SUNDAY READING: Cameron Diaz – The Body Book

 photo article-body-1218.jpg

Cameron Diaz is leuk, althans dat vind ik. Ze is spontaan, lijkt altijd vrolijk en beschikt over een gezonde dosis zelfspot. Toen ik vorig jaar las dat ze bezig was met het schrijven van een boek wist ik dan ook direct dat ik dit boek wilde lezen. Als het boek maar een klein beetje van haar persoonlijkheid zou hebben, dan zou het wel goed zitten. Afgelopen week werd het boek beschikbaar op Bol.com, een paar dagen later lag het in mijn brievenbus.

Cameron stelt niet teleur, ik heb inmiddels The Holiday (mijn favoriete Cameron-film) zo vaak gezien dat ik Cameron alles hoor zeggen. Ze schrijft precies zoals ze is, enthousiast, spontaan, vrolijk en met de nodige zelfspot. Waar ze dan zoal over schrijft? Nou zoals de titel van het boek al doet vermoeden, het lichaam. Het boek is opgebouwd uit drie verschillende delen. In het eerst deel schrijft ze over voeding, ze gaat verder met fitness en eindigt met het brein.

Het deel over voeding vond ik heel erg interessant, het meeste wist ik wel, of had ik al een keer gelezen en herinnerde ik me weer toen ik dit las, maar ik heb ook nieuwe dingen geleerd en vooral de manier waarop Cameron tegenover eten staat vind ik mooi. Eten moet lekker zijn, van eten moet genoten worden, maar eten is er in eerste instantie om je te voeden en als je je lichaam de energie wilt geven die het nodig heeft, zul je zoveel mogelijk pure ingrediënten moeten eten. Geen fastfood dus. Maar Cameron is ook weer niet zo streng als veel andere celebrities die gluten laten staan en pasta vermijden als de pest. Cameron is in haar dieet wat relaxter. Ze was overigens niet altijd zo goed met voeding bezig, pas toen ze tegen het einde van haar twenties liep is ze hier beter op gaan letten, daarvoor ‘vergat’ ze vaak te ontbijten en reed ze iedere avond door een drive thru om haar avondeten op te halen. Dat leverde weinig energie en veel acné op. Nu ze gezond eet is haar acné nog steeds niet helemaal verdwenen, maar het is aanzienlijk minder (score!).

Ook de hoofdstukken over fitness en het brein vond ik interessant om te lezen. Cameron is een sportsjunkie en geniet ervan te sporten, daar kan ik me wel in vinden. Maar Cameron heeft ook tips voor mensen die niet zo sportief zijn als zij zelf, ze geeft bijvoorbeeld tips om te multitasken (je gewone dagelijkse bezigheden combineren met sportieve activiteiten). Wat ik ook erg leuk vind is het feit dat ze dieper in gaat op dingen als je hartslag, de bouw van het menselijk lichaam en hormoonzaken, hierdoor begrijp je haar verhaal (en jouw eigen lichaam) nog beter. En het is natuurlijk allemaal geschreven in Cameron-style, dus alles behalve droog. Maar dan toch informatief. Like it. In het hoofdstuk over het brein gaat Cameron in op dingen als ‘hoe houd ik mijn gezonde levensstijl vol’, hoe je je voeding plant en hoe je van slechte gewoontes afkomt, ook deze hoofdstukken heb ik met plezier gelezen en maken het boek mooi af.

Cameron D., je body book? Ik ben fan.

Je koopt The Body Book van Cameron Diaz voor €20,99 bij Bol.com.

Liefs,
Annemerel

Delen:

30 Reacties

 1. januari 12, 2014 / 17:07

  Interessant! Hoewel ik met alle verhalen over sporten, gezond (puur) eten en gezonde levensstijlen verschijnend op het internet niet echt de behoefte voel om óók nog een boek over hetzelfde onderwerp te lezen

 2. januari 12, 2014 / 17:10

  jammer dat kerst geweest is!

 3. januari 12, 2014 / 17:12

  Klinkt heel erg leuk en interesssant!!

 4. januari 12, 2014 / 17:14

  ik ben echt zo benieuwd, misschien moet ik het meer eens gaan kopen:) ik heb Cameron eens ontmoet en ze was echt helemaal zoals je haar kent van de films, vriendelijk, brede lach, mooi en groot!

 5. januari 12, 2014 / 17:15

  Deze stond zeker al op mijn lijstje en nu wil ik hem al helemaal lezen!

 6. Karijn
  januari 12, 2014 / 17:16

  Gisteren gekocht bij waterstones in London! Ga zo beginnen, ben benieuwd!

 7. januari 12, 2014 / 17:19

  Ohhh als ik mezelf fan van iemand zou moeten noemen dan zou het Cameron zijn! Ik ben benieuwd naar haar boek, het klinkt leuk!

 8. januari 12, 2014 / 17:22

  Lijkt me een leuk boek! Maar of het toevoeging bied na alle boeken/sites over suiker, clean eating en de voedselzandloper? Zo ja dan overweeg ik serieus om hem te kopen, ook omdat Cameron idd een leuke vrouw is!

 9. januari 12, 2014 / 17:24

  Klinkt als een boeiend boek!

 10. januari 12, 2014 / 17:29

  Klinkt als een interessant boek maar ik wil tegen mezelf gezegd om niet meer van die lifestyle boeken te kopen die ik toch niet meer daarna gebruik! Al twijfel ik nu weer…

 11. januari 12, 2014 / 17:30

  Klinkt goed! Het grootste deel van die celebrity-dingen vind ik veel te extreem, maar dit komt een stuk beter op me over! Verder vind ik Cameron ook echt een heel spontaan mens!

 12. januari 12, 2014 / 17:32

  Ik ben het nu aan lezen en ik vind inderdaad dat ze heel enthousiast, maar alsnog informatief schrijft. Je merkt echt dat ze de lezer net zo enthousiast probeert te maken als zij is, heel leuk!

  En ik vind het sowieso heel tof dat ze haar naamsbekendheid gebruikt om over health/voeding te praten :)

 13. januari 12, 2014 / 17:41

  Cameron is leuk inderdaad. Het boek klinkt interessant!

 14. januari 12, 2014 / 18:06

  Ik vind Cameron ook echt leuk, ik was al fan van haar sinds The Sweetest Thing haha. Dit boek lijkt me heel interessant, ook boeiend dat ze het brein behandeld, vaak blijven boeken hangen bij voeding en sporten. Leuk!

 15. januari 12, 2014 / 18:19

  Ik ben echt heel benieuwd naar dit boek. Ik vind Cameron Diaz ook super leuk!

 16. januari 12, 2014 / 18:31

  Klinkt als een leuk boek die lekker wegleest met een kop thee op de bank. Ik ben enthousiast!

 17. januari 12, 2014 / 18:46

  Klinkt als een leuk & interessant boek! Gaat op m’n wanted-lijstje ;)

 18. januari 12, 2014 / 19:31

  Klinkt leuk! Ik zal ‘m niet zo snel lezen, denk ik, maar volgens mij heeft ze een leuke schrijfstijl!

 19. januari 12, 2014 / 20:10

  Vindt je het boek van Cameron Diaz beter dan het boek van Paltrow? Ik moet kiezen van mezelf :)

  • januari 12, 2014 / 20:43

   Het is compleet anders! Gwyneth is kookboek, Cameron heeft geen recepten meer informatief! Kun je niet vergelijken dus!

 20. Marije
  januari 12, 2014 / 20:34

  Klinkt als een goed boek. Hij staat in ieder geval op het to-buy lijstje!

 21. januari 12, 2014 / 21:12

  Ik heb dat boek idd al verschillende keren voorbij zien komen. Leuk dat je er over schrijft! Nu staat hij zeker op mijn to-buy lijstje! :-)

 22. januari 13, 2014 / 09:38

  Geeft ze ook bronvermeldingen in haar boek?
  Iemand kan wel schrijven dat iets gezond is of niet, maar een goede bronvermelding versterkt het verhaal meer.

  Verder ben ik nu wel nieuwsgierig geworden naar haar boek.
  Goed review!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 13, 2014 / 14:04

   Niet direct, maar achter in het boek staat wel een bronnenlijst met paginanummers.

 23. januari 13, 2014 / 10:13

  Hmmmm ik denk dat ik het boek niet ga kopen. De meeste boeken over gezondheid zeggen hetzelfde

 24. januari 13, 2014 / 11:19

  Ik zou uit mezelf niet zo snel zo’n boek uit de kast pakken, maar hij klinkt wel fijn!

 25. januari 13, 2014 / 16:55

  Klinkt erg goed, zeker omdat ik er ook wel in geïnteresseerd ben!

 26. januari 13, 2014 / 20:24

  Klinkt heel erg goed!