SUMMER READING: The Longest Ride (#1)

 photo Longest-Ride-Nicholas-Sparks.jpg

Yes, het is weer zover! De meeste series zijn inmiddels begonnen aan hun langgevreesde zomer-hiatus en we hebben ineens tijd over (nou ja, we hebben natuurlijk nooit tijd over, maar we moeten dat gat van die series gewoon een beetje opvullen). En hoe kun je dat beter doen dan met een goed boek? Net als vorig jaar en het jaar daar voor en het jaar dáár voor ga ik jullie iedere zondagmiddag  een boek tippen in een Summer Reading Blog. We trappen af met een – ik verklap het maar alvast -hele fijne.. The Longest Ride van Nicholas Sparks.

Vorig jaar augustus begon ik al aan The Longest Ride, maar het kon me toen niet echt boeien. Ik wist het toen niet, maar ik was gewoon even niet in de stemming om te lezen. Ik was veel te druk bezig met andere dingen en kon niet ontspannen met een boek. Een paar weken geleden besloot ik het nog eens te proberen. The Longest Ride is inmiddels verfilmd en draait in de bioscoop, ik had een trailer gezien en was erg benieuwd. Maar ik had geen zin om naar de bioscoop te gaan, ik wilde gewoon lekker in bed liggen met die film. Omdat dat niet mogelijk was dacht ik, misschien moet ik het boek nog maar een kans geven, en dat was een goed idee.

The Longest Ride vertelt twee liefdesverhalen. Het verhaal van college-student Sophia en professioneel bull-rider Luke en het verhaal van Ira en Ruth, dat zich in de verleden tijd afspeelt. Sophia en Luke zijn de klassieke star-crossed-lovers. Sophia is een college student uit New Jersey met heel veel ambitie, Luke is een cowboy uit North Carolina, waar hij hoogstwaarschijnlijk zijn hele leven zal blijven wonen. Of het werkt? Lees het boek maar. Ik kan alleen maar zeggen dat star-crossed-lovers mijn favoriete soort koppels zijn. Ik bedoel, van Bella en Edward (Twilight) tot Noah en Allie (The Notebook) en van Romeo & Juliette tot Damon en Elena (The Vampire Diaries), het zijn allemaal ‘star-crossed-lovers’ en I LOVE IT.

Het boek wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Luke, Sophia en Ira. Natuurlijk komen op een gegeven moment de twee verhalen samen. Dat is geen spoiler, zo gaat dat nu eenmaal altijd met dit soort boeken. En wat het ook vaak met dit soort boeken is, ik ga er volledig in op… Ik begon rond het middag uur met lezen en negen uur later was het uit. Het boek bevatte 616 pagina’s. Ik denk dat dat genoeg zegt, toch?

Lachen: Not really…
Huilen: Oh ja… niet zo oncontroleerbaar met geluid, maar gewoon af en toe een traan die ik weg moest vegen.
Irritaties: Heel soms dacht ik, OK, die hoofdstukken van Ira mogen best iets korter. Ik wil weten hoe het verder gaat.
Opvallend: De trailer van de film is heel anders dan het boek. Ik ben benieuwd of ik de film – na het lezen van het boek – nog steeds leuk vind.
Aanrader: Als je van cheesy romans houdt? Zeker!
Hartjes: ?????????? 9/10

Je koopt The Longest Ride voor €9,99 bij Bol.com. De Nederlandse vertaling – De Langste Toch – koop je voor €15,- bij Bol.com

Kleine vraag aan jullie, hebben jullie nog (nieuwe) boeken die ik echt moet lezen de komende maanden? Vijftien boeken lezen is niet niets, vijftien leuke boeken vinden is zo mogelijk nog lastiger! Ik lees graag jullie aanraders in de comments!

Liefs,
Annemerel

Delen:

42 Reacties

 1. mei 24, 2015 / 17:11

  Ah, The Longest Ride is zó mooi! Ik heb echt genoten van de film, in elk opzicht is ie prachtig en er zitten niet één, maar twee liefdesverhalen in!

 2. mei 24, 2015 / 17:15

  Leuk, misschien ga ik er ook een keertje in beginnen! Ik vind het Rosie Project (en het Rosie Effect) en On The Island hele leuke boeken! Liefs, Isa

 3. mei 24, 2015 / 17:15

  Super leuk dat je weer bent begonnen. Dit lijkt me een perfect boek voor op het strand deze zomer :)!

 4. mei 24, 2015 / 17:16

  De Circusvrouw van Jelmer Jepsen! Aanrader!

 5. Laura
  mei 24, 2015 / 17:17

  We were liar van E. Lockhart. Ik weet niet waarom, maar kon niet stoppen met lezen.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 24, 2015 / 19:37

   Dat boek was vorig jaar het eerste boek van mijn Summer Reading ;-)

 6. Claudia
  mei 24, 2015 / 17:19

  ‘Je geld of je leven’ van Catharina Ingelman Sundberg. Net uitgelezen, heel grappig boek en makkelijk te lezen.
  Ben benieuwd naar je volgende Summer readings!

 7. Celine
  mei 24, 2015 / 17:26

  The rosie project!

 8. Rana
  mei 24, 2015 / 17:27

  Alles van Tess Gerritsen!!!

 9. mei 24, 2015 / 17:44

  Thanks! 616 bladzijdes in 9 uur tijd zegt veel.

  Nee helaas ik heb niks voor jou. Jij zendt ik ontvang ;-)

 10. Lore
  mei 24, 2015 / 17:46

  Zomernacht van Kristin Hannah!

 11. mei 24, 2015 / 17:54

  Alles van Nicholas Sparks… Perfect voor de zomer, haha.
  Daarnaast bijvoorbeeld PAAZ en UP van Myrthe van der Meer!

 12. Marjon
  mei 24, 2015 / 17:59

  Weer een boek voor – inmiddels al vele te lange – lijstje! Ik vind ”Het meisje in de trein” een aanrader, hij leest snel weg en ik had hem binnen no time uit.

 13. mei 24, 2015 / 18:12

  Ik heb deze nog in de kast staan om te lezen, daar heb ik nu nog meer zin in gekregen!
  If I stay vond ik heel interessant : )

 14. mei 24, 2015 / 18:19

  Yes, een van mijn favo categorieën is weer begonnen! Elk jaar lees ik weer toffe en mooie boeken door jou, zelfs boeken die ik zelf niet zou kiezen.
  Ik zal eens kijken bij de bieb of ze hem hebben want het klinkt echt als een boek dat ik zou lezen! :)

  • Kora
   mei 24, 2015 / 21:34

   Ik heb mijn biebexemplaar toevallig gisteren uitgelezen, dus hij is er wel (in Groningen, maar ergens anders vast ook wel).

 15. Inez
  mei 24, 2015 / 18:20

  Oh lees alsjeblieft ‘a tale for the time being’ van Ruth Ozeki. Ik heb het boek nu al een paar keer aan mensen cadeau gedaan, omdat ik het zo mooi vind. Het verhaal is ingenieus en origineel, maar het is vooral zo prachtig mooi verteld. Zinnen uit het boek herinner ik me nu nog, gewoon omdat ze zo mooi zijn. Ik heb het wel in het Engels gelezen en heb geen idee of er al een vertaling van is, maar het Engels is niet moeilijk.

 16. Anniek
  mei 24, 2015 / 19:25

  Het boek is inderdaad anders dan de film. Wat ik persoonlijk best jammer vond aangezien er best wat stukken veranderd zijn en mooie stukken zijn weggelaten. Maar de film is het zeker waard om te zien!

 17. Lonneke
  mei 24, 2015 / 19:45

  Superleuk dat dit er weer is! :)

  Als aanrader voor jou; Me Before You! Zo mooi, maar je moet wel een beetje in de mood zijn voor een emotioneel boek. Als je eens wat makkelijks wilt lezen is Anna and The French Kiss ook een goede, het is wel YA maar het verhaal is zo leuk, echt typisch iets voor de zomer!

 18. mei 24, 2015 / 19:53

  Ik ben wel van de cheesy romans, dus dat moet helemaal goedkomen! =)
  Me and Mr Darcy van Alexandra Potter is één van mijn favoriete boeken. Beetje moderne chicklit meets Jane Eyre met een twist.

 19. Madelon
  mei 24, 2015 / 20:12

  Ik lees nu ‘The girl on the train’ van Paula Hawkins, misschien die? Zie dat die ook al door een ander aangeraden is :)

 20. Myrthe
  mei 24, 2015 / 20:13

  Yes de summer reading, leuk! Heb vorig jaar aan het strand een behoorlijk deel van je lijst afgewerkt en heb van heel veel boeken genoten, vooral dangerous girls vond ik geweldig. Ik kijk nu alweer uit naar de rest van je lijst. Mijn aanraders zijn: ’the shadow of the wind’ van Carlos Ruiz Zafon, al een wat ouder boek maar o zo prachtig en ‘Juliet’ van Anne Fortier, ook een verhaal waarin 2 liefdesverhalen centraal staan, en dat het zich in Italië afspeelt is alleen maar mooi meegenomen :).

 21. Evelien
  mei 24, 2015 / 20:21

  Ik vind de boeken van Jojo Moyes echt heel mooi, grappig en leuk. ze blijven je heel erg lang bij wat ik wel bijzonder vind aangezien ik ook veel lees. Vooral de boeken ‘Voor jou’ en de ‘De laatste liefdesbrief’ waren heel mooi.

 22. Linda
  mei 24, 2015 / 20:25

  The day we disappeared vond ik geweldig! Net als Red Queen, en Cinder vind ik ook wel een boek voor jou, kijkende naar je vorige summer readings! En The Rosie Project is ook erg leuk :)

  Nieuwe boeken die ik je trouwens afraad (misschien ook nuttig, voor je een boek oppakt dat wel nieuw is maar helemaal niet leuk) zijn Girl Online en Always the bridesmaid, bleeegh!

 23. sonja
  mei 24, 2015 / 22:08

  Jojo moyers one plus one

 24. mei 24, 2015 / 22:21

  Ik vond de film erg leuk, denk dat je ‘m vast ook wel kan waarderen! Het boek gaat denk ook op mijn ’to-read-lijstje’ :)

 25. mei 24, 2015 / 23:08

  Ik heb eergisteren 7 boeken uit de kast van een vriendin geplukt. Morgen komt de post online. Mocht je inspiratie nodig hebben, kun je daar misschien eens kijken. Ik weet alleen nog niet of ze goed zijn, want ze gaan mee op vakantie. Een aantal thrillers, een misdaadroman en chicklits. Ik geloof alleen niet dat ik bij jou vaak thrillers tegen kom. Ik vind het in ieder geval een heerlijk genre om te lezen! :)

 26. mei 25, 2015 / 02:08

  Dit is inderdaad een fijn boek! Andere boeken voor je lijst zijn misschien Clara’s oorlog (Clara Kramer), De lege stad (Simone vd Vlugt), leaving Time (Jodie Picoult), Station Eleven (Mandel), The Invention of Wings (Kidd), All the light we cannot see..

 27. Tara
  mei 25, 2015 / 09:37

  Lees dat comicbook over hardlopen van the Oatmeal! Dat is zó erg iets voor jou!

 28. Elvira
  mei 25, 2015 / 10:20

  Fijn, de eerste summer reading. Staat op mijn lijstje genoteerd!

 29. mei 25, 2015 / 12:14

  Ik heb alleen de film gezien en die vond ik erg mooi!

 30. Anna
  mei 25, 2015 / 12:29

  A secret history van Donna Tart, een van mijn favoriete boeken, echt een aanrader! The Marriage Plot van Jeffrey Eugenides en Special Topics in Calamity Physics vond ik ook heel leuk/mooi. Oh ja, City of Thieves van David Benioff was ook goed. En Bonita Avenue heb ik zelf vorige wintersport gelezen, die kon ik echt niet weg leggen. Wel allemaal ‘oude’ boeken.

 31. mei 25, 2015 / 13:10

  Fijn dat de summer reading weer begonnen is! Dat is echt een van mijn favoriete artikelcategorieën op jouw blog.
  Vorig jaar heb je ‘To all the boys I’ve loved before’ gelezen en begin juni is het vervolg (PS. I still love you) beschikbaar bij Bol.com. Misschien is dat nog een boek voor jou?

 32. mei 25, 2015 / 15:19

  De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween, boy 7, gone girl, everneath, predicted, het lot van familie meijer (dikke pil), kan nog we even door gaan :P heb hier ook maar zo 300 boeken liggen haha :)

 33. Lianne
  mei 25, 2015 / 16:10

  Ik ga deze zeker lezem’
  The Rosie project echt een aanrader en

 34. Lotte
  mei 25, 2015 / 16:14

  Rosie Project
  en
  paaz!

  Allebei echt mooie en tegelijk grappige boeken. Enorm genoten van allebei!

 35. Jolie
  mei 25, 2015 / 16:46

  Us van David Nicholls, briljant boek!

 36. Ine
  mei 25, 2015 / 17:36

  – Red Rising – Pierce Brown
  – I Am Pilgrim – Terry Hayes
  – Never Never – Colleen Hoover
  – Wicked – Jennifer L. Armentrout
  – The DUFF: Designated Ugly Fat Friend – Kody Keplinger

 37. Esther
  mei 26, 2015 / 13:21

  Paz en up van myrtle van der meer

 38. Liesbeth
  mei 26, 2015 / 17:56

  LEEF! Van Laura Maaskant, heel bijzonder verhaal waar ook veel instaat om over na te denken. Echt een aanrader :)

 39. Joyce de vetter
  mei 26, 2015 / 19:55

  Oeh ben heel benieuwd. Ik heb heel veel boeken door jou gelezen en ze zijn allemaal top. Dus nu deze eens proberen. Ik vond het boek “De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joel Dicker echt geweldig. Aanrader wat mij betreft!

 40. Helen
  mei 26, 2015 / 21:21

  Heb hem ook van de week gelezen op vakantie. Ben het helemaal eens met je review, zeker met de soms iets te langen stukken over Ira. Na het zien van de trailer ben ik ook bang dat het (te) erg afwijkt van het boek, maar desalniettemin denk ik wel dat het een fijne wegkijk film is :)