebruiken.

 33. Tessa
  februari 1, 2012 / 08:49

  ik ben al bezig vanaf Januari ! kan wel wat extra geld gebruiken voor mijn vakanties.

 34. Michelle
  februari 1, 2012 / 11:26

  Ik zou graag meedoen, maar ik ga deze maand naar Londen :D:D

 35. Hannah
  februari 1, 2012 / 12:46

  Ik doe ook met je mee! Maart word een erg dure maand voor me, dus ik kan wel wat zuinigheid gebruiken :)

 36. Phine
  februari 1, 2012 / 13:05

  Goed idee.. ben net terug van citytrip… zoals altijd meer uitgegeven dan vooraf bedacht! Eind deze maand ben ik ook op wintersport, dus dat is een fijne week zonder shopping!
  Dus, ik doe mee!!

 37. Rianne
  februari 1, 2012 / 14:04

  Ja! Oh, dit had ik nodig. Ik moet echt STOPPEN met geld uit geven. Mijn ouders zijn volgende week jarig en dat wordt dan mijn laatste uitgave in februari :)

 38. februari 1, 2012 / 15:21

  Ik wil deze maand geen beauty producten kopen, het is de korste maand dus dat moet lukken toch.. Met uitzondering als er iets leeg is want ik ga ook niet zonder watjes of deo zitten. ;-)

  • februari 1, 2012 / 15:23

   *kortste*

 39. februari 1, 2012 / 15:50

  Ik vind het heel knap dat je het gaat doen! Veel succes!

 40. Lisa
  februari 1, 2012 / 16:18

  Jouw verhalen zijn altijd zo herkenbaar haha! Ik doe met je mee, alleen de 25ste ga ik op citytrip naar Gent en Antwerpen dus dan mag ik van mezelf wel weer wat kopen. Succes!

 41. februari 1, 2012 / 16:43

  ik ben eigenlijk zoiezo niet iemand die heel veel kleding, make-up ofzo koopt. heel veel succes!

 42. februari 1, 2012 / 18:15

  Hmmm.. ik wil wel meedoen maar heb vandaag al geshopt en heb ook alweer een shoptrip geplant.. oops.

  • februari 1, 2012 / 18:15

   gepland*

 43. februari 1, 2012 / 18:33

  Ik kan ook wel een maandje no spending gebruiken! Vooral na de kerstcollecties…

 44. Pien
  februari 1, 2012 / 20:54

  Ik doe mee! heel goed idee.. heb vandaag wel nagellak remover gekocht voor 1,30.. haha

 45. februari 1, 2012 / 22:54

  Wat leuk! Ik denk dat ik ook wel meedoe! Mijn budget heeft het echt wel nodig, en ik spaar voor hele grote uitgaven in de toekomst dus ik ga ook proberen niet meer online te shoppen en enkel toe te geven aan real life shopping als ik echt iets nodig heb of het een noodgeval is :) I AM IN!

 46. februari 1, 2012 / 22:55

  I’m in! Alleen dingen die ik écht nodig heb, cadeautjes etc! *helaas, niet de gewenste Mac-lipstick :'(*

 47. Leandra
  februari 2, 2012 / 21:16

  Wauw, succes! Jammer genoeg heb ik eind februari stage en moet ik daar superveel voor aankopen *gromt wat* :( of hoort dat bij noodzakelijk, hmm? :D