TAG: Young Woman

 photo youngwomen.jpg

Cynthia – MissLipgloss – zadelde mij op met de volgende tag. In het kader van Oktober – Maand van de jonge vrouw. De tag is in het leven geroepen door de 25-jarige Anne van de blog Vierentwintig Lentes en bevat zeven uiteenlopende vragen over onder andere opgroeien, succes en feminisme. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder een tag op mijn blog plaatste (zal in een ver verleden vast wel zijn voorgekomen overigens), maar voor deze maak ik een uitzondering. Let’s GO!

1. Wat vind je leuk aan opgroeien? Zijn er ook dingen die je minder leuk vindt?
Dingen zien, dingen leren, langzaam veranderen. Als mensen waarmee ik acht jaar geleden veel contact me voor het eerst weer zien denken ze ‘hé, die is niets veranderd’, maar dat is wel degelijk zo. Ik zit lekkerder in mijn vel, accepteer mezelf veel meer zoals ik ben, trek me minder aan van wat andere van mijn denken, ik ken mijn eigen grenzen, ik weet waar ik me gelukkig bij voel.

Ik denk dat de meeste mensen die dingen wel ervaren bij opgroeien. Je maakt dingen mee en weet dat het verliezen van een oorbel niet het ergste is wat je kan overkomen. Natuurlijk heb ik nog steeds mijn kinderachtige momenten waarbij ik over kleinste dingen de grootste drama’s maak, maar ik merk dat het minder wordt. Ik word rustiger. Niet alleen omdat ik nu weet dat er ergere dingen op de wereld zijn, maar ook omdat ik mijn eigen gebruiksaanwijzing een beetje ken. Ik plan niet meer zo snel een week volledig vol, want ik weet dat wanneer er ook iets maar fout gaat, dit een domino-effect veroorzaakt.

Minder leuk? Hmm.. Soms, heb ik het idee dat het opgroeien, het leven te snel gaat. Volgend jaar word ik 25, een leeftijd die ik een paar jaar geleden nog als ‘super volwassen’ zag. Ik weet dat ik geen kind meer ben, maar ‘super volwassen’, nèèèhhh.

2. Op welke aspecten/successen in je leven ben jij het meest trots?
Het feit dat ik vorig jaar, na een klein jaar training, de marathon binnen 4 uur liep. Het feit dat ik mijn bachelor diploma gewoon binnen drie jaar haalde, ondanks dat ik vaak 40 uur per week werkte. Kijk; als ik een gericht doel heb, dan kan ik de discipline vinden om keihard te werken. Kan ik de discipline niet opbrengen? Dan betekent dat, dat ik het onbewust toch niet belangrijk genoeg vind, of dan is de opoffering toch te groot. Kijk, dat diploma haalde ik omdat ik het niet erg vond dat ik niet ieder weekend kon feesten. Dat super strakke lichaam heb ik niet, omdat ik het dus wel erg vind om niet te kunnen eten waar ik trek in heb.

Kleine momentjes van ’trotsheid’? Als iemand zegt ‘door jou ben ik hard gaan lopen en ik loop nu …. kilometer!’ Dat vind ik zo leuk om te horen.

3. Wat is voor jou ultiem jeugdsentiment?
In de auto met mijn ouders op vakantie. Dat doe ik nog steeds minstens één keer per jaar. We gaan al sinds ik me kan herinneren ieder jaar op wintersport naar Serfaus en mijn ouders wonen nog in precies hetzelfde huis als waarin ik ben opgegroeid. De rit is dus nog steeds helemaal hetzelfde.

De muziek van mijn vader (een mix van The Beatles, Genesis, Pink Floyd & Pat Metheny), de saucijzenbroodjes die mijn moeder bij de bakker heeft gehaald. De stops bij de  benzine stations; de lunchpauze bij McDonalds.. Het overnachten net over de grens in Oostenrijk en dan ’s avonds allemaal een schnitzel bestellen en ’s ochtends keihard schranzen bij het ontbijt. Die laatste 100 kilometer naar Serfaus rijden en die 13 bochten de berg oprijden. Het bordje Serfaus zien.. OK. Stop it. Voordat ik écht sentimenteel word.

Volgend jaar is wellicht het eerste jaar dat ik niet met mijn ouders op wintersport ga. Het ligt allemaal in Roosmarijn d’r handen. Als Roos deze week al haar tentamens haalt, heeft ze een week vrij en gaan we wel. Haalt ze het niet… ARGH ik wil er niet eens aan denken. Wie duimt er allemaal voor Roosmarijn deze week?

4. Aan welke modegril heb jij je vroeger (helaas) overgegeven? (foto’s? ;))
Geloof het of niet, maar ik heb nooit echt aan modegrillen meegedaan. Ok, ik had ook een broek met wijde pijpen van Miss Sixty, maar het bleef altijd wel beschaafd. Ik heb nooit op Spice Girl schoenen gelopen, heb geen blauwe oogschaduw gedragen, ik was geen skater, geen gothic, heb mijn haar nooit geverfd. Saai? Ik weet het niet..

5. Hoe denk jij over feminisme?
Ik denk dat we in Nederland al een heel eind zijn met de gelijkheid tussen mannen en vrouwen – gelukkig. We zijn er nog niet, vrouwen worden nog steeds niet overal hetzelfde betaald als mannen en er zijn nog steeds meer mannen die hoge functies bekleden dan vrouwen. Maar in vergelijking met veel andere gebieden op de wereld, vind ik dat het hier in Nederland goed gaat.

Ik vind het belangrijk dat vrouwen zelfstandig kunnen en mogen zijn, maar ik vind ook dat het helemaal niet zo’n probleem zou moeten zijn als je niet volledig onafhankelijk bent. Ik ben helemaal voor sterke, onafhankelijke vrouwen, maar als jij niet die ambitie hebt, vind ik ook niet dat daar een probleem van gemaakt moet worden. Iets wat ik regelmatig hoor. Vrouwen die andere vrouwen beschuldigen omdat zij niet de ambities hebben die zijzelf wel hebben. Wat is daar feministisch aan? Laat mensen zijn wie ze willen zijn, dat vind ik pas mooi.

6. Heb jij weleens ervaren dat je anders (positief/negatief) werd behandeld vanwege je geslacht?
Ja. Maar meestal wel op een positieve manier. Mijn vriend houdt vaak de deur voor me open en draagt de zware tassen, ik ben blij dat hij dat doet, want hij is ook gewoon sterker dan dat ik ben. Op werkgebied heb ik niet heel erg door dat ik als vrouw anders behandeld wordt dan mannen. Het schijnt dat vrouwen voor hetzelfde werk minder betaald krijgen dan mannen, maar daar merk ik als freelancer niet veel van. Wel denk ik soms… Denk je nu echt dat ik over me heen laat lopen?

Goed… nu ik er langer over nadenk… Toen ik een paar jaar geleden in de horeca werkte, kreeg ik als vrouw vaak wel een stuk meer fooi dan mijn mannelijke collega’s. Natuurlijk deelde ik dat heel eerlijk met de rest van mijn collega’s ;-). Het was dan ook vaak ‘Annemerel, reken jij even met die mannen af?’. Fout? Ik weet het niet.. dat is toch gewoon van de situatie gebruik maken?

7. Wat zou je tegen je moeder willen zeggen?
Respect. Respect dat jij – hoe gek iedereen ook om je heen is – het hoofd koel houdt. Respect dat jij drie kinderen hebt opgevoed en het geluk van hen altijd op de eerste plek gezet hebt. Hoe doe je dat, je eigen geluk op de tweede plaats zetten? Is dat iets natuurlijks dat komt wanneer je een kindje krijgt?

Mam, ik ben trots op je. Bedankt dat je er altijd voor me bent. Niet alleen bij persoonlijke-troubles, maar ook als ik het ‘business-wise’ even niet meer weet. Bedankt dat je me hebt aangemoedigd altijd het beste uit mezelf te halen. Zonder jou was ik – obviously – niet de Annemerel die ik nu ben.

Ik tag iedereen die deze tag graag wil doen, maar geef Ashley Lynn de opdracht.. Omdat ik vind dat Ashley meer moet schrijven  ;-). Sorry, not sorry Ash.

Liefs,
Annemerel

Delen:

20 Reacties

 1. oktober 28, 2013 / 17:46

  Blijft een goeie tag. Vooral dat antwoord bij ultiem jeugdsentiment is leuk om te lezen :)

 2. oktober 28, 2013 / 17:46

  Ik kan me inderdaad geen tags herinneren op jouw blog, maar vind het wel erg leuk om zo eens een keertje te lezen! Dus mocht je inspiratie eens op zijn, een tag is een prima idee! Ik vind deze erg tof, misschien dat ik hem ook wel ga doen (al ben ik zelf nog relatief jong, eigenlijk). In de zin ‘Voordat ik écht sentimenteel wordt’ moet het trouwens ‘word’ zijn en in de tag zelf staat een ook een foutje, in de eerste vraag (‘je vindt’ moet het zijn).

 3. oktober 28, 2013 / 18:07

  Wat leuk om jouw antwoorden te lezen!

  Je (jeugd)sentiment, zo met z’n allen in de auto herken ik ook nog wel van vroeger, ook de playlists die mijn vader dan maakte, haha! Als ik dan zo’n nummer nu hoor denk ik meteen aan die autoreizen. Wat je zegt over onafhankelijke vrouwen, misschien is de definitie van onafhankelijk dan meer een psychologische. Als je je in je hoofd onafhankelijk voelt, en je kunt als je wilt je onafhankelijk gedragen, dan is dat wat van belang is. Dan kan je je afhankelijk van een inkomen opstellen, maar toch onafhankelijk zijn (Kan dat? ja ik denk dat dat kan). Lief bericht voor je moeder! Hopelijk leest zij het ook :-) Yay voor moeders!

 4. oktober 28, 2013 / 18:15

  Wat tof dat je de tag over vrouwen hebt ingevuld! Ik kom hem best veel tegen, maar vind het altijd leuk om deze te lezen

 5. oktober 28, 2013 / 18:26

  Mooie TAG, een van de betere. En zeker een leuke omdat we je zo nog beter leren kennen. Moet je vaker doen!

 6. oktober 28, 2013 / 18:34

  Lief dat laatste stuk tekst, geschreven aan je moeder :)

 7. oktober 28, 2013 / 19:29

  Heel mooi stukje!

 8. oktober 28, 2013 / 19:33

  Dit is een hele mooie…en interessante tag

  Je antwoorden zijn leuk om te lezen…jeugdsentiment.tsjonge, ik zou zo ook ineens weer samen met mijn ouders,broertje en zus zoals vroeger op vakantie willen gaan ? Heérlijk!

  Groetjes Corine

 9. oktober 28, 2013 / 20:52

  Hele mooie woorden aan je moeder. En de olifantenpijpen vroeger: check!

 10. oktober 28, 2013 / 21:36

  Wat een mooie en goede tag zeg! Ook lekker uitgebreid ingevuld enzo.

  Liefs, Mariette

 11. oktober 28, 2013 / 21:37

  Super goede tag en mooie woorden voor je moeder. Xx

 12. oktober 28, 2013 / 23:57

  Ik ben het helemaal met je eens wat betreft vraag 5, zo denk ik er ook over !

 13. oktober 29, 2013 / 07:07

  wat leuk om te lezen, heel tof geschreven :)
  xo, cheyenne

 14. oktober 29, 2013 / 08:00

  Hahahaha, ik had het kunnen weten! Maar ik ga ‘m doen, bij deze beloofd ;)

 15. oktober 29, 2013 / 12:26

  Heel erg leuk om te lezen! En wat een lief stukje over/voor je moeder!

  Tja.. over het hardlopen.. Je weet door wie ik ben gaan hardlopen ;)

 16. Silvia
  oktober 29, 2013 / 13:31

  Wauw, leuk stuk. Enne over dat superstrakke lichaam; come on, bekijk jezelf eens, menig meid is jaloers hoor!
  Je inspireert mij ook zeker om de marathon-training te beginnen, vooral hoe je schrijft over je lange afstanden, geweldig motiverend.

 17. oktober 29, 2013 / 14:15

  Leuk om te lezen :)

 18. Lies
  oktober 29, 2013 / 18:35

  Hey Annemerel, ik wil toch iets rechtzetten. Het is een groot misverstand dat feministen vinden dat iedere vrouw onafhankelijk van haar man moet zijn en m.a.w. geen huisvrouw mag zijn. Feminisme gaat er net om dat iedere vrouw mag doen wat ze wil, dus ook huisvrouw zijn en lekker afhankelijk zijn van haar man. Mensen die zeggen dat dat niet zo is, weten niets van feminisme af. Ik dacht, ik zeg het even :)

 19. oktober 31, 2013 / 11:07

  Het is een mooie tag, leuk om jouw antwoorden te lezen!