THE 2012 PROJECT: 3 months in..

Zo, volgens mij is het tijd om eens te kijken hoe het met mijn goede voornemens die ik op 1 januari postte staat. Het is alweer de laatste dag van maart, wat betekent dat er alweer drie maanden voorbij zijn. Ik wil het niet, ik ga het niet doen.. of nee, ja, nee… toch… DE TIJD VLIEGT. Shit ik viel zojuist weer in cliché, maar hoe waar is het? Ja toch! Wie kan er 1 januari niet herinneren als de dag van gisteren?

 

1. (Met heel erg veel plezier) minstens 500 blogs schrijven.

Het plezier is er in ieder geval en ik loop lekker op schema! Dit is al mijn 178ste bericht voor jullie! Als ik zo door ga ben ik ergens halverwege september al klaar.. Hmm dan neem ik daarna gewoon een break van 3,5 maand.. HAHAHA. Ok, dat was niet grappig.

2. Ik ga de marathon lopen in New York en minstens 5000 euro inzamelen voor KiKa, ook kan ik eind 2012 met gemak mijn tenen aanraken terwijl ik mijn benen strek.

Ai.. soort van faal? Dat 5000 euro voor KiKa inzamelen gaat hem in 2012 niet meer worden. Toen ik las dat je al in juni 3000 bij elkaar moest hebben dacht ik, misschien kan ik beter een jaartje wachten… Maar die marathon ga ik wel lopen. Of het New York wordt? Dat ligt een klein beetje aan mijn financiën, maar die marathon MOET ik gewoon lopen. En hoe het mijn lenigheid zit? Hmm… ik kan een teen tegelijk aanraken? Moet nog even aan gewerkt worden.

3. Me goed voelen in mijn eigen lichaam en op het moment dat dat niet het geval is geef ik niet de hele wereld de schuld, maar mezelf. Daarbij zorg ik er voor dat IK het zelf gezond op los.

Ik heb me in geen jaren zo goed gevoeld in mijn eigen lichaam! Ik loop nu vijf maanden regelmatig hard en sinds anderhalve maand eet ik een soort van gezond en het wordt alsmaar gezonder. Tegelijkertijd voel ik me beter dan ooit. Ik ben de hele winter niet ziek geweest. En dat voor iemand die al sinds haar zesde de griepprik krijgt omdat ze om de haverklap ziek wordt (zelfs met griepprik!). Ik zeg, SCORE!

4. Ik geef vanaf nu meer complimentjes aan loved ones. Hoe leuk vind ik het zelf om die te krijgen? HEEL LEUK. Kan me dan ook goed voorstellen dat mijn omgeving dat ook wel op prijs stelt (wel alleen als ik het echt meen natuurlijk).

Gaat goed! Het is nog niet zo dat ik iedere voorbijganger een lofzang geef, maar het gaat al een stuk beter. Het is leuk om complimentjes te geven, echt.

5. Voor het einde van 2012 kan ik prima leven van slechts (freelance) journalistieke en communicatieve opdrachten.

Ik werk sinds januari niet meer in de horeca. Misschien ga ik in de zomer nog even bijklussen (vakantiegeld verdienen). Stiekem mis ik het wel een beetje, dus als ik van de zomer weer af en toe bijspring zal ik dat ook vooral doen omdat ik er heel veel plezier in heb. Of ik van mijn freelancers salaris riant kan leven? Eh nee. Duidelijk niet. Maar ook DAT komt goed.

6. Ik ga naar minstens één buitenlandse fashionweek, of ik nu kaartjes heb of niet.

Ik was uitgenodigd voor de show van Spijkers & Spijkers in Londen, maar ik had geen geld voor een retourtje en een hotelkamer. Voor eind september staat een weekje Parijs met Laura gepland. Of ik dan een kaartje zal bemachtigen, ik zou het niet weten.. maar daar ging het ook niet om.

7. Vanaf NU heb ik twee vegetarische dagen per week.

Iedere week twee compleet vegetarische dagen (dus ook geen vis) is niet gelukt, maar de laatste weken merk ik dat ik steeds minder vis en vlees eet. Vlees eet ik sowieso hooguit één a twee keer per week (en dat is alleen als ik ergens anders eet of iemand anders voor me kookt, want ik maak het zelf nooit). Vis vind ik vaak toch wel lekker, maar als ik het een dagje niet eet mis ik het niet.

8. Aan het eind van 2012 staat er minstens 100 euro meer op mijn bankrekening dan nu.

Hmmmm… het zal mij benieuwen! Nu was mijn saldo eind 2011 wel heel erg bedroevend laag, maar je weet het niet he…

9. Ik ga dit jaar geen enkele keer schade rijden.

Is tot nu toe gelukt, maar de laatste keer dat ik op de snelweg zat had ik wel een bijna dood ervaring en dat was compleet aan mezelf te wijten.

10. Aan het eind van 2012 ken ik 100 franse woorden meer dan ik nu ken. (En ik heb laatst ontdekt dat ik nooit mijn franse woordjes lesboeken terug heb ingeleverd, dus dat moet geen enkel probleem zijn!)

Ehhhh verder dan de Franse Vogue ben ik nog niet gekomen. En nu ben ik bezig in Italiaans voor Dummies. Ja het gaat lekker. Maar al moet ik op 31 december om 22.00u ’s avonds nog 100 nieuwe Frans woorden in mijn kop stampen, dit doel zal ik halen!

 

En hoe gaat het met jullie goede voornemens.. Weten jullie überhaupt nog wat je een paar maanden geleden bedacht had? Ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook een paar vergeten was hoor (dat van die bankrekening en dat geen schade rijden bijvoorbeeld..). Maar het is nu eind maart en ik ben al een stuk verder dan drie maanden geleden. Dus ik ben tevreden met mezelf! En jullie?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

18 Reacties

 1. maart 31, 2012 / 12:42

  Mijn goede voornemens zijn… Goede voornemens? Oja, die had ik. Nope, ik heb me er niet goed aan gehouden…

  Jouw lijstje is trouwens wel heel goed, wees er tevreden mee! Ik heb respect voor je dat je dit kan, want ik ben het al helemaal weer vergeten.

 2. maart 31, 2012 / 12:50

  Leuk, zo’n update!

 3. maart 31, 2012 / 12:55

  Goede voornemens had ik wel maar weet nu niet of ik me eraan heb gehouden, maaaarr ik ben wel erg blij met mezelf en daar gaat het om, toch? :-)

 4. maart 31, 2012 / 13:02

  wat een goede lijst, en je ziet nu dat het ook een haalbare lijst is, iets wat ik niet echt kan zeggen, haha. Op dit moment gaan mijn goede voornemens niet zo goed, alleen het meer genieten, al moet ik wel bekennen dat ik even heb teruggekeken wat ze ook al weer waren (a)

 5. maart 31, 2012 / 13:09

  Leuk om te lezen!

 6. Britt
  maart 31, 2012 / 14:02

  Haha, ik lig elk jaar in het ziekenhuis omdat ik elke keer iets breek of kneus, je ziet het al aankomen: mijn goede voornemen is om dit jaar niet in het ziekenhuis te belanden voor mijzelf. Vorig jaar is het ook gelukt, dus waarom nu ook niet?:D

 7. eveline
  maart 31, 2012 / 14:04

  Ik vind echt dat je volgend jaar die marathon moet gaan lopen. Dat geld krijg je echt wel voor elkaar. Volgens mij zijn er zat mensen die je willen sponsoren en het zou toch een geweldige ervaring zijn. Natuurlijk heel makkelijk gezegd van achter de computer, maar ik denk echt dat je het kunt. En ik sponsor wel hoor.

 8. maart 31, 2012 / 14:26

  Nou je bent in ieder geval al een heel eind op weg! Goed bezig Annemerel ;)

 9. Iris
  maart 31, 2012 / 15:17

  Goede tip voor het oefenen van je Frans: De Franse Vogue app downloaden en in het Frans het modenieuws in de trein proberen te volgen!

 10. maart 31, 2012 / 18:34

  Waarom ga je niet de marathon in Barcelona doen? (Misschien is dat meer een droom van mezelf door de affectie die ik weer met dié stad heb.) Is minder ver weg, dus goedkopere reis, en dat is geloof ik pas in maart…
  Wat leuk dat je Italiaans aan het leren bent, ik ook :D En die Dummies boeken zijn geniaal, heb er zelf de Catalaanse variant van. Lekker duidelijk uitgelegd!

 11. maart 31, 2012 / 19:42

  Ik zou het eigenlijk niet weten inderdaad wat ik ook alweer had. Meer van die voornemens die ik elke week wel heb! MINDER snoepen! [werkt nog niet echt] haha.

 12. maart 31, 2012 / 20:28

  Super om te lezen, haha! Complimenten geven, dit doe ik zelf ook steeds vaker. Super Leuk! :D

 13. maart 31, 2012 / 21:51

  Goed bezig!! :D

  Liefs, Mariette

 14. april 1, 2012 / 10:31

  leuk om zo een update te lezen!

 15. april 1, 2012 / 10:32

  Wat ben je goed bezig! :D

 16. Tessa
  april 1, 2012 / 15:02

  Niet in de horeca werken zou ik ook gaan missen hoor, het is toch wel leuker dan je eigenlijk denkt!
  Ik zou vooral de dronken Britten missen (Ok, dat zou dus eigenlijk het enige zijn dat ik niet zou missen :p)

 17. april 2, 2012 / 16:18

  Goed bezig! Mijn voornemens zijn ook wel aardig gelukt :)