SUNDAY BAKING: Blueberry & apple crumble

Twee weken geleden verraste ik Tuur op zaterdagochtend met een ontbijtje bestaande uit croissants met knakworstjes erin gerold. Hoewel het erg lekker was en ook bij Tuur goed in de smaak viel, was het niet bepaald een verantwoord ontbijt. Vanmorgen stond ik weer vroeg in de keuken om een ontbijtje voor Tuur te maken en dit keer was het net iets verantwoordelijker. Een blueberry crumble. Zo lekker om daar de dag mee te beginnen, maar ook totaal niet verkeerd als lunch, dessert of tussendoortje. Benieuwd hoe ik deze blueberry crumble binnen tien minuten in elkaar flanste (exclusief de 35 minuten baktijd). Ik heb het recept voor jullie uitgewerkt.

Ingrediënten: 

Voor de vulling:
200 gram blauwe bessen
3 appels in blokjes gesneden
Sap van 1 citroen
Zakje vanillesuiker
1 eetlepel honing
2 eetlepels bloem

Voor de crumble
200 gram havermoutvlokken
4 eetlepels bloem
Zakje vanillesuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
4 eetlepels honing
4 eetlepels kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 graden

1. Was de blauwe bessen en mix in een kom met het sap van een citroen, een eetlepel honing, zakje vanillesuiker en twee eetlepels bloem.

2. Doe de vulling in een ovenschaal.

3. In een kom mix de havermout met de bloem, vanillesuiker, speculaaskruiden, honing en kokosolie. Ik deed dit gewoon lekker met mijn blote handen.

4. Verdeel de crumble over de bessen.

5. Zet ongeveer 35 minuten in de oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin is geworden.

ENJOY! Je kunt het serveren met een beetje ijs (karamel-zeezout is heel lekker!), maar zonder is het ook heel lekker.

Liefs,
Annemerel

P.S. het is ook heel lekker om kokosvlokken door de crumble te doen, helaas ben ik een beetje allergisch voor kokos (kokosolie gaat nog wel net), daarom heb ik dat niet gedaan. Maar voor extra smaak is dat zeker een hele lekkere toevoeging.

P.P.S. Je kunt dit ook de dag ervoor al maken en in de koelkast zetten, dan hoef je het de volgende dag alleen maar in de oven te zetten. Ik vind het persoonlijk het lekkerste als het net uit de oven komt, zo lekker warm!

Share:

3 Comments

  1. oktober 20, 2019 / 12:33

    Ziet er heerlijk uit! Heb net een rondje gerend dus denk dat ik deze maar dan met appel ga maken (heb ik nog in huis… #lui), zou je de kokosolie ook door iets anders kunnen vervangen (of weg kunnen laten)? Dat heb ik eigenlijk nooit in huis…

  2. Lisette
    oktober 21, 2019 / 11:15

    Ik zag dit vanmorgen op je vlog, en ik zou er lekker nog iets van yoghurt of kwark ofzo bij eten.. Of een bolletje vanille ijs, maar dat is wellicht wat overdreven ;-)
    Ik ga het zeker een keertje maken, nu al zin in!