SUMMER READING: Round-up 2015

 photo summerreading.jpg
Het was dit jaar alweer het vierde jaar dat ik in een zomer vijftien boeken las. Ok, niet helemaal, ik speelde een beetje vals door twee van die vijftien boeken door mijn zusje te laten lezen. Maar hé, ik ben zelf bezig met een boek.. dat vraagt ook om (heel veel) tijd. Maar, nu aan het eind van de rit, wat waren eigenlijk mijn favorieten, wat zijn de grootste aanraders?

Een woord vooraf… er zat dit jaar helaas geen boek bij waar ik SUPER DUPER ENTHOUSIAST over ben. Ik heb hele leuke boeken gelezen, maar er was geen een boek waarbij ik totaal werd opgeslokt en waar ik weken later nog steeds dagelijks aan denk. Dat had ik vorig jaar wel. Toen las ik ‘We Were Liars’ ‘A Hundred Summer’ en ‘Me Before You’ en die boeken, daar denk ik nog steeds regelmatig aan terug. Ik weet niet of het aan de boeken ligt, of dat het ligt aan het feit dat ik in mijn hoofd veel met andere dingen bezig ben geweest. Ik denk dat het een combinatie is, maar ik denk eigenlijk dat dat eerste toch wel het zwaarst heeft meegewogen. Desalniettemin heb ik toch ook hele leuke boeken gelezen!

John Green – An Abundance of Katherines – ?????????? 7/10
Sophie Kinsella – Finding Audrey – ?????????? 9/10
Nicholas Sparks – The Longest Ride – ?????????? 9/10
The Betches – Nice is just a place in France – ?????????? 8/10
Graeme Simsion – The Rosie Project – ?????????? 8/10
Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton – Tiny Pretty Things – ?????????? 8/10
Laura Dave – 800 Grapes – ?????????? 8/10
Candace Bushnell – Killing Monica – ?????????? 8/10
Jesse Andrews – Me Earl & The Dying Girl – ?????????? 8/10
Jenny Han – PS I Still Love You – ?????????? 7/10
E L James – Grey – ?????????? 6/10
Paula Hawkins – Girl on the train – ?????????? 8/10
Zoe Sugg – Girl Online – ?????????? 7/10
Jessica Knoll – Luckiest Girl Alive – ?????????? 8/10
Meg Cabot – The Royal Wedding – ?????????? 8/10

Wanneer je zin hebt in een heel goed Young Adult boek: Finding Audrey
Wanneer je zin hebt in spanning en mysterie: Girl on the Train & Luckiest Girl Alive
Wanneer je zin hebt in romantiek: The Longest Ride
Wanneer je zin hebt om te lachen: Nice is just a place in France, The Rosie Project & Me, Earl & The Dying Girl
Wanneer je Fifty Shades of Grey nog steeds helemaal geweldig vindt: Grey
Wanneer Sex and the City je favoriete TV-serie is: Killing Monica
Wanneer Pretty Little Liars je favoriete TV-serie is: Tiny Pretty Things
Wanneer je zin hebt in New York: The Royal Wedding & Killing Monica
Wanneer je zin hebt in California dreaming: 800 Grapes
Wanneer je zin hebt om even niet na te denken: Girl Online, PS I Still Love You
Wanneer je zin hebt in The Notebook: The Longest Ride

Best read: Volgens dit lijstje gaat het tussen Sophie Kinsella’s Finding Audrey en Nicholas Sparks’ The Longest Ride. Maar ik heb eigenlijk ook wel een derde contender voor deze titel, Luckiest Girl Alive van Jessica Knoll vond ik ook echt heel erg leuk en ik snap niet waarom die maar 8 van de 10 hartjes gekregen heeft. Ik denk dat ik toch voor Luckiest Girl Alive ga, omdat ik me daar nu ook nog het meeste van kan herinneren.
Worst read: Grey van E L James, ook al kan dat ook komen doordat ik de meeste informatie al wist (doordat ik het origineel gelezen heb), ik moest me er echt doorheen worstelen omdat ik toch al wist wat er ging gebeuren, alle spanning was er uit… Geen aanrader.

Wat was jouw favoriete boek die je deze zomer gelezen hebt? Heb je boeken gelezen die ik ook gelezen hebt? Wat waren je favorieten?

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. september 6, 2015 / 12:47

  Super samenvatting. Door jouw review heb ik We were Liars nu in mijn digitale boekenkast staan. Ik moet er nog aan beginnen.

 2. september 6, 2015 / 13:00

  Fijn overzicht! Heb net een hoop boeken weggedaan kan er mooi wat nieuwe uit dit lijstje aan toevoegen! :)

 3. Ilse
  september 6, 2015 / 13:01

  Ik weet niet wat mijn favoriete boek is van deze zomer en dat komt omdat ik vrij weinig gelezen heb.

 4. Carlijn
  september 6, 2015 / 14:53

  Deze zomer ook zoveel mogelijk proberen te lezen, maar 15 boeken gaat mij helaas niet lukken. Mijn favoriet was zeker The Girl On the Train. Ik ben nu net begonnen met de Milenium reeks, Mannen die vrouwen haten. Ik ben erg benieuwd naar dat boek. Een fijn overzicht van de boeken!

 5. september 6, 2015 / 15:26

  Toch heb je alle boeken wel voldoendes gegeven! Ik ben echt heel benieuwd naar The Rosie Project en de boeken van John Green. We were liars wil ik ook héél graag nog een keer lezen, al hoor ik daar wel hele gemengde verhalen over.

 6. september 6, 2015 / 17:04

  Altijd leuk, zo’n round up. Ik heb deze zomer ook wel behoorlijk wat boeken gelezen, maar ik vind dertien ook echt veel! Jammer dat er niet echt een topper bij zat, maar alsnog… Volgens mij waren het geen vervelende boeken (behalve Grey, maar nouja… Dat is wel enigszins logisch)(hoe saai moet het trouwens zijn om twee keer hetzelfde verhaal te schrijven?).

 7. september 6, 2015 / 17:19

  Wat een fijn overzicht zo, ik zie gelijk al een paar boeken die ik ook moet gaan lezen! Deze zomer heb ik The Killing van David Hewson gelezen, het boek is gebaseerd om het scenario van de Deens televisieserie. Erg leuk en spannend om te lezen :)

 8. september 6, 2015 / 19:37

  Leuk dat je alles op een rijtje hebt gezet! En ik heb gelijk een overzichtje als ik een nieuw boek zoek :)

 9. september 6, 2015 / 19:54

  Pfff ik lees nooit genoeg boeken in de zomer.. eigenlijk alleen op vakantie en dat ga ik pas in november! Wel leuk om zo al die boeken op een rijtje te zien :-)!

 10. september 6, 2015 / 20:10

  Van jouw hele lijst heb ik alleen Grey gelezen. Die van Sohie Kinsella is onderweg, dus die zal ik binnenkort lezen. Mijn favorieten waren ‘ De onschuldigen’ van Harlan Coben en ‘ Onder Water’ van Linda Jansen.

 11. september 6, 2015 / 20:10

  Ik vond Grey ook vreselijk. Haha :/ echt tegenvaller tegen de echte trilogie..

 12. september 6, 2015 / 20:51

  Wat leuk dat je zo veel boeken hebt gelezen! Ik wil zelf ook meer lezen, maar het komt er gewoon niet zo van…

 13. september 6, 2015 / 21:00

  Wat een fijn lijstje! Tiny pretty things wil ik wel lezen.

 14. september 6, 2015 / 21:23

  Ik heb weer genoten van je Summer Reading. Het geeft me veel inspiratie en ik vind het ook gewoon heel leuk om te lezen. Van dit rijtje heb ik nog maar drie boeken gelezen… Maar ik hoop dat ik binnenkort wel een aantal hiervan kan lezen.

 15. Alissa
  september 7, 2015 / 21:13

  Dit overzicht komt precies op tijd voor mijn 24 uur vliegen naar australië! Heb ik weer iets te doen :)