SUNDAY READING: Running Like A Girl

 photo 81ODrGIr1AL.jpg

Het was zondagochtend en ik had een hele dag voor me waarop er niets op de planning stond. Ja ik kon gaan hardlopen, maar na twee mislukte rondjes na de marathon had ik er weinig vertrouwen meer in. Daarnaast regende het pijpenstelen en als ik ergens geen zin in had was het rennen door de regen. Ja ik ben soms van suiker. Uiteindelijk pakte ik mijn iPad erbij en scrollde ik door mijn lijst met nieuwe boeken. Een paar weken geleden kocht ik Alexandra Heminsley’s ‘Running Like A Girl’ in Apple’s Book Store, voor tijdens het vliegen naar New York. Tijdens de vlucht sliep ik vooral dus van lezen was het niet gekomen. Dan maar op een regenachtige zondag een paar weken ná de marathon.

Running Like A Girl is Alexandra’s hardloopverhaal. Alexandra was als kind altijd erg actief, maar tijdens de puberteit liet ze al haar sportiviteit varen. Iets waarin ik mezelf herken. In 2006 trok ze (net als ik, alweer) voor het eerst hardloopschoenen aan. Ze vond het maar niets en het duurde een tijdje voordat ze het weer probeerde. Uiteindelijk besloot ze in een opwelling de Marathon van Londen te gaan lopen, omdat ze verwachtte dat ze toch niet ingeloot zou worden. Maar dat werd ze dus wel en iets meer dan een half jaar later moest ze ineens een marathon lopen. Van niets naar een marathon, ja dat is best heftig.

Dat ging dan ook niet zonder horten of stoten en die horten en stoten beschrijft Alexandra in Running Like A Girl. Van afgevallen teennagels (zouden ze weer aangegroeid zijn wanneer het lente wordt?) tot naar het toilet moeten tijdens een duurloop, Alexandra beschrijft het allemaal en vaak op zo’n manier dat ik er hardop van moet lachen, het is ook gewoon heel erg herkenbaar. In het boek vind je geen baanbrekende onthullingen, Alexandra is geen wonderkind dat extreem snelle tijden loopt (volgens mij is haar marathon PR net iets sneller dan vijf uur), maar lezen over hardlopen zorgt er bij mij altijd voor dat ik weer zin krijg om te gaan lopen.

En dat had ik na het lezen van dit boek zeker.

Lachen: Ja, heel veel situaties zijn té herkenbaar.
Huilen: Tijdens het eerste hoofdstuk, wow, dat had ik niet verwacht toen ik aan het boek begon. Daarna geen traan meer gelaten ;-).
Irritaties: Soms dacht ik, ja, dit had ook wel in een paar pagina’s minder gekund..
Opvallend: Alexandra Heminsley heeft ook iets dat lijkt op een blog.
Aanrader: Of je nu net begint met hardlopen of even een hardloopdipje hebt, Running Like A Girl geeft heel veel inspiratie om te gaan rennen.
Hartjes: ?????????? 8/10

Running like a girl koop je onder andere bij Bol.com voor €12,49.

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. november 30, 2014 / 17:12

  Ha, snap je helemaal over niet willen hardlopen in de regen! Kom net terug van een rondje waarbij het losbarstte terwijl ik net op de helft was, altijd leuk :’D Anyway, dit klinkt echt als een superleuk boek. Het komt op m’n to read lijstje! :)

 2. november 30, 2014 / 18:01

  Boeken lezen is soms fijner dan hardlopen. Ik vind het inkomen na zo’n martathon best zwaar…

 3. november 30, 2014 / 18:21

  Klinkt als een heel tof boek. Ik ben zelf allesbehalve snel, dus ik vind het fijn om te lezen over lopers die geen geweldige records lopen. Dan kan ik mezelf er tenminste een beetje aan meten ;)

 4. november 30, 2014 / 18:24

  Dit klinkt als iets wat ik nodig heb in mijn leven at the moment… Het hardloopdipje is nogal groot namelijk, haha. Fijn dat je je soms zo herkent in haar!

 5. november 30, 2014 / 18:40

  Dat lijkt me een leuk boek! Fijn ook dat ze niet zulke super snelle tijden neerzet haha.

 6. november 30, 2014 / 18:56

  Musthave voor de winter dus! Toen gisteren het koude weer tegen mijn longen aan sloeg en de wind in mijn ogen blies dacht ik gaat em niet worden aankomende winter.

  Lijkt mij een fijn en vooral handig boek!

 7. november 30, 2014 / 20:07

  Sporten in de regen is gewoon kak.

 8. november 30, 2014 / 21:56

  Klinkt als een leuk boek! Die ga ik onthouden :)

 9. november 30, 2014 / 22:16

  Gaat op mijn boekenlijst, leuk!