SUNDAY READING: J.D. Robb – Eve Dallas

 photo vermoorderepu.jpg

Je weet vast wel dat ik van chicklits hou, maar waar ik ook heel erg van kan genieten, is een goede detective. Als ik eenmaal word meegesleurd in het vraagstuk, kan ik niet meer stoppen met lezen voordat ik weet hoe de vork in de steel zit. Sinds vorige week ben ik bezig met de Eve Dallas serie, geschreven door J.D. Robb.

J.D. Robb
J.D. Robb, misschien komt die naam je niet zo bekend voor. Ik moet zeggen dat ik tot twee weken geleden ook nog niet van de naam gehoord had, maar toen ik hoorde dat J.D. Robb een pseudoniem is voor Nora Roberts ging er wel een lichtje bij me branden. Nora Roberts publiceerde in 1981 haar eerste boek, veertien jaar later, in 1995, wilde Nora graag een boek publiceren zonder dat het gewaardeerd werd op basis van haar naam. De boeken waren al snel een hit en vanaf het negende boek uit de serie heeft ieder boek standaard in de New York Times Bestseller list gestaan. Met in totaal 450 miljoen verkochte boeken is Nora Roberts de best verkopende schrijver, een groot aantal van deze boeken zijn geschreven onder het pseudoniem J.D. Robb. Inmiddels zijn er 38 boeken geschreven (ieder half jaar één) en is er nog geen einde van de serie in zicht.

Vermoord Naakt
Goed, waar gaan de boeken over? De boeken volgen het werk van Inspecteur Eve Dallas, een jonge vrouw die bij het begin van de serie al zo’n tien jaar voor de NYPSD werkt. Op haar achtste werd Eve gevonden in Dallas, het enige dat ze zich kan herinneren van voor die tijd, is dat ze verkracht is daar haar vader, meer weet ze niet.

De serie speelt zich af in te toekomst, de serie begint in 2058. In het eerste boek ‘Vermoord Naakt’ maken we kennis met Eve. Eve onderzoekt een aantal moorden die gepleegd zijn met ouderwetse wapens. Op de begrafenis van één van de slachtoffers ontmoet ze Roarke, een Ierse miljardair. Roarke was de laatste persoon die het slachtoffer levend gezien heeft en hij is Eve’s belangrijkste verdachte. Maar vanaf het moment dat Roarke Eve ontmoet, flirt hij met haar. Roarke is Eve’s eerste liefde wat het voor Eve nogal spannend maakt. Ondertussen moet de zaak natuurlijk ook worden opgelost.

Zo begint dus het eerste boek, ik zou er meer over willen verklappen.. maar het leuke van een detective is juist dat je zelf tijdens het lezen van het boek achter de waarheid komt, dat hoef ik jullie vast niet te vertellen.

Nederlandse vertaling
Uitgeverij de Boekerij is onlangs gestart met het uitgeven van de vertalingen van de Eve Dallas series. Inmiddels liggen er al twee boeken in de winkel, ‘Vermoord Naakt‘ en ‘Vermoorde Reputaties‘, op 15 mei ligt het derde boek in de winkels ‘Vermoorde Schoonheid‘ deze zomer en herfst komen het vierde en vijfde deel in de winkel.

Zin in een lekkere meeslepende boekenserie vol intrigerende mysteries? Fan van Karin Slaughter, Nicci French en andere detective auteurs? De Eve Dallas serie van J.D. Robb is je antwoord. Eerst nog even checken of de serie iets voor jou is? Op JDRobb.nl download je gratis de novelle ‘Vermoord bij Nacht‘.

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Linda
  april 20, 2014 / 20:06

  Ik heb nog nooit een boek van Nora Roberts gelezen en ik lees ook al heel lang geen detectives meer, maar dit klinkt eigenlijk heel goed! Misschien dat ik ‘m voor op de ereader download.

 2. april 20, 2014 / 20:42

  Ik zou soms echt willen dat ik gewoon een boek uit kon lezen, dat lukt mij echt niet! Hihi

 3. april 20, 2014 / 22:44

  Klinkt interessant!

 4. april 21, 2014 / 10:32

  Vroeger verslond ik boeken altijd, maar ik stop nu altijd halverwege. Er staan nog zoveel boeken op de plank die nog gelezen moeten worden!

 5. april 21, 2014 / 11:48

  Detectives zijn geweldig, die boeken slepen me vaak zo erg mee dat ik ze in keer moet uitlezen. Het beste vind ik scandinavische detectives. Zo spannend!

 6. ilse
  april 21, 2014 / 12:22

  Heerlijk, ik heb deze artikels gemist! En nu heb ik weer nieuwe boeken om me compleet in te verliezen, hihi.