LET’S TALK ABOUT: Waarom ik dag-vloggen zo ontzettend leuk vind

Ik ben inmiddels zeven weken iedere dag aan het vloggen en ik vind het heerlijk. Ik ben dan ook niet van plan om snel te stoppen. Waarom ik het zo leuk vind?

Het is gezellig

Ik heb de hele dag iemand om tegen te praten. Dat klinkt mega suf en zielig, maar het is gewoon de keiharde waarheid. Ik zit vaak een groot gedeelte van de dag alleen thuis, te schrijven, of zoals nu.. te editen. Ik weet dat ik ergens een bureau kan huren zodat ik wat meer het gevoel heb dat ik collega’s heb – en ik wil niet zeggen dat ik dat nooit zal doen – maar ik weet wel, als ik met anderen ben, ben ik een stuk minder productief. Ik hou namelijk van praten en doe dat het liefst de hele dag, als ik op een kantoor zit kan ik echt mijn mond niet houden. Maar ja, als je alleen zit kun je ook niet de hele dag dingen met mensen delen en daar komt mijn vlog-camera dus heel handig bij van pas. Want alles dat ik zou willen delen, dat deel ik nu gewoon met mijn camera/jullie.

Het zorgt voor routine

Iedere ochtend sta ik op, ontbijt ik met Tuur, hij gaat de deur uit en ik strijk neer achter mijn bureau. Ik importeer mijn bestanden van mijn camera en begin met editen. Na het editen upload ik de video, maak ik een thumb, schrijf ik een kort verhaaltje bij mijn video en plan ik hem in voor die middag. Vervolgens open ik mijn blog en schrijf ik een blog. Vaak ben ik hier voor 12.00u al mee klaar en dan voel ik me super goed, want ik ben de dag in ieder geval productief begonnen. ’s Middags heb ik dan tijd voor mijn mailbox, social media en andere werk (of niet werk)gerelateerde dingen. Ik ga heel goed op routine’s en deze bevalt me enorm.

Het werkt fijner

Je weet precies wanneer je vlog online komt, je weet precies wanneer je gaat filmen (altijd), je weet precies wanneer je gaat editen (de volgende ochtend). De kans dat je bestanden kwijtraakt omdat je een verkeerd SD-kaartje hebt is klein, want je maakt iedere dag je SD-kaartje leeg en slaat de bestanden netjes op. Batterijen heb je altijd bij je (ik heb er zes!) en zijn altijd opgeladen, omdat je een routine hebt van batterij meteen in de oplader stoppen op het moment dat hij leeg dreigt te raken. In iedere tas die je bij je hebt zit een extra (opgeladen batterij). Doordat je de hele dag met vloggen bezig bent, vergeet je minder te vloggen en is de kans dat je je camera vergeet een stuk kleiner. Oh en iedere dag meteen editen betekent dat je nog wel ongeveer weet wat je gefilmd hebt, dus dat is een stuk minder lastig fragmenten selecteren.

Het voelt ‘echter’.

Doordat ik dagelijks iets upload heb ik het idee dat ik meer kan laten zien hoe het ‘echt’ zit. Als je weekvlogs maakt ben je niet de hele tijd aan het filmen en is het toch meer ‘cherry picking’. Ik ben daar dus absoluut niet goed in. Ik ben ook niet goed in het schrappen van woorden in mijn boeken of artikelen. Ik deel gewoon het liefst alles. Of nou ja, bijna alles.

Tuur vindt het leuk

Heel belangrijk, Tuur vindt het dagvloggen ook super leuk. Hij kijkt iedere dag uit naar 16.00u, als mijn vlog online komt. Ik vind het niet altijd leuk als hij de vlog kijkt waar ik bij ben, maar daar kan ik ook steeds beter mee omgaan. Tuur is degene die me eind augustus motiveerde om dagelijks te gaan vloggen en degene die me eind september aanmoedigde om hier vooral nog even mee door te gaan. Ik denk dat er niet veel partners zijn die het leuk zouden vinden dat hun vriendin vlogt en ik ben dan ook heel blij dat ik iemand gevonden heb die er wel positief tegenover staat.

Zijn er dan helemaal geen nadelen? Hmm… nou in het weekend heb ik niet altijd zin om te beginnen met editen, omdat Tuur dan vrij is, ik later op sta en dus niet die routine heb. Ik wil dan soms gewoon andere dingen doen dan achter mijn MacBook kruipen om een vlog te editen, maar als ik eenmaal bezig ben vind ik het wel leuk. Verder moet ik ook niet teveel nadenken over hoe erg mijn ‘privéleven’ op straat ligt. Maar ik kan het gewoon niet half. Ik ben meer van het alles of niets en op dit moment kies ik dus voor ‘alles’. Gelukkig is het merendeel van de reacties positief, dat maakt het delen een stuk leuker.

Kijk jij mijn vlogs ook weleens, of ben je meer een bloglezer?

Liefs,

Annemerel

Share:

25 Comments

 1. Teha
  oktober 19, 2019 / 12:29

  Ik ben dol op je blogs én je vlogs én volg ze al heel lang nu. Van mij mag je nog even doorgaan.

  Je schrijft dat je het merendeel positieve reacties krijgt, maar ik lees nooit iets negatiefs.
  Waar krijg je die dan?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 19, 2019 / 14:32

   Op mijn vlogs krijg ik soms wel een paar duimpjes naar beneden, dat voelt soms wel als een ‘negatieve reactie’.

 2. Gerlinde
  oktober 19, 2019 / 13:34

  Hee, ik laat eigenlijk nooit reacties achter, maar ik volg je nu sinds het uitkomen van je tweede boek. Ik ben een bloglezer, vlog kijker en een insta volger :) Ik geniet van je hardloop verhalen, boeken en leuke vlogs, ga zo door! En nog gefeliciteerd met jullie verloving ❤ Liefs Gerlinde

 3. Eline
  oktober 19, 2019 / 13:54

  Ik houd ook van de dagelijkse vlogs ?

 4. Ingrid
  oktober 19, 2019 / 14:32

  Blogs en vlogs! Ik geniet ervan!

 5. Anna
  oktober 19, 2019 / 14:56

  Ik vind het heerlijk en vooral gezellig om, en je blogs en je vlogs te kijken.
  Het is leuk om een jong iemand te volgen, en haar toekomst te zien op bouwen met alle ups en downs.
  Mijn dochter zou even oud als jou zijn geweest, en op deze manier krijg er toch iets van mee.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 20, 2019 / 09:06

   ♥️♥️♥️

 6. oktober 19, 2019 / 19:06

  Ja ik hou ook van routine :). Maar ik ben vooral fan van je blogs. Vloggen maakt inderdaad wel gelukkig! Altijd je gedachten en ideeën kwijt kunnen aan de wereld moey fantastisch zijn.

 7. Marije
  oktober 19, 2019 / 19:29

  Ik lees dagelijks je blog, helaas heb ik te weinig tijd om ook al je vlogs te kijken. Toevallig dacht ik gister aan het leven dat je hebt en vroeg ik me af of het soms niet eenzaam voor je is. Zelf kan ik soms sommige collega’s wel achter het behang plakken, maar zou ik het niet kunnen missen om in een organisatie te werken en te sparren met collega’s en aanspraak te hebben. Het vloggen lijkt me voor jou een prachtige oplossing. :)

 8. Emma
  oktober 19, 2019 / 19:31

  Ik ben toch meer van de blogs. Hierbij vind ik het jammer dat het zoveel over hardlopen gaat. Wat natuurlijk heel erg bij jou past, maar wat ik minder bij mij vind passen. Ik lees echt al heel lang jouw blogs en merk dat ik dit leuker vind dan het kijken van een vlog. Ook kan lezen makkelijker tussendoor en is geen geluid nodig.

 9. Daisy
  oktober 19, 2019 / 19:39

  Ik vind je dagelijkse vlogs echt super! Na het werk even je vlog kijken voordat mn vriend thuis is. Is echt een relax momentje. Ik hoop dat je nog lekker lang hiermee doorgaat ?

 10. Lieneke
  oktober 19, 2019 / 20:05

  Ik ben ook een trouwe volger van je blogs en vlogs (en boeken). Zo fijn dat je beide weer dagelijks doet. Is ook voor mij als volger duidelijker. Tuurlijk, van je vlogs krijg ik een notificatie, maar als dat maar 1x in de zoveel tijd is, blijft dat langer op mijn to watch lijstje staan, al volg ik maar 3 vloggers (jou, Laura Brijde en Optimavita, die laatste heeft trouwens ook een 10k kcal vlog staan, al snap ik jullie kritiek daarop ook). Maar ook met je dagelijkse blogs, kijk ik gewoon elke dag op je blog en toen dat niet dagelijks was keek ik ook veel minder en miste daarom blogs. Fijn dat je weer in je flow zit!

 11. Marijke
  oktober 20, 2019 / 09:13

  Hi Annemerel! In de ochtend lees ik graag blogs, en dus ook de jouwe natuurlijk. In de avond kijk ik dan graag weer filmpjes, waaronder jouw vlogs (:

 12. oktober 20, 2019 / 16:37

  Ik vind het ook heel leuk dat je weer iedere dag vlogt! Het zijn toch wel een van mijn favoriete YouTube filmpjes om te kijken.

 13. rosalie.beetsma@gmail.com
  oktober 20, 2019 / 22:59

  Ik vind het leuk om je vlogs te kijken. Ik heb niet heel veel tijd om aan sociale media te besteden, correctie: ik wil niet heel veel tijd aan social media besteden, dus ik ben kritisch door mijn kijk-lijst heen gegaan. En jouw vlogs tikken inhoudelijk veel boxen, hardlopen, eerlijk, Den Haag, gezellige side-kick haha. En ze duren niet te lang, waardoor ik ze op weg naar het werk ook nog even kan kijken. Je blogs lezen schiet er nog wel eens in, maar dan lees ik een week later een aantal blogs in een keer. Lekker doorgaan!

  Overigens vond ik het erg leuk toen je vorige keer dagelijks vlogde, je familie ook geregeld in beeld kwam. Dat is nu wat minder. Ik snap dat aangezien je er nu niet meer dagelijks bent, maar toch jammer ;-)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 21, 2019 / 10:28

   Aaah leuk om te lezen! Jaaa ik moet echt wat vaker bezoekjes brengen aan mijn ouders :)

 14. Bianca
  oktober 22, 2019 / 09:07

  Trouwe volger van je vlogs en blogs, ’s ochtends voor het werk even met koffie je blog lezen en dan ’s middags je vlog kijken. Volgens mij is ie meestal rond de 8 minuten en dat is ook altijd wel te kijken, als je er soms even geen tijd voor hebt, is 2 of 3 achter elkaar kijken ook niet heel tijdrovend :-).
  Dus ja hopelijk blijf je dit nog lang leuk vinden.

 15. oktober 22, 2019 / 10:21

  Ik vind je dagelijkse vlogs heerlijk. Omdat ze echt zijn en omdat ze niet zo lang duren. Vind ik ook altijd erg prettig!

 16. oktober 22, 2019 / 11:03

  Waarom post je je vlogs niet meer door op je blog? Zelf kijk ik al je vlogs want dat vind ik super leuk, maar ik volg je nog oldschool via Bloglovin :) Dus elke keer als er een nieuwe vlog is/was checkte ik die via je blog. Dacht namelijk al dat je gestopt was met vloggen en vond ik zo jammer.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 22, 2019 / 12:18

   Luiheid. Echt ik kan het niet mooier maken. Terwijl het echt maar vijf minuten werk is. Ik snap mezelf soms ook niet helemaal.

   • oktober 22, 2019 / 14:41

    Haha naja wel een eerlijk antwoord! :)

 17. Marieke
  oktober 22, 2019 / 13:31

  Ben vooral een vlogvolger. “Mis” vaak blogs. Geen idee eigenlijk hoe dat komt

 18. Erik
  oktober 24, 2019 / 14:13

  Ik kijk liever één vlog waar ik iets van opsteek, om moet lachen, kortom energie van krijg dan een dagelijkse vlog waarin bijna niets gebeurt. Mijn favoriete vlog dit jaar was “Tour de Tietema”. Creatief, origineel, hilarisch.

 19. Desiré
  november 1, 2019 / 13:17

  Blij dat je weer (dagelijks) vlogt, altijd al 1 van mijn favorieten geweest! ik volg je al een hele tijd (toen je nog alleen blogde) en weet nog dat ik het zo raar vond om je opeens te horen praten haha! je had een veel lichtere stem als dat ik had verwacht :P
  Maar hopelijk ga je nog lang door met vloggen en fijn dat Tuur je zo support :D

 20. november 7, 2019 / 08:38

  Hi. Merel,

  Heb je een mailtje gestuurd maar ben bang dat deze in je spam is terecht gekomen.. Zou graag even met jou in contact komen.

  Gr charlotte