Summer Roberts is het beste televisie personage ooit geschreven

De zomer van 2003 was voor mij op verschillende vlakken een ‘summer of firsts’. Op 25 juni schreef ik mijn allereerste blog. Ik las in de zomervakantie mijn eerste chicklits (Gossip Girl en Shopaholic) en het was de zomer waarin de eerste Amerikaanse TV-serie die ik volgde voor het eerst op TV verscheen. Het was gisteren precies veertien jaar geleden dat de eerste aflevering van The OC werd uitgezonden. Ik vond het wel weer eens tijd voor een blog over de serie die mijn leven veranderde.

Klinkt een beetje dramatisch, een TV-serie die je leven veranderd heeft. Maar ik overdrijf niet. Ik zag Ryan, Marissa, Summer en Seth als voorbeelden. De eerste afleveringen van seizoen een wilde ik Marissa zijn, ze was lang, blond, populair. Totdat ik besefte dat Marissa misschien wel heel veel problemen had en dat Summer Roberts misschien wel veel leuker was. Want waar Summer in de eerste afleveringen werd weggezet als party-girl zonder al te veel hersencellen, veranderde ze al snel in mijn favoriete personage uit de serie.

Summer Roberts is naar mijn mening een van de beste (voor mij eigenlijk dé beste) vrouwelijke personages uit Tiener TV-series. Serena en Blair zagen er misschien van de eerste tot laatste aflevering van Gossip Girl fabulous uit, ze halen het niet bij Summer Roberts. Heeft Summer ooit iets gedaan in The OC waarvan je denkt, dit had ze beter niet kunnen doen? Ik kan het me niet herinneren. Ze was er altijd voor haar vrienden en presteerde het om nooit saai te worden.

Summer was stoer. Ze nam geen blad voor de mond. Was eerlijk over haar tekortkomingen (‘I suffer from rage issues’). Ze had een veel beter judgement over mensen dan Marissa. En terwijl The Valley haar favoriete serie was en Gossip Magazines haar favoriete lectuur bleek ze de slimste uit haar klas te zijn. Toen ze zich voorbereidde op haar interviewmgesprek met Brown stelde Ryan haar de vraag ‘Who has been your greatest intellectial inspiration?’ Summer’s geniale antwoord: ‘Miuccia Prada’.

Haareeuwige optimisme werkte aanstekelijk. Oh ja en… ‘Ew’.

Maar The OC en Summer Roberts veranderde mijn leven niet alleen omdat ik de hoofdpersonages als voorbeelden zag, maar ook omdat ik ineens geïnteresseerd raakte in Engels. Ik haalde nooit voldoendes voor Engels, totdat ik The OC begon te kijken en het mijn missie werd om vloeiend Engels te leren spreken. Mijn liefde voor The OC schoof ik trouwens niet onder stoelen of banken, zo noemde mijn Engels leraar me ooit ‘The OC-girl’. Jup, ik legde het er nogal dik bovenop.

En nu heb ik zin om The OC vanaf seizoen een aflevering een weer opnieuw te bekijken. Misschien moet ik een DVD-speler kopen?

Nee, eerst mijn boek afmaken.

Hebben jullie The OC ook gezien? Wat was je favoriete personage? Heeft de serie bij jou ook zo’n bijzonder plekje?

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. augustus 6, 2017 / 12:45

  Jaaaa, the OC was de serie waarmee mijn liefde voor series naar boven kwam. En Seth was echt wel mijn droom boyfriend. Nu heb ik ook zin om alles weer te gaan kijken!

 2. Marit
  augustus 6, 2017 / 13:39

  Ik heb vorig jaar geprobeerd om The OC te kijken, maar na een half seizoen vond ik het nog steeds niet leuk en heb ik het opgegeven.. Ik durf het bijna niet te zeggen, haha! Misschien ben ik er te oud voor (26), I don’t know! Maar ik vind het zo jammer, ik had het echt zo graag leuk willen vinden

 3. Ilse
  augustus 6, 2017 / 15:02

  The OC nog nooit gekeken maar ik was in 2003 nog maar 10 en later eigenlijk ook nooit gekeken. Dus geen idee over wie je het hebt, haha

 4. Marijke
  augustus 6, 2017 / 17:02

  Jaa ik ben ook een echte The OC fan! Al kies ik toch voor Seth als mijn favoriete personage! Hij was zo cute en grappig!

 5. Ingrid
  augustus 6, 2017 / 17:14

  Ik herinner me ook nog wel dat ik de eerste aflevering zag. Ik heb het nog best een tijdje gevolgd, maar eigenlijk vond ik de personages moeilijk irritant. Gossip girl heeft toch een positievere vibe. Ik keek toen liever series als buffy, greys anatomy, desperate houswives, everwood, gilmore Girls etc.

 6. augustus 6, 2017 / 18:56

  Sinds je Champagne Supernova liet horen in je vlog heb ik dat nummer in m’n afspeellijst staan en daardoor ook ZO veel zin om The OC weer helemaal opnieuw te kijken. En door deze blog nog meer. Het zijn maar vier seizoenen dus het kost ook weer niet zó veel tijd… Ik denk dat ik weet wat ik vanavond doe, haha.

 7. Rianne
  augustus 6, 2017 / 21:26

  Jaa the OC!! Mijn eerste echte serie die ik keek en heb hem sindsdien nog twee keer helemaal gezien. Mijn favoriet was inderdaad ook Summer, maar Sandy vond ik van de ouders echt geweldig!

 8. Rosalie
  augustus 7, 2017 / 07:59

  Ja, ik heb The OC ook gekeken. Vond het een erg leuke serie. Summer was ook mijn favoriet. Ik moet je wel zeggen, dat ik eigenlijk geen idee meer heb waar het over gaat. Ik weet nog wel dat in een van de laatste afleveringen in de eerste aflevering van het seizoen Ryan even niet meer in dat huis woonde een hele goede cover van Running Up That Hill door Placebo werd afgespeeld. Nog steeds een briljant nummer. Er was nog een vergelijkbare serie, One Three Hill, die ik in mijn hoofd elke keer hiermee door elkaar haal. Heb je die ooit gezien?

 9. augustus 7, 2017 / 08:47

  Jaaa zo leuk !!! Ik ben toevallig deze week weer begonnen haha. Ik heb de foto van de kus van Seth en Summer in mijn Instawall op de muur en niet om te spammen maar dan móet je mijn shirtje even zien wat ik vorige week op Instagram plaatste. Haha. https://www.instagram.com/p/BXQa5AlBHJX/

 10. N
  augustus 7, 2017 / 09:07

  Ik heb het als kind half gekeken… Vorig jaar bij aflevering 1 begonnen omdat ik op uitwisseling ging naar Californië. Ergens bij seizoen drie gestrand maar wil t wel weer oppakken. Love Summer, en Seth. En Ryan ook trouwens.

 11. julie
  augustus 7, 2017 / 10:13

  oh, meer dan 10 jaar niet aan gedacht maar heerlijk om terug te herinneren!

 12. augustus 9, 2017 / 19:47

  Leuk artikel! Ik heb veel van The OC gezien, maar volgens mij heb ik het nooit van a tot ze achterelkaar gezien (misschien een ideetje voor als ik klaar ben met de serie die ik nu kijk).
  Ik houd wel van die ‘normale’ series als The OC en One Tree Hill…..nu gaan ze alleen maar over vampieren enzo…ook hardstikke leuk, maar niet altijd even relatable. LOL
  x