DIARY: 130

 photo Desktop464.jpg

Ik werd maandagochtend toch met iets meer spierpijn wakker dan waar ik op zondag mee naar bed was gegaan. Het was te verwachten, maar stiekem had ik toch gehoopt dat spierpijn me volledig gespaard was gebleven. Gelukkig werkte ik maandag thuis, voor mijn blog, dus kon ik lekker de hele dag met de benen omhoog liggen, een paar kussens in mijn rug, een paar kussens onder mijn benen, MacBook op schoot en gáán! ’s Middags heb ik er nog drie kilometer uitgegooid, loslopen. Dat ging beter dan verwacht, je moet gewoon niet stil gaan zitten na een marathon, je moet gewoon DOORgaan. ’s Avonds voor de tweede dag achter elkaar risotto, die koolhydraten mag ik nu legaal eten van mezelf.

Dinsdag was de spierpijn helaas niet minder dan maandag, maar dat is die 24-uurs regeling zeggen ze hè. Gelukkig werkte ik dinsdag thuis voor Girlscene wegens overbezetting op kantoor, kwam mij niet heel verkeerd uit. Dit keer wel achter de keukentafel gaan zitten, iets beter voor mijn nek en schouders en eh… de productiviteit, want van zo’n bed gaat dat laatste niet echt vooruit. ’s Avonds… ehhh… oh ja ging ik vroeg naar bed, want de dag daarna ging mijn wekker weer om 5.45u en na zo’n marathon is ieder uurtje slaap érg belangrijk, niet alleen mijn spieren maar mijn heel lichaam moet herstellen.

Woensdag was dus een Girlscene-kantoordag. Inmiddels was de spierpijn gelukkig vrijwel helemaal verdwenen, alleen squatten, of eh.. gewoon op een stoel gaan zitten (of opstaan van een stoel) is nog wat lastig. De spieren aan de voorkant van mijn bovenbenen voelen nog een beetje als blokken aan. Gelukkig hoef ik bij Girlscene alleen maar op een stoel te zitten, plassen doen we vandaag gewoon niet, hahaha. Na een dagje knallen op kantoor, snel weer naar huis, dit keer geen avonturen in Amsterdam, maar nog wat werken thuis.

Afgelopen donderdag en vrijdag was ik van plan heel veel te schrijven, maar het probleem was een beetje dat ik totaal geen inspiratie had. Ik heb beide dagen van 9.00u tot 19.00u achter mijn MacBook gezeten (met de nodige hardlooppauzes tussendoor) maar er kwam gewoon vrijwel niets uit. Heb je wel eens, helaas… Best wel een klein beetje frustrerend en zonde van je tijd, maar goed dan is het dus gewoon kwestie van niet gefrustreerd raken, want dan lukt het helemaal niet meer. Gelukkig kreeg ik hulp van jullie en heb ik toch nog wat blogjes kunnen schrijven.

Zaterdag ging mijn wekker al om kwart over zes, een uurtje later zat ik in de auto richting Amsterdam. Samen met Laura (Runninglau) Ashley (Fitwithashley) en Jenny (Healthyfans) gaf ik een training voor Run2Day in voorbereiding van Nike’s We Own The Night. Onwijs leuk dat ik een aantal van jullie gezien heb. Volgende week is de training niet op zaterdag, maar op zondag, in verband met Koningsdag. Ik weet nog niet zeker of ik er bij kan zijn, maar zonder mij is het natuurlijk óok een hele leuke training! Na de training ben ik nog even Amsterdam ingegaan op zoek naar een cadeautje voor mijn zusjes verjaardag, maar helaas kwam ik met lege handen terug. Roos is zeg maar nog kritischer dan ik als het op cadeautjes aankomt en gewoon een nagellakje kopen dat zit er dus niet in, want de kleuren die ik mooi vind, vind zij dan vaak juist weer helemaal niet mooi en zo gaat dat dus met alles. Uiteindelijk ben ik maar gewoon voor een envelop met geld gegaan, kan ze in Londen iets moois kopen voor zichzelf.

Daarna snel weer naar mijn ouders, mijn moeder was jarig en vierde het. Ik heb twee zoete aardappelbroden gebakken en ben daarna even lekker van het zonnetje gaan genieten. Aan het eind van de middag kwam de visite en was het nog steeds lekker weer, part-A in de tuin dus. De visite bleef langer hangen dan verwacht en uiteindelijk lag ik na twaalven pas in bed, dat is vrij laat, zeker voor Annemerel-post-marathon.

Gisteren was alweer zo’n heugelijke dag, mijn zusje was jarig. Roos is dus alles behalve een ochtendmens. Echt het tegenovergestelde. Als er geen noodzaak is dat Roos voor 9.00u opstaat, dan staat ze écht niet voor 9.00u op, maar op haar verjaardag mocht ik haar al voor 8.00u wakker maken en om 8.00u stond ze buiten, evenals mijn vader die voor de gelegenheid ook meeliep. We deden een Birthday/Easterrun van zeven kilometer door de duinen met heel veel tegenwind, maar Roos had haar 20ste levensjaar niet gezonder kunnen beginnen.

Eenmaal weer bij mijn ouders was het tijd voor het paasontbijt en mijn zusjes verjaardagscadeautjes. De rest van de dag heb ik voor een groot gedeelte doorgebracht in bikini in de tuin. Af en toe werd mijn, ik eh.. bedoel Roos d’r feestje, een beetje verpest door een grote dik wolk, maar we hebben meer zon gezien dan we hadden durven hopen. Aan het eind van de middag ging de barbecue aan en we leefden nog lang en gelukkig ;-).

Hebben jullie ook een fijne eerste paasdag gehad, heb jullie nog leuke dingen op het programma staan voor vandaag?

Liefs,
Annemerel

Delen:

20 Reacties

 1. april 21, 2014 / 12:20

  Gefeliciteerd nog met je moeder n zusje!! ’s ochtends hardlopen is heeerlijk!!

 2. april 21, 2014 / 12:23

  Gefeliciteerd met je moeder en zusje!!!

 3. april 21, 2014 / 12:23

  Klinkt als een leuke week!

 4. april 21, 2014 / 12:32

  Wat een leuke foto van het hele gezin! En wat een hoop verjaardagen achter elkaar, gefeliciteerd! Ik ben vandaag heerlijk aan het genieten van mijn extra vrije dag en ga zo lekker een rondje hardlopen :)

 5. april 21, 2014 / 12:35

  Wat een toffe gezin selfie, heel leuk! En die foto van jou en roos is ook mooi, tof dat jullie beiden de hardlooppassie delen :)
  Ik ga deze week ook weer knallen met het lopen!

 6. april 21, 2014 / 13:08

  Gefeliciteerd voor je moeder & je zusje! Leuk, zoveel feest op een week ;)

 7. april 21, 2014 / 13:09

  Krijg echt een instant lentegevoel van je collage! En leuk, die familieselfie (:

 8. april 21, 2014 / 13:41

  Gefeliciteerd. Leuke diary!

 9. april 21, 2014 / 13:56

  Heerlijk weer met de bikini in de tuin. Jum! Love lente!

 10. april 21, 2014 / 14:28

  Heerlijk in het zonnetje liggen, heb ik ook gedaan :)!

 11. Ilse
  april 21, 2014 / 15:16

  Heerlijk weekje, ik heb gisteren ook van de zon genoten. Mijn familie doet niet zoveel met pasen dus dat was niet echt bijzonder eigenlijk.

 12. april 21, 2014 / 15:20

  Eerste paasdagen was heerlijk! Ik heb nog 10km met mijn schoonzusje gelopen, al viel dat niet mee met 22 graden, wind en kletsen tussendoor. Toch binnen een uur gelopen dus daar ben ik wel tevreden mee!

 13. april 21, 2014 / 17:06

  Mijn eerste paasdag was eigenlijk een beetje hetzelfde, lekker lopen en eten. Mijn moeder was jarig dus wij hadden ook een verjaardag erbij. Was voor mij de ideale dag en volgens heb jij ook wel een relaxt dagje gehad. Vandaag doen we het nog even over!

 14. Kate
  april 21, 2014 / 18:40

  Wat is je zusje prachtig! Echte model-looks!

 15. april 21, 2014 / 19:40

  Nog gefeliciteerd met Roos. Ik wil ook weer lopen, morgen mag ik weer.

 16. april 21, 2014 / 21:17

  Ik vind het zo leuk dat jij en Roos zo goed met elkaar kunnen opschieten. Ik wil ook een zusje! Haha… Ik mag m’n broertje graag, maar zo’n sterke band als jullie hebben wij echt niet.

 17. april 21, 2014 / 21:28

  Heel leuk en gezellig verslag! Jullie familie is volgens mij echt een happy family, erg leuk!

  xoxo Mireille

 18. Nadia
  april 22, 2014 / 07:47

  Ik word helemaal blij van je foto’s, ziet er zo lekker zomers uit. Leuke gezinsfoto ook! Ik heb me gister ingeschreven voor de WOTN-run, aangestoken door je enthousiasme, goede stok achter de deur om weer te gaan lopen (is alweer een paar maanden geleden), heb er wel zin in!

 19. F.
  april 22, 2014 / 14:54

  Hoi!
  Ik vind je blog echt super interessant en vooral leuk om te lezen. Houdt het dan de laatste tijd ook dagelijks bij!

  Ik vroeg me af hoevaak jij in de week ongeveer loopt en aan welke afstanden ik moet denken..
  Ben zelf namelijk ook al jaren een fanatieke hardloopster dus weet hoe het is om deze verslaving te kennen. Helaas ben ik nu al TE lang uit de running vanwege een achillespees blessure die ik eind December opgelopen heb. In het begin veel naar de Fysio maar had het idee dat dit niet effect had. Moest rust houden van hem (en ja dit kennen we niet als sportliefhebbers). Uiteindelijk ben ik er sinds vorige maand denk ik helemaal van af en die kant en ben ik weer rustig begonnen met hardlopen. Wat denk je: nu begint mijn andere achillespees te zeuren. En dat nadat ik na jaren hard lopen nooit ergens last van heb gehad. Gefrustreerd ben ik nu dus weer bezig met zwemmen en fietsen.. ook lekker op zijn tijd maar niet zo lekker als hardlopen!
  Anyway.. ik merk dat ik af dwaal van mijn vraag haha. Omdat ik lees dat je best veel loopt in de week vroeg ik me af of jij nooit last heb van blessures? Buiten de spierpijn dan! En wat jij toen gedaan hebt eraan? Mijn fysiotherapeut gaf aan dat het waarschijnlijk kwam doordat ik te veel liep (maar als ik jouw artikelen zo lees doe jij dit ook best veel). Liep ongeveer 4 keer in de week.. afstanden varieerde van 8km t/m 15 (15 was ook echt mijn max.).
  Hoop dat je een advies / tip hebt voor me!

  (PS: ga vooral door met je werk en je blog! Nogmaals ik vind het echt super tof en heb al meerdere recepten van je geprobeerd)!