SUNDAY READING: Dit boek gaat niet over mode + WIN!

 photo IMG_5390.JPG.jpeg

Het is alweer vijf jaar geleden dat ik een blog schreef over het boek van Elle hoofdredacteur Cécile Narinx, Geluk is een jurk. Ik was super enthousiast over het boek omdat het niet alleen leuk was om te lezen, maar ik er tegelijkertijd ook nog wat over de modewereld van opstak. Ik stelde toen voor om voor een tweede boek een soort encyclopedie te maken over de 25 grootste modehuizen. Met dat idee is heláás niets gedaan, maar hé niet geschoten is altijd mis. Inmiddels ligt er wel een tweede boek van Cécile (inmiddels hoofdredacteur Harpers Bazaar) in de winkel, in samenwerking met Marije van Regenmortel en Merel Ben schreef ze het boek ‘Dit boek gaat niet over mode’. Maar waar gaat dit boek dan wel over?

Dit boek gaat over de kracht van kleren (wat de ondertitel van het boek eigenlijk al verraadt, maar sorry, ik moest even een pakkende cliffhanger hebben zodat je op read more zou klikken).

Want mode is heel leuk, maar kleding is zoveel meer dan mode. Zoals Cécile al schrijft, achter kleding zit altijd een gedachte, ook al beweer je dat je zomaar snel iets comfortabels hebt aangetrokken. Ook daar is een reden voor, je had zin in iets comfortabels en je pakte snel iets, dus waarschijnlijk had je ook geen zin om veel aandacht aan je outfit te besteden.

In dit boek wordt de functie van kleding op allerlei manieren beschreven. Zo beschrijft Cécile Mabel’s rouwjurk van Viktor & Rolf, die ze zowel tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander droeg, als tijdens de begrafenis van haar man Friso. Gezegd wordt dat de witte mouw met strik een deel van haar trouwjurk was, hierdoor zou de jurk gezien kunnen worden als een eerbetoon aan haar man.

Maar ook Maarten van Rossem wordt aan het woord gelaten, over waarom hij altijd in het zwart verschijnt. En een van de vijfhonderd vrouwen uit Staphorst die nog dagelijks in traditionele Staphorster kledingdracht gekleed gaat heeft ook haar eigen hoofdstuk. Wat ik zelf ook interessant vond was het hoofdstuk van Yara Michels, ze schrijft een essay over haar baan als mode blogger. In totaal staan er denk ik wel 70 mooie, soms indrukwekkende, inspirerende verhalen in het boek.

Dit is geen boek dat je in een ruk uitleest. Althans, ik las het boek niet in een avondje van cover tot cover, daar is het boek net iets te dik voor en het is juist heel fijn dat je ’s avonds voor het slapen gaan gewoon één of twee verhaaltjes kunt lezen. Om vervolgens heerlijk rozig in slaap te vallen. En over die mooie Gucci schoenen te dromen. Grapje. Of misschien toch niet…

Dit boek gaat niet over mode bestel je onder ander op Bol.com voor €34,99. Maar ik mag ook twee exemplaren aan jullie weggeven. Moet je natuurlijk wel iets voor doen… Kledingstukken krijgen vaak extra waarde doordat je er een speciaal moment in hebt beleefd. Deel jouw kledingstuk + mooie moment in de comments en wellicht valt ‘Dit boek gaat niet over mode’ binnenkort bij je op de deurmat.

Liefs,
Annemerel

Delen:

56 Reacties

 1. Anne
  januari 8, 2017 / 12:37

  Ik heb een grijs shirtje met aan de bovenkant zwart kant. Dit shirtje heb ik vaak naar feestjes en festivals aangehad omdat het lekker comfi zit en ik het ook een te gek shirtje vind. Overigens waren ook altijd alle feestjes geslaagd met dit shirtje aan. :)

 2. januari 8, 2017 / 12:48

  Wat een leuk boek lijkt me dit! Ik ben echt van Cecile gaan houden sinds Wie is de Mol vorig jaar. Ik doe graag mee! Mijn mooiste, bijzonderste, speciaalste kledingstuk…. Hmm, tellen schoenen mee? Want dan zijn het namelijk mijn simpele zwarte Vans. Waarom? Omdat ze al héél veel van de wereld hebben gezien. Ik heb ermee gelopen in de Grand Canyon, de drukke straten van Kathmandu, New Delhi mee rondgeslenterd, op zandweggetjes gelopen in Uganda, berg beklommen op Curaçao, in Venetie over bruggen gelopen… Op een of andere manier vind ik dat echt heel bijzonder. Ik heb het er ook vaak over met mensen, haha. Denk niet dat ik die schoenen ooit ga weggooien <3

 3. Maaike
  januari 8, 2017 / 12:51

  Ik heb een super mooi blauw H&M jurkje met ‘diamanten’ er op. Klinkt echt heel fout, maar geloof me. Hij is fantasitisch.

  Ik zag hem in het magazine, direct besteld. En wist dat ik hem ooit ging dragen. Uiteindelijk een jaar in de kast ongedragen gehangen, tot dat ik afstudeerde! Hij zat als gegoten en was de perfecte jurk.

  Sindsdien ook niet meer aangehad (al drie jaar afgestudeerd..) maar het blijft een speciale jurk waarin ik mijn diploma ontving!
  Zou niet eens weten of ik hem nog pas haha!

 4. januari 8, 2017 / 13:10

  Lijkt me een heel interessant boek, en ik vind het echt super dat je dagelijks vlogt! Jouw vlogmas was zeker de leukste van alle nederlandstalige youtubers. (:
  Liefs,
  Yara

 5. Karen
  januari 8, 2017 / 13:28

  Dit lijkt me nu echt eens een super tof boek!

  Ik heb dit jaar een t-shirt gekocht wat mijn favoriete muziekgroep ook heeft. Ik droeg het voor het eerst tijdens het optreden op mijn 20e verjaardag. Dat was zo’n onvergetelijke dag, dat ik iedere keer als ik dat t-shirt draag, terugdenk aan dat optreden en hoe gelukkig het mij maaakte.

 6. Ilse
  januari 8, 2017 / 14:34

  (:

 7. Lisanne
  januari 8, 2017 / 14:43

  Ik heb me altijd al erg gehecht aan kledingstukken die ik op bijzondere momenten gedragen heb. Maar favoriet blijft toch wel mijn rode maxi-jurk van de zara die ik op een derde date met mijn huidige vriendje droeg. Ik vond mijn outfit geweldig en voelde me on top of the world. Achteraf bleek hij de jurk echt verschrikkelijk te vinden, maar mijn zelfvertrouwen heel leuk. The rest is history en hoewel vriendlief de jurk zelf nog steeds niet leuk vindt, doe ik hem zeker niet meer weg!

 8. januari 8, 2017 / 15:12

  Ah dit lijkt me echt een leuk boek, ben er heel benieuwd naar!
  Mijn favoriete kledingstuk is zeker weten mijn wit met zwart gestreepte blouse. Hij zit perfect en ik droeg hem op mijn diploma uitreiking en mijn eerste werkdag, mijn eerste echte dag als juf was spannend. Maar zo gaaf!

 9. Lotje_Dw
  januari 8, 2017 / 15:27

  Hey Annemerel,

  Bij mij is dit absoluut mijn rode winterjas die ik kocht in november 2014. Ik was toen 1 jaar samen met mijn vriend (ondertussen al echtgenoot) en was op zoek naar een nieuwe winterjas en deze moest gegarandeerd ene worden uit New York, de city of fashion. Uiteindelijk een jas gevonden, dit na tientallen andere jassen gepast te hebben. Grappige eraan is eigenlijk dat het gewoon een rode jas is van het merk Mango. Maar wel eentje uit New York dus! :) zou hem niet weg doen voor geen geld van de wereld.

  Fijne zondag!

  Grtjs
  Charlotte

 10. Rieneke
  januari 8, 2017 / 15:33

  Leuke actie! Mijn favoriete kledingstuk is toch wel een jurkje van Sissy Boy. Drie jaar geleden gekocht terwijl ik hem eigenlijk niet nodig had, maar al zo ontzettend veel plezier van gehad. Dit jurkje maakte dat ik net een tikkeltje zelfverzekerde mijn masterscriptie presenteerde en mijn sollicitaties doorliep. Met als klap op de vuurpijl natuurlijk die baan die ik graag wilde :-) Dat het jurkje mij blij maakt straal ik blijkbaar uit, na al die jaren is dit nog steeds het kledingstuk waar ik de meeste complimentjes voor krijg!

 11. Anita te Gussinklo
  januari 8, 2017 / 15:41

  Toen ik 15 was (ik ben nu 45) gingen we met school naar Londen.
  Ik kocht daar een grijs T-Shirt met het hoofd van George Michael erop.
  Het shirt heb ik nog steeds en gebruik ik vaan als slaapshirt.
  Sinds George 1e Kerstdag is overleden heeft het voor mij nog meer waarde gekregen.

 12. Shan
  januari 8, 2017 / 16:10

  Het jurkje dat ik kocht toen ik mijn VMBO diploma haalde! Ik was samen met mijn oma op de Albert Cuyp markt en zag het jurkje hangen, was gelijk verliefd. Strapless cream, met een oranje bovenkant, A-lijn en bloemen (pioenrozen etc). Hij is van linnen en dat vond ik er ook zo mooi aan. Ik zou hem nu niet meer dragen, maar weg zal ik hem nooit doen, te veel sentimentele waarde :-)

 13. Maud
  januari 8, 2017 / 17:01

  Wat lijkt me dit een interessant en leuk boek om te lezen!
  Er is geen kledingstuk dat ik zo snel kan bedenken waar ik een speciaal moment in heb beleefd. Maar de titel van dit boek is voor mij wel heel herkenbaar. Ik zal je uitleggen waarom.. Altijd wanneer ik iets moet doen waar ik me niet helemaal zeker bij voel, bijvoorbeeld een belangrijke presentatie op school of een sollicitatiegesprek o.i.d., helpt het mij altijd heel erg om me mooi aan te kleden. Wanneer ik me mooi aankleed voel ik me veel zelfverzekerder namelijk! Voor mij zijn kleding alleen daarom al veel meer dan mode.

 14. Anne-Lotte
  januari 8, 2017 / 17:13

  Leuk!! Lijkt bijna een beetje alsof de psychologie achter kleding wordt toegelicht. Mijn vakgebied en ook echt een punt waar ik nog iets van kan leren!

  Een van mijn meest gewaardeerde kledingstukken is een jurkje wat ik zelf heb gemaakt. Met niet de beste naaimachine en de stof moest eigenlijk gebruikt worden voor het naaien van gordijnen. YouTube how-to filmpje opgezet en een heel standaard skaterdress van gemaakt. Dit is inmiddels vier jaar geleden. Ik heb het nog nooit aangetrokken, hoewel de print wel leuk is, het zijn grote blauwe en witte strepen. Maar, elke keer als ik hem tegenkom aan m’n kledingrek wekt het wel een warm gevoel op, hoe trots ik die vier jaar geleden was op de prestatie van het maken ervan!

 15. januari 8, 2017 / 17:15

  Volgens mij geeft dit boek je echt een veel diepere kijk op onze relatie met kleding en ook de connectie met cultuur, interessant!

  Voor mij is het een heel simpele zwarte sport top van de H&M. Hierin begon ik met hardlopen in de zomer van 2012, sprong ik uit een vliegtuig in Australië en maakte ik de meest fantastische 20km hike door een nationaal park in Nieuw Zeeland (Abel Tasman). Er zitten dus vele herinneringen aan vast ;)

 16. Frances
  januari 8, 2017 / 17:32

  Lijkt me een heel leuk boek! Ik had een wit, kant jurkje van de H&M die mijn moeder voor mij gekocht had toen ik dertien was. Ik was er zo verliefd op, in de zomer droeg ik het wel twee keer in de week als het kon. Maar, toen werd deze te kort (of eigenlijk: ik werd te lang). Ik baalde er heel erg van en al helemaal toen mijn zusje het jurkje wel aankon. Zij heeft hem ook met veel plezier gedragen en voor haar is het jurkje ook te klein. Maar ik heb er veel positieve herinneringen aan en vind het leuk dat ik dit met haar kan delen! Al een paar jaar opzoek naar een jurkje dat er op lijkt :)

 17. januari 8, 2017 / 17:42

  Mijn favoriete kledingstuk is mijn dept rokje dat ik een maand geleden heb gekocht. Hij was afgeprijsd van 79,95 naar 39,95 en ik had nog een cadeau bon van 35 euro. Ik heb hem gecombineerd met een gestipte panty en een kerstgroene top met een open rug en mijn hakken die ik aan heb gehad op mijn gala een aantal jaren geleden. Het rokje heb ik met kerst en oud en nieuw aan gehad.

 18. Luca
  januari 8, 2017 / 17:52

  Toffe winactie!

  Ik heb een hele simpele, zwarte jurk die zoveel mooie momenten heeft meegemaakt, maar ook wat minder mooie momenten: een bruiloft, een crematie, mijn propedeuse-uitreiking, mijn diploma-uitreiking en gewoon een middagje struinen door Den Haag. Eigenlijk gewoon een soort superjurk. Ze valt inmiddels bijna uit elkaar, maar weggooien kan ik niet. Heb jij ook zo’n kledingstuk dat al zoveel heeft meegemaakt en daarom zoveel voor je betekent?

  X Luca

 19. Henrike
  januari 8, 2017 / 17:56

  Leuk! Boek klinkt ook erg leuk. Ik ben in december gepromoveerd, de jurk die ik aanhad zal dus altijd speciaal blijven. Mijn eerste ” dure merk ” jurk, die ik zeker nog vaak aan zal hebben bij speciale gelegenheden en me dan elke keer weer zal doen denken aan die super mooie en speciale dag.
  Daarnaast ook onlangs voor mn bruidsjurk geslaagd, maar die dag moet nog komen maar de jurk is nu al speciaal kan niet wachten tot de dag.

 20. Janneke
  januari 8, 2017 / 18:08

  Dat klinkt als een superleuk boek! Het is zo waar dat je je kleding uitkiest bij je stemming. Zo fijn wat kleding kan doen voor je zelfvertrouwen. Dat je het juiste kledingstuk uitkiest voor die belangrijke meeting, voor het leuke feest of gewoon voor een etentje, kan zo’n goed gevoel geven.
  Dat gevoel als je je lange broek en sneakers uitschopt en jurkje en slippers aandoet zodra je op je vakantiebestemming aankomt. Dat gevoel van vrijheid en een mooie tijd voor de boeg. En natuurlijk lekker zonnig weer. Het zijn ‘maar’ een zomerjurkje en slippers, maar dat geeft mij meteen het ultieme relaxte vakantiegevoel <3

 21. Eef
  januari 8, 2017 / 18:53

  Oer dit lijkt me een heel leuk boek!
  Mijn kledingstuk met de meeste persoonlijke waarde is mijn trui van Kenzo! Gekregen van mijn vriend toen hij voor 3 maanden in Australië zat vanwege zijn studie. Elke keer als ik de trui aan had, had ik altijd het idee dat hij toch een beetje bij mij was. Hoe oud of lelijk die ook mag worden de komende jaren ; hij gaat nooit meer weg :)

 22. Mandy
  januari 8, 2017 / 19:10

  Dat is voor mij een kledingstuk wat ik noooooit meer draag, maar ook nooit zal weggooien. En dat terwijl ik het gehaat heb :’)
  Tijdens mij jaren atletiek kwamen uiteraard ook wedstrijden kijken. Toen ons team wat beter werd en naar het team NK junioren mocht moesten we uiteraard ook matchende outfits hebben. Part 1 was het toen veeeel te grote witte T-shirt met alle namen erop. Helemaa hip toen en nu uiteraard spuuglelijk en veel te klein.
  Part 2 waren een outfit voor op de sprint onderdelen (mijn onderdelen) een strak broekje en een strak shirtje zonder mouwen. Knal knal knal..rood. Vre-se-lijk!
  Het was voor de onderdelen een perfecte outfit. Maar ik haaaaatte het. Zodra ik in de startblokken stond had ik het idee dat Mn achterste zijn eigen weg uit het broek zocht.
  Nu kan ik daar zo hard om lachen. 1 ik had toen nog geen kont, plank hallo?! En 2 kijk wat voor kont ik nu heb! Curves, hallo!
  Iedere keer als ik mijn kast opruim komt datzelfde rode broekje met topje tevoorschijn. Nog steeds even spuuglelijk, maar weggooien, nee. Goede herinneren gooi je niet weg. (En bewijs dat je kont daar ooit echt in heeft gepast, want ze waren handgemaakt, ook niet)

 23. Emilie
  januari 8, 2017 / 19:22

  Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Mijn meest speciale kledingstuk is een roze jurkje die ik heb gedragen op het huwelijk van mijn beste vriendin, elke keer als ik er naar kijk dan komen er zo’n leuke herinneringen terug van een fantastische dag… :)

 24. Jeanine
  januari 8, 2017 / 20:20

  Het lijkt me een heel interessant en leuk boek.
  Mijn lievelings kleding stuk is/was mijn nep leren jasje van de Zara. Eerst had ik een ander nep leren jasje maar die was gejat in een restaurant. Gelukkig vond ik deze dus nu. Het bondje kon er af en het is te dragen in de lente,zomer en najaar. Helaas is hij nu echt op aan het raken maar een vervanger zoeken is lastig.

 25. Laure
  januari 8, 2017 / 21:40

  Lijkt me een leuk boek! Mijn favoriete kledingstuk van het moment is mijn sjaal van Zara met luipaardprint! Mooi en lekker warm met dit koude weer.

 26. LLI
  januari 8, 2017 / 22:02

  Mijn vriendinnen en ik hebben dan niet een sisterhood of the traveling pants, maar wel ieder een shirt die we met liefde old faithful noemen. Het is eigenlijk een simpel zwart, chiffon topje waarvan we ieder net een andere versie hebben. Het betreffende topje wordt gedragen op die avonden waarvan we (weer eens) niet weten wat we aan moeten trekken. De avonden doorgebracht in dit shirtje zijn legendarisch en vinden al plaats sinds 2009. Om maar eens een aantal voorbeelden te geven: meerdere jongens versieren en dan onder de bar verstoppen als de jongens met elkaar in gesprek raken, op het podium getrokken worden tijdens een NERD concert door Pharrell, van alle plekken in Lissabon terecht komen op een feestje voor engineers (het gaat hier ook om een vriendinnengroep van de Technische Universiteit). Dat is dus de kracht van old faithful, het maken van legendarische avonden waar nog jaren over na gekletst wordt.

 27. Esmee
  januari 8, 2017 / 22:22

  Oehh wat een leuke actie! Een kledingstuk waar ik een mooie herinnering aan heb is het hardloopshirt wat ik droeg tijdens mijn aller eerste run. Dit is inmiddels alweer bijna vier jaar geleden maar iedere keer als ik het draag tijdens het hardlopen doet het me weer denken aan het moment dat ik vol blijdschap over de finish kwam met een PR.

 28. Ilse
  januari 8, 2017 / 23:22

  Lijkt me geen boek voor mij en ik zie hele toffe reacties dus deze laat ik aan me voorbij gaan.

 29. Anita H.
  januari 9, 2017 / 00:03

  Een skinny broek die ik ongeveer 30 jaar geleden (!!) kocht in Amsterdam. Turquoise en zwart, met luipaardprint. In die tijd was die heel apart en dergelijke broeken werden vooral gedragen door hardrockers en punkers. Behoorlijk prijzig trouwens kan ik me nog herinneren. Ik draag ‘m nog af en toe. Er zit gelukkig veel stretch in, maar als ik ‘m niet dicht krijg, weet ik dat ik wat aan mijn gewicht moet doen.

 30. Maris
  januari 9, 2017 / 07:45

  De lamswollen trui die mijn oma in de wasmachine had gestopt net voor ze overleden is. Hij kwam er veel mooier uit en is nog steeds prachtig.

 31. AnnaB
  januari 9, 2017 / 08:57

  Ik heb een T-shirt dat ik aangehad heb tijdens de geboorte van de kinderen. het is mijn lievelings shirt en nu gebruik ik het als slaap-shirt

 32. M.
  januari 9, 2017 / 09:02

  Oehhh lijkt me een interessant boek. Eén van mijn leukste kledingsstukken is een lange jeansblouse van de H&M die ik als jurkje draag. Sinds ik het deze zomer gekocht heb, was het 3 maand lang mijn vaste ‘go to outfit’. Gewoon met sneakers of sandalen, naargelang de gelegenheid. Ik zou het echt heeeel erg vinden als ik het zou kwijt raken.

 33. Ellen van Daal
  januari 9, 2017 / 09:47

  Ik heb meer dan 10 jaar geleden een longsleeve van Replay van mijn, inmiddels overleden, vader voor Kerst gekregen. Echt zo’n typisch Replay shirt waar heeeeeel groot Replay op staat. Weet bijna zeker dat ik dit NOOIT meer ga aantrekken, maar toch, dit shirt heb ik van mijn vader gekregen en het geeft mij dus niet alleen goede herinneringen aan mijn vader maar ook aan de fijne tijd toen… gezellig met z’n allen bij elkaar Kerst vieren. Dat waren mooie en onbezorgde tijden. Daar denk ik nog graag aan terug en dus elke keer als ik dat shirt tegenkom bewaar ik ‘m dus nog maar even. Kleding doet zoveel meer dan sommige mensen beseffen, het is niet alleen de kleding die je draagt, maar de kleding die je hebt die je zoveel vertellen en gevoelens kunnen losmaken.

 34. Sandra Peeters
  januari 9, 2017 / 10:01

  Super leuk dit boek!

  Ik kocht een tijd geleden een mooie jurk, donkerblauw, van Liberty Island.
  Was zo verliefd op deze jurk, maar wist in eerste instantie nog geen goede gelegenheid hiervoor.
  Tot het bijna Kerstmis was.
  Voor het eerst sinds jaren (begon eindelijk op te krabbelen uit dat dal waarin ik me al zolang bevond), voelde ik mij met Kerst lekker in mijn vel en ik had er weer zin in!
  Dus dat was voor mij het moment om te zeggen mij weer mooi aan te kleden voor Kerst met deze geweldig mooie jurk! Deze jurk, daar hecht ik nu dus echt waarde aan :).

 35. Sharon
  januari 9, 2017 / 10:20

  Wat een leuk boek lijkt me dit! Normaal lees ik vooral je hardloopverhalen en bekijk ik je vlogs maar ik was erg benieuwd naar wat je van dit boek vindt. Mijn favoriete kledingstuk is een simpel wit blauw jurkje die ik een aantal jaar geleden per toeval vond. Ik twijfelde enorm of ik deze zou kopen en kocht hem onder het mom van ik kan hem altijd nog terug brengen. Inmiddels is dit mijn favoriete jurkje zodra de zon begint te schijnen, hij is op veel reisjes mee geweest. Comfortabel te dragen met slippertjes of sneakers. Maar ook wat chiquer te maken met pumps! Kortom de ideale jurk met inmiddels vele mooie herinneringen.

 36. Ilse
  januari 9, 2017 / 10:24

  Mijn zwarte leren jasje van Zara! Die draag ik letterlijk elke dag. Vooral sinds ik zwanger ben, omdat ik nu lovehandles heb en dat niet mooi vind staan in een jurkje. Daarom draag ik mijn jasje er overheen en zie je er niks meer van! Dat mensen mij kunnen uittekenen in mijn leren jasje maakt me niks uit. Ik denk dat de CPW inmiddels 50 cent per dag is ;)

 37. Yvet
  januari 9, 2017 / 10:26

  Klinkt als een superleuk boek :)
  Mijn meest bijzondere kledingstuk is denk ik mijn galajurk die ik op mijn gala van de middelbare school aanhad in 2009. Deze is door mijn tante gemaakt die 2 jaar later is overleden. De jurk is mij enorm dierbaar en ondanks dat ik hem niet vaak aan heb zal ik hem nooit wegdoen!

 38. Daphne Snepvangers
  januari 9, 2017 / 11:08

  Ik heb van mijn oma een soort zwart/wit geblokt blazertje gekregen (maar dan zonder knoopjes en iets korter, niet tot de heup). Het hoorde bij een rokje wat zij droeg toen ze 18 was. Een heel oud kledingstuk dus! Altijd heeft ze hem bewaard. Toen mijn oma een groot feest gaf toen ze 70 werd, droeg ik het over een zwart jurkje. Ze vond het geweldig. Op dat feest hebben we een mooie foto gemaakt van ons samen en ik met het jasje aan. Mijn oma is helaas overleden toen ze 73 was, ze had kanker. Nu draag ik het jasje nog ieder jaar op haar verjaardag!

 39. januari 9, 2017 / 11:49

  Leuke actie! Ik doe niet mee, want ik heb niet zoveel met kleding, dus er zijn vast mensen veel blijer mee te maken dan ik :) Maar klinkt zeker wel als een leuk boek.

 40. januari 9, 2017 / 11:54

  mijn rode jasje, deze trek ik altijd aan als ik me zekerder wil voelen als ik een belangrijke toets of presentatie heb.

  het boek lijkt me heel erg interessant

 41. Margaretha
  januari 9, 2017 / 13:11

  Mijn zelf gemaakte little black dress, omdat ik altijd de vraag krijg waar dat jurkje te koop is

 42. januari 9, 2017 / 16:35

  oeh dit lijkt me een heel leuk en interessant boek om te lezen! De vormgeving van de cover ziet er alleen al uit alsof ik het in mijn kast wil hebben!
  Mijn speciale kledingstuk is een zomerjurkje met bloemetjes. Toen mijn opa ziek was kwam ik hem opzoeken in het ziekenhuis op een dag dat het 30 graden was ofzo en had ik dat jurkje aan. Mijn opa zei dat hij helemaal vrolijk werd van mijn ‘zomerse jurk’. Uiteindelijk was dit een van de laatste keren dat ik hem heb gezien en heeft dit jurkje voor mij een heeele bijzondere waarde gekregen, ik denk dat ik het dan ook altijd zal bewaren!

 43. januari 9, 2017 / 16:37

  Mijn blauwe kante jurk omdat ik daarmee op allereerste date ging met mijn huidige vriend. Waren toen allebei erg nerveus maar dat was snel verdwenen toen we elkaar zagen!! :)

  Lijkt me trouwens wel een super tof boek om te lezen!!!

 44. januari 9, 2017 / 17:53

  Mijn kledingstuk is mijn petrolblauwe winterjas die ik in China heb gekocht. Het label heb ik er uit geknipt, want nep en douane. Maar toen heb tijdens mijn exchange koud begon te worden had ik toch echt wat anders nodig dan mijn leren jasje. In Peking heb je super last van smog, waardoor alles ook een beetje grijzer wordt. Met een blauwe winterjas, bracht ik soms toch nog enige vorm van kleur. Hij staat dan ook tijdens de tweede helft van mijn exchange op elke foto buiten gemaakt.

  Nu, drie jaar na mijn exchange, draag ik de jas nog af en toe. Elke keer als ik hem weer aan trek denk ik terug aan China. Want wat was mijn exchange semester toch leuk. Ik ben nu bijna klaar met mijn master en elke keer dat ik de jas aan trek fantaseer ik over een vakantie in China waar ik straks eindelijk tijd voor heb!

 45. Yvon
  januari 9, 2017 / 19:31

  Wat een leuk boek! En een toffe winactie! Ik ben zo iemand die 1 keer per jaar door haar kast gaat en alles weggooit (lees: naar de kledingcontainer brengt) wat ze niet gedragen heeft dat jaar.. Heel handig omdat je dan meer ruimte hebt voor nieuwe kleding, maar soms vraag ik me een aantal maanden later af waar dat shirtje ook alweer was gebleven.. Dus ik kan zeker enige tips omtrent kleding en de filosofie erachter gebruiken! Echte herinneringen aan mijn kleding heb ik dus niet, aangezien niks ouder is dan 1 jaar. Hoewel dat ene jurkje die ik tijdens mijn afstuderen aan had, toch al zeker een tijdje langer in mijn kast hangt.. ;)

 46. Lissa
  januari 9, 2017 / 22:48

  Leuk boek, leuke actie! Mijn favoriete kledingstuk is een zwarte top die ik van mijn moeder gekregen heb. We houden allebei erg van winkelen en gaan er vaak samen met mijn zusjes 1x per week op uit. Een tijdje terug was ze erg ziek en kon ze niet lang op haar benen staan, maar het wekelijkse uitje moest en zou doorgaan. Dus rolstoel ingepakt en samen gewinkeld, waar ik uiteindelijk de zwarte top van haar gekregen heb. Mooie top, maar nog mooiere herinnering!

 47. Esmee
  januari 10, 2017 / 00:12

  Dit klinkt heel erg leuk! Ik probeer mezelf aan te wennen om voor het slapen te lezen, ik merk dat ik daar toch rustiger van slaap, dus dit lijkt me wel wat.

  Een aantal jaar geleden kocht ik op een marktje in Italië een blauw topje, en mijn (inmiddels ex-) vriendje refereerde daar altijd naar als ‘dat shirtje dat je zo mooi staat’. Ik droeg het shirtje vaak als we samen iets leuks gingen doen, of als ik me extra mooi wilde voelen. Inmiddels draag ik het niet meer, eigenlijk door de herinnering, maar ik kan het ook niet weg doen..

 48. Lotte
  januari 10, 2017 / 01:03

  Leuk boek, die wil ik wel!
  Mijn meest favoriete kledingstuk is denk een koningsblauw kanten jurkje wat ik aanhad toen ik mijn beste vriendin trouwde!! Ik was haar ambtenaar (echt beëdigd door de rechtbank), dus ik heb echt haar letterlijk getrouwd. Dat jurkje heb ik natuurlijk de hele bruiloft aangehouden en ik voelde me er prachtig in en heb er hele mooie herinneringen aan natuurlijk!

  een ander favo kledingstuk is mijn koraal roze winterjas! Heb m al een paar jaar niet meer aan, maar wel heeel veel aan gehad. En altijd kreeg ik zulke leuke reacties omdat het zo vrolijk en mooi is om in de winter een stijlvolle fel gekleurde jas te hebben!

  En mijn favo kledingstuk voor dit jaar wordt denk ik mijn trouwjurk! Ik ga in de zomer trouwen en heb net een jurk gevonden <3

  te lang verhaal haha, kon niet kiezen ;)

 49. Carlijn
  januari 10, 2017 / 01:06

  Leuk! Het vorige boek van Cécile kreeg ik voor het slagen van mijn vorige studie als cadeau en vond ‘m super grappig, dus ik duim alvast hard!

  Een kledingstuk met veel herinneringen is m’n ski(of eigenlijk snowboard) jas die al een seizoen of 8 mee gaat naar verschillende gebieden in Oostenrijk, ligt net zo vaak als ik in de sneeuw én over precies een maandje mag ‘ie weer met me mee! (L)

 50. Dinne
  januari 10, 2017 / 12:06

  Leuke winactie!
  Mijn verhaal klinkt niet zo bijzonder maar het is voor mij een bijzonder moment. Een kledingstuk met extra waarde is voor mij een hele simpele zwarte H&M broek in maat 38. Ik ben afgelopen half jaar veel afgevallen en toen ik voor het eerst in zéér lange tijd in een maat 38 broek paste, kon mijn dag niet meer stuk. Sindsdien draag ik vol trots mijn zwarte H&M broek. :)

  Liefs Dinne

 51. Mandy Sharon Post
  januari 10, 2017 / 14:02

  Mijn bijzondere kledingstuk is een licht roze trui van SamsoeSamsoe. Op zich niet een bijzonder kledingstuk, een comformarbele trui, zo’n echte woontrui. Voor mij geeft het (on)bewust een heel fijn gevoel. Deze trui heb ik gekocht toen ik ging winkelen samen met mijn ouders. Rond die tijd hadden we net te horen gekregen dat mijn moeder ongeneeslijk ziek is. Op de een of andere manier trek ik altijd die trui aan wanneer ik iets spannends moet doen of te horen krijg (het was denk ik onbewust een fijn gevoel om met het gezin weg te zijn). Een gelukstrui is het onbewust geworden bedacht ik mij laatst. Toen ik hem weer aantrok toen mijn mama weer een uitslag kreeg, gelukkig naar omstandigheden goed :D Wat ik hiermee wil zeggen is dat er inderdaad een verhaal achter een kledingstuk zit, onbewust of niet. Iets wat je je soms ineens beseft, en door de titel van dit boek over gaat nadenken.

 52. Suzanne
  januari 10, 2017 / 19:45

  Leuk!! Ik ben gek op Cecile en wil deze graag winnen. Mijn favoriete kledingstuk is dan denk ik een zwart shirtje met kanten bovenkant. Altijd als ik die aan heb voel ik me gewoon zo fijn. Het valt goed, kan met spijkerbroek maar ook zakelijk. Door miscommunicatie ging ik afgelopen oud & nieuw niet meer langs huis waar een partyjurkje en gouden nagellak klaar lag, maar meteen naar de mensen waar ik het vierde. Ik had spijkerbroek en dit zwarte shirtje en eerst baalde ik maar toen dacht ik: nou, dit is wel wat ik het liefst draag dus prima begin van 2017!

 53. Sarah
  januari 10, 2017 / 20:42

  Net zoals iemand anders al zei, gooi ook ik heel veel weg. Te veel, maar ik denk dan altijd dat iemand anders er mss net zo veel geluk als ikzelf in zal vinden. Ik ben een zoekende mens, en daarom gooi ik veel weg, ervan overtuigd dat mijn smaak nog verder moet evolueren.

  Mijn favoriete kledingstukken van dit momenten zijn de comfortabele stukken waar ik me sexy en mezelf in voel. Zoals
  een zeer los topje van Samsoesamsoe
  een grijze sweaterjurk waarin ik met Nieuwjaar voor het eerst in zeer lange tijd een jongen zoende
  de groene broek die ik van mijn zusje kreeg en zeer weinig aandoe, maar als ik het doe, zijn het wel altijd heel leuke avonden
  En dan nog een paar ringen, armbanden en kettingen.

 54. Willemijn
  januari 10, 2017 / 21:33

  Mijn favoriete kledingstuk is een little black dress van supertrash. Je denkt ja boeiend die heb ik ook in de kast hangen. Maar deze is bijzonder omdat ik hier in getrouwd ben op een maandagochtend nu bijna drie jaar geleden. Mijn man en ik houden niet zo van in de belangstelling staan en wilde zo simpel mogelijk trouwen. Naast mijn trouwring is mijn jurk het mooiste aandenken. Omdat de jurk zo simpel maar ook stijlvol is kan ik deze nu nog steeds aan. Als ik de jurk op een ochtend besluit aan te trekken naar mijn werk doe ik dat met een glimlach en denk ik terug aan die dag in januari nu bijna 3 jaar geleden. Vaak krijg ik complimenten over ‘de leuke jurk’ die ik aan heb en ik heb dan weer dat mooie gevoel van die dag toen wij elkaar beloofde de rest van ons leven samen te zijn. En het fijne is, dat weet alleen ik dan ;) geheel onopvallend zoals wij graag wilde.

 55. januari 13, 2017 / 20:16

  Dit boek lijkt me echt heel leuk! Mijn eerste paar UGG’s (zwarte mini’s) zijn heel speciaal voor mij, omdat dit het eerste dure ‘kledingstuk’ (schoenen daar dus ook onder rekende) was dat ik kocht. Ik was 14 en had een tijd gespaard om ze te kunnen kopen. Nu is het 4 jaar later en ik draag ze nog steeds graag als het koud is. Ik draag ze niet meer zo vaak als toen, aangezien UGG’s inmiddels toch iets minder fashionable zijn dan toen ;). Het is dus niet zozeer door één moment, maar deze schoenen zijn voor mij erg speciaal!

 56. Romy
  januari 14, 2017 / 20:00

  Dat boek lijkt me heel gaaf!

  Mijn kledingstuk die een mooie herinnering heeft is de meest foeilelijke jurk die je ooit gezien zal hebben! Een zwarte met allemaal witte kralen die een soort van spiralen op de jurk voorstellen.
  Een jaar of 6 geleden viel ik 22 kilo af en voor het eerst in mijn hele leven durfde ik eindelijk in een jurk naar een feest te gaan. Deze jurk vond ik toen ik in Trier was en mijn moeder kocht hem voor me als beloning. Ik weet nog zo goed dat ik met de jurk beneden kwam, huilend. Ik besefte me toen voor het eerst dat ik ook mooi was, net zoals al mijn klasgenoten.
  Het is een jurk die je gewoon niet weg kan doen!