BOOK: Geluk is een jurk

Photobucket

Toen ik in november voor het eerst las over een boek geschreven door ElleNL dominatrix Cécile Narinx wilde ik dit boek het liefst gelijk lezen. Toen tussen kerst en oud & nieuw geheimzinnige tweets vanuit Parijs verschenen móest ik het lezen en toen begin februari de verschijningsdatum bekend werd gemaakt heb ik  maar gewoon gelijk actie ondernomen. Mailtje naar de uitgever met de vraag of ik misschien een persexemplaar kon ontvangen voor mijn blog en twee dagen later lag het via een omweg ’s ochtends naast mijn bed (om het vervolgens niet meer uit mijn oog te verliezen voordat het uit was).

Geluk is een jurk las voor mij als het leukste studieboek dat ik ooit gelezen heb. Studieboek? Leuk? Ja. Echt. Als zelf benoemd shop-a-holic & modefan wist ik eigenlijk maar bedroevend weinig van mode. OK, het verschil tussen pret-a-porter & haute couture zou ik je wel uit hebben kunnen leggen. Ik wist ook dat Yves Saint Laurent en Valentino van dezelfde generatie waren. Ik kon je precies vertellen wanneer Diana Vreeland het scepter zwaaide bij Vogue (goed met data) en dat ‘scarpe’ het Italiaanse woord is voor schoenen was ook geen nieuws voor mij.

Maar wat ik niet kon is je zonder handen en voeten en met precies de juiste woorden uitleggen wat nu ‘haute couture’ is. Ik had je niet kunnen vertellen dat Yves Saint Laurent eigenlijk een heel verlegen en nerveus mannetje was en Valentino’s eerst fan de naam Elizabeth Taylor droeg. Ik had je nooit kunnen vertellen waar Diana Vreeland precies vandaan kwam en wat haar nu zo speciaal maakte. En dat ‘zapatas’ Spaans is voor schoenen… Al had je een pistool op mijn hoofd gezet.

Geluk is een jurk is een fijne afwisseling van de mooiste portretten van de meest bijzondere en invloedrijken van de huidige modewereld en kritische, doch luchtige opinie stukken. Hilarische columns afgewisseld met uiteenzettingen van de meest iconische kledingstukken. En last, but surely not least, een hoofdstuk met de fijnste adresjes in Maastricht, Amsterdam, Milaan, Rome & Parijs.

Dit boek is voor alle zelfbenoemde modemeisjes zonder modelecturele bagage en voor iedereen die op een ongedwongen manier meer wil leren over mode. Ik kan nu al niet wachten op het moment dat Cécile komt met een boek waarin alle belangrijke modemensen worden beschreven. Ben nog altijd op zoek naar zo’n boek, dat tegelijkertijd fijn leesbaar is.  (dus Cécile, mocht je dit ooit lezen, volgens mij zou dat ECHT een perfect vervolg zijn op Geluk is een jurk en ook nog eens een gat in de markt!).

Geluk is een jurk is vanaf dit weekend in bepaalde grote boekenwinkels al verkrijgbaar. Vanaf woensdag 22 februari is het verkrijgbaar in de online shop van ELLE. Het boek is ook te bestellen bij Bol.com, het boek zal dan op woensdag 29 februari bij je op de deurmat vallen.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

13 Reacties

 1. februari 19, 2012 / 17:53

  Ik had haar gezien in de wereld draait door. Dat ging ook over het boek. Het leek me toen echt al wel wat, en dit bevestigd het nu eigenlijk! Dus ga het ook maar eens lezen! -X-

 2. februari 19, 2012 / 19:24

  oh ga hem meteen bestellen bij bol.com :-)

 3. februari 19, 2012 / 19:41

  Ben benieuwd! Wil hem ook wel graag gaan lezen.

 4. februari 19, 2012 / 19:42

  klinkt als een modehemel!

 5. februari 19, 2012 / 19:53

  Oeh ben benieuwd!

 6. februari 19, 2012 / 22:16

  Echt een aanvulling voor mijn beginnende collectie <3 Die moet en zal ik lezen!!

 7. februari 19, 2012 / 22:41

  Leuk! Klinkt als een echte must read :)

 8. februari 20, 2012 / 00:16

  Leuk voor mensen die iets in de mode doen!

 9. februari 20, 2012 / 10:48

  lijkt me echt niets, dit boek. Misschien komt het door Cecile. Zag een keer een interview met haar en vond haar daar echt mutsig overkomen

 10. februari 20, 2012 / 11:06

  Ik was ook van plan om het te gaan lezen! Ik ben benieuwd..

 11. februari 20, 2012 / 14:02

  Onwijs leuk! Ik ga het boek ook zeker lezen :)

 12. februari 20, 2012 / 15:39

  Klinkt echt heel erg leuk, ik ben benieuwd!

 13. februari 20, 2012 / 21:09

  Hij staat meteen op mijn verlanglijstje :)