THE 2012 PROJECT: 4/4

Photobucket

1. (Met heel erg veel plezier) minstens 500 blogs schrijven.

Ik schreef om precies te zijn 715 blogs in 2012. Tijdens het schrijven van de meeste had ik heel erg veel plezier. Maar ja, ook ik heb wel eens een dag dat ik denk “he, gat, moet ik nu weer een blog schrijven?”. Ik heb ook wel eens dagen waarop ik denk, OMG, ik weet nu dus ECHT niet meer waar ik over moet schrijven. Maar ik blog nu 9,5 jaar en ik ben nog niet van plan om snel te stoppen.

2. Ik ga de marathon lopen in New York en minstens 5000 euro inzamelen voor KiKa, ook kan ik eind 2012 met gemak mijn tenen aanraken terwijl ik mijn benen strek.

Dat geld zamelde ik niet in, maar de marathon liep ik wel. Niet in New York, maar in Amsterdam. Ik vind dat dat ook telt. Want hal-lo ik heb wel een hele marathon gelopen! Mijn tenen kan ik overigens nog steeds niet aanraken. Oeps. Ik heb het idee dat hoe meer ik hardloop, hoe verder weg mijn tenen zijn. Hardlopen maakt de spieren korter en ik doe te weinig andere oefeningen om mijn spieren langer te maken.

3. Me goed voelen in mijn eigen lichaam en op het moment dat dat niet het geval is geef ik niet de hele wereld de schuld, maar mezelf. Daarbij zorg ik er voor dat IK het zelf gezond op los.

Ups & Downs. De eerste helft van het jaar ging het heel goed, maar er is ook een tijd geweest dat ik mezelf net iets te veel liet gaan, waardoor ik dus nu eigenlijk weer op het zelfde gewicht zit als op 31 december 2011. Maar ook dat is geen ramp. Ik heb een gezond gewicht, ik beweeg veel en ik eet redelijk gezond.

4. Ik geef vanaf nu meer complimentjes aan loved ones. Hoe leuk vind ik het zelf om die te krijgen? HEEL LEUK. Kan me dan ook goed voorstellen dat mijn omgeving dat ook wel op prijs stelt (wel alleen als ik het echt meen natuurlijk).

Ik geef meer complimenten, maar niet alleen aan loved ones. Ik heb ook ontdekt dat het heel erg leuk is om wildvreemden te complimenteren. Je kunt op die manier echt iemands dag maken.

5. Voor het einde van 2012 kan ik prima leven van slechts (freelance) journalistieke en communicatieve opdrachten.

Zoals mijn moeder het altijd zegt “Je zou kunnen leven van je Freelance praktijken, maar niet als je Annemerel heet”. Ze heeft wel een klein beetje gelijk, ik zou mijn hoofd boven water moeten kunnen houden, maar ik hou te veel van mooie dingen.

6. Ik ga naar minstens één buitenlandse fashionweek, of ik nu kaartjes heb of niet.

Ik ben naar Parijs geweest tijdens Fashion Week. Ik zag er geen enkele show, maar ik had daar ook helemaal niet op gerekend. Die sfeer was genoeg om het fantastisch te hebben.

7. Vanaf NU heb ik twee vegetarische dagen per week.

Zoals ik begin oktober al schreef “Ik heb nog steeds niet “bewust” twee vegetarische dagen per week, maar ik denk dat ik de helft van de week wel vegetarisch eet. Ik ga alleen voor lekker vlees of vis en dat is nu eenmaal wat duurder. Dan eet ik liever twee dagen per week een lekker stukje kabeljauw, dan dat ik zeven dagen plofkip eet.”

8. Aan het eind van 2012 staat er minstens 100 euro meer op mijn bankrekening dan nu.

Ik dacht YES dit heb ik gehaald!!!! Er staat zelfs 250 euro meer op mijn rekening. Totdat ik me bedacht dat ik de afgelopen maand bijna alles met mijn creditcard betaald heb en dat die dus nog moet worden afgeschreven. Uh oh.

9. Ik ga dit jaar geen enkele keer schade rijden.

OMG! Ik heb dit jaar weer veel meegemaakt in de auto, maar ik heb geen schade gereden! Wihoooooooo!

10. Aan het eind van 2012 ken ik 100 franse woorden meer dan ik nu ken. (En ik heb laatst ontdekt dat ik nooit mijn franse woordjes lesboeken terug heb ingeleverd, dus dat moet geen enkel probleem zijn!)

Faal. Ik was in september en oktober lekker bezig, maar daarna vergat ik het weer en kwamen er weer andere prioriteiten. Dat is mijn valkuil. Ik heb teveel prioriteiten.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

 

Delen:

26 Reacties

 1. januari 1, 2013 / 12:20

  Leuk, zo’n terugblik!
  All the best for 2013!

 2. januari 1, 2013 / 12:31

  Toch een hoop dingen die je voornam weten te behalen.. Ik denk dat je best met een goed gevoel 2013 in kan gaan :D

 3. januari 1, 2013 / 12:40

  Wat een leuke terugblik! Ik wist eigenlijk helemaal niet dat hardlopen je spieren korter maakt, goeie smoes en excuus voor mijn niet-lenigheid, haha. En om je nog maar even op weg te helpen zal ik je een nieuwe franse zin leren: une bonne et heureuse année (Lang leve Google Translate, ssst)

 4. januari 1, 2013 / 12:40

  Wauw, geen schade gereden, super!!! Leuk overzicht!!

 5. januari 1, 2013 / 12:44

  Leuke terugblik. Ben benieuwd naar de voornemens van dit jaar!

 6. januari 1, 2013 / 13:05

  Nou je hebt je goed aan je voornemens gehouden goed hoor!! Leuke voornemens trouwenns, ik hoop dat je dit jaar weer een hoop leuke momenten meemaakt!

 7. januari 1, 2013 / 13:10

  Leuk zo´n terugblik! Je hebt het goed gedaan hoor :)

 8. januari 1, 2013 / 13:27

  Haha dat rondkomen van mijn freelancewerk is mijn doel voor 2013. Hoewel dat nu al ongeveer zou kunnen maar inderdaad niet als je van mooie dingen houdt ;-)

 9. januari 1, 2013 / 13:58

  Haha lief om te zien. Altijd leuk om te kijken naar je oude goeden voornemens. Ik heb er al veel waargemaakt afgelopen jaar :)

 10. januari 1, 2013 / 14:08

  hahaha!! ‘Ik heb te veel prioriteiten’, heerlijk! Ik herken dat helemaal! Zoveel dingen die ik wil doen, wil ondernemen/leren/bezoeken/kopen… pfff lastig hoor; het feit dat er keuzes gemaakt móeten worden ;)

  xoxo
  Nadine

 11. januari 1, 2013 / 14:10

  Haha dat stukje over je creditcard, lol :D
  Gelukkig nieuwjaar!

 12. januari 1, 2013 / 14:17

  Happy new year Annemerel! :) Al met al zijn je goede voornemens best geslaagd toch!? :D

 13. januari 1, 2013 / 14:19

  Haha, om die Franse woordjes moest ik een beetje lachen :p Ik weet nog wel wat je er vorig jaar (en door het jaar heen) ongeveer over schreef…

  Maar wow, je hebt veel doelen behaald zeg! Heb je ook weer doelen voor 2013? :D

 14. januari 1, 2013 / 14:49

  Haha geen schade rijden ;), geweldig voornemen! Trouwens dat van die complimentjes is zo waar!!

 15. Ilse
  januari 1, 2013 / 14:55

  Je kan niet al je goede voornemens behalen maar hartstikke goed van wat je hebt gedaan! :)

 16. januari 1, 2013 / 15:07

  Leuk om te lezen weer! En je hebt best veel doelen gehaald, wauw. Al 9,5 jaar bloggen, da’s ook echt laaang :D

 17. januari 1, 2013 / 15:09

  Volgens mij heb je het toch wel goed gedaan hoor :) Mooie doelen! En een gelukkig nieuwjaar :)

 18. januari 1, 2013 / 15:33

  Wat heb je dat toch leuk gedaan! Jij blogt echt al zo lang! Echt respect!

 19. januari 1, 2013 / 15:34

  Leuk overzicht van 2012! Succes met je goals van 2013, je hebt veel doorzettingsvermogen. Kijk maar naar je hardloop prestaties!!

 20. Sascha vanDuijn
  januari 1, 2013 / 15:37

  Ik inspireer jou soms dan voor een blog, maar jij inspireert mij! Dankje! Je bent cool!

 21. januari 1, 2013 / 15:39

  Dat heb je goed gedaan!

 22. januari 1, 2013 / 22:36

  Leuk om te lezen! Je hebt best veel kunnen verwezenlijken afgelopen jaar!

 23. januari 3, 2013 / 14:17

  Erg leuk om te lezen!

 24. januari 4, 2013 / 00:33

  Dat waren erg veel doelen. Leuk om dit nu te lezen. X

 25. januari 4, 2013 / 12:53

  Leuk!
  Voor punt 2, elke keer na het hardlopen heel even stretchen. Makkelijke oefeningen zijn inderdaad: Staan met gestrekte benen en je handen op de grond proberen te zetten. Kom je nog niet bij de grond. Blijf rustig hangen en ontspan vooral je hoofd, door de zwaarte van je hoofd zak je stukje voor stukje iets verder. Je kan ook af en toe even door je knieën buigen, je enkels vastpakken, je neus tussen je knieën stoppen en als je dan rustig je benen weer strekt proberen dat vast te houden. Ja dat doet pijn, maar je zal zien dat het helpt.
  Andere oefeningen zijn zittend (die kan je beter thuis doen niet op straat haha.) Op je billen zitten, voetzolen tegen elkaar (dan krijg je zo’n kikker-zit) en dan je hoofd tussen je voeten proberen te doen. Dan strek je eerst je rechtbeen naar voren, dan strek je je linkerbeen en buig je je rechterbeen weer als de kikkerzit. Daarna strek je allebei je benen. Daarna doe je je benen open, als een V. Bij ieder van deze stretches een minuut of drie ontspannen blijven zitten. Je kan een beetje aan je enkels trekken (NOOIT AAN JE TENEN), maar je kan ook gewoon ontspannen naar voren blijven hangen, want bij elke uitademing kom je iets verder.
  En verder nooit koud stretchen, altijd zorgen dat je spieren opgewarmd zijn.
  Dat was het advies van een danseres. SUCCES!!!
  XXX – http://www.brandbritt.tumblr.com