SUMMER READING: Gone Girl

 photo gone.jpg
Gone Girl van Gillian Flynn stond al geruime tijd op mijn ’to read’ lijstje, afgelopen week kon ik hem dan -ein-de-lijk van dat lijstje afstrepen. Het boek staat in Amerika al bijna een jaar lang in alle bestseller lijstjes. Waar het boek over ging wist ik niet, maar ik hoorde alleen maar positieve geluiden, dus mijn interesse was gewekt.

Het boek wordt verteld door man en vrouw, Nick Dunne en Amy Elliot Dunne. Nick vertelt het verhaal in de tegenwoordige tijd, Amy’s verhaal lees je het eerste deel van het boek door middel van een dagboek dat ze de afgelopen zeven jaar heeft bijgehouden. Het boek bestaat uit drie delen, waarvan het eerste deel het grootste gedeelte van het boek in beslag neemt.

Gone Girl begint op de dag van de verdwijning van Amy. Al snel wordt Nick als de schuldige aangewezen, maar de politie heeft niet direct genoeg bewijs om hem te arresteren. Tegelijkertijd denk je ook, ‘Ja maar hè, dat zou Nick toch NOOIT doen’. Vanaf het eerste hoofdstuk was ik heel erg geneigd om het plot van het boek op internet op te zoeken, ik moest weten of ik nou van Nick kon gaan houden, of dat ik hem een klootzak moest gaan vinden. Gone Girl is geen dun boekje en je leest het niet in een paar uurtjes uit. Mijn geduld werd de afgelopen week aardig op de proef gesteld. Maar ik heb de proef doorstaan.

Goed, hoe ga ik jullie nu meer een beeld van het boek geven, zonder dat ik jullie ook maar iets vertel? Goede vraag. Eén van de leukste dingen van het boek vond ik namelijk, dat het totaal onvoorspelbaar was. Bij een chicklit heb je vaak al na het eerste hoofdstuk een idee hoe het af gaat lopen, of hoe je hoopt dat het afloopt. Bij dit boek had ik tot de laatste 20 pagina’s echt geen idee hoe het af zou gaan lopen. Laat staan dat ik wist hoe ik wilde dat het af zou gaan lopen. De hele situatie die in het boek beschreven wordt is namelijk nogal ‘fucked up’ (zoals ze zelf ook geregeld zeggen).

Het boek is geniaal geschreven. In de tegenwoordige tijd vertelt Nick over het leven van Amy en Nick hoe het op het moment net voor de verdwijning was, Nick’s kijk op zijn huwelijk staat in schril contrast met Amy’s woorden in haar dagboek. Ook liegt Nick tegen de politie, maar hij lijkt tegelijkertijd een goedzak, ook weet je dat hij iets verbergt. Maar wat…..Amy’s dagboek begint in 2005 bij de eerste ontmoeting met Nick. Ze lijken een gouden koppel, maar het lijkt allemaal zo perfect, dat je je afvraagt, wat is er in godsnaam gebeurd? Het boek mag met recht een psychologische thriller genoemd worden, tot de laatste bladzijde wordt de spanning erin gehouden.

Knap, heel erg knap!

Huilen: Geen traan!
Lachen: Nu ik er over nadenk.. Ook al niet.. Het is geen emotioneel boek waarbij je je heel erg kunt inleven in de personages, maar het is wel rete spannend!
Irritaties: De eerste helft van het boek irriteerde ik me af en toe een klein beetje aan het feit dat ik echt ‘no clue’ had en ik wilde zo graag meer weten! Ik kwam er naar mijn gevoel niet snel genoeg doorheen, dat lag niet aan het boek, maar aan het gebrek aan tijd dat ik had om het boek te lezen. Het boek is goed geschreven, dus geen irritaties daaraan.
Opvallend: Het boek wist me continu weer te verrassen, zonder dat het ‘obvious’ of ‘ongeloofwaardig’ werd. Het is echt heel erg goed geschreven.
Aanrader: Jaaa! Zorg wel dat je tijd hebt om het boek te lezen, anders is het eerste deel van het boek misschien wat lastig om door te komen. Je wilt verdomme gewoon weten wat er in godsnaam aan de hand is!
Hartjes: ??????????

Je koopt Gone Girl voor 9,99 bij Bol.com, of de Nederlandse vertaling Verloren Vrouw voor 12,50 bij Bol.com

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

27 Reacties

 1. juni 2, 2013 / 17:29

  Ik kende dit boek nog helemaal niet!

 2. Christa
  juni 2, 2013 / 17:36

  Dat klinkt echt als een boek voor mij, ben benieuwd! Thanks voor de tip! :)

 3. juni 2, 2013 / 17:46

  Oh klinkt heel erg spannend dit! Ik ben nu “The Catcher in the Rye” and het lezen maar dit boek komt zeker op mijn to read :) Thanks for sharing!

  Liefs,
  Yara

 4. Ilse
  juni 2, 2013 / 18:05

  Bedankt voor de leuke tip, mijn reserveringen en boekenlijst wordt weer heerlijk gevuld. :D En ik ben nog steeds hyper dat dit artikel weer terug is.

 5. juni 2, 2013 / 18:18

  Hij staat weer op het lijstje :)

 6. juni 2, 2013 / 18:29

  Ben heel benieuwd geworden nu! Ga m zeker eens bestellen.

 7. juni 2, 2013 / 18:39

  Ik vind dit soort artikelen zo leuk, vaak heb ik nooit van deze titels gehoord! Deze lijkt me ook erg spannend & leuk.

 8. MY
  juni 2, 2013 / 19:23

  Ik ga hem direct lezen! Ben benieuwd! :)

 9. eef
  juni 2, 2013 / 20:25

  Is dit boek al eens eerder onder de titel “donker hart” verschenen? Ik heb het idee dat ik dit verhaal onder een andere titel ken.

  • Karin
   juni 2, 2013 / 21:06

   Klopt! Ik heb ‘m hier ook in mijn boekenkast staan onder ‘Donker Hart’…

 10. juni 2, 2013 / 21:12

  Lijkt me een heel spannend boek!

 11. juni 2, 2013 / 21:44

  Vanaf vandaag ben ik ook weer begonnen in een boek. Nu al zin in morgen, als ik in de trein naar mijn werk kan ;)
  Ga je sunday readings zeker volgen, komt vast ook een leuk boek voor mij voorbij.
  Deze schrijf ik ook op!

 12. juni 2, 2013 / 22:16

  Klinkt spannend! Dit soort boeken vind ik altijd wel een fijne afwisseling tussen wat ik normaal lees.

 13. Iris
  juni 2, 2013 / 23:24

  Klinkt goed! Ben nu ‘voordat ik doodga’ aan het lezen nav je artikel van vorige week!

 14. juni 2, 2013 / 23:31

  Klinkt ontzettend goed! Heb hem net op mijn verlanglijstje bij bol.com gezet -al ken ik mezelf, als ik eenmaal een goed boek wil, moet en zal ik hem ook snel hebben.

 15. juni 3, 2013 / 07:11

  Ik wil hem nu gelijk lezen!

 16. juni 3, 2013 / 09:15

  Oeehw klinkt goed! Ik ga hem meteen op mijn to read lijstje zetten! En kijken of ik er een epub van kan vinden! :) Anders maar bestellen op bol :)

 17. juni 3, 2013 / 10:55

  Klinkt interessant. Gaat zeker op mijn ‘wil ik nog lezen’-lijstje.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.blogspot.com)

 18. juni 3, 2013 / 12:26

  Wat een handig artikel, heel erg duidelijk. Deze ga ik zeker bestellen!

 19. Jessica
  juni 3, 2013 / 16:06

  Ik heb van de zelfde auteur het boek teerbemind gelezen, wauw die was ook zo spannend!

 20. juni 3, 2013 / 16:41

  klinkt goed! Die zet ik op mijn ’to read’ lijstje :)

 21. juni 3, 2013 / 18:53

  Deze wil ik echt heel grag lezen!

 22. juni 3, 2013 / 21:12

  Zo staat genoteerd op mijn readinglijst voor de zomer. Klinkt inderdaad best frustrerend haha.

 23. juni 4, 2013 / 21:53

  Oeh deze staat genoteerd! Ik moet echt meer gaan lezen, lijkt me een mooi boek.

 24. juni 5, 2013 / 08:59

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek, komt op mijn lijstje!