SUMMER READING: White Girl Problems

 photo 71XyGbqgMaL_SL1500_.jpg

Misschien ken je het twitter account van Babe Walker wel, @whitegrlproblem. Babe is een 20-something socialite die de hele dag niets anders doet dan op haar vaders centen teren. Ondertussen heeft ze heel wat problemen. Zo twitterde ze deze week “My fucking smoothie melted, so don’t!” en “Some days I feel like everyone wants to fuck me, and some days I feel like I’ll never fuck again.” Het account werd vier jaar geleden door drie vrienden gestart (twee jongens en één meisje) en kreeg in no-time duizenden volgers, vandaag de dag wordt Babe Walker door ruim 800.000 Twitteraars gevolgd. Twee jaar geleden schreef Babe (of eigenlijk de drie vrienden) haar eerste memoires “White Girl Problems”.

In het boek zit de 25-jarige Babe in Rehab. Ze is daar vrijwillig naartoe gegaan, maar toen ze zich aanmeldde had ze toch net iets anders voor ogen. De reden dat Babe zich heeft laten opnemen is typisch, ze gaf op een middag in Barney’s bijna 250.000 dollar uit en zit nu dus in Rehab voor haar shopverslaving. Haar memoires schrijft ze in één nacht waarin ze wakker blijft door een hoge dosis Adderall (het ADHD-middel waar Lindsay Lohan aan verslaafd was/is).

In het boek vertelt Babe over haar jeugd, over haar moeder die haar vlak na haar geboorte verliet en haar bizarre relatie met eten (die ze zelf natuurlijk helemaal niet bizar vindt, maar de meeste mensen leven niet op groene sapjes en blaadjes sla zonder dressing). Maar het gaat ook over haar ontmaagding door haar GBFF (Gay Best Friend Forever), haar mislukte carrièrepogingen en haar mislukte kinderfeestjes. De hoofdstukken hebben titels als “Maybe people would take me seriously if I weren’t so hot” en “Every job I’ve ever had is the worst job I’ve ever had”.

White Girl Problems slaat helemaal nergens op. Zelfs de titel vind ik een beetje raar, ik zou het zelf ‘Pretty Little Rich Kid Problems’ noemen, want haar problemen zijn niet universeel voor ‘White Girls’. Maar WHO CARES. Zolang je niet verwacht een Pulitzer-Prijswaardig boek te lezen dat je leven zal veranderen, gaat het volgens mij goed. Ik heb keihard gelachen om de bizarre hersenkronkels en uitspraken van Babe Walker. Schaamteloos vermaak zonder inhoud. Love it.

Lachen: Keihard, Babe Walker is hysterisch.
Huilen: 
Nope.
Irritaties: Ik irriteerde me er niet écht aan, maar als je er gevoelig voor bent… het is wel héél erg hysterisch, overdreven allemaal. Ik kan me voorstellen dat wanneer je personages als Babe niet kunt waarderen, je je kapot ergert aan haar.
Opvallend: Twee maanden geleden kwam het vervolg op dit boek uit. Hij staat op mijn iPad om deze vakantie te lezen.
Aanrader: Als je series als The OC, 90210 en Gossip Girl leuk vindt, als je tegen hysterische types kunt, als je zin hebt in dom vermaak, wanneer je zin hebt om te lachen…
Hartjes: ??????????

Je koopt White Girl Problems van Babe Walker bij Bol.com voor €15,99.

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. juli 6, 2014 / 17:56

  Problemen die nooit de mijne zullen worden, wat een bizarre wereld! Maar het lijkt mij wel lekker om mij er even in onder te dompelen :) Zal wel leuke film beelden opleveren deals ze besluiten het te verfilmen!

 2. juli 6, 2014 / 18:41

  Dit boek lijkt me heel tof! Jammer dat ze het niet in het Nederlands verkopen.

 3. juli 6, 2014 / 18:53

  Dit lijkt mij een tof boek! Lekker luchtig voor op vakantie

 4. juli 6, 2014 / 19:22

  Het klinkt wel als een leuk en verstand-op-nul boek, maar toch weet ik niet of hij mij heel geweldig lijkt. Wie weet, ooit.

 5. juli 6, 2014 / 20:11

  Lekkere makkelijk vakantie boekje :) Heerlijk :)

 6. juli 6, 2014 / 21:19

  Ik ben echt blij met al je boekreviews, ontdek veel leuke boeken zo! Dit lijkt me een prima boek voor op het strand straks, lekker makkelijk en luchtig!

 7. juli 6, 2014 / 21:38

  Hij lijkt me echt verschrikkelijk slecht, maar wel heerlijk om te lezen haha. Guilty pleasure. Maar bestaat die Babe nou echt of niet?

 8. juli 7, 2014 / 08:40

  Klinkt als een heel leuk boek! Ik heb hem zojuist besteld en ben benieuwd!

 9. juli 7, 2014 / 10:18

  Prachtig lijkt me dit. Heb ze beide besteld.

 10. juli 7, 2014 / 11:29

  Hmm het klinkt niet echt als een boek voor mij, Gossip Girl vond ik top maar dit klinkt er toch echt over :).

 11. juli 7, 2014 / 13:06

  Haha, wat een boek! Ik denk eerlijk gezegd dat ik veel te nuchter ben om zoiets te lezen.. Maar wel grappig als je écht niets te doen hebt ;)
  X Emma

 12. Elvira
  juli 10, 2014 / 19:15

  Ik ben momenteel bezig in het boek Cheap Diamonds, over een meisje die in de jaren 70 naar New York vertrekt om model te worden. Ik ben nog niet ver, maar het is een heel leuk boek. Misschien leuk voor als je nog een boek zoekt ;-)