SUNDAY TALK: Lessen die ik in de eerste helft van 2018 geleerd heb

1 juli. Serieus. 1 juli. What The F? Januari, februari en de eerste twee weken van maart leken vooruit te kruipen. Maar sinds ik half maart naar New York geweest ben lijkt iedere dag voorbij te vliegen. De halve marathon in New York is vandaag alweer 15 weken geleden. Het is 12 weken geleden dat ik mijn eerste training deed bij Olympus 70 en het is alweer 5(!) weken geleden dat ik de halve marathon liep in Leiden, op mijn laatste dag als ‘normale sterveling’ in plaats van ‘aspirant topatleet’. Ik heb het gevoel in een stroomversnelling te zitten en hoewel het allemaal erg goed voelt denk ik soms wel even ‘stop de tijd, dit is veel te leuk’.

Omdat ik hou van lijstjes (en dan vooral het maken ervan), even een lijstje met dingen die ik in de eerste zes maanden van 2018 geleerd heb.

 1. Met stip op nummer 1, maak jezelf niet gek op het moment dat je het even wat rustiger hebt qua werkzaamheden, het komt altijd wel weer goed en dan denk je wellicht met weemoed terug aan die zeeën van tijd waar je toen zo van baalde. Ik had die eerste twee maanden van het jaar niet heel veel om handen en omdat de kans groot was dat ik dit project zou gaan doen wilde ik ook geen nieuwe opdrachten aannemen.
 2. Het hebben van verplichtingen is niet het einde van de wereld. Zonder al te veel over mijn boek weg te geven wil ik al wel vast melden dat ik het ontzettend leuk vind dat ik vier/vijf keer per week samen met een groep train. Het zijn agendapunten waarmee ik rekening moet houden, maar dat kost me totaal geen moeite. En ik was er dus van overtuigd dat ik het verschrikkelijk zou vinden om zo ‘vast’ te liggen. Maar ik kijk nu juist uit naar mijn ‘agendapunten’.
 3. Die magische energie die in New York hangt waar iedereen het over heeft, dat is dus waar. Toen ik in maart alleen in New York was heb ik hem voor het eerst echt goed gevoeld. Het leek wel alsof ik ‘aan ging’ op het moment dat ik de Metro op 57th en 7th uitstapte met mijn koffers.
 4. Doorlopen op het moment dat je lichaam aangeeft dat het eigenlijk rust nodig heeft is geen aanrader. Rust nemen en dan bedoel ik ook echte rust, als in: niet hardlopen, maar ook geen andere sporten ter compensatie gaan doen, verricht wonderen.
 5. Als je krachttraining samen doet is het niet alleen ’te doen’ het is ook daadwerkelijk LEUK. En de spierpijn valt best mee als je het rustig opbouwt. Ja, dat dit ooit uit mijn mond zou komen, daar sta ik ook nog steeds versteld van.
 6. Deze wijs les heb ik jullie allemaal deelgenoot van gemaakt, doe nooit kokendhete soep in een blender en als je dat wel doet, zorg er dan voor dat die blender niet overvol zit. Mijn broccoli soep ontplofte in mijn blender en de broccoli vind ik nog steeds in hoeken en gaatjes van mijn keuken terug en tussen de lens van mijn camera waar ik op dat moment mee aan het filmen was.
 7. Curry met pompoen, tempeh, zilvervliesrijst en kokosmelk is het lekkerste, makkelijkste en meest voedzame recept dat je in 12 minuten op tafel kunt zetten. Thanks voor het recept Marije.
 8. Het niet drinken van alcohol is eigenlijk helemaal niet zo’n opgave. In januari dronk ik de hele maand niet en nu ik train als topatleet drink ik hooguit een glas per week. Afgelopen jaren waren er – zeker in de zomer – weken waarin ik dagelijks wel een glas wijn dronk. Niet omdat ik het nodig had, maar gewoon omdat ik het lekker vond en omdat er altijd wel een gelegenheid was (en als er geen gelegenheid was dan stond er wel een fles wijn open die leeg moest omdat het anders zonde was). Ik mis het niet.
 9. Het lijkt erop dat 2018 een heel erg mooi en bijzonder jaar gaat worden. Dat waren de afgelopen maanden al en ik heb zo’n vermoeden dat dat de komende maanden ook zo zal zijn. Mijn grootste uitdaging nu: niet geblesseerd raken.

Tot slot nog mijn favoriete momenten van 2018 tot nu toe:

❤ Zonsopgang met prosecco-ontbijt bovenop een berg in Zillertal Arena ❤ Skiën met maanlicht ❤ Tokkelen door het stadion van Paris Saint Germain met Nike ❤ Zonsopgang op de Brooklyn Bridge in New York ❤ De halve marathon in New York ❤ Het moment dat ik hoorde dat ik boek 3 mocht gaan maken een paar dagen na New York ❤ Mijn spray tan begin april (geloof me, ik was hier zo blij mee, moet er een beetje om lachen als ik er aan terugdenk, maar voelde me in een keer een stuk knapper) ❤ De Ladiesrun in Valencia met bloglezeressen ❤ Mijn verjaardag vieren op Mallorca samen met mama ❤ Fietsen & hardlopen door Parijs met Laura ❤ Een training – vier weken nadat ik begonnen was met opbouwen – waarin ik 3x 3000 met een pace van 4’30 liep en me onoverwinnelijk voelde ❤ Vrijwel iedere krachttraining. Waarom zeg ik vrijwel? Ik bedoel eigenlijk iedere krachttraining. ❤ 40.40 tijdens een 10 kilometer wedstrijd in Kwintsheul ❤ Voor het eerst bij een hardloopwedstrijd op een podium staan bij een teamloop ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Hoe was jullie eerste helft van 2018?

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. juli 1, 2018 / 16:51

  Zijn we serieus alweer op de helft van 2018? Inderdaad bizar hoe snel die dingen gaan, goed om er even bij stil te staan met zo’n lijstje. Blij om te zien dat je zo lekker gaat op het moment!

 2. juli 1, 2018 / 20:51

  Dat zijn leuke lessen – en een deel daarvan ken ik heel goed! Ik moest net ook twee weken pauze nemen van training in verband met een oude blessure die ineens weer erger werd. Dus rust nemen als je lichaam dat nodig heeft is echt super belangrijk!

 3. juli 3, 2018 / 20:02

  En misschien ontmoet je de ware jacob wel dit jaar! ;)