THE 2012 PROJECT: 1/2

Photobucket
Er zijn weer drie maanden voorbij, we zitten vandaag precies op de helft van 2012. Ik heb het eigenlijk niet zo door, soms lijken de weken eindeloos te duren.. Maar als ik me nu bedenk dat het al een half jaar geleden is dat ik Oud & Nieuw vierde in Oostenrijk.. Wow, tijd vliegt!

Tijd om te kijken hoe het met mijn doelen voor 2012 staat…

1. (Met heel erg veel plezier) minstens 500 blogs schrijven.

Ik lig netjes op schema! Drie maanden geleden vertelde ik dat ik al 178 blogs geschreven heb, dit is mijn 361ste! Ik heb de afgelopen drie maanden dus ongeveer even veel stukjes geschreven als in de eerste drie maanden van het jaar. Het moet wel heel erg gek lopen als ik dit jaar niet aan de 500 stukjes kom.

2. Ik ga de marathon lopen in New York en minstens 5000 euro inzamelen voor KiKa, ook kan ik eind 2012 met gemak mijn tenen aanraken terwijl ik mijn benen strek.

Geen marathon in New York voor mij. Maar wel een marathon. Het wordt de marathon van Amsterdam. In april en mei liep ik weinig hard en niet verder dan tien kilometer per keer. Dat heb ik de afgelopen 30 dagen goed gemaakt. Ik liep in de afgelopen 30 dagen 185,4 kilometer. Say that again? YES 185,4 kilometer. Halleluja. Ik sta er zelf van te kijken. Zoveel liep ik in april en mei samen nog niet eens. En…. op 31 maart zei ik dat ik voor juli begon 25 kilometer achter elkaar gelopen wilde hebben. En dat doel heb ik gisteren volbracht. Mijn tenen aanraken? Hm… lukt, maar niet langer dan een seconde. Ach, het is iets van progressie, toch?

3. Me goed voelen in mijn eigen lichaam en op het moment dat dat niet het geval is geef ik niet de hele wereld de schuld, maar mezelf. Daarbij zorg ik er voor dat IK het zelf gezond op los.

De afgelopen maanden heb ik minder gezond gegeten dan de eerste drie maanden van het jaar en ik voel het direct. Je ziet het aan mijn huid, ik ben sneller vermoeid. De afgelopen maand wist ik al helemaal niet wat ik met mezelf aan moest. Ik heb namelijk 24/7 honger door al die kilometers die ik loop. Als ik thuis ben kan ik dan nog wel gezonde keuzes maken, maar als ik “op locatie” ben ga ik toch al snel voor dingen als koeken en chocola.

4. Ik geef vanaf nu meer complimentjes aan loved ones. Hoe leuk vind ik het zelf om die te krijgen? HEEL LEUK. Kan me dan ook goed voorstellen dat mijn omgeving dat ook wel op prijs stelt (wel alleen als ik het echt meen natuurlijk).

Dat gaat goe-oed! Ik heb de afgelopen tijd ook veel meer met vriendinnen afgesproken in plaats van dat ik op zaterdagavond aan het bloggen was. Dat heeft natuurlijk niets te maken met “complimentjes geven aan loved ones” maar ik vind toch dat dit wel even genoemd moet worden.

5. Voor het einde van 2012 kan ik prima leven van slechts (freelance) journalistieke en communicatieve opdrachten.

Net als drie maanden geleden kan ik op dit moment nog niet echt riant leven van mijn freelance salaris. Maar ik doe het nog steeds. Het lijkt erop dat er wel verbetering in zit, door het nieuwe mediabureau dat mijn advertenties verzorgt. Helaas heb ik soms ook een paar weken geen advertentie, wat dus ook betekent dat ik een paar weken niks extra’s verdien. Maar hé, een paar jaar geleden had ik überhaupt niet gedacht dat ik ooit geld aan mijn blog zou verdienen.

6. Ik ga naar minstens één buitenlandse fashionweek, of ik nu kaartjes heb of niet.

Het weekje Parijs eind september met Laura is geschrapt, maar ik ga wel zelf naar Parijs eind september / begin oktober. Gewoon een of twee nachtjes. Ik ga vandaag of morgen direct treinkaartjes kopen, dan kan ik dus niet meer terug. Of ik kaartjes heb voor een show is nog steeds de vraag, maar ik moet de sfeer gewoon proeven.

7. Vanaf NU heb ik twee vegetarische dagen per week.

Vlees eet ik bijna niet meer. Als ik één keer per week vlees eet dan is het echt extreem veel en dan is het meestal omdat mijn ouders of mijn vriend gekookt hebben. Vis eet ik ook veel minder, maar echt bewust twee vegetarische dagen per week  heb ik niet gehad. Een van de redenen dat ik minder vlees en vis eet is ook omdat het zo duur is. Voor goed vlees betaal je en ik vertik het om plofkip te eten.

8. Aan het eind van 2012 staat er minstens 100 euro meer op mijn bankrekening dan nu.

Op het moment een dikke fail, maar ik heb nog een half jaar om daar verandering in te brengen!

9. Ik ga dit jaar geen enkele keer schade rijden.

Ik heb het weer drie maanden volgehouden zonder schade! Wihooo! Moet ook wel zeggen dat ik de afgelopen drie maanden in totaal misschien 1000 kilometer gereden heb, dus knap als ik in die tijd wel schade had kunnen rijden.

10. Aan het eind van 2012 ken ik 100 franse woorden meer dan ik nu ken. (En ik heb laatst ontdekt dat ik nooit mijn franse woordjes lesboeken terug heb ingeleverd, dus dat moet geen enkel probleem zijn!)

De enige Franse zinnen die ik op dit moment vloeiend kan uitspreken zijn nog steeds “Voulez vous coucher avec moi ce soir?” en “Un petit peu lentement s’il vous plaît”. Hier moet aan gewerkt worden.

Hmm.. het had erger gekund, toch? Maar stiekem heb ik niet erg veel vooruitgang geboekt sinds eind maart. Behalve dan met hardlopen de afgelopen maand. Ach ik heb nog een half jaar om het tij te keren, toch? En hoe gaat het met jullie goede voornemens. Weten jullie ze überhaupt nog een half jaar na dato? Ik wist alleen nog van het gezond leven en het hardlopen. Oeps. Gelukkig schrijf ik zo ongeveer mijn hele leven op… Hihi, geheugensteuntje.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

22 Reacties

 1. juli 1, 2012 / 12:10

  Lekker bezig lieve Annemerel! Naast complimentjes aan je loved ones, ook complimentjes aan jezelf blijven geven, want volgens mij ben jij heel goed bezig! En NL moet maar eens een voorbeeld nemen aan andere landen waar je ‘op locatie’ om je oren geslagen wordt met juicebars en fruitstands.

 2. juli 1, 2012 / 12:25

  Ik vind het heerlijk dat je al 361 blogs hebt geschreven en ik kijk met plezier uit naar de volgende 139 blogs( maar het liefst meer natuurlijk)! (:

 3. juli 1, 2012 / 12:25

  Ik vind dat je goed bezig bent hoor :D Ik doe je dit allemaal niet na.

  Ik heb mijn voornemens in mijn telefoon staan, zodat ik er een blik op kan werpen als ik weer eens aan het niksen ben terwijl ik eigenlijk iets moet doen.. Ik moet zeggen dat ik nogal ambitieuze voornemens heb, en dat heb ik nog niet zo bereikt, wordt wel aan gewerkt ;)

 4. juli 1, 2012 / 12:30

  Ook al heb je niet alles behaald, je bent echt goed bezig :D Knap hoor. En die blogjes: ook ik kijk uit naar de komende 139 (en meer!)

 5. juli 1, 2012 / 12:37

  Wauw, goed bezig ben je zeg! Is heel motiverend vind ik. Veel succes met alles, en ik weet zeker dat heel veel wel gaat lukken.

 6. juli 1, 2012 / 12:42

  Volgens mij mag je best heel erg trots zijn op jezelf!

 7. Marthe
  juli 1, 2012 / 12:48

  Misschien verhoog je je kansen om te kunnen leven van je schrijven als je wat vaker kritisch naar de grammatica in je stukken kijkt. In het stukje over het werk staat : ‘Het lijkt erop dat er wel verbetering in zit, door het nieuwe mediabureau die mijn advertenties verzorgd.’
  Dat moet natuurlijk ‘dat’ en ‘verzorgt’ zijn. Toekomstige opdrachtgevers lezen je blog waarschijnlijk en er staan veel vaker zulke fouten en slordigheden in. Ik zou als goed voornemen toevoegen hier beter op te letten, want zoals gezegd, het gebeurt veel vaker en dat is zonde (zeker als je een diploma van een universitaire taalopleiding hebt…).

  • MY
   juli 1, 2012 / 13:40

   Iedereen maakt fouten, er zijn bloggers die prima geld verdienen met hun blog maar echt niet altijd foutloos schrijven. Denk aan beautygloss bijvoorbeeld.

   • Annemerel
    Auteur
    juli 1, 2012 / 14:01

    Thanks MY. Ik ben het wel met Marthe eens, ik zou geen fouten mogen maken. Helaas sluipen die er vaker in dan me lief is. Vaak is tijd hier wel de boosdoener van. Hoewel ik vrijwel alle stukken check-check-dubbel-check zie ik fouten bij mezelf heel erg slecht. Maar bij anderen daarentegen….. Moet toegeven dat ik dit stuk niet heb gecheckt, ik schreef het gisteren nadat ik 25 kilometer had hardgelopen, het was amper af of ik viel in slaap en toen ik wakker werd moest ik werken (geen blog). Vandaar. Geen excuus, slechts een uitleg. Zal in het vervolg proberen nog kritischer naar mijn stukken te kijken, want het staat inderdaad slordig.

 8. juli 1, 2012 / 13:39

  goed bezig!

 9. juli 1, 2012 / 14:14

  Goed bezig toch! Je kan ook niet aan elk doel evenveel tijd besteden..

 10. juli 1, 2012 / 14:30

  Goed bezig!

 11. juli 1, 2012 / 15:04

  Ik zou niet meer weten wat ik mijzelf aan het begin van het jaar heb ‘beloofd’. Maar ik vind dat je het knap doet. Dat hardlopen is wel een prestatie hoor!

 12. juli 1, 2012 / 15:56

  Ik blijf het ook lastig vinden om spelfouten bij mezelf te ontdekken, terwijl ik ze bij anderen juist wel snel zie. Het is misschien een beetje slordig, maar je hebt ze al snel verbeterd, zie ik! (:

 13. juli 1, 2012 / 17:01

  Leuk om te lezen! Bij mij zijn deels mijn voornemens ook uitgekomen: ik eet gezonder en sport meer, ik heb helaas nog geen fulltime baan maar wel diverse bijbaantjes waarin ik me kan ontwikkelen, ik ben een blog begonnen en lees weer meer boeken. Niet slecht!

 14. juli 1, 2012 / 17:24

  Leuk om weer terug te lezen! Ik denk dat ik mijn goede voornemens blogs er ook maar weer eens bij ga pakken (ik doe dat alleen nooit vanaf/op 1 januari :p)

 15. juli 1, 2012 / 20:37

  Leuk om weer te lezen! X

 16. juli 1, 2012 / 20:57

  Leuk, en je bent best goed bezig volgens mij!
  Ik heb dit jaar geen goede voornemens gemaakt, kan ik me er ook niet niet-aan houden haha

 17. juli 1, 2012 / 20:58

  Leuke doelen! Complimentjes geven is altijd goed, daar wordt iedereen blij van. Succes met de doelen voor de rest van het jaar!

 18. juli 1, 2012 / 21:04

  Ik houd mijn doel nog steeds vol: een 365 foto project. En ik wilde nog even zeggen: ik reageer niet zo vaak, maar lees je blog wel iedere dag. Ik vind echt dat je heel leuk schrijft Annemerel, en mooie foto’s ook vaak!

 19. juli 1, 2012 / 21:26

  Je doet het super, meer dan je best kan je niet doen. En erg leuk om te lezen over je project, mooie uitdagingen heb je gekozen :).

 20. juli 2, 2012 / 21:17

  Leuk om te lezen! Ik ben benieuwd hoe het over zes maanden gaat. Het zou wel heel knap zijn als je alles zou volhouden, succes!