LOVE: Aftershokz Aeropex

Samenwerking* – Ik had ze weleens gezien, die gekke headphones die niet in je oor maar om je oor heen gingen. Het zou veiliger zijn, omdat je minder afgesloten bent voor omgevingsgeluiden. Allemaal heel leuk en aardig, maar ik wil gewoon juist kunnen genieten van mijn muziek, er helemaal in opgaan. Ik was dan ook niet heel enthousiast toen ik een maand of twee geleden een mailtje kreeg van een PR bureau met de vraag of ik de nieuwe Aftershokz Aeropex wilde testen. Maar ik was toch te nieuwsgierig om het aanbod af te slaan. Als je geen zin hebt om verder te lezen kan ik je een korte samenvatting geven van dit verhaal: ik ben mega blij dat ik op het aanbod ben ingegaan, want ik ben heel enthousiast over de Aftershokz Aeropex en kan ze iedereen die graag muziek luistert tijdens het hardlopen aanraden. Voor degenen die graag willen weten waarom ik zo enthousiast ben, lees vooral even verder.

Verpakking

De Aeropex komen in een mooie luxe ogende verpakking. Het uitpakken van de koptelefoon vond ik al een feestje, ik kreeg een beetje het idee dat ik een Apple product aan het unboxen was. En jullie weten hoe ik daar van hou. Naast de headphones bevat de verpakking een USB-kabeltje om de headphones op te laden en een mooi zakje, waar je de headphones in kunt bewaren.

Verbinding

Ik kreeg mijn headphones heel simpel verbonden met mijn iPhone. Net zo simpel was het om de Aeropex aan te sluiten op mijn Garmin horloge. Ik heb tijdens het lopen nog geen problemen gehad met het verlies van een bluetooth connectie.

Comfort

Het draagcomfort van de Aftershokz Aeropex vind ik erg goed. Als je hem net op je hoofd gezet hebt denk je misschien ‘hoe kan dit ooit natuurlijk gaan voelen’ en de eerste vijf minuten van mijn eerste training dacht ik ook ‘dit is raar’, maar het is bizar hoe snel je er aan went. De koptelefoon blijft bij iedereen bij wie ik hem heb laten proberen goed zitten, wat met oordopjes die in je oren gaan nogal eens een probleem is. Daarnaast heb ik bij intensieve trainingssessies, of wanneer het regent, vaak last van vocht in mijn oren (door zweet of regen dus), nou daar heb je hier dus ook geen last van. Verder krijg ik met oordopjes ook nog weleens jeuk in mijn oor, ook dat is niet aan de orde met deze headphones. Ik heb de Aeropex ook een aantal keer getest met een zonnebril en dit was geen enkel probleem.

De Aftershokz Aeropex zijn waterbestendig, je hoeft je dus geen zorgen te maken tijdens een regenbui.

Geluidskwaliteit

Aftershokz maakt gebruik van Bone Conduction technologie, dat wil zeggen dat ze het geluid brengen via je botten, niet via je oren. Kijk, ik ga heel eerlijk zijn, het geluid is niet zo vol als de beste noise cancelling headphones, die sluiten al het andere geluid buiten waardoor je bijna het gevoel hebt ‘in’ de muziek te zitten. Dat is heel fijn als je in een drukke ruimte bent en je je graag even wil concentreren, maar tijdens het hardlopen is het toch ook wel handig als je nog iets van je omgeving meekrijgt, voor de veiligheid weet je wel. Ik ben verrast over de geluidskwaliteit en het feit dat ik toch nog van de muziek kan genieten, ondanks dat ik ook nog omgevingsgeluiden hoor. Ik voel me tijdens het lopen ook een stuk zekerder, omdat ik weet dat ik mensen en verkeer in de buurt aan kan horen komen.

Ook niet geheel onbelangrijk: deze manier van muziek luisteren is minder schadelijk voor je gehoor.

Podcasts luisteren gaat ook prima, je bent wat minder afgesloten van de buitenwereld, maar dat betekent niet dat je je niet meer kunt concentreren op wat er gezegd wordt.

Ik heb er nu ook een wedstrijd meegelopen en wat me opviel is dat je het gezucht en gesteun van je medelopers wel hoort tijdens het lopen. Ik vond dat eigenlijk wel fijn, je hebt het gevoel net iets meer onderdeel van de wedstrijd te zijn, in plaats van dat je helemaal afgezonderd bent.

Batterijduur

De batterij van de headphones gaat ongeveer acht uur mee. Dat is voor mij lang genoeg om een marathon mee te kunnen lopen. Mijn enige (mini) kritiekpuntje is dat je niet heel duidelijk kunt zien hoeveel batterij je nog hebt. Op het moment dat je de headphones verbindt zegt hij batterij high, medium of low, maar hoe medium dat medium precies is, dat vertelt het verhaal niet. Zo zat ik dus na drie kwartier lopen met lege headphones. Ik zorg nu dus voor het lopen altijd dat ik hem even aan de lader heb gegooid, zodat ik er zeker van ben dat ik niet halverwege mijn training zonder muziek kom te zitten.

Wanneer je de Aftershokz koppelt aan je apparaat geeft hij aan of de batterij high, medium of low is. Verbind je hem met een telefoon (Android of iPhone) kun je rechtsboven een klein balkje zien naast je koptelefoon hoeveel hij nog is opgeladen. Het duurde echt heel erg lang voordat ik dit gevonden had, maar dankzij een oplettende lezer weet ik dit nu dus wel.

Prijs/kwaliteit

De Aftershokz Aeropex kosten €169,95 hiermee zijn ze zeker niet de goedkoopste headphone optie, maar ook zeker niet de duurste (AirPods, AirPods Pro en Powerbeats Pro zijn bijvoorbeeld alle drie duurder). Ik snap dat niet iedereen het waard vindt om zoveel geld uit te geven aan headphones die je voornamelijk tijdens het sporten gebruikt, maar ik denk wel dat als je graag traint met muziek, je hier heel gelukkig van zult worden. Aftershokz heeft trouwens ook goedkopere headphones die van dezelfde bone conduction technologie gebruik maken, die heb ik niet getest dus daar kan ik geen uitspraken over doen.

Met Kerst zijn er kortingen tot 30% op alle vier de modellen van Aftershokz, zowel online (bijvoorbeeld bij Bol.com) als offline.

– Aeropex: €152,95 (was €169,95) (-10%)

– Xtrainerz: €143,95 (was €159,95) (-10%)

– Trekz Air: €83,95 (was €119,95) (-30%)

– Trekz Titanium: €63,95 (was €79,95) (-20%)

Liefs,

Annemerel

*Deze blog is onderdeel van een betaalde samenwerking met Aftershokz. Aftershokz heeft geen invloed gehad op de inhoud van de blog en heeft de blog ook niet voor publicatie gelezen.

P.S. Ik heb binnenkort op mijn Instagram een mooie winactie met de Aftershokz Aeropex, dus heb ik je enthousiast gemaakt, stay tuned!

Delen:

15 Reacties

 1. Jacqueline
  december 18, 2019 / 12:06

  Vraagje, omdat ze niet in je oor zitten, houdt dit dan ook in dat mensen in je omgeving van jouw muziek kunnen “meegenieten”?

  • Annemerel
   Auteur
   december 18, 2019 / 14:58

   Nee! Of nou ja, als hij heel hard staat, het is stil en mensen staan dicht bij je, dan horen ze het wel (net als met normale oortjes), het geluid gaat via bot-geleiding.

 2. Anique
  december 18, 2019 / 12:30

  Helemaal mee eens, ik heb zelf de Trekz Air, volgens mij een voorloper van deze, want toen ik hem aanschafte had het dezelfde prijs als de Aeropex nu. Maar zeker zeer tevreden over de kwaliteit.
  Top ding

 3. Linda
  december 18, 2019 / 15:27

  Ik heb de Trekz Air toevallig net een maandje in gebruik. Heel herkenbaar wat je zegt over het wennen aan het gevoel. Ik ben er heel erg blij mee – ook erg fijn dat ik niet meer zit te klungelen met een draad naar een mp3-speler en oordopjes die net niet lekker zitten af en toe. Ik gebruik hem ook weleens in de sportschool, maar ik vind hem vooral handig voor hardlopen.
  Op mijn telefoon geeft hij trouwens aan hoeveel batterij hij nog heeft (bij Android helemaal bovenaan in je scherm), misschien heb jij dat ook?

  • Annemerel
   Auteur
   december 18, 2019 / 15:43

   Oeeeh je hebt gelijk. Het is echt MEGA klein, maar er staat iets!!! Ik ga dit meteen even aanpassen!

 4. Lana
  december 18, 2019 / 16:23

  Het lijkt me wel wat! Ik was eerst nooit zo van het muziek luisteren tijdens het hardlopen, maar ik heb het nu wel eens geprobeerd en is toch best wel prettig! Inderdaad ook een fijn idee dat je wat meer omgevingsgeluiden kan horen. Ben benieuwd naar de winactie!

 5. Astrid
  december 18, 2019 / 16:56

  Iemand nog een tip hoe dit te doen met vrieskou? Ik krijg door bijvoorbeeld wind heel snel pijnlijke oren en hoofdpijn. Een muts zit niet superlekker over mijn Aeropex heen, of in ieder geval, dan zijn mijn oren niet volledig bedekt en komt.de snijdende wind alsnog in m’n oren. ? Zou een hoofdband en daar de Aeropex tussen klemmen werken? Of zullen oorwarmers blijven zitten met hardlopen? ?

  • Annemerel
   Auteur
   december 19, 2019 / 07:56

   Oeeeh goede vraag! Tuur heeft laatst wel met muts en Aeropex gelopen, maar denk zelf dat hoofdband lekkerder zal zitten (die konden we niet vinden).

 6. Kristel
  december 19, 2019 / 11:41

  Het is trouwens niét zo dat ze minder schadelijk zijn voor het gehoor… bij gewone oordopjes, heb je nog een beveiliging van spiertjes in je oor. Die trekken samen bij een heel luid geluid om je oren te beschermen. Natuurlijk houden die dat maar even vol, vandaag de gehoorschade als je lang in een heel luide omgeving zit. Bij de bone conducting oortjes heb je die veiligheid niét…. dus veel meer schade bij korte luide geluiden! Niet dat je dat nu vaak voorhebt bij die oortjes, maar toch, niet te luid zetten! Ik heb ze trouwens ook hoor, en vind ze zalig in gebruik! En vooral veel veiliger op de baan. Ik heb de xtrainer die ook een intern geheugen hebben dus geen gesleur met een gsm

 7. december 20, 2019 / 09:25

  Hoi Annemerel, kun je me de verschillen uitleggen tussen de vier varianten?!
  Of lees ik ergens ontzettend overheen?
  Dankjewel!
  (ik weet wat mijn eigen kerstcadeau gaat worden..)

  • Annemerel
   Auteur
   december 20, 2019 / 10:05

   Hi Saskia, ik heb eigenlijk alleen ervaring met de Aeropex. Dit is de nieuwste variant. Op Coolblue kun je ze (behalve de Trekz want die hebben ze niet) vergelijken.

   https://www.coolblue.nl/vergelijken/835016/774955/796019

   Sowieso zijn de Aeropex waterdicht en de rest is spatwaterdicht, de bluetooth is verbeterd en de batterijduur is langer. Geluidskwaliteit en comfort wordt ook beter beoordeeld bij de Aeropex.

   • december 21, 2019 / 14:25

    Dankjewel voor je antwoord! Ik ga even zoeken en lezen :)

    • december 22, 2019 / 14:37

     Ik heb de Aeropex besteld! super bedankt voor de info :)

 8. Renate
  december 20, 2019 / 09:44

  De laatste tijd waait t nogal aardig….kun je het dan nog goed horen of is dat dan wat lastiger?

  • Annemerel
   Auteur
   december 20, 2019 / 10:01

   Jaa, dan moet je hem wel iets harder zetten, omdat het geluid van de wind dus niet wordt buitengesloten. Podcast moet je je dan wat beter op concentreren.