SUNDAY READING: Beautiful Creatures

Photobucket

Nadat me afgelopen week bij Girlscene gevraagd werd een stuk over de nieuwe boekverfilming “Beautiful Creatures” te schrijven, was mijn aandacht gewekt. Ik mag dan misschien over een paar maanden de “rijpe” leeftijd van 24 jaar bereiken, ik lees nog steeds graag boeken van de Young Adult afdeling. Ik ben dan ook de laatste die zich zal schamen dat ze in 2009 in twee weken tijd alle Harry Potter boeken las en mocht je me vragen naar mijn favoriete boeken van 2012? Dan staat The Hunger Games serie zeker in de top vijf! Het eerste deel uit de Beautiful Creatures serie (er zijn er in totaal 4!) van Kami Garcia en Margaret Stohl stelde niet teleur en het tweede boek is inmiddels digitaal opengeslagen.

Het boek lees je vanuit het hoofd van de 16-jarige Ethan Wate. Ethan woont in het klein dorpje Gatlin, in South Carolina, waar nooit, maar dan ook nooit iets gebeurt. Ethan kan dan ook niet wachten om na Highschool de wijde wereld in te trekken. Op de eerste dag van zijn Sophomore year zit er een nieuw meisje bij hem in de klas, Lena Duchannes. Een nieuwe leerling is op andere scholen misschien heel normaal, maar in Gatlin was dat al minstens tien jaar niet meer voorgekomen. Lena is niet zoals de andere meisjes op school, ze draagt alternatieve kleding, heeft donker haar en is erg bleek, daarnaast heeft ze extreem groene ogen.

Nee, waarschijnlijk denk je nu dat Lena een vampier is, maar nee, deze serie gaat voor de verandering niet over bloedzuigers, maar over andere bovennatuurlijke wezens; heksen en tovenaars! Niet het soort heksen en tovenaars zoals in Harry Potter met een fantastische school en een hele tovenaarswereld, maar het soort waar in de jaren ’90 veel series over gemaakt werden (zoals Sabrina The Teenage Witch en Charmed).

Ethan en Lena zijn om de één of andere manier met elkaar verbonden. Ethan heeft al tijden levensechte dromen waarin hij een meisje probeert te redden en waarna hij in een bed vol met aarde wakker wordt, Lena lijkt verbonden te zijn aan deze dromen. Natuurlijk moet er ook een love story in het verhaal zitten en dat is dan ook het geval. Maar het is een stuk minder voorspelbaar dan in een andere Young Adult boeken, die vaak beschreven worden vanuit de vrouwelijke hoofdpersoon. Je hebt dus een stuk minder met “crap” te maken.

Het verhaal is fijn geschreven en leest lekker weg, de mythologie is goed beschreven en wordt zelfs aannemelijk. Het enige puntje van kritiek vind ik de 644 pagina’s, dat hadden er ook 200 minder kunnen zijn om hetzelfde verhaal te vertellen.

Zoals gezegd ben ik het boek gaan lezen nadat ik hoorde over de verfilming ervan, deze draait vanaf 28 februari in de Nederlandse bioscoop. Benieuwd naar het boek? Je koopt het voor 9,99 hier.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

20 Reacties

 1. februari 17, 2013 / 17:22

  Ik heb dit boek afgelopen week gekocht. Ben er zo benieuwd naar! Ga er vanavond maar eens in beginnen denk ik.

 2. Ilse
  februari 17, 2013 / 17:28

  Klinkt als een boek wat ik zo uit zou willen lezen. :) Hihi, ik heb Sabrina The Teenage Witch even opgezocht op youtube en ik ga maar eens kijken. :)

 3. februari 17, 2013 / 17:35

  Klinkt wel interessant !

 4. februari 17, 2013 / 17:37

  Hier heb ik laatst ook wat over gelezen!

 5. februari 17, 2013 / 17:41

  Ah leuk, ik houd wel van dat soort series :) Echter eerst maar eens The Hunger Games-trilogie doornemen, want die ligt nog op m’n nachtkastje op me te wachten ;)

 6. februari 17, 2013 / 17:50

  Oh, leuk! Van Sabrina en Charmed was ik vroeger een trouwe fan, hihi. Deze boeken ga ik onthouden voor als ik nieuw leesvoer nodig heb.

 7. februari 17, 2013 / 18:11

  Oehh ben benieuwd! Ik heb zelf Charmed seizoen 1 thuis liggen :).

  Liefs, Mariette

 8. Kim
  februari 17, 2013 / 18:27

  Bedankt voor de tip! Ik vond The Hungergames ook erg leuk om te lezen, al vond ik het wel steeds slechter worden.. Het eerste boek was top, maar de andere twee vind ik niet zo. Hopelijk blijft deze serie wel spannend tot het einde!

 9. februari 17, 2013 / 19:06

  Ik heb de trailer al eens gezien in de bioscoop (twee keer zelfs bij dezelfde film, foutje ofzo), dat is niet helemaal mijn ding denk ik.. Het boek zou ik misschien nog wel eens willen proberen, maar 644 is wel weer een héle dikke pil. Dan lees ik liever deel twee en drie van The Hunger Games, vond één heel geslaagd!

 10. februari 17, 2013 / 19:26

  Ik ben hem nu aan het lezen, héél fijn boek!

 11. februari 17, 2013 / 19:28

  Omg! Iets dat op Charmed lijkt! Ik vond dat vroeger zoooo geweldig! Misschien een idee om deze ook aanteschaffen.. :)

 12. februari 17, 2013 / 19:29

  Dit is één van mijn favoriete series. Echt het lezen waard! Ik ben héél erg benieuwd naar de film.

 13. februari 17, 2013 / 20:01

  Klinkt leuk! Ik vind Young Adult boeken ook altijd geweldig hoor, schaam ik me lekker niet voor :D

 14. februari 17, 2013 / 20:05

  Ik ben er wel benieuwd naar, lijkt me een leuk boek! Ik ben net begonnen in The Uglies :).

 15. februari 17, 2013 / 20:20

  Ik ben erg benieuwd! Ik had de trailer gezien en was echt van wauw! Wel hadden ze in de trailers (naar mijn idee) bijna alle romantische zoen-scènes verklapt, maar ach..

 16. februari 17, 2013 / 21:16

  Mm klinkt wel leuk! Ga hem onthouden :)

 17. februari 17, 2013 / 22:06

  Ik wist niet dat er vier waren! Ik heb sinds gisteravond boek 3 uit. Weet je wanneer de vertaling ervan komt? Ik kan daar nl. nergens over vinden!

 18. februari 17, 2013 / 22:30

  Je bent toch ook nog een young adult. ;-) Niks mis met die boeken. Vaak zijn ze juist steengoed.

 19. februari 18, 2013 / 08:44

  Dat boek wil ik zo graag eens lezen!

 20. Eveline
  februari 18, 2013 / 12:00

  Tip: lees ook eens The Mortal Instruments serie!! Eveneens een Young Adult reeks en stond ook tijdenlang op #1 in de New York Times Bestseller list. Ennnn in augustus kunnen we hier ook een boekverfilming van verwachten :D Met Lily Collins, Jamie Campbell Bower en Gossip Girl’s eigen Kevin Zegers. Teaser trailer ziet er in ieder geval al veelbelovend uit: http://www.youtube.com/watch?v=AgrtDlUfdds